ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima

Page 4 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next

Go down

Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima - Page 4 Empty Re: Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima

Post by marcellus 24/3/2023, 18:37

veber wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor

I oba su zajedno manja od jednog u mojoj Škodi Octaviji i to 4x4.

E da, po nekim novim istraživanjima u prosjeku najinteligentniji vozači nisu oni strujića nego vlasnici Škodinih automobila. Ne samo modela na struju nego općenito.

je, vidio sam.

škode su racionalni auti.

Za razliku od BMW-a (treći odostrag).
Zato ja uvijek odgovorim na pitanje da li bih ikada kupio BMW-a: vozio (ponekad ili povremeno) da, kupio nikad.
glupost.
bmw je jedan od boljih.

po nesrećama u njemačkoj prvi su vozači VW.

bmw je dobar auto kao auto, ali je krkanski i vulgaran. Oduvijek bio, a zadnje vrijeme pogotovo. Zato ga voze mafijaši, kamatari, cajke i reperi.

marcellus

2014-04-16

Back to top Go down

Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima - Page 4 Empty Re: Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima

Post by marcellus 24/3/2023, 18:39

veber wrote:
marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor

zašto bi bili manji? Strujić nema tank za benzin, nema veliki motor i pomoćne agregate (motori su u pravilu u kotačima), nemaju mjenač, kuplung, diferencijal, hladnjak za zrak s cijevima. Puno manje tehnike ide u njega.

Naprotiv, strujići imaju u pravilu osjetno veće prtljažnike i više mjesta od usporedivih benzinaca jer iznad razine podnice je sve rezervirano za putnike i prtljagu.

vw na letriku

Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima - Page 4 Volkswagen-id3-2019-02-batterie-battery-min-888x444

vidiš kako lupetaš.
strujići imaju getribu.
imaju i diferencijal.
ovisno o izvedbi imaju 2 ili četiri motora.
cijeli komplet je malo manji od benzinca.
zatim imaš jako skup komplet frekvencijskih pretvarača.

ti samo želiš uvjeriti sebe da si pravilno postupio.
nisi.
kupio si mixer s kotačima

zapravo je to mobitel s kotačima

kupio sam ono što mi se financijski najviše isplati u danim okolnostima, i to je sve.

strujići nemaju getribu - imaju samo reduktor i nalazi se unutar samog kotača

imaju jedan, dva, ili tri motora i svi zajedno zauzimaju manje mjesta od kilera i pomoćnih agregata u benzincu

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 24/3/2023, 18:40

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

navigacija mi dobro dođe da ne moram gledat u mobitel u vožnji. Može se i google spojit na ekran isto tak, ima i android auto. Ali ak imaš veliki ekran u autu onda imaš i navigaciju na njemu. S mobitela ili unutarnju svejedno.

bitno mi je da ima klimu i te gluposti

Klima ti je u strujićima praktički jedva funkcionalna, pogotovo po ljeti i zimi, kada je čovjek najviše treba.
Na kraju se sve svodi na princip stojadina, ako hoćeš klimu, otvori prozor i to samo kada je vrijeme vani povoljno.
Ovo za navigaciju neću ni komentirati. Baš si smiješan.
Svi povremeno gledamo u mobitele pri vožnji, posebno mi koji imamo veliki iskustvo vožnje (bez i jednog incidenta u vožnji kroz cijelo vozačko iskustvo, hvala na pitanju) a njihova navigacija je i osjetno kvalitetnija od one ugrađene u aute općenito pa tako i strujiće.

klima je posve funkcionalna kao i svaka druga klima, isto tako i grijanje. s tim da grijanje ždere dosta struje, pa bolji strujići imaju serijski toplinsku pumpu.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by veber 24/3/2023, 18:42

marcellus wrote:
veber wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:

E da, po nekim novim istraživanjima u prosjeku najinteligentniji vozači nisu oni strujića nego vlasnici Škodinih automobila. Ne samo modela na struju nego općenito.

je, vidio sam.

škode su racionalni auti.

Za razliku od BMW-a (treći odostrag).
Zato ja uvijek odgovorim na pitanje da li bih ikada kupio BMW-a: vozio (ponekad ili povremeno) da, kupio nikad.
glupost.
bmw je jedan od boljih.

po nesrećama u njemačkoj prvi su vozači VW.

bmw je dobar auto kao auto, ali je krkanski i vulgaran. Oduvijek bio, a zadnje vrijeme pogotovo. Zato ga voze mafijaši, kamatari, cajke i reperi.
i radnici daimlera.
bmw je auto srednje klase.
bez obzira na model.

auto je status u hrvatskoj.

več ti tipkah, vjerovatno ću dobiti škodu u novoj firmi.

libo me kikiriki. službeni je auto. 1€/dan si mogu priuštiti.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 24/3/2023, 18:50

marcellus wrote:
veber wrote:
marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:

zašto bi bili manji? Strujić nema tank za benzin, nema veliki motor i pomoćne agregate (motori su u pravilu u kotačima), nemaju mjenač, kuplung, diferencijal, hladnjak za zrak s cijevima. Puno manje tehnike ide u njega.

Naprotiv, strujići imaju u pravilu osjetno veće prtljažnike i više mjesta od usporedivih benzinaca jer iznad razine podnice je sve rezervirano za putnike i prtljagu.

vw na letriku

Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima - Page 4 Volkswagen-id3-2019-02-batterie-battery-min-888x444

vidiš kako lupetaš.
strujići imaju getribu.
imaju i diferencijal.
ovisno o izvedbi imaju 2 ili četiri motora.
cijeli komplet je malo manji od benzinca.
zatim imaš jako skup komplet frekvencijskih pretvarača.

ti samo želiš uvjeriti sebe da si pravilno postupio.
nisi.
kupio si mixer s kotačima

zapravo je to mobitel s kotačima

kupio sam ono što mi se financijski najviše isplati u danim okolnostima, i to je sve.

strujići nemaju getribu - imaju samo reduktor i nalazi se unutar samog kotača

imaju jedan, dva, ili tri motora i svi zajedno zauzimaju manje mjesta od kilera i pomoćnih agregata u benzincu
imaju getribu. unutar kotača se nalazi elektromotor.
reduktore imaju traktori.
e vozila imaju najčešće trobrzinsku getribu.
elektomor nemra biti jedan bez cijelog sklopa i prijenosa. moraš imati getribu, kardan i sve kao kod pravog auta.

nisi nikad vidio kako izgleda sklop motora s frekventnim pretvaračem. u peugeotu zauzme cijeli prednji dio.
imaš gepekčić kao kod elfa.
straga je gepek manji od klasičnog jer ga jebe baterija.

isto je kod svih.
meni je komandna ploča u w123 stilu, desni dio pokemona niti ne koristim.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by marcellus 24/3/2023, 19:05

veber, lupetaš o stvarima o kojima jebenog pojma nemaš. Praviš se pametan a neznalica si.

električni auti NEMAJU mjenjač. Imaju samo reduktor. Nemaju nikakve tri brzine. Nemaju ni dvije (osim porschea taycan, on ima dvije). Jer mi ne treba. Jer se elektromotor vrti od 0 do 15.000 okretaja u minuti i cijelo vrijeme zadržava KONSTANTAN okretni moment. Koji kurac bi mjenjač radio u električnom autu?! Porsch ga ima samo radi malo jačih ubrzanja (jer njegova druga je ista kao ona jedina koju imaju svi električni auti).

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 24/3/2023, 19:07

i nema nikakvog jebenog kardana jer su elektromotori u pravilu uz same kotače. Ako je pogon otraga, motor je otraga. Ako je pogon naprijed, motor je naprijed. Ako je pogon na 4 kotača, onda su motori iza i naprijed i nikad nisu spojeni nikakvom mehaničkom vezom. Čemu bi služila, za koji kurac? Daj prestani se sramotit jebote moje dijete od 8 godina bolje kuži te stvari od tebe

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 24/3/2023, 19:12

drugi ne ugrađuju mjenjače jer većina električnih auta ubrza do stotke u pet šest sekundi, oni jači u tri, i nema potrebe se s tim zajebavat. Poršeov mjenjač je isto tako u samom kotaču. I samo je na stražnjim kotačima. Prednji kotači odnosno prednji motori imaju jednu brzinu, ko i svi drugi električari

The Porsche Taycan is the first EV with a two-speed transmission

The 2020 Porsche Taycan features a two-speed automatic transmission at the rear axle, a first for an EV.

The Porsche Taycan is the first EV with a two-speed transmission, which provides numerous advantages over the single-speed arrangement found in every other electric vehicle.

https://www.caranddriver.com/news/a28903274/porsche-taycan-transmission/

prvi i za sad jedini s DVIJE brzine
ne postoji električar s nikakve tri brzine niti će ikad postojat.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 24/3/2023, 19:16

ono koja ti sranja lupetaš bogtejebo ko kad ravnozemljaši razvežu o atomskoj fizici

a kolko zauzme sklop motora na električnom autu znam jer vidim kad dignem haubu za stavit vodu za brisače. Nema ničeg. Rupa. Malo kablova i dolje pri dnu mala kutijica u kojoj je elektromotor. Oš fotku?

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 24/3/2023, 19:17

jebote još meni ideš pričat bajke o tome kak radi električni auto i kaj ima od mehanike a kaj nema, koji sam pisal za automobilističke časopise, kojem su auti osnovni interes u životu, i koji imam električni auto. Izmišljaš, bez da se opće trudiš guglat

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 24/3/2023, 19:21

I gepek "ne jebe" nikakva baterija jer ne postoji električni auto s baterijama ISPOD GEPEKA.

one su ili između siceva (lamborghini, rimac) u centralnom tunelu, ili ispod stražnjeg sica (ko kod mene) tam di je inače tank za benzin, ili ispod podnice ali SAMO IZMEĐU OSOVINA, dakle ispod sjedala. ne mogu bit ispod gepeka jer da se kužiš u bilo koji kurac, recimo u fiziku, znao bi da bi takav smještaj baterije jebeno narušio stabilnost auta (za što ne trebaš bit ni fizičar, samo malo logično razmislit kako to izgleda kad staviš pol tone nečeg u gepek) i zato se to ne radi. Baterije su pun kurac teške i zato ne idu ispred prednje ni iza stražnje osovine.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/3/2023, 19:29

Kina se već razvila a Amerikanci ulažu ogromne pare da na tom polju prestignu ili barem budu u ravni s Kinom dok EU kaska jer Njemačka i Italija to koće jer misle da će živit u prošlosti i prodavat motore s unutrašnjim izgaranjem.

Bude fino slom te evropske brljotine uskoro.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 24/3/2023, 19:30

lupetaš.
gugl ti nije uvijek frend.

naravno da imaju getribu.
imaju i zvjezdasti spoj
iz motora odnosno diferencijal.

imaju veću težinu od klasičnog auta.
imaju skupi sklop frekvencijskog pretvarača koji regulira rad motora.

(ja uskoro prelazim u firmu za razvoj električara, naravno pozvali su me nakon razgovora jer nemam pojma. njemačke firme su poznate po uhljebljivanju nesposobnih kadrova)

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/3/2023, 19:48

NASTUPA PANIKA

Šef Stellantisa: ‘Ljudi u EU će kupovati jeftinije kineske aute, a ne europske, pada kupovna moć!‘

Carlos Tavares smatra da europski političari moraju pomoći tvrtkama u borbi protiv novog azijskog uvoza s agresivnim cijenama

Širenje kineske automobilske industrije u Europu i Ameriku znači da ćemo u nadolazećim godinama imati mnogo toga za pisati, a vi ćete imati još veći izbor kada je riječ o odabiru vaših budućih automobila.

No, dok bi dolazak Kineza mogao biti uzbudljiv za one izvan industrije, oni unutar etabliranih zapadnih proizvođača automobila su prestravljeni. Izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares rekao je novinarima na CES-u u Las Vegasu da će se europske tvrtke suočiti s "užasnom borbom" sa svojim dolazećim kineskim kolegama ako političari u regiji ne pomognu tvrtkama kao što su Stellantis, BMW i Volkswagen.

"Razlika u cijeni između europskih i kineskih vozila je značajna", rekao je Tavares za Automobilwoche. “Ako se ništa ne promijeni u trenutnoj situaciji, europski će se kupci iz srednje klase sve više okretati kineskim modelima. Kupovna moć mnogih ljudi u Europi osjetno opada.”

Šef Stellantisa je tvrdio da se europski proizvođači automobila bore s jednom rukom vezanom na leđima jer propisi u Europi znače da su vozila proizvedena u regiji oko 40 posto skuplja za proizvodnju od konkurentskih modela proizvedenih u Kini.

"Mislim da smo već gledali ovaj film", rekao je Tavares, uspoređujući scenarij sa sudbinom europske industrije solarnih panela koja je izgubila od kineskih proizvođača, iako se lako mogao pozvati na bitku Detroita protiv europskog i japanskog uvoza u 1960-ih i 70-ih, ili borbu britanske motociklističke industrije protiv japanskih dvokotača u istom razdoblju.

"To je vrlo sumoran scenarij", rekao je za Automobilwoche. “Ali ne mora biti tako". Tavares kaže da će, ako europski političari ne uspiju zaštititi lokalne industrije, biti prisiljeni preseliti proizvodnju u jeftinije zemlje kako bi smanjili troškove i izravno se natjecali s jeftinim kineskim proizvodima. Konteksta radi, početni MG4 EV košta više od 12.000 eura manje od najjeftinijeg Volkswagena ID.3.

Europski političari suočavaju se s nekim teškim odlukama, ali morat će ih donijeti brzo. "U sadašnjem kontekstu, ako se ništa ne poduzme u Europskoj uniji, doći će do strašne borbe", upozorio je Tavares.

Šef Stellantisa: ‘Ljudi u EU će kupovati jeftinije kineske aute, a ne europske, pada kupovna moć!‘
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/3/2023, 19:50

Tavares kaže da će, ako europski političari ne uspiju zaštititi lokalne industrije, biti prisiljeni preseliti proizvodnju u jeftinije zemlje kako bi smanjili troškove i izravno se natjecali s jeftinim kineskim proizvodima. 

-

Pa priseli. Šta se čeka ? Šta bi vi pare za poticaje jel ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by marcellus 24/3/2023, 20:25

veber wrote:lupetaš.
gugl ti nije uvijek frend.

naravno da imaju getribu.
imaju i zvjezdasti spoj
iz motora odnosno diferencijal.

imaju veću težinu od klasičnog auta.
imaju skupi sklop frekvencijskog pretvarača koji regulira rad motora.

(ja uskoro prelazim u firmu za razvoj električara, naravno pozvali su me nakon razgovora jer nemam pojma. njemačke firme su poznate po uhljebljivanju nesposobnih kadrova)

veber... električni auti NEMAJU getribu. Daj si to utuvi u glavu. Nemaju je, jer im ne treba. Da, imaju kontroler, da košta neke novce. Košta i pumpa za vodu na benzincima jebiga.

Da, nemaš pojma. Štancat neki kurac na CNC stroju ne znači imat pojma o el. pogonu.

"diferencijal" nije onakav kakav se koristi kod auta na benzin, ako ga ima. Ima ga samo ako isti motor pogoni oba kotača na istoj osovini, što često nije slučaj. Ako nije, "diferencijal" je softver.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by veber 24/3/2023, 20:27

gluposti.
desit će se kao i s američkim čelikom prije desetak godina.
eu će staviti carine zbog dampinških cijena.

onda su ameri cvilili da ne mogu kupiti kvalitetni čelik.
sada će kinezi cvilit da eu ne jebe dampinške cijene kineza.

nikaj strašno.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by marcellus 24/3/2023, 20:28

i da, imaju veću težinu (za oko 200 kila) jer su današnje baterije teške.

što uz okretni moment električara stvarno ne znači ništa, a ne znači ni za potrošnju jer pri konstantnoj brzini težina nema nikakve veze, a kod ubrzanja ima, ali se to rekupirira kod kočenja, pa što izgubiš na ubrzanju u energiji zbog veće težine, dobiješ natrag na kočenju zbog veće inercije

inače moj auto nema niti tonu, tolko o težini. Teži isto kolko i benzinac iste klase, jer ima razmjerno malu bateriju jer je gradski auto.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 24/3/2023, 20:29

i daj mi objasni ČEMU BI SLUŽILA GETRIBA NA ELEKTROMOTORU?

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 24/3/2023, 20:32

naime svaki elektromotor može postić 15.000 okretaja, većina 18.000, neki i 20.000 (zato treba redukcija). Koji će mu kurac getriba?!

Za razliku od benzinca, koji ima jako uzak raspon okretaja u kojima optimalno radi (obično između 2500 i 3500 okretaja, za dizel manje) i gdje je okretni moment najveći, a izvan tog područja je sve manje učinkovit i energija se rasipa bezze, kod elektromotora je svejedno jel se vrti 100 okretaja ili 11.100 okretaja, uvijek jednako vuče i jednako troši

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 24/3/2023, 20:34

ono da, naravno da s kraćim prijenosom možeš dobit bolja ubrzanja, ali kod električara je jeftinije jednostavno ubacit jače motore. Konjske snage na struju su, za razliku od benzinskih, jeftine. Novi dodge banshee ima preko 1000 konja. Serijski. Na 'letriku. Lucid Air isto ima preko 1000 konja. Dodge će koštat ispod 100 k dolara.

Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima - Page 4 Dodge-charger-ev-08

Kod benzinaca, ako hoćeš 1000 konja u cestovnom autu normalne izdržljivosti, moraš kupit jebeni bugatti. za dva tri milijuna eura.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next

Back to top

- Similar topics