ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Page 1 of 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 19:40

Tako je, ruske a ne američke di uvijek Amerikanci pobijeđuju. Basketball :D lol!

U tim video igricama ti ćeš pobijediti u Ukrajini. :^0 lol! lol! lol! lol! lol!

NAPRAVITI RUSKE VIDEO IGRE: Putin naredio Vladi da do 15. juna reši problem ovog pitanja

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je vladi da do 15. juna reši pitanje proizvodnje igrica u Rusiji, proizilazi iz spiska instrukcija koje je šef države dao krajem januara.

- Razmotriti pitanje organizovanja proizvodnje stacionarnih i prenosivih igračkih konzola, kao i stvaranje operativnog sistema i klaud sistema za isporuku igara i programa korisnicima - navodi se u Putinovom nalogu.

Putin je prošle jeseni takođe zahtevao da se sve onlajn igre koje igraju Rusi prebace na ruske servere i domen .ru. Predsednik je takođe naredio da se provere informacije u video igricama da li su u skladu sa ruskim zakonima.

U februaru je objavljeno da će organizacija za razvoj industrije video igara predstaviti vladi plan razvoja video igara u Rusiji za petogodišnji period.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 20:02

Sadašnja ruska ideologija mješavina je antizapadnog nacionalizma i nostalgije za sovjetskom i carističkom prošlošću. 

Od otprilike 200 ruskih filmova koji se puštaju godišnje, samo nekoliko njih donosi zaradu. Mnogi filmaši radije se oslanjaju na državne subvencije – i pronevjere pozamašne dijelove, kaže poznavatelj industrije. Ruska filmska industrija prošla je kroz bolnu transformaciju 1990-ih, a tek početkom 2000-ih, nekoliko blockbustera moglo se natjecati s holivudskim filmom.

Tada je na vlast došao ruski predsjednik Vladimir Putin, a agencije za provođenje zakona, uključujući i njegovu alma mater, Federalnu sigurnosnu službu (FSB), počele su financirati propagandu. U Kodu apokalipse, kopiji filmova o Jamesu Bondu i Charliejevim anđelima iz 2007., svijet spašava službenica FSB-a u goloj odjeći. Film je koštao 15 milijuna dolara, ali je zaradio 7 milijuna dolara i kritičari su ga osudili. Njegov tvorac, neprofitni Fond za potporu domoljubnih filmova, čiji su povjerenici uključivali sigurnosne i obrambene dužnosnike, nije izgleda mario.

"Profit nije naš prioritet", rekla je voditeljica fonda, Olesya Bykova, ovom novinaru 2008. Umjesto toga, rekla je, njezin se fond usredotočio na nešto što bi moglo potaknuti "poštovanje prema ljudima koji predstavljaju našu zemlju, prema službenicima sigurnosti, prema našim tradicijama i ljubav prema našoj domovini”.

Rusija troši milijune na ratne propagandne filmove koji propadaju
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 20:05

Kino Sovjetskog Saveza uključuje filmove proizvedene u konstitutivnim republikama Sovjetskog Saveza koji odražavaju elemente njihove predsovjetske kulture, jezika i povijesti, iako ih je sve regulirala središnja vlada u Moskvi. Najplodniji u svojim republičkim filmovima, nakon Ruske Sovjetske Federativne Socijalističke Republike , bili su Armenija , Azerbajdžan , Gruzija , Ukrajina i, u manjoj mjeri, Litva , Bjelorusija i Moldavija . U isto vrijeme, nacionalna filmska industrija, koja je bila potpuno nacionalizirana tijekom većeg dijela povijesti zemlje, bila je vođena filozofijama i zakonima koje je promicala monopolna sovjetska komunistička partija koja je uvela novi pogled na kinematografiju, socijalistički realizam , koji se razlikovao od onaj prije ili poslije postojanja Sovjetskog Saveza.

Nakon uspostave Ruske Sovjetske Federativne Socijalističke Republike (RSFSR) 7. studenog 1917. (iako je Savez Sovjetskih Socijalističkih Republika službeno nastao tek 30. prosinca 1922.), ono što je ranije bilo Rusko Carstvo počelo je brzo dolaziti pod dominacijom sovjetske reorganizacije svih svojih institucija. Od samog početka, čelnici ove nove države smatrali su da bi film bio najidealnije propagandno sredstvo za Sovjetski Savez zbog njegove široke popularnosti među etabliranim građanima nove zemlje. Vladimir Lenjin gledao je na film kao na najvažniji medij za obrazovanje masa o putevima, sredstvima i uspjesima komunizma. Kao posljedica toga, Lenjin je 17. siječnja 1922. izdao "Direktive o filmskom poslovanju", koje su naložile Narodnom komesarijatu za obrazovanje da sustavizira filmski posao, registrirajući i numerirajući sve filmove prikazane u Ruskoj Sovjetskoj Federativnoj Socijalističkoj Republici, izdvajajući iznajmiti iz svih kina u privatnom vlasništvu i podvrgnuti ih cenzuri. Josip Staljin je kasnije također smatrao kinematografiju od primarne važnosti.

Dana 27. kolovoza 1919. Vladimir Lenjin je nacionalizirao filmsku industriju i stvorio postimperijalne sovjetske filmove "kada je sva kontrola nad filmskom produkcijom i prikazivanjem predana Narodnom komesarijatu za obrazovanje".


Sovjetski filmovi uglavnom su specifični za kulturu i mnogi ih stranci teško razumiju, a da prije toga nisu bili izloženi kulturi. Razni sovjetski redatelji bili su više zabrinuti za umjetnički uspjeh nego za financijski uspjeh (plaćala ih je akademija, pa novac nije bio kritično pitanje). To je pridonijelo stvaranju velikog broja više filozofskih i poetskih filmova.


Kino Sovjetskog Saveza
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 20:06

Nakon Drugog svjetskog rata SSSR je ušao u ideološki obračun sa zapadnim svijetom, koji je potrajao do kraja 1980-ih, a tek je nekoliko sovjetskih filmova uspjelo u inozemstvu. Unutar SSSR-a sovjetska kinematografija bila je popularna, kina su bila puna do posljednjeg mjesta, a filmska industrija donosila je značajan prihod državi.

Glavni potrošači sovjetskih filmova bile su socijalističke zemlje.

Jedina nacionalna filmska tvrtka u SSSR-u je Državni komitet Vijeća ministara SSSR-a za kinematografiju , koji je imao nekoliko proizvodnih jedinica ("studija").
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 20:22

Video igre u Rusiji

Rusija ima najveću bazu igrača videoigara u Europi, s procijenjenih 65,2 milijuna igrača širom zemlje od 2018. Iako je piratstvo veliki problem u ruskoj industriji igara, tržište igara više se nego udvostručilo u posljednjih pet godina na više od 2 milijarde dolara u 2019.

Povijest masovnog igranja videoigara u Rusiji (tada u Sovjetskom Savezu ) vuče korijene iz ranih 1980-ih kada su osobna računala različitih modela ( Atari 400/800, Commodore 64, ZX Spectrum 48/128) donesena u zemlju iz Sjedinjene Države, Europa, Japan i Kina. U isto vrijeme, lokalni brand, Electronika, izdao je seriju prijenosnih igraćih konzola koje su uglavnom bile klonovi Nintendovih proizvoda. Do sredine 80-ih, sovjetski programeri i entuzijasti počeli su pokušavati razvijati vlastite igre. Najpoznatiji ruski dizajner igara tog doba je Alexey Pajitnov , koji je stvorio svjetski megahit Tetris.

Godine 2010. Ministarstvo komunikacija i masovnih medija Rusije poticalo je lokalne tvrtke za videoigre da prave domoljubne videoigre jer se smatralo da strani izdavači videoigara prave igre koje su antiruske.

https://en.wikipedia.org/wiki/Video_games_in_Russia
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 20:35

Podrška za industriju igara

Zašto je važno da vlada podrži gaming industriju u zemlji:

Brz rast industrije, povećanje potencijalnog doprinosa BDP-u. Otvaranje povezanih sektora.

Povećanje broja radnih mjesta — tvrtke za igre na sreću sve više postaju glavni poslodavci u industriji zabave u mnogim zemljama.

Razvoj i stjecanje ugleda u igricama i cybersportu dobro je za imidž zemlje.

Industrija igara na sreću proširuje mogućnosti za slobodno vrijeme za stanovnike zemlje i poboljšava kvalitetu života.

Zbog toga su mnoge zemlje pokrenule razne mjere potpore.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 20:39

Izazovi s kojima se suočava industrija u Rusiji

Početkom ožujka međunarodna tržišta igara počela su odbijati dopustiti ruskim korisnicima plaćanje kupnji karticama Visa i Mastercard izdanim u zemlji. Na prihode je utjecala nemogućnost plaćanja igara u stranim trgovinama aplikacija i platformama — AppStore, PlayMarket, PS Store, Xbox Store, Steam, PlayStation Store i Nintendo eShop. Zbog gašenja naplate u Google Play i App Storeu, vođenje bilo kakvih igara u Rusiji postalo je besmisleno za domaće i strane tvrtke, a pad tečaja dolara gotovo je udvostručio troškove ruskih timova.

Kao rezultat toga, u zemlji su se pojavile alternativne trgovine aplikacijama, ali samo za Android: RuMarket, NashStore, RuStore.

Brojne strane tvrtke napustile su rusko tržište, ostavljajući zaposlenike bez posla ili preseljene. Studiji koji će ostati u Rusiji dobili su priljev novog osoblja, ali to su mogli koristiti samo oni koji su imali novca.

Pristup Unreal Engineu i Unityju zatvoren je izvana za Sber odjel za igre (koji je sve dobio u SDN-u). Stoga do svibnja 2022. svi oni koji su bili blizu izdanja nisu riskirali i preselili se, a vlada je počela raspravljati o stvaranju domaćeg motora. Prvo se Rostec (Chemezov) obratio Ministarstvu digitalizacije (Shadaev) s prijedlogom da se počne razvijati takvo rješenje, jer je potrebno ne samo za igru, već i za budućnost industrije, a u rujnu je postalo poznato da je VK tražio od Ministarstva digitalizacije 3 milijarde rubalja za takav razvoj.

Prije je bila velika konkurencija za projekte, sada kada su glavni investitori otišli, otvara se prilika za ulaganje u najperspektivnije projekte.

Sadržaj videoigara postao je manje dostupan, ali je još uvijek tražen među ljudima koji su ostali u Rusiji (ovo je prilično velika publika) i spremni su platiti za sadržaj videoigara.

Popularizacija ruskog jezika, kulture i povijesti

Budući da su računalne igre maksimalno integrirane u masovnu kulturu, kroz njih se mogu komunicirati vrijednosti i povijest — a to se u Ujedinjenom Kraljevstvu izravno financijski podupire. Također, poljski Witcher — i izvorni materijal i igra — temelji se na slavenskoj mitologiji. Assassin's Creed smješten je u različita razdoblja, a World of Tanks temelji se na stvarnim lokacijama i opremi iz Drugog svjetskog rata iz tog razdoblja.

Početkom godine IRI (Autonomna neprofitna organizacija “Institut za razvoj interneta”) najavio je svoju želju da podrži igre s ugrađenim povijesnim ili domoljubnim narativom. A jedan od prvih projekata bila je igra sibirskog studija Cyberia Nova — “Distemper” iz. To je akcijski RPG, čija se radnja odvija u razdoblju teških vremena. Knez Miloslavsky izvodi misije, pumpa vještine. Igra se temelji na romanu Mihaila Zagoskina “Jurij Miloslavski, ili Rusi 1612. godine”.

Stotine projekata iz cijele Rusije prijavilo se na sljedeći natječaj IRI-ja u ljeto 2022., no samo je nekoliko njih podržano.

Možemo spomenuti i projekt Atomic Heart donedavno moskovskog studija Mundfish — to je RPG pucačina. Radnja se odvija u alternativnom SSSR-u 1950-ih s razvijenom robotikom. Igrač će se morati boriti protiv pobunjenih robota.

Što se događa u industriji videoigara u Rusiji
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 20:46

Pristup Unreal Engineu i Unityju zatvoren je izvana za Sber odjel za igre (koji je sve dobio u SDN-u). Stoga do svibnja 2022. svi oni koji su bili blizu izdanja nisu riskirali i preselili se, a vlada je počela raspravljati o stvaranju domaćeg motora. Prvo se Rostec (Chemezov) obratio Ministarstvu digitalizacije (Shadaev) s prijedlogom da se počne razvijati takvo rješenje, jer je potrebno ne samo za igru, već i za budućnost industrije, a u rujnu je postalo poznato da je VK tražio od Ministarstva digitalizacije 3 milijarde rubalja za takav razvoj.

---

Treba im za dronove da mogu napadat Ukrajinu. Brige KGB za video igrice.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by AssadNaPodmornici Wed 27 Mar - 20:51

pa za napraviti ovo što on traži trebaš desetke i stotine tisuća inžinjera. pa bolje ih je strpati u industriju oružja ili poslati u juriš na kazetnu municiju

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20808
2018-06-14


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 21:00

Ma utekli su njemu ovi iz Rusije šta prave video igrice.

Sad ih prave vanka u drugim država a ne za KGB-ovce.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by catabbath Wed 27 Mar - 22:37

Recimo Metro 2033 serijal je bio odličan. Po ruskom SF romanu ali ukrainski studio.
Ona zadnja igra "Metro Exodus" mi je još najbolja, kad putuju ex na istok ex SSSRa u potrazi za mjestom koje se oporavilo od radijacije, super priča.

_________________
Putin naredio: Napravite ruske video igrice Fb_img10
catabbath
catabbath

Male
Posts : 12384
2015-08-22


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 22:54

Ja ne znam ništa. Ne igram igrice baš.

Znači ovo :

https://en.wikipedia.org/wiki/Metro_Exodus

4A Games Limited je ukrajinsko-malteški programer videoigara sa sjedištem u Sliemi , Malta. Tvrtku su 2006. u Kijevu, u Ukrajini, osnovala tri programera koji su napustili GSC Game World. Godine 2014. 4A Games preselila je svoje sjedište u Sliemu, gdje je ured u Kijevu zadržan kao podstudio. Tvrtka je najpoznatija po razvoju serije videoigara Metro.

U ožujku 2024. Sabre Interactive prodan je Beacon Interactiveu, novoj tvrtki suosnivača Sabre Matthewa Karcha. Mnogi studiji pod Sabreom, uključujući 4A Games, bili su uključeni u prodaju. Embracer će zadržati prava na seriju Metro preko svoje podružnice Plaion.

Al ovo nema veze s Rusijom nego s Ukrajinom. Pisac ovih romana je neki momak lik iz Rusije al to je sve i on radi i na razvoju ovih igrica kao savjetnik itd a osim toga i same radnje u koju je on to smjestio igrica nema nikakve veze sa Rusijom, bar koliko ja vidim, nego s Ukrajinom itd.

Platforma za igranje Metro exodus: Amazon Luna , Linux, macOS, Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5 , Stadia, Xbox One, Xbox Series X/S

Putin naredio: Napravite ruske video igrice 9k=

Putin naredio: Napravite ruske video igrice 2Q==

Pobjegnite od uništenih ruševina moskovskog metroa i krenite na epsko putovanje koje obuhvaća kontinente kroz postapokaliptičnu rusku divljinu. Istražite goleme, nelinearne razine, prepustite se impresivnom iskustvu preživljavanja u pješčaniku i pratite uzbudljivu priču koja se proteže kroz cijelu radnju.

Metro Exodus je treća igra u Metro serijalu , čija se radnja temelji na romanima Dmitrija Glukhovskog i nastavlja priču Metro 2033 i Metro: Last Light.

Metro Exodus je pucačina iz prvog lica s elementima survival horora i stealth akcije. Radnja se odvija u postapokaliptičnim pustarama Ruske Federacije i Republike Kazahstan , gdje se igrač mora nositi s novim opasnostima svijeta i sudjelovati u borbi protiv mutiranih stvorenja, kao i neprijateljski raspoloženih ljudi.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 23:27

Video igrice razvijene u Rusiji:

https://www.famousfix.com/list/video-games-developed-in-russia

RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 23:35

Ova igrica se vodi pod ruska igrica il očito neke veze ima s Rusijom al neslavno ugašena par dana nakon izlaska.

https://bljesak.info/sci-tech/internet/videoigra-the-day-before-vise-ne-postoji/444499

Videoigra ''The Day Before'' više ne postoji. Igra, koja je spektakularno propala, najavu gašenja je doživjela svega četiri dana od lansiranja, programer Fntastic je sada zauvijek ugasio servere. Serveri su ugašeni u ponedjeljak 22. siječnja, dok je izdavač Mytona izbrisao sve reference o igri sa svojih stranica. Podsjetimo, igra koja košta 40 dolara lansirana je 7. prosinca, da bi Fntastic naprasno objavio da se studio gasi 11. prosinca, nakon čega je Mytona 22. siječnja ugasila servere. Eduard Gotovčev, izvršni direktor Fntastica, u prosincu je na društvenim mrežama objavio da je The Day Before prodat u više od 200.000 primjeraka, javlja Radio Sarajevo. U tom trenutku naslov je imao 81% negativnih kritika i recenzija na platformi Steam, a gotovo je polovica kupaca zahtijevala povrat novca. Dok je bila aktivna, igru ​​su gejmeri kritizirali zbog prevelikog broja grešaka, nedostatka originalnosti i naizgled namjernog spora napredovanja u igri.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 23:46

28.01.2021

Jakutski studio Fntastic najavljuje survival MMO The Day Before

Fntastic, studio sa sjedištem u Jakutsku, Rusija, najavio je MMO otvorenog svijeta Dan prije. Igra je smještena u smrtonosnu, postpandemijsku Ameriku koju su preplavili zaraženi gladni mesa i preživjeli koji se međusobno ubijaju za hranu, oružje i automobile.

https://gameworldobserver.com/2021/01/28/the-day-before

Uglavnom ovi su u istočnoj Rusiji kopirali horor igricu Posljednji od nas i to su počeli 2021 godine i onda Putin napa Ukrajinu a ovi su radili s drugima van Rusije i to se nešto oteglo i na kraju igrica izašla tek u prosincu 2023 i malo bila u opticaju i odma je ugasili jer je teško sranje. :^0 lol!

---

The Day Before bila je igra za više igrača survival horor ekstrakcija pucačina koju je razvio Fntastic, a objavila Mytona. Smješten u budućnost, igrači kontroliraju lik koji mora proći i preživjeti u izmišljenom, postapokaliptičnom 'New Fortune City', koji su preplavili zombiji. Najavljen je 2021. i objavljen u ranom pristupu 7. prosinca 2023. za Microsoft Windows na Steamu.

Dugotrajan razvoj igre doveo je do pitanja njezine legitimnosti i rano je izazvala kritike zbog statusa koji se smatra prijevarom. Razvoj je bio pokvaren pravnim sporovima koji su uključivali Fntastic, kao i optužbama za plagijat i traženje neplaćenog rada; Fntastic je odbacio optužbe za prijevaru i plagijat. Bivši Fntastic programeri kasnije su optužili osnivače studija za ozbiljno loše upravljanje. Nakon izlaska, The Day Before su kritičari kritikovali zbog tehničkih problema i nedostatka kreativnosti. Četiri dana kasnije, uklonjen je iz prodaje — s njegovim poslužiteljima koji su ostali otvoreni do sljedećeg mjeseca — a Fntastic je zatvoren zbog loše prodaje.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Day_Before

Dana 4. prosinca 2023., Fntastic je objavio izjavu na X (bivši Twitter), ponavljajući da nikoga nisu prevarili jer nisu tražili financiranje, te zanijekao optužbe za krađu imovine. Dana 11. prosinca, četiri dana nakon što je The Day Before lansiran uz brojne kritike, Fntastic je najavio zatvaranje, navodeći da kako je njihova igra "financijski propala", ne mogu si priuštiti nastavak rada.

Kritičari su igru ​​primili negativno. Zbog dugog razvoja The Day Before pojavile su se sumnje u autentičnost Fntasticove računalne igrice koja je percipirana kao lažni projekt. Četiri dana nakon izlaska, 11. prosinca 2023., Fntastic je ugašen zbog niske prodaje igre, koja je sljedeći dan povučena s tržišta. 22. siječnja 2024. serveri The Day Before su ugašeni.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by Ringo10 Wed 27 Mar - 23:52

Tu su Japanci glavni
Ringo10
Ringo10

Posts : 21541
2015-09-24


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Wed 27 Mar - 23:55

Popis video igrica razvijenih u Rusiji:

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Video_games_developed_in_Russia

Ovdje ja vidim moža sto naslova a među njima je i ova koja je kopija i neslavno propala čim je izašla tj ovaj Dan ranije.

A očito baš i nemaju previše igrica kad su samo sto igrica napravili do sada a još im ove falše kopije koje jedva da su izašle odma propale zbog neigrivosti, upadaju u taj popis od tih sto naslova.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Thu 28 Mar - 0:16

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je vladi da do 15. juna reši pitanje proizvodnje igrica u Rusiji, proizilazi iz spiska instrukcija koje je šef države dao krajem januara.

- Razmotriti pitanje organizovanja proizvodnje stacionarnih i prenosivih igračkih konzola, kao i stvaranje operativnog sistema i klaud sistema za isporuku igara i programa korisnicima - navodi se u Putinovom nalogu.

Putin je prošle jeseni takođe zahtevao da se sve onlajn igre koje igraju Rusi prebace na ruske servere i domen .ru. Predsednik je takođe naredio da se provere informacije u video igricama da li su u skladu sa ruskim zakonima.

U februaru je objavljeno da će organizacija za razvoj industrije video igara predstaviti vladi plan razvoja video igara u Rusiji za petogodišnji period.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Thu 28 Mar - 0:19

Nema baš nešto previše tu igrica u toj Rusiji. Nekakvih sto igrica napravljeno a to onda matematički od raspada SSSR-a pa na ovamo ispadne tri igrice godišnje s tim da možda nisu prvih deset godina previše izbacivali pa sad to neka brojka od pet,šest možda sedam igrica godišnje ako i toliko.

S tim da ova Dan prije kad se počela radit 2021 nije bilo rata pa nestalo para i valjda bio problem radi sankcija razvijat to šta su počeli pa nešto završili samo da završe al igrica teško sranje i odma ugasili itd itd.

A razvijat posebnu konzolu za tako mali broj igrica .... nema baš nešto smisla previše jer ljudi igraju igrice koje im odgovaraju a ne koje KGB oće.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by RayMabus Thu 28 Mar - 0:23

Putin bi neku svoju konzolu.

Platforma za igranje Metro exodus: Amazon Luna , Linux, macOS, Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5 , Stadia, Xbox One, Xbox Series X/S

---

Amazon Luna je platforma za igranje u oblaku koju je razvio i kojom upravlja Amazon. Dostupna samo u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španjolskoj, platformu pokreću Amazon Web Services , ima integraciju s Twitchom i dostupna je na Windowsima , Mac , Amazon Fire TV , iOS (kao progresivna web aplikacija ) kao i Android. Luna nudi pristup izboru igara putem Luna+ pretplate kao i kanalima robnih marki kao što su Ubisoft+ i Jackbox Games.

https://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_Luna
RayMabus
RayMabus

Posts : 174697
2014-04-11


Back to top Go down

Putin naredio: Napravite ruske video igrice Empty Re: Putin naredio: Napravite ruske video igrice

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum