ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

imovinaki pokret zeli vratit obranu i zastiu u skole

Go down

imovinaki pokret zeli vratit obranu i zastiu u skole Empty imovinaki pokret zeli vratit obranu i zastiu u skole

Post by debotoijusto Wed 10 Jan - 19:47

SABORSKI zastupnik Domovinskog pokreta Mario Radić predložio je danas uvođenje neke vrste vojne obuke u školama, slično nekadašnjem predmetu obrana i zaštita. "Neka ministar obrazovanja Radovan Fuchs i ministar obrane Ivan Anušić sjednu za stol i u program škola uvrste predmet kratke obuke", kazao je Radić na konferenciji za novinare u saboru, ocijenivši kako se to može vrlo brzo napraviti.
"Ne smijemo dozvoliti da u slučaju nekakve ratne ugroze naša djeca budu topovsko meso”, poručio je Radić. Na tom predmetu djeca bi dobila osnovnu obuku, naučila rastavljati pušku i gađati, a nakon toga bi trebalo uvesti obvezni vojni rok od 60 dana.
Vezano uz izbor novog glavnog državnog odvjetnika Radić je najavio da Domovinski pokret neće podržati ni jednog kandidata jer predstavljaju nastavak dosadašnje politike DORH-a koju ne podržavaju. Neće podržati Ivana Turudića jer je previše blizak HDZ-u i nije primjereno da bude glavni državni odvjetnik.

Što se tiče tvrdnji oko Fortenove, Radić je rekao da je predsjednik Mosta Božo Petrov, u vrijeme dok je bio predsjednik sabora, dignuo kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića, da je Most dignuo ruku za Lex Agrokor, predložio tadašnjeg izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka, s njim se tajno sastajao, te izglasao Maricu Vidaković za predsjednicu privremenog vjerovničkog vijeća.
Politička odgovornost u tom slučaju je na premijeru Andreju Plenkoviću, ali i na Mostu koji je bio dio HDZ-ove vlade i koji je imao svoje ljude u grupi Borg, ustvrdio je Radić. Komentirao je i napad na maloljetnike u Vukovaru kazavši da nije riječ ni o kakvim navijačima već o huliganima. "Najoštrije osuđujem takvo huliganstvo", naglasio je.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/dp-zeli-uvesti-vojnu-obuku-u-osnovne-skole/2527943.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30366
2014-04-12


Back to top Go down

imovinaki pokret zeli vratit obranu i zastiu u skole Empty Re: imovinaki pokret zeli vratit obranu i zastiu u skole

Post by debotoijusto Wed 10 Jan - 19:48

60 dana vojni rok  :D ... sto je sljedece ? predmet suverizam ?
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30366
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum