ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 06:36

Popis igara za PlayStation 2

Ovo je popis igara za Sony PlayStation 2 sustav videoigara . Nazivi naslova mogu biti različiti za svaku regiju zbog prvog jezika koji se govori. Posljednja igra za PlayStation 2, Pro Evolution Soccer 2014, objavljena je 8. studenog 2013.

Trenutno postoji 4376 igara na ovoj stranici (A do K) i ostatku popisa od L do Z.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_2_games_(A%E2%80%93K)

Asterix ( 2007 godina )

Asterix na Olimpijskim igrama je pustolovna sportska video igra za Wii , Xbox 360 , PlayStation 2, Microsoft Windows i Nintendo DS.

https://en.wikipedia.org/wiki/Asterix_at_the_Olympic_Games_(video_game)

Nema Linuxa.

Znači ne možeš od te kopije čipa iz PS2 šta su ti uvedene sankcije kupio u Tajvanu ipak samo ubaciti igrice od PS2 nego iste moraju bit prevedene na Linux.

https://en.wikipedia.org/wiki/Elbrus_2000

Elbrus-2S+ , proizveden 2011. od strane TSMC Taiwan
Elbrus-2SM , pilot proizvodnja 2014. Mikron Rusija
Elbrus-4S , spreman za serijsku proizvodnju 2014
Elbrus-8S , proizveden 2015. od strane TSMC Taiwan


Elbrus-8S

Godine 2021. procesor je ponuđen Sberbanku , najvećoj ruskoj banci, na procjenu u svjetlu potencijalne upotrebe za neke hardverske potrebe tvrtke. Evaluacija je imala negativan ishod jer nisu ispunjeni funkcionalni zahtjevi.

Referentna vrijednost za 2023. pokazala je da je Elbrus-8SV imao umjerene performanse u igrama s igrama starim 10 godina, ali nije bio kompatibilan s testiranim modernim igrama.

Proizvedeno u tvornici TSMC u Hsinchuu, Tajvan. Zbog sankcija nekih zemalja zbog invazije na Ukrajinu , TSMC je obustavio isporuku procesora Rusiji i njezinim dobavljačima.

https://en.wikipedia.org/wiki/Elbrus-8S

9. prosinca 2021. predstavnici najvećih ruskih potrošača poslužiteljske opreme na sastanku Ministarstva digitalnog razvoja kritizirali su računalnu opremu koja radi na domaćim procesorima, izražavajući nezadovoljstvo niskim performansama, velikom potrošnjom energije i nekonkurentnom cijenom opreme u usporedbi s stranim analozima. Rad poslužitelja na ruskim mikroprocesorima kritiziralo je i vodstvo Ministarstva unutarnjih poslova Ruske Federacije : prema pismu zamjenika načelnika Ministarstva unutarnjih poslova Vitalija Šulike od 27. prosinca 2021., poslužitelji koji rade na ruskom Elbrusu -8S procesori nisu podržavali učitavanje operativnog sustava s medija za pohranu spojenih u hardverske napade, što nije omogućilo osiguranje dovoljne razine tolerancije na pogreške softverskih i hardverskih sustava. Štoviše, 28. prosinca 2021. Ministarstvo industrije i trgovine podnijelo je tužbu protiv tvrtke INEUM, koja je proizvodila poslužitelje pod brendom Elbrus, tražeći povrat cjelokupne subvencije koju je Ministarstvo industrije i trgovine izdalo za razvoj skalabilnog poslužitelja. sustav temeljen na mikroprocesorima Elbrus-8C: tvrtka, nakon što je dobila subvenciju u iznosu od 325,5 milijuna rubalja, nije ispunila projektni rok do kraja svibnja 2020.

Zbog ograničene potražnje, procesori Elbrus proizvode se u malim serijama po narudžbi; koriste se dvije lokacije - tvornica Micron u Zelenogradu (tehnološki proces do 90 nm ) i tvornica TSMC u Hsinchuu, Tajvan.

Elbrus (procesorska arhitektura)

Zbog sankcija protiv Ruske Federacije, proizvodnja ruskih Elbrus i Baikal procesora možda će morati biti prebačena iz tajvanske tvornice u Kinu, to će trajati godinu i pol do dvije, izvršni direktor Konzorcija razvojnih domaćih sustava za pohranu rekao je u intervjuu za Gazeta.Ru podatke iz RosSHD Oleg Izumrudov.

Do ožujka 2022. procesore Baikal i Elbrus proizvodila je tajvanska tvrtka TSMC. Godine 2022. gotove serije ovih procesora nisu prodane Rusiji.


RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 06:59

Putin priča kako će on radit kompjutere i igračke konzole najnovije generacije a ovi mu iz Tajvana dali nogu i on traži po Kini tko će mu printat čipove.

Znači ne traži po Rusiji nego po Kini.

Da on to ima u Rusiji ne bi on to tražija po Kini.

On u Rusiji ima samo te čipove iz 2005 godine koji idu u Playstation2 i to je vojska nešto za sebe da ima za radare, antene, rakete, avione, upravljačke ploče itd i to je nešto zatvoreno za javnost tj ne bave se oni ako tu šta i rade uopće proizvodnjom čipova za široku uporabu nego nešto u sitno za neke vojne potrebe tu i tamo.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 07:23

Sudeći prema informacijama dostupnim iz internetskih izvora, Baikal Electronics odabrao je drugačiji pristup u usporedbi s drugim ruskim mikroprocesorskim inicijativama kao što su Elbrus-2SM , Elbrus-8S tvrtke MCST i Multiclet linija čipova.

U kolovozu 2021. TSMC je sklopio ugovor za proizvodnju čipova, ali je takva proizvodnja zabranjena sankcijama usvojenim nakon ruske invazije na Ukrajinu.

U kolovozu 2023. Baikal Electronics ušao je u stečaj.

https://en.wikipedia.org/wiki/Baikal_CPU
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 07:32

Ovo je jedino šta oni u Rusiji mogu proizvest i ovo je 2014 godina i na razini tog čipa za PS2 ( dovoljan za neke vojne potrebe al ni blizu za takmičenje s Japanom, Amerikom itd a vezano uz proizvodnju najnovijih tv tehnologija, igračih konzola itd ):

2014 godina

Moskva, Zelenograd: 25. prosinca 2014. - MCST CJSC, razvijač univerzalnih ruskih mikroprocesora i računalnih sustava visokih performansi, najavljuje pokretanje pilot proizvodnje kompaktnih matičnih ploča "Monokube-M" temeljenih na prvim domaćim dvojezgrenim mikroprocesorima " Elbrus -2SM ", proizveden korištenjem 90 nm tehnologije od strane JSC NIIME i Mikrona, najvećeg proizvođača i izvoznika mikroelektronike u Rusiji i CIS-u, dio holdinga RTI industrije.

Mikron posjeduje suvremene tehnologije i opremu za proizvodnju integriranih sklopova topološke razine 180-90-65 nanometara na pločicama promjera 200 mm. Na temelju vlastitog centra za istraživanje i razvoj, surađujući s više od šezdeset akademskih istraživačkih instituta i dizajnerskih centara, Mikron koordinira razvoj Ruske akademije znanosti, drugih instituta, sveučilišta i laboratorija s ciljem njihove komercijalizacije u masovnoj proizvodnji mikroelektronike, te također provodi istraživački rad u okviru različitih međunarodnih programa iz područja nanoelektronike.

MCST se priprema izdati matične ploče temeljene na procesoru Elbrus-2SM, proizvedenom u Mikronu

CJSC MCST  je ruska tvrtka, lider u dizajnu i proizvodnji univerzalnih mikroprocesora i računalnih sustava visokih performansi. Tvrtka se više od 20 godina bavi istraživačkim i razvojnim radom u području mikroprocesorskih arhitektura, kompajlera, operacijskih sustava, logičkog i fizičkog dizajna VLSI, razvoja računalnih modula i kompleksa, višestrojnih klastera. Širok raspon kompetencija omogućuje tvrtki da dizajnira pouzdane računalne sustave koji imaju kompletnu projektnu dokumentaciju, s mogućnošću provjere softvera i hardvera od strane certifikacijskih tijela.

Ključni razvoj tima MCST je linija mikroprocesora Elbrus koja uključuje mikroprocesore za ugrađene, stolne i poslužiteljske aplikacije. Elbrusova arhitektura izvorni je ruski razvoj temeljen na idejama eksplicitne kontrole paralelizma naredbi, što omogućuje visoku arhitektonsku izvedbu. Računalni sustavi temeljeni na mikroprocesorima Elbrus implementiraju jedinstvene tehnologije: dinamičko binarno prevođenje, koje osigurava binarnu kompatibilnost s Intelx86 arhitekturom, i sigurnu računalnu tehnologiju, koja jamči povećanu otpornost na iskorištavanje softverskih ranjivosti.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 07:50

Neozbiljan je taj Putin.

I ovo traženje po Kini tko će mu štancat čipove je isto neozbiljno.

Bolje radit svoj pa neka je i 20 godina stara tehnologija nego da ti Kinez to radi i drži te u šaci.

Vojsci ionako ne tribaju ti neki superbrzi moderni čipove. Rakete su proizvedene i prije 20 godina tako da im ne triba neki super čip da bi letile i obavile svoje primitivne operacije. Nije to 3 D igrica s najnovijom grafikom i otvoreni svijet igrica pa mora bit neki prepametni čip ugrađen.

A u vojarnama i onako spoje par tih čipova ( kučišta od kompjutera ) pa tako dobiju veće memorije i brzine obrade podataka. Ne triba im ni tu neki čip poslijednje generacije.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 08:09

PlayStation 3 modeli

Zbog eliminacije "Emotion Enginea" i njegove zamjene softverski emuliranom verzijom, razina kompatibilnosti PlayStationa 2 bila je malo smanjena.

Pričalo se da će se Cell procesori u trećoj generaciji PS3 (40 GB, 2008. 80 GB (CECHL, CECHM, CECHK) i 160 GB) prebaciti s 90 nm procesa na noviji 65 nm proces, što SCEI Izvršni direktor Kaz Hirai kasnije je potvrdio, [23] a kasnije i na 45 nm. Ova promjena smanjuje potrošnju energije konzole i čini je jeftinijom za proizvodnju.

Mikroprocesor Cell prešao je na 45 nm proizvodni proces, što mu omogućuje da radi hladnije i tiše od prethodnih modela, a sustav hlađenja je redizajniran.

https://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3_models

Ovo vojsci ne triba ništa. Njoj je i ovi 90 nm čip sasvim dovoljan.RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 08:13

Avioni letili i prije 20 godina, rakete isto, brodovi plovili i prije, kompjuteri radili ...

... i sad kao triba taj najnoviji i ta priča.

Vojci to ne triba jer to je tržište televizora, igračih konzola, osobnih kompjutera di oni gledaju sabit u šta manje prostora šta više kako bi bili konkurentniji na tržištu od konkurenkcije na tom istom tržištu televizora, igračih konzola,osobnih kompjutera, laptopa itd.

To vojsci ne triba ništa. Njima je i oni čip od prije 20 godina iz Playstationa 2 skroz ok.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 08:27

Sjedinjene Američke Države zatražile su od američkih kompanija da prestanu isporučivati ​​robu za više od 600 subjekata u inostranstvu, a zbog straha da bi njihovi proizvodi mogli biti preusmjereni Rusiji te upotrijebljeni u invaziji na Ukrajinu, rekao je američki dužnosnik.

Američko ministarstvo trgovine je posljednjih sedmica pisano upozorilo najmanje 20 kompanija, što je najnoviji pokušaj da se zaustavi ruski ratni napor u Ukrajini, rekao je dužnosnik tog ministarstva.

Te kompanije proizvode i prodaju komponente pronađene u projektilima i dronovima na ukrajinskoj teritoriji.

Otkako je Rusija napala Ukrajinu 2022. godine, SAD i više od 30 drugih zemalja uveli su niz sankcija s ciljem slabljenja ratnih sposobnosti Rusije, a u vidu prekida pristupa zapadnoj tehnologiji.

Ipak, američke komponente i dalje se nalaze u ruskom oružju ostavljenom na ratištu u Ukrajini.

“U posljednjih nekoliko sedmica poslali smo pisma na adrese više od 20 američkih kompanija, a svako je sadržavalo popis više od 600 stranih subjekata”, izjavio je pomoćnik državnog sekretara Matthew Axelrod na godišnjoj konferenciji o kontroli izvoza.

“U pismima smo zatražili da američke kompanije dobrovoljno prestanu isporučivati ​​robu tim stranama zbog visokog rizika njenog preusmjeravanja u Rusiju”, istaknuo je Axelrod.

Axelrod je rekao da su određeni američki dužnosnici također direktno kontaktirali čelnike u američkim kompanijama kako bi razgovarali o daljnjim koracima koji se mogu poduzeti kako bi se spriječilo da njihovi proizvodi završe u Rusiji.

Novi koraci SAD-a u sprečavanju protoka tehnologije u Rusiju
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 08:44

Ovo s traženjem tko će im po Kini to printat nakon šta im je Tajvan dao nogu samo pokazuje koliko je ruska industrijska baza nisko kad je ova industrija u pitanju.

Čak taj noviji čip se i nije pokazao dobar jer ga je ruska banka odbila a ruska policija se žalila da je spor kod hakerskih napada.

Elbrus-8S

Godine 2021. procesor je ponuđen Sberbanku , najvećoj ruskoj banci, na procjenu u svjetlu potencijalne upotrebe za neke hardverske potrebe tvrtke. Evaluacija je imala negativan ishod jer nisu ispunjeni funkcionalni zahtjevi.

Referentna vrijednost za 2023. pokazala je da je Elbrus-8SV imao umjerene performanse u igrama s igrama starim 10 godina, ali nije bio kompatibilan s testiranim modernim igrama.

https://en.wikipedia.org/wiki/Elbrus-8S

9. prosinca 2021. predstavnici najvećih ruskih potrošača poslužiteljske opreme na sastanku Ministarstva digitalnog razvoja kritizirali su računalnu opremu koja radi na domaćim procesorima, izražavajući nezadovoljstvo niskim performansama, velikom potrošnjom energije i nekonkurentnom cijenom opreme u usporedbi s stranim analozima. Rad poslužitelja na ruskim mikroprocesorima kritiziralo je i vodstvo Ministarstva unutarnjih poslova Ruske Federacije : prema pismu zamjenika načelnika Ministarstva unutarnjih poslova Vitalija Šulike od 27. prosinca 2021., poslužitelji koji rade na ruskom Elbrusu -8S procesori nisu podržavali učitavanje operativnog sustava s medija za pohranu spojenih u hardverske napade, što nije omogućilo osiguranje dovoljne razine tolerancije na pogreške softverskih i hardverskih sustava. Štoviše, 28. prosinca 2021. Ministarstvo industrije i trgovine podnijelo je tužbu protiv tvrtke INEUM, koja je proizvodila poslužitelje pod brendom Elbrus, tražeći povrat cjelokupne subvencije koju je Ministarstvo industrije i trgovine izdalo za razvoj skalabilnog poslužitelja. sustav temeljen na mikroprocesorima Elbrus-8C: tvrtka, nakon što je dobila subvenciju u iznosu od 325,5 milijuna rubalja, nije ispunila projektni rok do kraja svibnja 2020.

Zbog ograničene potražnje, procesori Elbrus proizvode se u malim serijama po narudžbi; koriste se dvije lokacije - tvornica Micron u Zelenogradu (tehnološki proces do 90 nm ) i tvornica TSMC u Hsinchuu, Tajvan.

Elbrus (procesorska arhitektura)

Zbog sankcija protiv Ruske Federacije, proizvodnja ruskih Elbrus i Baikal procesora možda će morati biti prebačena iz tajvanske tvornice u Kinu, to će trajati godinu i pol do dvije, izvršni direktor Konzorcija razvojnih domaćih sustava za pohranu rekao je u intervjuu za Gazeta.Ru podatke iz RosSHD Oleg Izumrudov.

Do ožujka 2022. procesore Baikal i Elbrus proizvodila je tajvanska tvrtka TSMC. Godine 2022. gotove serije ovih procesora nisu prodane Rusiji.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 09:03

JSC Angstrem je ruski programer i proizvođač poluvodičkih proizvoda , od diskretnih tranzistora do modernih mikrokontrolera i mikroprocesora. Tvrtka ima jedan od najmoćnijih kompleksa u Rusiji za stvaranje i proizvodnju poluvodičkih proizvoda: 10 punopravnih dizajnerskih centara, više od 1000 zaposlenika, dvije proizvodne linije (matična tvrtka, dizajn i proizvodnja elektroničke opreme i poluvodičkih proizvoda).

Godine 2022., u pozadini ruske invazije na Ukrajinu , Angstrem-T i Angstrem su uključeni u američke popise sankcija za blokiranje(SDN popis) jer proizvode čipove za navigacijski sustav koji Rusija koristi za navođenje vođenih projektila.

U svibnju 2023. upravljanje NPO Angstremom prešlo je s tvrtke L. Reimana na strukturu Rosteca ; odlukom nije predviđena pljenidba imovine.

U sklopu foruma Microelectronics-2022, tvrtke Mikron i NM-Tech sklopile su ugovor o proizvodnji mikročipova za bankovne kartice, police i putovnice u tvornici Angstrem-T.

https://en.wikipedia.org/wiki/Angstrem_(company)RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 09:20

BC (obitelj računala)

BK (skraćenica za "kućno računalo") je obitelj sovjetskih 16-bitnih kućnih i obrazovnih računala , kompatibilnih u sustavu nastave i djelomično u arhitekturi sa SM računalom, PDP-11 i DVK.

BC (obitelj računala)

Electronika BK je serija 16-bitnih PDP-11 kompatibilnih kućnih računala koje je pod robnom markom Electronika razvio NPO Scientific Center, tada vodeći tim za dizajn mikroračunala u Sovjetskom Savezu. Također je prethodnik snažnijih UKNC i DVK micros.

https://en.wikipedia.org/wiki/Electronika_BK

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Korvet
Tip Obrazovno računalo
Datum izdavanja: 1987. godine

Corvette  ( ruski : Korvet ) je bilo 8-bitno osobno računalo u SSSR-u , stvoreno za sovjetske škole 1980-ih. Prvi uređaj bilo je računalo kućne izrade, koje su 1985. godine stvorili zaposlenici Moskovskog državnog sveučilišta za svoje potrebe (fizički eksperimenti).

Nakon raspada SSSR-a, proizvodnja Corvette je prestala, a nepotpuna kućišta korištena su za sastavljanje brojnih klonova ZX Spectruma.

https://en.wikipedia.org/wiki/Corvette_(computer)
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 10:01

Po ovome šta ja vidim oni imaju tu neku svoju industriju elektronike koja nije nešto velika a ni moderna al zadovoljava te neke njihove vojne potrebe te neke kompjutere koji ne traže previše brzine i memorije ( za bolnice, urede, trgovine itd ) i mogu napravit kompjuter i igraču konzolu al na razini od prije 15 godina a to je u biti razina igara koju oni i proizvode u Rusiji.

Playstation 2 ( od prije 15 godina ) i nije baš tako ni loša grafika a nit njihove igre uopće nešto grafički i potkovane toliko da su uopće ova zadnja generacija.

Imaju šta im triba a ova Putinova naklapanja kako će oni takmičit s Japanom, Amerikom itd na tržištu konzola, televizora, osobnih računala ... to su gluposti.

To nije ni SSSR ima nego je kaska za Zapadom a sad će on kao nešto ovo ono. Ma lupeta teške gluposti lik.

Uostalom i ovo šta imaju industrije elektronike upregnute je sad sve za vojne potrebe i potrebe bitne industrije a ne oće li neki klinac imat igraču konzolu ruske proizvodnje kako bi igrao najnoviju igricu koja je upravo izašla u Japanu.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 10:27

Jedino šta mislim da će ić radit ako se gledaju osobna računala je neko osobno računalo za širu populaciju a to je dovoljno baš to od prije 15 godina ( ima sve samo oni šta oće preko kompjutera igrat najnovije igrice neće imat te brzine al to je ništa i nebitno ) jer imaju zapadne sankcije i onda postoji taj neki strah od potpunog zatvaranja pa da ne ispadne da nisu nit jedan model osobnog kompjutera izbacili za šire mase da mogu kupit sebi kućno računalo.

Nešto ko ovi model iz SSSR-a ( u smislu koncepta da imaju jedan svoj model a ne u smislu tehnologije jer tehnologija im je sad osobni kompjuter na razini od prije 15 godina ):

https://en.wikipedia.org/wiki/Electronika_BK

Prvi put objavljeni 1985. (razvijeni 1983.), temeljeni su na K1801VM1 (sovjetski LSI-11 -kompatibilni CPU) i bili su jedini službeni (odobreni od strane vlade i uzeti u obzir u ekonomskom planiranju) sovjetski dizajn kućnog računala u masovnoj proizvodnji.

Prodali su se za oko 600-650 rubalja. To je bilo skupo, jer je prosječna sovjetska mjesečna plaća tada bila oko 150 rubalja. Unatoč njihovoj cijeni, postali su jedan od najpopularnijih modela kućnih računala u Sovjetskom Savezu.

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 PCmuzeum03Robotron1715(1)

Floppy disk.  :^0

Jbte kad se ovo koristilo.

https://en.wikipedia.org/wiki/Floppy_disk

Diskete su postale uobičajene tijekom 1980-ih i 1990-ih u njihovoj upotrebi s osobnim računalima za distribuciju softvera, prijenos podataka i stvaranje sigurnosnih kopija.

Ja se sićan kad san ja ovo koristija. I ovi ZX Spektrum pa igra igrice na njemu a to 90-e godine kad nije bilo uopće ovih kompjutera i Playstejšena uopće.

Da, floppy disk. Ubaci pa neće pa izlazi pa guraj ponovo.   :^0  lol!

Do siječnja 2007. samo 2% računala prodanih u trgovinama sadržavalo je ugrađene disketne pogone.

Više od dva desetljeća, disketa je bila primarni korišteni vanjski uređaj za pohranu podataka. Većina računalnih okruženja prije 1990-ih nije bila umrežena, a diskete su bile primarni način prijenosa podataka između računala.

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 636c40dfa6bf2ad9e5f0c1df_Inserting%20floppy%20disk%20into%20computer%203x2%20SIZED
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 11:08

Gaijin Entertainment

Gaijin Entertainment je mađarski programer i izdavač videoigara sa sjedištem u Budimpešti. Tvrtka je uglavnom poznata po War Thunderu, Crossoutu, Star Conflictu, CRSED: Cuisine Royale (ranije poznatom kao Cuisine Royale i CRSED: FOAD ) i Enlistedu.

Gaijin Entertainment osnovali su u Rusiji 2002. Anton i Kirill Yudintsev, čiji je prvi veliki projekt bila PC trkaća igra Adrenaline. Nakon uspješnog pokretanja War Thundera 2012., osnovan je ured u Njemačkoj za upravljanje globalnim operacijama i marketingom. Tvrtka je preselila svoje distribucijsko poslovanje iz Moskve u Budimpeštu oko 2015., a ubrzo nakon toga uslijedilo je i njihovo razvojno sjedište. Prema mađarskim poreznim evidencijama, Gaijin je imao 42 zaposlena u Mađarskoj do siječnja 2022.

Trenutačno se svim Gaijin online igrama upravlja iz Njemačke, Cipra i Mađarske, dok je razvoj raštrkan diljem Europe. Tvrtka sada ima ukupno šest ureda: u Karlsruheu (Njemačka), Larnaci (Cipar), Budimpešti (Mađarska), Rigi (Latvija), Dubaiju (UAE) i Erevanu (Armenija). Tvrtka ima oko 200 zaposlenika raspoređenih između tih ureda, od kojih je 60 u sjedištu u Mađarskoj. Iako tvrtka i dalje zapošljava ljude na ruskim web stranicama za zapošljavanje, svi njihovi oglasi za posao odnose se na kandidate koji se nalaze u Mađarskoj, Cipru, Armeniji, Gruziji, Srbiji ili Crnoj Gori.

Dok je Gaijin proizveo nekoliko igara za jednog igrača u 2000-ima, tvrtka je sada fokusirana na besplatne online naslove.

https://en.wikipedia.org/wiki/Gaijin_Entertainment

U siječnju 2021., nakon što su logotipi War Thundera i Crossouta viđeni u videu Donbas YouTube kanala "High Caliber Mayhem", Gaijin je optužen za neizravno financiranje proruskih separatista u ratu u Donbasu.

Kao odgovor na kontroverzu, Gaijin je izjavio: "Ne pružamo političku potporu nikome nigdje. Ne znamo ništa o politici i radije se klonimo nje. Naša agencija koja je naručila reklamu u dotičnom videu skinula ju je kada je shvatila da mogli bi nas uvući u političku raspravu."

Godine 2014. War Thunder je objavljen na PlayStationu 4 , postavši prva ruska igra u lansirnoj liniji konzole nove generacije.

RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 11:40

Ovi su mu utekli u Mađarsku odma nakon šta je Putin napao Ukrajinu 2014 godine.

Sve njihove igrice osim ove zadnje imaju Rusiju navedenu kao zemlja proizvođač dok ova zadnja uopće nema navedenu zemlju proizvođač uključivši i Mađarsku gdje joj je trenutno sjedište.

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Video_games_developed_in_Russia

11 igrica ( ima još par nekih manje važnih jer nisu imale dobar prijem kod kritike i publlike ) koje je napravio vode se pod zemlja proizvođać Rusija a ova zadnja nema navedenu zemlju porijekla jer se makao iz Rusije i otvorio sjedište u Mađarskoj ( koju isto ne navodi kao zemlju porijekla tj ne navodi je uopće ).

https://en.wikipedia.org/wiki/Gaijin_Entertainment

Ovaj više ne radi za Putina. Sad radi u Europi.

Uvršten (video igra)

https://en.wikipedia.org/wiki/Enlisted_(video_game)

Izdavač(i) Gaijin Entertainment
Motor Motor Dagor

Platforma(e): Xbox Series X/S, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Osobno računalo

Otpuštanje 2. ožujka 2021
žanr(ovi) Pucačina iz prvog lica
Način(i) Više igrača

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 About-squads-bg

Enlisted se temelji na odredu, pri čemu svaki igrač kontrolira pješački vod ili posadu vozila. Igrači kontroliraju odred od 3 do 9 vojnika (koje predstavlja stvarna divizija njihove vojske, poput 1. pješačke divizije i 2. novozelandske divizije ) različitih klasa, opremljenih klasno ograničenim oružjem kao što su puške , puškomitraljezi , mitraljezi , snajperske puške , minobacači, protutenkovsko oružje ili bacači plamena; alternativno, igrači mogu kontrolirati posadu tenka ili borbenog zrakoplova, od kojih barem jedan uvijek mora biti opremljen za korištenje u izborniku. Igrači kontroliraju jednog od vojnika u svom odredu i mogu izdavati zapovijedi drugim vojnicima s umjetnom inteligencijom u svom odredu ili ih mijenjati. Igračevim postrojbama, vojnicima i oružjem može se upravljati u glavnom izborniku, gdje se postrojbe mogu opremati i nadograđivati, vojnici i oružje mogu se kupiti, modovi igre i kampanje mogu se mijenjati, a nekoliko drugih aspekata igre može se prilagoditi ili upravljan.

Igrači se bore na velikim kartama temeljenim na glavnim bitkama iz Drugog svjetskog rata na Istočnom frontu, Zapadnom frontu , Sjevernoafričkoj kampanji i Pacifičkom teatru u bitkama kao što su Bitka za Moskvu, Bitka za Bulge, Bitka za Staljingrad, Bitka za Tunis, bitka za Guadalcanal i bitka za Berlin. Igrači su podijeljeni u dva tima koji predstavljaju Saveznike i Osovinu. Postoje četiri nacije koje možete izabrati: Sjedinjene Države, Sovjetski Savez, Njemačka i Japan. Svaka frakcija ima 5 borbenih ocjena. Neke frakcije imaju i manju frakciju (UK, Slobodna Francuska, Australija i Novi Zeland trenutno su pod SAD-om. Italija i Rumunjska trenutno su pod Njemačkom).

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Berlin

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 4

RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 12:02

Evo naša sam zemlju di je objavija ovu zadnju igricu: Latvija.

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Video_games_developed_in_Latvia

I ova iz 2019 godine isto mu je Latvija a ne Rusija:

https://en.wikipedia.org/wiki/CRSED:_F.O.A.D.

CRSED: Cuisine Royale  (ranije poznata kao CRSED: FOAD ( Cuisine Royale Second Edition: Fulfillment of All Desires ) je Battle Royale online pucačka video igra za više igrača koju je razvio latvijski studio Darkflow Studio, a objavio Gaijin Entertainment.

Ove zadnje dvije mu se vode pod Latvija a sve prije toga Rusija i praktički se prebacija u Europu i to i prije ovog sad napada nego još nakon Krima 2014 tj već tad je sprema kofere i maka se iz Rusije barem službeno tj sjedište i drugo da može razvijat igrice i prodavati po Europi.

A ujedno se igra i po Rusiji jer su ove igrice negdje u vrhu po popularnosti i u samoj Rusiji.

Latvija:

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 250px-EU-Latvia.svg

https://en.wikipedia.org/wiki/Latvia

Godine 2023. Latvijci su činili oko 62,4% stanovništva, dok su 23,7% bili Rusi , Bjelorusi 3%, Ukrajinci 3%, Poljaci 2%, Litvanci 1%.

U nekim gradovima, uključujući Daugavpils i Rēzekne , etnički Latvijci čine manjinu ukupnog stanovništva. Unatoč stalnom porastu udjela etničkih Latvijaca više od desetljeća, etnički Latvijci još uvijek čine nešto manje od polovice stanovništva glavnog grada Latvije – Rige.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 12:45

Gaijin Entertainment osnovali su u Rusiji 2002. Anton i Kirill Yudintsev, čiji je prvi veliki projekt bila PC trkaća igra Adrenaline. Nakon uspješnog pokretanja War Thundera 2012., osnovan je ured u Njemačkoj za upravljanje globalnim operacijama i marketingom. Tvrtka je preselila svoje distribucijsko poslovanje iz Moskve u Budimpeštu oko 2015., a ubrzo nakon toga uslijedilo je i njihovo razvojno sjedište. Prema mađarskim poreznim evidencijama, Gaijin je imao 42 zaposlena u Mađarskoj do siječnja 2022.

---

Samo ovi šta mu je uteka iz Rusije mu je već napravija pad proizvodnje unutar same Rusije jer ovi je radija dosta igara i to dobrih u Rusiji kao zemlji proizvođač a onda se nakon 2014 godine prebacija u Europu i sad tamo radi.

Oni bježe od Putina a on kuka kako nema igrica proizvedenih u Rusiji. :^0
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 13:00

To je stresno za njih. On radi igrice i pod pritiskom je, mora gledat oće li šta krivo reč, napisat napravit da se ne zamjeri režimu, oće dobit poziv za vojsku, završit u Sibiru u gulagu il na ukrajinskom bojištu jer nije podoban vlasti u Kremlju.

Prebacili se priko granice, tamo registrirali firme i prebacili studije.

Ma. Taj Putin fantazira. On misli da će oni njemu ostat u državi i radit igrice a da ih on masira u zdrav mozak cilo vrime. Kako da ne, samo šta nisu. Eto ti pa radi sam video igrice kad si tako pametan.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 13:33

Vijeće za gospodarsku uzajamnu pomoć

Globalna energetska kriza 1973-1974, koja se izrazila u rastu cijena nafte, imala je veliki utjecaj na razvoj socijalističkih zemalja. Zapadne zemlje, pokušavajući smanjiti ovisnost o uvozu sirovina i goriva, brzo su obnovile svoje nacionalne gospodarske strukture uvođenjem tehnologija za uštedu resursa i energije (kao što je proizvodnja mikroprocesora ) i biotehnologija, a neiscrpne prema tadašnjim idejama rezerve resursa u SSSR-u plus nespretan sustav cijena u međusobnoj trgovini lišili su zemlje CMEA-a svih poticaja za takve inovacije. To je rezultiralo ozbiljnim zaostajanjem u ključnim područjima znanstvenog i tehnološkog napretka.

https://en.wikipedia.org/wiki/Comecon
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 13:40

SM RAČUNALO

SM računala  ("sustav malih" računala) su broj (obitelj) upravljačkih računala stvorenih kasnih 1970-ih  - ranih 1980-ih uz sudjelovanje različitih zemalja koje su bile članice CMEA.

U razvoju je sudjelovalo više od 30 instituta i poduzeća: iz Bugarske , Mađarske , Istočne Njemačke, Kube , Poljske , Rumunjske i Čehoslovačke.

Većina vrsta SM EVM su klonovi DEC PDP -11 i VAX. SM-1 i SM-2 su klonovi Hewlett-Packard miniračunala.

https://en.wikipedia.org/wiki/SM_EVM

Nisu imali tu tehnologiju pa švercali priko Juge I DRUGIH i onda u ove države srednje Europe a onda samim time i poviše tj sam SSSR.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus 29/3/2024, 13:50

To će i sad tako bit ko i za vrijeme prve željezne zavjese: Švercaj priko granice šta su napravili na Zapadu jer Zapad je razvijeniji i onda rastavljaj tamo u tim njihovim instutima pa gledaj šta je, pa proučavaj pa jel se to može sklepat i kod nas ?

I tako to ide ta priča.

Malo će bit u tehnološkom zaostatku al nema veze šta je to Playstation 2, bitno je da je ruski. Basketball king lol!
RayMabus
RayMabus

Posts : 179262
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice - Page 6 Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum