ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 27 of 50 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 7/12/2023, 08:28

T. wrote:
AssadNaPodmornici wrote:E da Ukrajinski SBU je likvidirao dva UA izdajnika. 
Jedan iz Luganska koji je bio neki lokalni dužnosnik je likvidiran.
I jedan Ukrajinac(po imenu i prezimenu etnički Rus) koji je prije rata u Ukrajini imao i neku bitnu državnu funkciju, kada je krenula Ruska invazija odmah je prešao na stranu Rusa te se sklonio u Moskvu gdje je lajao protiv Ukrajinaca . Likvidiran. 
Ukrajinci tvrde , da će svi Ukrajinski građani koji su prešli na stranu Rusije da su im dani odbrojani.
tako završavaju totalitarni režimi...
nacisti su u zadnjim danima rata vješali ljude po ulicama jer su "surađivali s boljševicima"...
bit će toga još, na žalost...
mnogi će nevini stradati...
Pa ovi su likvidirani u Moskvi jedan drugi u Luhansku. Inače ovaj izdajnik je osuđen u Ukrajini na 14 godina zatvora, da je izašao iz Rusije i otišao u Bjelorusiju i onda na Ukr granicu izašao bi nakon 10 godina zatvora kao slobodan građanin. Sada gnjoji crnu zemlju. Ima cijela lista njih koji su osuđeni u odsutnosti radi izdaje, dobar dio njih je likvidiran a i ostali neće dugo dok traje rat jel da.. Nije to RH da nama onaj naš veleposlanik uvede sankcije a onda i dalje lik živ i zdrav u RH živi. SBU ne prašta, FSB su mali miševi prema njima

AssadNaPodmornici

Posts : 20513
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Šandor Winnetou 7/12/2023, 17:29

AssadNaPodmornici wrote:
AssadNaPodmornici wrote:https://t.me/c/1534945236/19179

HIMARS sa 180 000 tungsten kuglica.. Svaka kuglica je svega pola cm debela.. Međutim šteta je doslovno totalna po ljude i skoro svu tehniku osim najtežeg oklopa (a i njega će oštetiti)

e da ovaj video gore je posljedica ovoga udara


ovdje bi moglo biti par desetaka mrtvih

"nemaju Rusi gubitke, Ukrajinci ginu 5 x više, i Ukrajinci su ostali bez svega".. kako da ne. Ono samo dva videa što sam danas stavio zbrajanje Ruske mrtve.. a na videima izviđački dronovi najviše kvalitete kazetna municija i HIMARS rakete sa 180 000 tungsten kuglica.. ekipa po internetu priča da Rusko elektronsko oružje je "pogasilo HIMARSE, dronove" - istina ometaju ih, to nitko ne osporava, i tu su Rusi jako dobri, o tome pišu svi analitičari, međutim iste sustave imaju i Ukrajinci i takvi sustavi nisu svemoćni.
Bome ih dobro naslagalo  :tu

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Himars10
Šandor Winnetou
Šandor Winnetou

Male
Posts : 19613
2017-12-31


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 7/12/2023, 21:35

AssadNaPodmornici wrote:
nažalost Rusi su pustili snimke ovoga helikoptera kojeg su Ukrajinci gađali sa HIMARSima i ... lakše oštećen vratio se u bazu.  imate slike po twiter kanalima. 
Ukrajinci nažalost nisu na njega ispalili one rakete sa 180 000 gelera, nego onu HE raketu koja ga je nažalost falila za par desetaka metara i nije dovoljno oštetila. vjerojatno jedinica koja je imala HIMARS tada nije imala te projektile.. šteta

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20513
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 7/12/2023, 21:46južna koreja je nakon USA drugi najveći dobavljač granata za Ukrajinu. pola milijuna 155mm granata, EU tek 440 000 (od obećanih 1milijun i to najviše iz zaliha). 

Jedina je utjeha da će Reinmetal dignuti za 2024 proizvodnju na čak 700 000 155mm granata, proizvedenih u Njemačkoj, Španjlskoj i JARu. (njihovim tvornicama). Kažu da su procjenjivali 600 000 a da sada očekuju i 700 000. budemo vidjeli. 

Samo to u 2024 te nešto što pošalju ostali, čak i bez USA bi moglo biti dovoljno za Ukrajince - za obranu. 
Međutim USA pomoć je kritična da bi Ukrajina uopće ostala u pat poziciji. Rusi su pokrenuli svoju mega ofanzivu koja je u prvom valu završila katastrofalno sa ogromnim gubicima, međutim Rusi imaju dovoljno resursa i konstatno napadaju. Sada napadaju sa manjim skupinama (kao Ukrajinci na ljeto) kod Bahmuta su pomali crtu u dva-tri pravca za par stotina metara i vratili se u Kliščijevku (ili ispred nje). 
Na Ukrajince bacaju ogromnu količinu FAB bombi i lancet dronova. 
Ukrajinci se za sada OK brane, nanose Rusima veće gubitke prema svim analizama(dostupnoj količini videa) , međutim UA neki blogeri tvrde da su pri kraju sa Američkim resursima koji su im kritično za ratovanje. Jednostavno Europa sama nema dovoljno resursa niti proizvodnje da zaustavi Ruse. 

Evo ponavljam. Što smo mi napravili da pomognemo Ukrajincima. Istina je, poslali smo dosta oružja iz skladišta - međutim što je RH država napravila da osposobi neke pogone ovdje? Dolazi vrijeme ratova - naš poduzetnik Zubak je dobio milijune naših € i ukrao pare. Nikome ništa. Šta da sutra izbije ovdje neki rat ? nemamo proizvodnju ničega ,u domovinskom ratu se proizvodilo dosta toga i imali smo iz juge dosta pogona i radnika koji su mogli sklepati oružje. 

Amerika je vidimo nepouzdan partner na njih se ne možemo kurca oslonuti, iako je Njemačka odbijala pomagati Ukrajini u početku, sada im Švabe , Poljaci, Britanci, Skandinavci i Česi i Rumunji su im najpouzdaniji. Njemačka popravlja pogone, diže proizvodnju , i šalje sve što proizvede u UA.

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20513
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 7/12/2023, 21:52

jedan tužan video. 
Jadni Rus moli milost od Ukrajinskog drona 
nadam se da ga UA vojnici nisu ubili, ja ne bi mogao baciti bombu na njega. Strava. 


Inače ekipa komentira da kako se lik može krstiti kada sa druge strane vidi mu se MRE(meal ready to eat) koji ima petokraku - simbol anti kršćanstva i masonstva. 

u Rusiji zadnji par dana gori nekoliko industrijskih pogona koji proizvode za vojnu industriju. prije toga sabotaža na željeznici. pa zatim dvije likvidacije u jednom danu. 
SBU je puno puno jači na tlu Rusije nego što je Ruski FSB na tlu Ukrajine iako u Ukrajini ima u svakom većem gradu po par stotina tisuća Rusa. U Harkivu je pola milijuna etničkih Rusa, u Kijevu isto, itd itd.  Naravno imaju i Rusi svojih krtica pogotovo u početku rata, FSB je tu napravio dobru pripremu ali trenutno je puno jači SBU u Rusiji.

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20513
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Piglet 9/12/2023, 16:23

Rublja opet slabi, inflacija u Rusiji ubrzala najviše u zadnjih pola godine. Znači da će Ruska centralna banka sigurno opet dignuti kamatne stope na redovitom sastanku 15.12.

Inače, najjači su mi srpski komentari koji mantraju da Rusi još nisu uložili ni 5% potencijalnog arsenala u borbu, a kad pogledaš budžet, rezali su gdje god mogu da nadoknade vojne gubitke:

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Chart
Piglet
Piglet

Posts : 1268
2016-02-24


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 9/12/2023, 20:22

Rusi su stvarno pokrenuli ratnu mobilizaciju i mobilizirali su ekonomiju za rat. 
Imaju sreće jer koliko izvoze 1000 milijardi $ nafte godišnje. Međutim i sa tolikim devizama jedva se drže iznad glave, da im nije nafte naravno bankrotirali bi u roku keks .. ali imaju naftu i možeš ga jebavati a zapad im nije spriječio niti može spriječiti izvoz nafte u Kinu i Indiju naprimjer. 

sa druge strane Ukrajina je tu kao SSSR 41-45, jer realno SSSR bi kapitulirao krajem 1942 početkom 1943 (tako su predviđali i Švabe) da nije USA pomoći. izgubili su većinu proizvodnje hrane(a umirali su od gladi svako malo) a padom Ukrajine i zapadnih djelova SSSRa osim što su izgubili 80milijuna stanovnika i većinu proiizvodnje hrane, izgubili su recimo gotovo sve rudnike aluminija, većinu rudnika željeza i ugljena(donbas). Čak je i Hitler govorio, kada padne Donbas da SSSR nema više industriju.

Međutim Ameri su im sve poslali. od milijuna tona hrane(Crvena Armija nakon Američke vojske se najbolje hranila), do aluminija, željeza, čelika, sašili im cijelu vojnu obuću i odjeću, sve radio stanice, 50% exploziva, 2/3 aviogoriva, i još bolja stvar doslovno ne samo da su im instalirali hrpu tvornica nego su te tvornice dobili najnovije "machine tools" strojeve , koje su imali samo Sovjeti i Ameri na planeti.. 


tako i Ukrajinci trebaju.
Inače i sama Ukrajina je ostvarila u rtanom stanju gdje Rusi raketom mogu dohvatiti svaki centimetar zemlje, ostvarili su impresivnu proizvodnju. Recimo proizvode gomilu dronova. Diglu su proizvodnju Bogdana artiljerija na 6komada mjesečno(Francuska koja je masu bogatija ne proizvodi nego 2 cezara mjesečno), dosta proizvode granata.. kladim se da su tu njemački inžinjeri instalirali strojeve i pogone.. 
ali nije dovoljno
Rusi stvarno imaju solidnu vojnu industriju - ekipa je gledala snimke sa njihove TV i prepoznali su u Ruskim tvornicama doslovno Njemačke, Češke itd zapadne mašine, CNC strojeve, laserske rezače itd.. većinom kupljeni prije rata.. aj Putin nije bio toliko glup. Iako je Rusija bila korumpirana, ipak je dobar dio tih miljardi zadnjih 20godina ulaga u modernizaciju vojne industrije to ih sada spašava

Međutim svakako kako će rat izgledati u 2024 najviše ovisi u USA kongresu. Volio bih da su republikanci izgubili izbore 2022, sada bi UA imala sigurnu pomoć . Ovako ako ne dobije USA pomoć za 2024... biti će teško. USA je kritični dobavljač recimo raketa za HIMARS samo takva raketa košta preko 180 000 € i svaki dan izlaze snimke.. i sada gledam jednu snimku na telegramu gjde je jedna takva HIMARS raketa uništila BUK protuzračni sustav koji košta 100x skuplje(20 milijuna $) ... 
ova paljba ovdje košta milijune $


Međutim nešto gadno gađaju, jer UA ima sve NATO satelite na raspolaganju... 

moguće da bi čak bila ukinuta i ta intel pomoć (satelitske snimke) sve to ulazi u financijski paket

ipak mislim da će se izglasati, zapravo više su realno krivi demokrati. Pazi republikanci žele da se začepi granica da im ne ulazi sirotinja, a demokrati su protiv toga.. mislim koja normalna stranka želi da im ulazi low iq neobrazovana sirotinja.. izgleda da su im otvorene granice važniji prioritet nego vojna pomoć Ukrajini, Tajvanu i Izraelu(mislim da je sve u paketu).

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20513
2018-06-14


kic and Piglet like this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 10/12/2023, 05:46

Piglet wrote:
Inače, najjači su mi srpski komentari koji mantraju da Rusi još nisu uložili ni 5% potencijalnog arsenala u borbu, a kad pogledaš budžet, rezali su gdje god mogu da nadoknade vojne gubitke:
Zato treba poslat opet novu turu od tisuću GPS granata Ukrajini jer tako lomiš njihovu sposobnost napada na Ukrajinu, lomiš njihovu kopnenu spsobnost napada na države članice NATOa u Europi koje graniče s njima ( sad nakon ulaska Finske u NATO nema niti jedne države u Europi koja s njima graniči a da nije NATO, izuzev Ukrajine jel ) te da onda đeneral Šojgu mora prazniti ta sibirska skladišta a gdje je sve manje tehnike i onda mu ostaje il da sam proizvodi il da kupuje okolo. Doduše ova samostalna proizvodnja ogledat će se na rastu njihove industrije pri ćemu pada ovisnost o proračunu od prihoda od nafte itd no ovo je industrija koja se financira iz proračuna tako da je u osnovi gutač tog istog proračuna. Naravo također će mijenjati naftu,plin, žito i drugo s drugim zemljama koje imaju nešto SSSR tehnike da im dadne no i to je manjak jer moraš ono šta bi inaće prodao sad mijenjati za oružje, municiju itd.

Uglavnom da skratim, prevedeno: Trebati ga cepati na tom bojištu nemilice.
RayMabus
RayMabus

Posts : 172123
2014-04-11


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Piglet 10/12/2023, 11:45

AssadNaPodmornici wrote:Rusi su stvarno pokrenuli ratnu mobilizaciju i mobilizirali su ekonomiju za rat. 
Imaju sreće jer koliko izvoze 1000 milijardi $ nafte godišnje. Međutim i sa tolikim devizama jedva se drže iznad glave, da im nije nafte naravno bankrotirali bi u roku keks .. ali imaju naftu i možeš ga jebavati a zapad im nije spriječio niti može spriječiti izvoz nafte u Kinu i Indiju naprimjer.
Vezano za ovo: smiješno mi je kad ekipa dođe na temu i počne pisati kako bi Ukrajina bankrotirala da nema pomoć saveznika - Rusija bi još brže propala da joj Indija i Kina samo na par mjeseci zatvore pipu za izvoz nafte, posebno prošle godine kad im je izvoz energije (njihov savezni Mineral extraction tax) činio preko 2/3 budžetskih prihoda i oni su spasili rublju od kolapsa. Na ekonomskom planu Rusi su možda imali čak veću pomoć saveznika od Ukrajine.

No ima to i loših strana jer Rusi više nemaju drugih opcija osim okrenuti se istoku i prisiljeni su prodavati Kinezima plin čak 46% jeftinije nego Turcima (270$ za tisuću kubika prema 480$ za turski tok), a od iduće godine Kinezi traže još veći popust i da Gazprom preuzme većinsko financiranje izgradnje novog cjevovoda Snage Sibira 2.
Tako da što se plina tiče, Rusi će tu dugo biti u minusu, za transport u Aziju nedostaje infrastruktura koja je skupa i dugotrajna za izgradnju (70% ruske plinske infrastrukture je okrenuto zapadu), a Gazprom se mora nositi s velikim poreznim opterećenjem i nema pristup međunarodnom financiranju. Već iduće godine smanjuju za 20% investicije u infrastrukturu tako da idućih barem deset godina ništa od ove nove rute:
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 BneGenericRussiaoilpipelineOOTTPowerofSiberia2POS2scmp.com_

Koliko inflacija može biti "ljepljiva" i štetna za ekonomiju, vidi se na ruskom primjeru - makar plaće nominalno rastu, inflacija pojede više od toga i realni dohodak stanovništva pada. Zato su EU i SAD bili spremni ući u blagu recesiju da vrate inflaciju na zacrtanih 2% (eurozona je jako blizu toga s 2,4% u studenom, u SAD je 3,2%). Iduće godine će ruska inflacija opet u dvoznamenkaste vode, četvrti veliki val u zadnjih 10 godina.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Chart
Piglet
Piglet

Posts : 1268
2016-02-24


AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 10/12/2023, 12:44

Prema vijetnamskom planu razvoja plinske industrije, Vijetnam će trebati uvoziti jednu do četiri milijarde kubičnih metara (m3) LNG-a godišnje od 2021. do 2025., a to će se zatim povećati na šest do 10 milijardi m3 godišnje do 2026.

LNG terminal Thi Vai imat će kapacitet od milijun tona godišnje (Mtpa) LNG-a u prvoj fazi, za koju se očekuje da će biti dovršena do 2022. Terminal će doseći kapacitet od tri Mtpa LNG-a u okviru druge faze proširenja, čiji se završetak očekuje 2023. godine.


U srpnju 2022. Sergej Lavrov sastao se s vijetnamskim ministrom vanjskih poslova Bùi Thanh Sơnom u Hanoju. Lavrov je nazvao Vijetnam "ključnim partnerom" Rusije u ASEAN-u.


 Vijetnam izbjegava previše blisko svrstavanje s bilo kojom regionalnom silom, a posebno ograničava svoj angažman sa SAD-om kako bi izbjegao uznemirivanje Kine.  U tom smislu, Rusija, a ne SAD, najveći je izvoznik oružja u Vijetnam. 


Dana 25. studenog 2014., tijekom posjeta Sočiju od strane Nguyễn Phú Trọnga , potpisan je sporazum koji je uspostavio standarde korištenja ruskih ratnih brodova u luci Cam Ranh pojednostavljenu proceduru:  Ruski brodovi bi morali samo prethodno obavijestiti Vijetnamske vlasti prije uplovljenja u zaljev Cam Ranh, dok bi druge strane mornarice bile ograničene na samo jedan godišnji posjet broda vijetnamskim lukama. 

Vijetnam - novi kupac jeftinog ruskog LNG plina

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 800px-Vietnam_Naval_Regions
RayMabus
RayMabus

Posts : 172123
2014-04-11


Piglet likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hoholo Mudovski 10/12/2023, 12:53

https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/world/2023/nov/11/ex-nato-chief-proposes-ukraine-joins-without-russian-occupied-territories

Baloni se puštaju sa svih strana... Rusi nisu pozitivno odgovorili na nijedan od Nato prijedloga koji uključuje ostatak Ukrajine u tom vojnom savezu.
Mislim, ono, ratuje se da Ukrajina uđe u NATO, kad odjednom ona još manja i neutralnija...
Bit će našmrkani nešto zajebao s pristupnim papirima.

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Img_2180
Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 3094
2023-08-31


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 10/12/2023, 13:02

Ako si ti moj saveznik a Vijetnam to jest iako službeno ima politiku da ne pripada nikakvim savezima i na vlasti je komunistička partija Vijetnama i tamo nema demokracije nego je jednopartijski sistem ( dakle isto ko i na Kubi ) a istovremeno si država od nekakvih 100 miljona stanovnika koja ima najveći gospodarski rast i u idućih deset godina najmanje svjetska banka ga također predviđa i smatra ga novim azijskim gospodarskim divom a ja ti prodajem podmornice i drugo te imamo zajedničke poslove oko energetike a istovremeno ti pada proizvodnja u postojećim plinskim poljima ispred obala Vijetnama a Kina ti ne da da diraš dalje jer smatra da je to dalje njeno dakle nemaš taj plin jer Kina ne da, narod ti se pobunio protiv nuklerarki pa to ništa, ugljena se također riješavaš, ove godine si napravio prvi LNG terminal te ih imaš u planu još nekoliko i treba ti jeftin plin da bi tvoje gospodarstvo imalo i dalje najveći gospodarski rast u južnopacifičkoj regiji a ujedno imamo sporazum o korištenju luke i aerodromske piste tamo a šta meni treba da napunim gorivo na brodovima koji patroliraju na ruti od Vladivostoka do Vijetnama dakle oko Japana i Kine itd dakle moja obrana te mogu napravit let špijunskim avionima preko te zone pa kod tebe sletit i napunit gorivo pa opet natrag da vidim di su američke i druge podmornice i brodovi i snimam iz zraka itd i dogovor je da nitko osim mene ne može u tu luku a u ostale luke u Vijetnamu samo jednom godišnje uključivši i Amerikance ....

... samo kaži koliko ti jeftinog LNG treba.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Z


Last edited by RayMabus on 10/12/2023, 13:06; edited 2 times in total
RayMabus
RayMabus

Posts : 172123
2014-04-11


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hoholo Mudovski 10/12/2023, 13:03

Oholo Mudovski wrote:https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/world/2023/nov/11/ex-nato-chief-proposes-ukraine-joins-without-russian-occupied-territories

Baloni se puštaju sa svih strana... Rusi nisu pozitivno odgovorili na nijedan od Nato prijedloga koji uključuje ostatak Ukrajine u tom vojnom savezu.
Mislim, ono, ratuje se da Ukrajina uđe u NATO, kad odjednom ona još manja i neutralnija...
Bit će našmrkani nešto zajebao s pristupnim papirima.
Ovo znači, rusi ne napaduju nato članice, nato članice ne napadaju ruse. ☮
A opet Rusi koji gube rat neće da pristanu
Koji im je qurac

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Img_2180
Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 3094
2023-08-31


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Piglet 10/12/2023, 13:32

Oholo Mudovski wrote:
Oholo Mudovski wrote:https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/world/2023/nov/11/ex-nato-chief-proposes-ukraine-joins-without-russian-occupied-territories

Baloni se puštaju sa svih strana... Rusi nisu pozitivno odgovorili na nijedan od Nato prijedloga koji uključuje ostatak Ukrajine u tom vojnom savezu.
Mislim, ono, ratuje se da Ukrajina uđe u NATO, kad odjednom ona još manja i neutralnija...
Bit će našmrkani nešto zajebao s pristupnim papirima.
Ovo znači, rusi ne napaduju nato članice, nato članice ne napadaju ruse. ☮
A opet Rusi koji gube rat neće da pristanu
Koji im je qurac

Na kojim si tek ti drogama, čak i zapadni mediji pišu da Ukrajina polako gubi rat kako se smanjuje vojna pomoć, eno imaš svaki dan na indexu tekstove Marija Galića koji plače nad ukrajinskom sudbinom. A tek komentirati te izjave bivših koji 10 godina nisu na funckiji ima baš puno smisla.

Vidjet ćemo što donosi iduća godina, ekonomski indikatori idu na bolje u EU i SAD nakon obračuna s inflacijom, ako Amerikanci odobre novu pomoć, a cijene nafte nastave padati, sve se može u trenu preokrenuti. Puno je to "ako", kao uvijek tajm vil tel. Ni Rusi ne stoje baš sjajno.
Piglet
Piglet

Posts : 1268
2016-02-24


AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 10/12/2023, 15:07

trebat će godine i godine i godine da se izgradi sva ta nova mreža cijevovoda prema Aziji što je stavio longi. do tada rat i gotov. to zahtjeva i velike industrijske napore, a trenutno je RU industrija usmjerena na proizvodnji oružja. 

Čak i u WW2 svaka Sovjetska tvornica je proizvodila oružje(uz pomoć naravno američkog materijala ,strojeva ), međutim sve jedno da bi i ekonomija u pozadini funkcionirala svakako trebaš velik broj automobila, tramvaja, pruga, vagona, traktora i ostalih civilnih stvari -bez kojih nema niti ratne ekonomije.

recimo zašto su sovjetske tvornice štancale gomilu tenkova , nije samo zbog američke pomoći bez koje ne bi 1/10 toga proizveli, nego činjenica da nisu morali proizvodit ništa drugo nego tenk. ne moraš traktor, auto, lokomotivu. zamisli sada imaš hrpu radnika što su se vrhunski uigrali u proizvodnji tenka. i sada dodđe naredba , trebamo 1000 lokomotiva ove godine da vuku te tenkove , aj čitaj nacrte, gledajte kako ćete proizvesti tenk.. i onda moraš cijeli lanac i sve ostalo i vještine promijeniti da proizvodiš lokomotive. itd

e da SSSR nije morao NIŠTA od toga raditi ,jer USA im je poslala 400 000 najboljih kamiona na svijetu, nekoliko tisuća lokomotiva da vuku tenkove iz tvornica na front, na tisuće i tisuće traktora i automobila itd.


Što se tiče fronte sljedeće je. 
Izlaze snimke manjeg propalog Ruskog kontra napada na lijevoj obali dnjepra. U zadnja dva -tri dana moglo bi biti i 10ak uništenih tenkova i oklopnih vozila što su Ukrajinci pustili.
To nije malo, računaj da RH sve skupa nema 200 komada tenkova i oklopnih vozila zajedno. Dakle Rusi su pokušali manji kontra napad (jer i ne mogu napraviti veći iz razloga što su tamo močvare i loše ceste ) , te naravno uz pomoć gomile aviobombi i artiljerije i drnova kamikaza - unište Ukrajinski mostobran i tih par stotina specijalaca . 
Kontra napad je popušio ali UA vojnici imaju gubitke također od strane RU dronova te sigurno aviobombi.

Rusi kod Bahmuta su već sam napisao ostvarili manji uspjeh, točnije vratili su više manje sve pozicije koje su izgubili ovo ljeto. Vjerojatno su iznenadili Ukrajince, napali, a ovi nisu bili ukopani. Čim nema gomile snimki uništene RU tehnike a imaš izvješća da vraćaju teritorij , dovoljno je zbrojiti 2+2. dakle Rusi napadaju diljem fronte, i ako se pojavljuju snimke uništenog RU oklopa onda od toga napada nema ništa. ako nema tih snimki onda čuješ Rusi napredovali. 

Kod Avdivke Rusi su zadnjih par dana, sa jedne strane kontra napadom Ukrajinaca odbačeni iz pola stepove sela ili čak cijelog sela, i izgleda da su Rusi odustali od okruživanja Avdiivke. Jednostavno za sada ne mogu presjeći(možda će pokušati još jednom kada se totalno smrzne tlo za mjesec dana. )


Međutim Avdiivku napadaju sa gomilom avio bombi i sjeverno korejske municije. tu sigurno UA trpi neke gubitke, iako su dobro ukopani . 

Isto tako Rusi kako su (za sada) odustali od okruživanja Avidiivke pokušavaju napasti na drugim(prednjim) pravcima, ponekad napreduju, zauzmu koji rov i par kuća i tako grizu malo po malo.

sjetite se primjer Vukovarske bitke , na naše momke je palo granata koliko je TNTa palo na Hirošimu pa opet JNA je imala višestruko veće gubitke. 
Miha je pričao da bi na njegovom dijelu fronte dnevno padalo po 800 granata a čuvala bi šaka njih u rovovima i opet Srbi nisu mogli naprijed. 

Ukrajinci su ovo ljeto na jugu Ukrajine pucali više granata, ne samo to nego je UA artiljerija imala veći domet, preciznost i više dronova, i iako su nanosili dobre gubitke nisu mogli naprijed. itd.

Dalje. 

Ruski telegram kanal fighterbomber govori da je njihov jedan vrhunski pilot likvidiran u Voronježu. Lik je vodio obuku novih pilota . 
Dok se negdje šetao, netko(čitaj Ukrajinski SBU) mu je došao i sprašio u njega 7 metaka. 
liječnici se borili za život toga Ruskog pilota instruktora ali džabe.
ostavio je 3 djece iza sebe.
osim klasičnih RU snimki gubitaka, Rusi nanose dosta gubitaka Ukrajincima, dronovima Lancet, gađaju zapadne aritljerijske sustave i UA radare(jako strateški bitna oružja naravno) te također kao i Ukrajinci sa FPV dronovima teroriziraju Ukrajince bacaju bombe po njima. 


dok Rusi i dalje napadaju diljem fronte, samo za razliku od prošlog mjeseca to su manji napadi, jer sada je sve puno blata, pa se oklop može kretati samo kroz ceste. međutim konstatno napadaju, artiljerija grmi, dronovi djeluju, vrši se pritisak na Ukrainske resurse. očito je RU taktika da koriste nadmoć u industriji jer USA se svađa dali Ukrajini poslati 0.25% BDPa za 2024 ili ne, a Ukrajincima to znači život ili smrt. 

Sa druge strane pisao sam o tome da EU diže proizvodnju oružja iako je i dalje čak i puno manje nego RU , ali planovi su dobri. 
Pisao sam o tome da Reinmetal planira u svojim tvornicama u Nje, Spa , i JAR proizvesti 700 000 155mm granata za 2024 godinu. to bi bilo super. 

Inače iz GBR neloše vijesti. 
Prije par godina su tamo izgradili tvornicu koja je proizvodila 16 000 granata svih kalibara mjesečno. od minobacačkih do 155mm(najviše ovih). Međutim tvornica je jako nova i ubrzano šire proizvodnju, i kažu da bi u "bliskoj budućnosti" trebali proizvoditi 1,5milijuna granata svih kalibara godišnje(najviše 155mm i 105mm). 

Upamtite EU +GBR imamo 7-8x veći BDP od Rusije, pa nema razloga da EU da ne izbacuje više svega od Rusije. 
Samo mobilizacija je dosta sporija ali događa se. 
Zato čak i vjerujem da USA ako i "odjebe"  Ukrajinu nakon 2025,  Europa će biti dovoljno jaka da snabdjeva Ukrajinu sa hrpom oružja. 


ali nećemo ići tako daleko, za 2024 je kritično da USA kongres odobri Ukrajincima vojnu pomoć


_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20513
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 10/12/2023, 15:09

Piglet wrote:
Oholo Mudovski wrote:
Oholo Mudovski wrote:https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/world/2023/nov/11/ex-nato-chief-proposes-ukraine-joins-without-russian-occupied-territories

Baloni se puštaju sa svih strana... Rusi nisu pozitivno odgovorili na nijedan od Nato prijedloga koji uključuje ostatak Ukrajine u tom vojnom savezu.
Mislim, ono, ratuje se da Ukrajina uđe u NATO, kad odjednom ona još manja i neutralnija...
Bit će našmrkani nešto zajebao s pristupnim papirima.
Ovo znači, rusi ne napaduju nato članice, nato članice ne napadaju ruse. ☮
A opet Rusi koji gube rat neće da pristanu
Koji im je qurac

Na kojim si tek ti drogama, čak i zapadni mediji pišu da Ukrajina polako gubi rat kako se smanjuje vojna pomoć, eno imaš svaki dan na indexu tekstove Marija Galića koji plače nad ukrajinskom sudbinom. A tek komentirati te izjave bivših koji 10 godina nisu na funckiji ima baš puno smisla.

Vidjet ćemo što donosi iduća godina, ekonomski indikatori idu na bolje u EU i SAD nakon obračuna s inflacijom, ako Amerikanci odobre novu pomoć, a cijene nafte nastave padati, sve se može u trenu preokrenuti. Puno je to "ako", kao uvijek tajm vil tel. Ni Rusi ne stoje baš sjajno.

ovo sa indexom je bolesno. 
ekipa je zadnjih mjesec dana totalno prešla na stranu Rusije. Bitće Matiji Babiću zafalilo para, pa mu Ruska ambasada u Beogradu ubacila kuvertu a on svojim piskaralima rekao da okreću priču u korist Rusije. 

Stanje na terenu nije toliko očajno kako Index piše. Prvo su pisali da Rusija za 2mjeseca ostaje bez raketa i granata, a sada da UA propada a Rusija dominira.
U realnosti Ruski napadi diljem istočne fronte propadaju sa gomilom uništenog oklopa i jadnih vojnika koje dovršavaju dronovi kamikaze, kazetna municija i obična artiljerija. HIMARSi udaraju po RU pozadini svaki dan. međutim dosta toga ovisi o USA pomoći ali za sada se UA drži dobro , iako kukaju da su im rezerve USA pomoći i rezervnih djelova za oružje pri kraju.

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20513
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 10/12/2023, 15:33

AssadNaPodmornici wrote:trebat će godine i godine i godine da se izgradi sva ta nova mreža cijevovoda prema Aziji što je stavio longi. do tada rat i gotov. to zahtjeva i velike industrijske napore, a trenutno je RU industrija usmjerena na proizvodnji oružja. 
Ništa ja nisam stavio, nikakvu mapu cijevovoda prema Aziji.

Očito ne znaš šta je ukapljeni plin. Ili LNG plin ( likvid natural gas skračenica na engleskom jeziku ).

Iz tvog upisa ja vidim da ti nisi ništa shvatio. LNG plin se utlačivanjem ukrcava u brodove i onda dovodi do luke gdje se opet ispušta u cijevi. Nema tu nikakvih cijevi ( te koje ti spominješ da treba izgraditi do Azije a ja sam pričao samo o Vijetnamu ) a nit trebaju nekakve godine a posebno jer Rusi imaju na Sahalinu ( otok poviše Japana ) LNG terminal a sad će Vijetnamci masovno užurbano pravit nove LNG terminale jer im fali plina.

Ti očito nešto nisi shvatio čim si takvu rečenicu gore napisao ( ovu koju sam izdvojio i koju ti sad objašnjavam ) pa ću izgleda morat ti nacrtat.

Evo ti slika tih tzv tvojih cijevi za koje treba pun kurac godina ( ovo je ironija jel jer nema nikakvih cijevi nego brod prevozi morem do odredišta ):
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Lng1
RayMabus
RayMabus

Posts : 172123
2014-04-11


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 10/12/2023, 16:12

Inače vijest koja mislim da je bitna za ovu temu pošto je rasprava o municiji odnosno Ukrajini tj ratu u Ukrajni. 

https://www.ex-iskon-pleme.com/t56616-zelenski-stigao-u-argentinu

Patricia Bulrić ministrica sigurnosti. Prvo sam mislio da je Hrvatica jer je prezime na ić al vidim da joj prezime vuće iz Njemačke i neki pradida joj je bio vojno lice, trgovac i gradonačelnik Buenos Airesa. Tko zna, možda i ima neke veze s Hrvatskom jer je nejasno malo al nije to sad bitno nego nešto drugo a to je da je ova očito dobro upoznata s obrambenim stvarima. Bila je ministrica sigurnosti u onoj vladi prije ove šta je sad pala a koja ( ova koja je bila do sada zadnjih pet godina na vlasti ) nije htjela isporučivati oružje Ukrajini.

https://en.wikipedia.org/wiki/Patricia_Bullrich

Ona je šefica neke stranke koja je podržala ovoga sadašnjeg predsjednika i ujedno je i potpredsjednik te njene stranke dobio mjesto ministarstva obrane. Dakle i to ministarstvo ona kontrolira. Amerikanci najavljuju da će pomoći preko MMF-a Argentini.

Kad je kod nas bio rat onda smo mi dio oružja i municije nabavljali iz Argentine. E sad oni odavno nisu ratovali, granate također imaju vijek trajanja, ako se i zapuca oko Faklanda mada sumnjam jer ovaj to malo više tako laje al svejedno Faklandi su udaljen otok dakle neće opet koristit te granate a istiće im vijek trajanja a ovome treba kredit od MMMF-a a Americi i Ukrajini municija a ovdje je kako sam sad vidio sistem ko i u Francuskoj tj predsjednik nije ukras nego novi predsjednik = nova vlada i sad on samo mora potpisivati otpis te municije koja već dugo leži u skladištu i onda to Amerikanci kupe i šalju Ukrajincima.
RayMabus
RayMabus

Posts : 172123
2014-04-11


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Piglet 10/12/2023, 16:37

AssadNaPodmornici wrote:
Piglet wrote:
Oholo Mudovski wrote:
Oholo Mudovski wrote:https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/world/2023/nov/11/ex-nato-chief-proposes-ukraine-joins-without-russian-occupied-territories

Baloni se puštaju sa svih strana... Rusi nisu pozitivno odgovorili na nijedan od Nato prijedloga koji uključuje ostatak Ukrajine u tom vojnom savezu.
Mislim, ono, ratuje se da Ukrajina uđe u NATO, kad odjednom ona još manja i neutralnija...
Bit će našmrkani nešto zajebao s pristupnim papirima.
Ovo znači, rusi ne napaduju nato članice, nato članice ne napadaju ruse. ☮
A opet Rusi koji gube rat neće da pristanu
Koji im je qurac

Na kojim si tek ti drogama, čak i zapadni mediji pišu da Ukrajina polako gubi rat kako se smanjuje vojna pomoć, eno imaš svaki dan na indexu tekstove Marija Galića koji plače nad ukrajinskom sudbinom. A tek komentirati te izjave bivših koji 10 godina nisu na funckiji ima baš puno smisla.

Vidjet ćemo što donosi iduća godina, ekonomski indikatori idu na bolje u EU i SAD nakon obračuna s inflacijom, ako Amerikanci odobre novu pomoć, a cijene nafte nastave padati, sve se može u trenu preokrenuti. Puno je to "ako", kao uvijek tajm vil tel. Ni Rusi ne stoje baš sjajno.

ovo sa indexom je bolesno. 
ekipa je zadnjih mjesec dana totalno prešla na stranu Rusije. Bitće Matiji Babiću zafalilo para, pa mu Ruska ambasada u Beogradu ubacila kuvertu a on svojim piskaralima rekao da okreću priču u korist Rusije. 

Stanje na terenu nije toliko očajno kako Index piše. Prvo su pisali da Rusija za 2mjeseca ostaje bez raketa i granata, a sada da UA propada a Rusija dominira.
U realnosti Ruski napadi diljem istočne fronte propadaju sa gomilom uništenog oklopa i jadnih vojnika koje dovršavaju dronovi kamikaze, kazetna municija i obična artiljerija. HIMARSi udaraju po RU pozadini svaki dan. međutim dosta toga ovisi o USA pomoći ali za sada se UA drži dobro , iako kukaju da su im rezerve USA pomoći i rezervnih djelova za oružje pri kraju.
Kad pogledaš brojke, stvarno je rapidno opala vojna pomoć zadnjih par mjeseci i vjerojatno su to rezerve od ranije. Nešto uspiju Amerikanci posredno dogovoriti, kao što je slučaj s Južnom Korejom ili Srbijom koji preko posrednikovog posrednika šalju municiju Ukrajini, ali bez glavnih američkih paketa, mislim da će sve to biti kratkoročno.

Troškovi satelita i obavještajnih službi su inače isto dio svakog američkog paketa, takve stvari su baš nužne za ovakav način ratovanja dronovima, preciznim udarima i artiljerijom kakav je dosad bio u Ukrajini.

Zadnjih par mjeseci je došlo najmanje američke pomoći još od početka rata:

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 1223USUkrainemonthlyallocationsoffundingbymonth
Piglet
Piglet

Posts : 1268
2016-02-24


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 10/12/2023, 16:47

Dobit će sad gomilu granata i druge potrebite municije iz Argentine. Ovome našem "ustaši" trebaju pare od MMMF-a za ekonomski oporavak Argentine a te granate u skladištu kojima ionako istiće vijekt trajanja pa će ih morat bacit ne trebaju al trebaju Amerikancima, Britancima i Ukrajini.

Ovaj prije njega je bio za Putina a ovi naš "ustaša" je odma odusta od BRICS-a i oće približavanje Argentine Americi itd.

Stav vlade Alberta Fernándeza, bliskog Vladimiru Putinu, za Argentinu je značio propitivanje protivnika i međunarodnih ličnosti.
---

U veljači 2022. Rusija je izvršila invaziju na Ukrajinu u velikoj eskalaciji rusko-ukrajinskog rata . Fernández je osudio invaziju i pozvao Rusiju da prekine vojne akcije u Ukrajini.  U UN-u, Argentina je glasovala za osudu ruske invazije i zahtijevala potpuno povlačenje ruskih snaga iz Ukrajine.  U srpnju 2022. Fernández je dao daljnju podršku Ukrajini u telefonskom razgovoru s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim , kojemu je obećao isporuku više humanitarne pomoći Ukrajini. Fernández je odbacio sankcije protiv Rusije i nije želio slati oružje Ukrajini

Alberto Fernández
RayMabus
RayMabus

Posts : 172123
2014-04-11


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hoholo Mudovski 10/12/2023, 17:38

Piglet wrote:
Oholo Mudovski wrote:
Oholo Mudovski wrote:https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/world/2023/nov/11/ex-nato-chief-proposes-ukraine-joins-without-russian-occupied-territories

Baloni se puštaju sa svih strana... Rusi nisu pozitivno odgovorili na nijedan od Nato prijedloga koji uključuje ostatak Ukrajine u tom vojnom savezu.
Mislim, ono, ratuje se da Ukrajina uđe u NATO, kad odjednom ona još manja i neutralnija...
Bit će našmrkani nešto zajebao s pristupnim papirima.
Ovo znači, rusi ne napaduju nato članice, nato članice ne napadaju ruse. ☮
A opet Rusi koji gube rat neće da pristanu
Koji im je qurac

Na kojim si tek ti drogama, čak i zapadni mediji pišu da Ukrajina polako gubi rat kako se smanjuje vojna pomoć, eno imaš svaki dan na indexu tekstove Marija Galića koji plače nad ukrajinskom sudbinom. A tek komentirati te izjave bivših koji 10 godina nisu na funckiji ima baš puno smisla.

.
Malo se zajebajem na ozbiljnoj temi kad kažem da Rusi gube rat. Rat će dobiti onaj koji bude bolje srat.
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Ga5qkt10

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Img_2180
Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 3094
2023-08-31


Piglet likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 27 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 27 of 50 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum