ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 9 of 54 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 31 ... 54  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by FRANK 15/2/2024, 00:56

Povremeno citam STA se dogadja. I po novinama ispada da su Ukrajinci nadjebali i Stallonea i Schwarzeneggera i Norrisa. Da na jednog mrtvog Ukrajinca pogine pola milijarde Rusa.
Doslovno se meci kazetne i krmace odbijaju kao bumerang od Ukrajinca i biju Ruse. 
Rus ispali jednu granatu pobije pola Moskve a Rusi ispale milijun i sve u prazno. 
Jeste malo morgen. 
Sestra mi zivi u Grazu i kaze da ih je Ukrajinaca naravno pun sipak u Austriji. Većinom se voze skupe automobile i drkanje po gradu. 
Sirotinja gine dok Frau Zelenika kupuje Cartier satove po New Yorku

FRANK

Posts : 19973
2015-09-13


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 15/2/2024, 07:32

Čitaš krive medije. Zapadni mediji non stop pišu o teškoj situaciji Ukraincima na frontu, piše i index i jutarnji. Vidim da pišu i zapadni mediji itd. Nitko ne piše to što ti tvrdiš barem ja ne znam. 
U ostalom ne moraš čitati medije, možeš sam pratiti rat 

Naravno i Rusima je gadno i teško isto, to sve govori kako je rat tamo brutalan,

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20841
2018-06-14


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by FRANK 15/2/2024, 16:21

AssadNaPodmornici wrote:Čitaš krive medije. Zapadni mediji non stop pišu o teškoj situaciji Ukraincima na frontu, piše i index i jutarnji. Vidim da pišu i zapadni mediji itd. Nitko ne piše to što ti tvrdiš barem ja ne znam. 
U ostalom ne moraš čitati medije, možeš sam pratiti rat 

Naravno i Rusima je gadno i teško isto, to sve govori kako je rat tamo brutalan,
Dobro nadam se da i jedni i drugi crkavaju. Jer ja nikako nemogu zaboraviti Ukrajince koji su sa veznicima pjevali o srcu lavljem i svetom pravoslavlje

_________________
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK
FRANK

Posts : 19973
2015-09-13


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 15/2/2024, 18:1313. veljače 2024 - Ukrajinski Mil Mi-8 oborile su ruske snage u blizini Robotynea, MANPAD-om ili ATGM-om. 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_aircraft_losses_during_the_Russo-Ukrainian_War
RayMabus
RayMabus

Posts : 174992
2014-04-11


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 15/2/2024, 22:12

Vijesti. 

Ukrajinci se povlače iz djelova Avdiivke . Čini mi se da će morati više manje napustiti cijelo mjesto. Ne znam šta je sa koksarom. Avdiivka je bye bye.
Treća brigada koja je došla tamo pomoći, došlo je doslovno max par stotina vojnika sa lakom tehnikom. 

Ukrajinci kukaju da ih Rusi zasipaju sa gomilom aviobombi, a oni nemaju sa čime da ih zaustave, jer ovi ih lansiraju sa 40m udaljenosti, a ovi se očito ne usude približiti patriote bliže prvoj crti ili im fali raketa ili se straše gubitaka. 

Nemaju F16ke još koje bi ih mogle loviti. 

USA pomoć iako je prošla lagano senat, vjerojatno bi isto prošla i kongres, trenutno Mike ne da glasanje. Kaže da želi spojit tu pomoć i zakon o granici. 
U senatu su odvojili to dvoje jer se nisu mogli dogovoriti oko granice (oko pomoći Ukrajini/Izralu/Tajvanu su više manje usuglašeni, samo republikanci , ne svi, ali dio želi da se to spoji sa zakonom o granicama).

Ukrajincima očajno fali Američka pomoč.
Američka pomoć su dronovi, rakete za HIMARS, granate, oprema za pješadiju, novi pak bradlija i abramsa, rakete za PZO sustave, i direktna financijska pomoć u Ukrajinski proračun. 


sa druge strane Europa iako kaska sa granatam , ipak njemci tvrde da će oni samo u svojim reinmetall tvornicama (imaju ih diljem europe) ukrajini isporučiti 2024 godine  3x više granata nego 2023. 

Europska unija oformila koaliciju za dronove, kažu da će proizvesti oni sami čak 1milijun dronova za Ukrajinu.
Ukrajina će proizvesti 1 milijun dronova, sudeći prema izjavama Ukrajinaca mislim da će čak to i izbaviti.

Ima gomile novih snimki RU gubitaka gdje se Ukrajinski dronovi zabijaju u Rusku tehniku. Ono što su prije bile HIMARS rakete, Excalibur, ili 155mm artiljerija, sada su dronovi kamikaze.

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20841
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 16/2/2024, 13:56

Umro Navalny.

Nastavlja se UA povlačenje iz Avdiivke, za sada uz relativno Ok manje gubitke. Nema nekih katastrofalnih snimki masovnog zarobljavanja.

Kongres otišao na odmor na dva tjedna, bez uopće rasprave o glasovanju vezano za pomoć Ukrajini.
Zanimljivo u senatu kojeg drže pola republikanci i pola demokrati, glasovanje za pomoć Ukrajini je prošla glatko.
Navodno bi čak i u kongresu prošla glatko ta pomoć, međutim Mike Johnson blokira.
Sa druge strane lik kmeči da se pošalju hitno pare Izraelu, jer eto Izraelu treba 14milijardi $ dok se iživljava nad šakom gerilaca koji imaju kalaše i RGP7ice.
Demokrati tu su to spojili.
Mike govori da ne želi pustiti to na dnevni red, jer želi vezati taj zakon zajedno sa granicama.
Međutim demokrati su bili pristali na sve što su republikanci tražili za granice, i republikanci su odjebali, po naredbi Trumpa kojem odgovara kaos na granici radi izbora. Tako da je Ukrajina postala žrtva Trumpa, Republikanaca, Demokrata, i borbe za USA granice i izbore u 2024.

Problem je što ima puno manje videa gdje Ukrajinci uništavaju Rusku tehniku(artiljeriju) Himarsima, i excalibur granatama i gdje prže Ruse kazetnom municijom.
Jebiga za takve gubitke su bili zaslužni Ameri a sada toga više nema.
Prije je zbog toga Ruska artiljerija trpila velike gubitke (bilo je dosta videa) i morali su se non stop micati i što je ometalo njihovu efikasnost.
Sada takvih snimki ima dosta manje i ovi pucaju bez ometanja.
I Ameri su slali gomilu vojnih izviđačkih dronova koji su ulazili u dubinu i otkrivali mete za Ukrajince.
Fali i PZO raketa.

Europa značajno diže vojnu proizvodnju, ali to će potrajati , tek u 2025 će Eu vojna industrija "explodirati", EU proizvodnja oružja raste geometrijski a to znači da je potrebno neko vrijeme.. krenulo se u 2022, ubrzalo se u 2023, u 2024 se još više ubrzava u 2025 će već biti dosta bolje..

, znači bez USA pomoći  - Ukrajince čeka teška godina.

Postoje još neke stvari koje Biden navodno može obavii bez dozvole Kongresa.
njemu je valjda dozvoljeno da šalje oružje koje za "otpis". tipa nešto USA vojska planira uništiti, ali takvo se navodno može poslati Ukrajini bez dozvole kongresa uz malo birokratskog posla.

https://news.online.ua/en/biden-doesnt-send-millions-of-rounds-to-ukraine-due-to-bureaucratic-procedures-forbes-873228/

Ovo je sa Forbesa,  postoji čak 4milijuna komada kazetne municije 155mm, koja je dosta stara, navodno 14% tih granata ne explodira kada se rasprše bombice(a kod novih je to oko 1-3%) pa USA planira to "uništiti" međutim to bi moglo ići Ukrajincima.
Zbog toga je kazetno oružje opasno, jer desetljećim kasnije netko može ugaziti na takvu bombicu i raskomadati ga.
Međutim ionako taj teritorij kojeg zasipaju više manje ostaje Rusima trajno, pa bolje je da zagade u unište sve, tako ako Rusi i osvoje nešto, da nema više tu života.

ne moram niti govoriti da bi takva pomoć Ukrajincima vrijedila kao suho zlato, jer moguće je da nema ništa od USA pomoći do ne dođe Trump na vlast, Trump ponavljam po 100x nije da se prekine pomoć Ukrajini, nego da uz pomoću mrkve i batine završi rat.

Putin je izjavio danas-jučer da mu više odgovara Biden nego Trump u nekom interviewu negdje. Možete naći. Zašto je to izjavio , možete nagađati.

Što se tiče Europe, kako rekoh u "civilnom modu" se diže proizvodnja, čitam da tvornice po balkanu od bosne, srbije, bugarske  - rade tuta-forca za Ukrajinu, zato se Ukrajinci i drže .

Dobra je stvar što ima gomila snimki Ruskih gubitaka u FPV dronovima kamikazama, svaki dan, i EU sama je rekla da planiraju proizvesti 1milijun dronova Ukrajini.
Ukrajinci će naštancati sami 1milijun dronova.

Međutim i ti FPV dronovi imaju svoje nedostatke, oni u pravilu imaju domet nekoliko km. Tipa ne možeš ih koristiti da uništavaš Ruske mete u pozadini što su Ukrjainic radili sa HIMARSima, Excaliburima od Američke proizvodnje.

Inače nije niti Rusima sve "bajno". Trenuno su na 10k granata dnevno. Prošle godine su pucali 60 000 u jednom kratkom periodu.
Za vrijeme ovoga ljeta su bili pali na 7000 a Ukrajinci su pržili 8000-10 000 (pa sve jedno nisu puno napredovali i trpili su gadne gubitke u oklopu).

Sada su zbog Sj.Korejske i Iranske pomoći i vlastite industrije došli na 10 000. Međutim čitao sam Rusima treba 15 000 granata dugoročno dnevno, a godišnje dugoročno mogu doći na 5000 granata iz vlastite proizvodnje. I oni će ovisiti o nabavi sa strane.

Rusi vizualno trpe velike gubitke u oklopu, snimke uništenog Ukrajinskog oklopa su minimalne , međutim snimke zadnjih uništenih RU oklopnih vozila su BMP1 , MTBL, ima T62ica.. uglavnom to je tehnika iz 60godina SSSRa. Što znači da i Ruska sovjetska skladišta možda i dolaze blizu kraja, kod Avdiivke su došli do 600 komada izgubljenog oklopa(vizualno potvrđeno).

Zanimljivo, čitao sam još jednu analizu.
Pazi ovo - jedna i druga strana igra na dugoročnu igru. Zato nema pregovora za sada niti sa jedne i druge strane.

Ukrajinci igraju sada da na šemu, da će Zapad koji ima 15x veću industrijsku moć, sa vremenom nadjačati Rusiju, makar i sama EU, a da će Rusija iscrpiti sovjetske zalihe a onda neće moći neograničeno više toliko povećavati vojnu proizvodnju i da je njihov vrh prošao i da će sa vremenom imati manje nekih sustava, tipa granata i oklopa a da će Ukrajinci povećavati količinu dronova i granata.


Rusi igraju na šemu da će svako-malo neka zapadna zemlja opasti i prestati podržavati Ukrajinu, kao recimo USA i tako će Rusi održavati materijalnu prednost, i onda na isti način uz velike gubitke ostvarivati prednost .


Što se tiče videa UA gubitaka, nešto sitno videa gubitaka pogocima lancet.
Puno manje gubitaka tehnike nego Rusija, međutim i sami Ukrajinci imaju manje tehnike i drže manje jedinice dok se brane. Te manje jedinice trpe napade aviobombama, koje sigurno nanose gubitke u pozadini, samo nema "vizualnih snimki" .. jedini je "plus" što se Ukrajinci brane sa puno manje ljudi i tehnike, što je osim što je "minus" i "plus"(manji gubici ).

Velika većina zapadnog oklopa koji još stiže (i mi ćemo mi kroz godinu dana poslati 100 tenkova) , i dalje stoji u Ukrajinskim bazama , .

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20841
2018-06-14


RayMabus likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 16/2/2024, 14:31Novi Njemački paket pomoći 
Nijemci su trenutno oni koji najviše Ukraince naoružavaju. Britanci su isto pri vrhu ali oni imaju puno slabiju industriju od Njemačke, trenutno i oni dižu tvornice i sastavljaju nove sustave ali će trajati...

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20841
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 17/2/2024, 04:06

Rusija je vjerovatno potrošila do 211 milijardi dolara na opremanje, raspoređivanje i održavanje svojih trupa za operacije u Ukrajini, a Moskva je izgubila više od 10 milijardi dolara u otkazanoj ili odgođenoj prodaji oružja, rekao je u petak visoki dužnosnik američke odbrane.

Rat je koštao Rusiju očekivanih 1,3 biliona dolara u prethodno predviđenom ekonomskom rastu do 2026. godine, a oko 315.000 ruskih vojnika dosad je bilo ubijeno ili ozlijeđeno, dodao je dužnosnik.

Rusija je samo na opremanje i održavanje vojske u Ukrajini potrošila 211 milijardi dolara
RayMabus
RayMabus

Posts : 174992
2014-04-11


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 17/2/2024, 05:31

Njemačka je najavila da će isporučiti sljedeće artikle:

- 36 samohodnih haubica
- 120 000 metaka za topničko streljivo
- 2 sustava protuzračne obrane Skynex
- više projektila IRIS-T

Ovaj paket vrijedan je 1,1 milijardu eura i dolazi povrh najavljene sigurnosne pomoći.

Njemačke zračne snage trebale bi dobiti svoj prvi IRIS-T SLM sustav 2024. i još pet do 2027. Također, planiraju se i mješoviti SLS/SLM sustavi. Zbog povećane potražnje uslijed ruske invazije na Ukrajinu, Diehl Defence povećava proizvodnju IRIS-T sustava i raketa. Planira proizvesti tri do četiri sustava 2024. i najmanje osam 2025., s planiranim porastom proizvodnje projektila na oko 400 do 500 godišnje počevši od 2024. 

Proizvođač Diehl Defense također razvija varijantu IRIS-T SLX, koja je namijenjena za postizanje ciljeva do 80 kilometara udaljenosti i do 30 kilometara visine.

IRIS-T SLX je kratica za IRIS-T proširenog dometa lansiranog na površinu. Ova varijanta je u razvoju. Horizontalni borbeni domet trebao bi biti oko 80 km, a okomiti operativni domet oko 30 000 m.

Da im bar ovu daju al ovo je još u razvoju još, ne bi se ni jedan taj avion bilo lovac bilo lovac-bombarder približio bojišnici na 80 km udaljenosti tj drugim riječima ovo bi potpuno neutraliziralo tu rusku taktiku da s lovcima/lovcima-bombarderima se uopće mogu približiti crti bojišnice na oko do 80 km udaljenosti.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174992
2014-04-11


AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 17/2/2024, 11:47

To je samo jedan od paketa. Biti će 5-6 takvih Njemačkih paketa.
I evo Francuska obećala 3.3milijarde € vojne pomoći. ne znam jel RH proračun za vojsku 1milijardu € . 

I pazi sva ova vojna pomoć je bez onoga što je EU izglasala od 50milijardi € .
EU ima para, to nije problem ,problem su granate , sada se panično grade tvornice diljem zapadne Europe a treba više vremena. 
Do tada istočna Europa štanca oružje. 
Mislim da su se u Europi "trznulI" što se tiče proizvodnje dronova, Ukrajinci su očito brutalno otišli sa tom tehnologijom, vjerojatno su daleko najjača država na planeti što se tiče proizvodnje i razvoja vojnih dronova, pa vjerojatno zajedno sa Europom pomažu da se dobar dio proizvodnje pokrene u Europi i to brzo.

Vjerojatno da netko od nas ima neko znanje, sigurno bi se mogla okrenuti i dobra lova u ovome.
usput Ameri i dalje šalju nešto sitno.


Inače neke stvari su plaćene 2023 naravno, a tek 2024 ili čak 2025 će biti isporučene pa se sada isporučuju, jer nije odmah UA primila svu pomoć koja joj je i obećana. I taj Njemački paket uključuje dosta oružja za 2026 i 2027 godinu. Inače u USA kongresu je takvo raspoloženje, da se smatra da ako bi ta pomoć išla na dnevni red, da bi glatko prošla za Ukrajinu. 

Evo sada rade na novom paketu pomoći za Ukrajinu. Ovaj prošli paket od cca 100 milijardi $, (za UA, Izrael i Republiku Kinu) je uključivao i kombinaciju vojne i ne-vojne pomoći.

Novi paket bi bio cca 60milijardi $(za UA 40ak) i bio bi isključivo vojna pomoć- Neki republikanci su bili protiv toga zakon, zato jer taj zakon prošli od 100milijardi $ , je uključivao i civilnu pomoć pojasu Gaze a oni su smatrali da će to Hamas razgrabiti.

Ovaj novi zakon bi uključivao čistu vojnu pomoć na sve 3 strane i bio bi nešto manji. To bi moglo proći, ali eto..  čekamo.

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20841
2018-06-14


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 17/2/2024, 12:09

EU i US se rješavaju starih zaliha. Rusi guraju svoje najnovije.
Vojna industrija cvate. EU ide polako prema ratnom programu.

BDP EU 145 bilijuna
BDP Rusija 1,5 bilijuna

računica jednostavna.

Kao i 45e agresor će dobit po pički.

smrt rusiji

_________________
smrt baterijama sloboda Dizelu.
veber
veber

Male
Posts : 53308
2014-12-30


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by crvenkasti 17/2/2024, 12:43

Pri bijegu iz Avdeevke dio ukrajinskih oružanih snaga zarobila je ruska vojska!
▪Zapovjednik grupe trupa Tavria, general Tarnavsky, rekao je da je prilikom napuštanja Avdejevke, “pod pritiskom nadmoćnih neprijateljskih snaga, zarobljen određeni broj ukrajinskog vojnog osoblja”.
▪Tarnavsky je napravio propagandni potez, rekavši da je Ukrajina već zatražila od međunarodnih organizacija da osiguraju poštivanje humanitarnog prava u odnosu na ukrajinske zatvorenike.
crvenkasti
crvenkasti

Male
Posts : 28685
2014-04-17


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by catabbath 17/2/2024, 13:25

Ej nisu pobijegi nego su reducirali izričaj u u napretku :)

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Fb_img10
catabbath
catabbath

Male
Posts : 12384
2015-08-22


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 17/2/2024, 13:37

zar stvarno mislite da će rusi pobjedit?

_________________
smrt baterijama sloboda Dizelu.
veber
veber

Male
Posts : 53308
2014-12-30


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by catabbath 17/2/2024, 14:08

veber wrote:zar stvarno mislite da će rusi pobjedit?
Ako USA napusti Ukrainu kao sve svoje saveznike da sad onda su pušiona.
UE je mlohava čuna koju nitko više ne diživljava, Ursula i Sholtz nisu u stanju voditi ni pseću kućicu.

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Fb_img10
catabbath
catabbath

Male
Posts : 12384
2015-08-22


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 17/2/2024, 14:27

crvenkasti wrote:Pri bijegu iz Avdeevke dio ukrajinskih oružanih snaga zarobila je ruska vojska!
▪Zapovjednik grupe trupa Tavria, general Tarnavsky, rekao je da je prilikom napuštanja Avdejevke, “pod pritiskom nadmoćnih neprijateljskih snaga, zarobljen određeni broj ukrajinskog vojnog osoblja”.
▪Tarnavsky je napravio propagandni potez, rekavši da je Ukrajina već zatražila od međunarodnih organizacija da osiguraju poštivanje humanitarnog prava u odnosu na ukrajinske zatvorenike.
Obisa sam dva RU telegram kanala i točno dvije iste snimke, sve skupa 5 zarobljenih. 


Ukrajinci tvrde da su oborili sva moderna Ruska aviona, Rusi na telegram kanalima za sada potvrdili jedan S34 ali je i pilot ostao živ.
Za sada tako stvari stoje

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20841
2018-06-14


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 17/2/2024, 14:33

catabbath wrote:
veber wrote:zar stvarno mislite da će rusi pobjedit?
Ako USA napusti Ukrainu kao sve svoje saveznike da sad onda su pušiona.
UE je mlohava čuna koju nitko više ne diživljava, Ursula i Sholtz nisu u stanju voditi ni pseću kućicu.
veli lik iz istre.

vi ste kolonija srba i šiptara.

novim izborima nestat će zeleni i agenda o održivosti.

marc je popušil foru pa bu moral reciklirat auto o svom trošku.

tysenn group samo raste.

i eu je faktor.

pride savez njemačka, francuska i prirepak poljska.

fr, de, it čine 50% gospodarstva eu, s tim da italija ima interese u africi

smrt rusiji

_________________
smrt baterijama sloboda Dizelu.
veber
veber

Male
Posts : 53308
2014-12-30


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 17/2/2024, 14:40

AssadNaPodmornici wrote:
crvenkasti wrote:Pri bijegu iz Avdeevke dio ukrajinskih oružanih snaga zarobila je ruska vojska!
▪Zapovjednik grupe trupa Tavria, general Tarnavsky, rekao je da je prilikom napuštanja Avdejevke, “pod pritiskom nadmoćnih neprijateljskih snaga, zarobljen određeni broj ukrajinskog vojnog osoblja”.
▪Tarnavsky je napravio propagandni potez, rekavši da je Ukrajina već zatražila od međunarodnih organizacija da osiguraju poštivanje humanitarnog prava u odnosu na ukrajinske zatvorenike.
Obisa sam dva RU telegram kanala i točno dvije iste snimke, sve skupa 5 zarobljenih. 


Ukrajinci tvrde da su oborili sva moderna Ruska aviona, Rusi na telegram kanalima za sada potvrdili jedan S34 ali je i pilot ostao živ.
Za sada tako stvari stoje
realno, zapad u stvarnom vremenu i stvarnoj bitci testira oružje.

onaj putinov potrčko više ne bulazni o atomicima. skužili da je vrag odnesao šalu.

rusija će potpisati mir, reparacije, odštete.

i to je to . milijun mrtvih, srušena naselja i gradovi.

rusofili, srblje i bosilje se varaju da će rusija proći lišo.

sve će platiti, svaki metak koji je poslan. a cijena plina će biti nikakva.

smrt rusiji

_________________
smrt baterijama sloboda Dizelu.
veber
veber

Male
Posts : 53308
2014-12-30


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by catabbath 17/2/2024, 16:29

Živi bili pa.vidili.
U međuvremenu još jedns vijest kako se ameri sprdaju sa nikad jačom Njemačkom

https://www.index.hr/mobile/auto/clanak/poceo-je-americki-pritisak-na-kineze-zrtve-su-audi-i-porsche/2538969.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_ostalo_m

_________________
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Fb_img10
catabbath
catabbath

Male
Posts : 12384
2015-08-22


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 17/2/2024, 16:33

I?

jebo VW i vaš Golf i Pasat.

smeće bio, smeće ostao.

_________________
smrt baterijama sloboda Dizelu.
veber
veber

Male
Posts : 53308
2014-12-30


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 17/2/2024, 16:36

i ta "jadna" njemačka isplatila mi inflacijiski dodatak, bez obzira na visinu moje plaće.
i firma mi isplatila bonus.

zaključak, njemačka propada.

_________________
smrt baterijama sloboda Dizelu.
veber
veber

Male
Posts : 53308
2014-12-30


Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 9 of 54 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 31 ... 54  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum