ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by Hektorović 4/11/2021, 05:31

https://www.dnevnik.ba/teme/izetbegoviceve-ratne-trube-odaju-pocast-kraju-moderne-bosne-i-hercegovine-2620083

Izetbegovićeve ratne trube odaju počast kraju moderne Bosne i Hercegovine
[url=safari-reader://www.dnevnik.ba/autor/jurica-gudelj-5066]Jurica Gudelj[/url]
Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH O_100551_1024
U Bosni i Hercegovini je prestalo biti vijest da će izbiti novi rat. Ne samo da su prijetnje ratom zbog političkih neslaganja prestale biti tabu, nego su čak prestale biti i novost. Javnost na te prijetnje reagira samo zbog opće emotivne naelektriziranosti i sjećanja na ne baš tako davnu prošlost u kojoj smo rat osjećali na svojoj koži. Naravno, na svojoj koži ga nisu osjećali oni koji ga danas najviše zazivaju - predsjednik SDA Bakir Izetbegović, njegovi posilni u SDA i pripadajuća im javnost.
No, kako je sve počelo? Kako je tema izbijanja novog rata postala ravnopravna s temom poskupljenja živežnih namirnica ili krpanje rupa na cestama bh. gradova? Kako su "obrana povratnika", "zauzimanje Brčkog" i "brojanje tenkova" stali rame uz rame s cijenama ulja, klimatskim promjenama i covid-mjerama?

Inzko zakuhao kašu

Prije 10-ak i više godina politička situacija u BiH nije bila ništa bolja. Naprotiv, bila je ista ili čak u nekim trenutcima i gora. No tad nitko nije ovako eksplicitno kao danas prijetio ratom, brojao "patriote" spremne za ratovanje niti nabrajao oružje kojim raspolaže jedan od bh. konstitutivnih naroda. Tad je novi rat bio tabu o kojem se nije pričalo, makar se o njemu u potajici i mislilo.
U bosanskohercegovačkom političkom i društvenom loncu počelo je kipjeti nakon što je odlazeći iz BiH bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, inače u hrvatskoj i srpskoj javnosti prepoznat kao bošnjački lobist, nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina.
Nametanje tog zakona bilo je povod za otvaranjem rasprave o ulozi visokog predstavnika u BiH i općenito (ne)časnoj ulozi međunarodne zajednice, u prvom redu zapadnih zemalja, u našoj zemlji. Zbog tog je vodstvo Republike Srpske, budući da je osjetilo kako će navedeni zakon izravno biti usmjeren protiv Srba i kako će biti oruđe u bošnjačkim rukama u daljnjem političkom životu BiH, otvorilo procese vraćanja nadležnosti s razine države BiH na razinu entiteta RS.
Takav stav RS-a, naravno, dočekan je na nož, odnosno pušku, u bošnjačkom političkom Sarajevu.

Prijetnje umjesto razgovora

Paralelno s tim procesom, odvijaju se i nastojanja međunarodne zajednice da se reformira Izborni zakon BiH i to u skladu s presudama Ustavnoga suda BiH i Europskog suda za ljudska prava. Provođenje svih presuda koje opterećuju Izborni zakon BiH jednostavno ide u smjeru uvažavanja načela legitimnog političkog predstavljanja, protiv čega u Sarajevu bošnjački politički dužnosnici redom imaju isto, negativno, stajalište.
U tom smjeru onda idu i prijetnje novim ratom. Dok Milorad Dodik govori o tomu kako teritorijalni integritet BiH ni u kojem slučaju nije ugrožen, kako srpska strana želi vratiti BiH u ustavne, daytonske i zakonske okvire te kako stanovnici BiH trebaju uzeti sudbinu u vlastite ruke i napraviti temeljni konsenzus o budućnosti države, iz Sarajeva dolaze dijametralno suprotne poruke. Poručuje s ekako s "izdajicama" nema pregovaranja. Izdajice su pak svi oni Hrvati i Srbi, stanovnici ove zemlje, koji ne podržavaju sarajevske unitarističke politike.
Na svaki spomen vraćanja nadležnosti, a u podtekstu i reformiranja Izbornoga zakona na način da se uvaži činjenica da su Hrvati konstitutivan narod u BiH, iz Sarajeva, najčešće od Bakira Izetbegovića i ekipe oko njega, stižu prijetnje ratom. Te prijetnje, kako je primijetio i sam Dodik, nisu toliko upućenje Srbima (a još manje Hrvatima), koliko su upućene međunarodnoj zajednici.
Naime, kroz posljednjih 25 godina međunarodna zajednica, u prvom redu američka administracija u BiH, naučila je bošnjačke političke elite da joj se ispunjavaju želje. Tako je međunarodna zajednica nemilosrdno kažnjavala hrvatske i srpske političke elite na prijelazu tisućljeća, tenkovima je napala Hercegovačku banku zbog ekonomske moći hrvatskoga naroda u BiH, nametnula Hrvatima čak četiri puta člana Predsjedništva izabranog bošnjačkim glasovima, potom vlade Alijanse i Platforme, ostala gluha i nijema na svakodnevnu sotonizaciju hrvatskog naroda u sarajevskim medijima, a o sotonizaciji Srba i Republike Srpske izlišno je i govoriti. Šovinizam koji i sad dolazi iz Sarajeva jednostavno nije tema međunarodnih dužnosnika.
Cijelo ovo post-ratno vrijeme u BiH isključivo jedna strana govori o novom ratu, a to je ona čije je sjedište u Sarajevu. Niti jedan jedini put priča o ratu nije krenula ni iz Mostara ni iz Banja Luke. No, to međunarodna zajednica u BiH nikad nije "primijetila".

Šminkanje mrtvaca

Ipak, svaka kratkovidna politika, a današnja bošnjačka politika to svakako jest, prije ili kasnije mora udariti glavom o zid, što upravo promatramo, samo u super slowmotionu.
Kad je po prvi put osjetila da joj želje neće biti ispunjene, ukupna bošnjačka politika od Peđe Kojovića i Nermina Nikšića preko Bakira Izetbegovića do Željka Komšića, otvorila je paljbu po međunarodnim dužnosnicima u BiH. Tako sad odjednom američki izaslanik za izmjene Izbornoga zakona BiH postaje "ruski igrač", Europa postaje "kurva", a sulude želje  bošnjačke političke elite da dominira Bosnom i Hercegovinom neispunjene zbog "zapadne islamofobije".
Bošnjačka politika jako dobro zna kako Zapad ne želi nikakve sukobe u Europi i kako je to crvena linija koja se ne smije prelaziti. Upravo zato bošnjačke elite i prijete ratom Srbima (u podtekstu i Hrvatima, regiji i cijeloj Europi), ne toliko zbog Srba, nego upravo zbog međunarodne zajednice kojoj tako signaliziraju da im se moraju uvažavati želje. Bez obzira koliko bile iracionalne.
Sve to pak jednostavno znači kako od države Bosne i Hercegovine više nema ništa. Riječ je o mrtvacu kojeg ponetko još uvijek pokušava šminkom prikazati kao živu osobu. No, sve je to uzalud. Toksično ozračje u BiH prešlo je točku s koje više nema povratka. Favoriziranjem jedne strane međunarodna zajednica je stvorila političkog monstruma koji jednostavno dugoročno ne može preživjeti.
Nikakav zakon više ne može pomoći Bosni i Hercegovini s obzirom na to da su odnosi postali toliko zatrovani da ih je gotovo nemoguće popraviti. Izborni zakon neće riješiti probleme hrvatskog naroda jer će ih bošnjačke elite i dalje pokušavati istisnuti iz svakog dijela BiH i svake institucije gdje god je to moguće. Isto tako, vraćanje nadležnosti neće smanjiti pritiske na RS, kao što ni ovladavanje cijelom FBiH neće zadovoljiti apetite bošnjačkih elita.

Signaliziranje slabosti

Zbog tog se danas nitko i ne osvrće na Izetbegovićeve ratne trube. Svatko zna da su one znak jedne političke slabosti i intelektualne potkapacitiranosti. Također, njegove ratne trube danas stanovnicima BiH signaliziraju žalosnu propast ove države i jasno označavaju nemogućnost uspostave harmoniziranih odnosa između tri konstitutivna naroda u dva entiteta. 
Vrijeme je da se svak krene samostalno brinuti o sebi, pa i Hrvati. Vrijeme je da se krene razmišljati o samoorganizaciji hrvatskoga naroda u BiH. Očevidno je kako od podjele vlasti u BiH po načelu "svakom po trećina" nema ništa te stoga sada treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH.
Dnevnik.ba
Hektorović
Hektorović

Posts : 22405
2018-04-10


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by Ringo10 4/11/2021, 06:16

Da, Zapad je kriv za svo to sranje

Srbi su u pravu, jedino je steta sto ovo nisu uradili na samom pocetku.
Mene brine Hrvatska jer uvijek podrzava Mujage, uopce ne razmisljajuci o uzrocima i posljedicama.
Sarajevo je danas izrazito sovinisticka sredina

Da, Inzko je zakuhao ovo sranje, Ali to je uradio po nalozima Amerikanaca  i Britanaca. Oni su iza svih sranja u BiH a dovoljno se sjetiti razbojnickog udara na Hercegovacku Banku.

Znam ideologiju SDA. Ni potpuna hegemonija njih ne zadovoljava.
Oni zele nestanak Srba I Hrvata iz BiH. Ali ni to ih ne bi zadovoljilo jer su opet okruzen Hrvatskom i Srbijom
Onda bi trazili siroki izlaz na more ...luku Ploce i slicno. TO su pokusali sa onom suludom operacijom NERETVA 93

Tesko da ce tu biti trajnoga rjesenja.
Ringo10
Ringo10

Posts : 16264
2015-09-24


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by epikur37 4/11/2021, 09:15

[size=49]Zapovjednik EUFOR-a: Zajednička vojska u BiH nije utemeljena Daytonom[/size]

Zapovjednik vojne misije EUFOR-a u BiH, austrijski general Alexander Platzer kaže da u izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika ne vidi „nikakvu klasičnu vojnu prijetnju“.


Platzer je u izjavi za bečki dnevnik Standard ocijenio da je „sigurnosna situacija u BiH stabilna“.
Komentirajući najavu da će se Republika Srpska povući iz Oružanih snaga BiH i stvoriti svoju posebnu vojsku, Platzer kaže da „zajednička vojska nije utemeljena na Daytonskom mirovnom sporazumu.“
https://www.dnevnik.ba/vijesti/zapovjednik-eufor-a-zajednicka-vojska-u-bih-nije-utemeljena-daytonom-2620112?fbclid=IwAR04UKFGHSkMgBOZsKriAFVTGiQ9_o5aIci2h02K-ioCugoUC19eNctlx0w
...............

Dodo očito ima odriješene ruke.
epikur37
epikur37

Posts : 42599
2015-08-06


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by Hektorović 4/11/2021, 09:26

@Ringo10 wrote:Tesko da ce tu biti trajnoga rjesenja.

Upravo to, svaka koncesija samo dodaje apetite
Hektorović
Hektorović

Posts : 22405
2018-04-10


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by Hektorović 4/11/2021, 09:26

@epikur37 wrote:[size=49]Zapovjednik EUFOR-a: Zajednička vojska u BiH nije utemeljena Daytonom[/size]

Zapovjednik vojne misije EUFOR-a u BiH, austrijski general Alexander Platzer kaže da u izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika ne vidi „nikakvu klasičnu vojnu prijetnju“.


Platzer je u izjavi za bečki dnevnik Standard ocijenio da je „sigurnosna situacija u BiH stabilna“.
Komentirajući najavu da će se Republika Srpska povući iz Oružanih snaga BiH i stvoriti svoju posebnu vojsku, Platzer kaže da „zajednička vojska nije utemeljena na Daytonskom mirovnom sporazumu.“
https://www.dnevnik.ba/vijesti/zapovjednik-eufor-a-zajednicka-vojska-u-bih-nije-utemeljena-daytonom-2620112?fbclid=IwAR04UKFGHSkMgBOZsKriAFVTGiQ9_o5aIci2h02K-ioCugoUC19eNctlx0w
...............

Dodo očito ima odriješene ruke.

Austrijac pošteno i razumno.
Hektorović
Hektorović

Posts : 22405
2018-04-10


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by Ringo10 4/11/2021, 10:49

Mujage glume zrtve i ocekuju da im stranci odrade sve.
Oni ne razumiju da neprestanim sovinistickim presingom prema druga dva naroda razjebavaju svaku sansu za opstanak BiH
Ili razumiju ali iz nekih svojih razloga vode tu svoju suludu politiku.
Ringo10
Ringo10

Posts : 16264
2015-09-24


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by crvenkasti 4/11/2021, 11:28

Znači, bit će dvije vojske: srpska i muslimamsko-hrvatska.
To je i naprirodnije.
crvenkasti
crvenkasti

Male
Posts : 23193
2014-04-17


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by RayMabus 4/11/2021, 12:27

Vrijeme je da se svak krene samostalno brinuti o sebi, pa i Hrvati. Vrijeme je da se krene razmišljati o samoorganizaciji hrvatskoga naroda u BiH.
-
Nemate kapacitet za takvo šta a i za ekonomiju treba autoput i željeznica sjever jug koji opet ide iz Hrvatske u Hrvatsku a kroz najvitalniji ekonomski dio BiH.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133582
2014-04-11


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by RayMabus 4/11/2021, 12:32

U bosanskohercegovačkom političkom i društvenom loncu počelo je kipjeti nakon što je odlazeći iz BiH bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, inače u hrvatskoj i srpskoj javnosti prepoznat kao bošnjački lobist, nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina.
Nametanje tog zakona bilo je povod za otvaranjem rasprave o ulozi visokog predstavnika u BiH i općenito (ne)časnoj ulozi međunarodne zajednice, u prvom redu zapadnih zemalja, u našoj zemlji. Zbog tog je vodstvo Republike Srpske, budući da je osjetilo kako će navedeni zakon izravno biti usmjeren protiv Srba i kako će biti oruđe u bošnjačkim rukama u daljnjem političkom životu BiH, otvorilo procese vraćanja nadležnosti s razine države BiH na razinu entiteta RS.
Takav stav RS-a, naravno, dočekan je na nož, odnosno pušku, u bošnjačkom političkom Sarajevu.
--


A šta su inaće trebali reči ? Da slavite koljaće i ćića Dražu.


Ja se slažem sa zabranom negiranja zločinaca.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133582
2014-04-11


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by Ringo10 4/11/2021, 12:36

@RayMabus wrote:U bosanskohercegovačkom političkom i društvenom loncu počelo je kipjeti nakon što je odlazeći iz BiH bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, inače u hrvatskoj i srpskoj javnosti prepoznat kao bošnjački lobist, nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina.
Nametanje tog zakona bilo je povod za otvaranjem rasprave o ulozi visokog predstavnika u BiH i općenito (ne)časnoj ulozi međunarodne zajednice, u prvom redu zapadnih zemalja, u našoj zemlji. Zbog tog je vodstvo Republike Srpske, budući da je osjetilo kako će navedeni zakon izravno biti usmjeren protiv Srba i kako će biti oruđe u bošnjačkim rukama u daljnjem političkom životu BiH, otvorilo procese vraćanja nadležnosti s razine države BiH na razinu entiteta RS.
Takav stav RS-a, naravno, dočekan je na nož, odnosno pušku, u bošnjačkom političkom Sarajevu.
--


A šta su inaće trebali reči ? Da slavite koljaće i ćića Dražu.


Ja se slažem sa zabranom negiranja zločinaca.
Ma kakav Draža ne radi se o njemu

Taj zakon je uvaljen kako bi Mujage dobile moćan alat za unitarizaciju BiH i podčinjavanje Srba na isti način klako je urađeno sa Hrvatima

Naravno Dodik nije sisao vesla

Mujage su potpuno marginalizirale Hrvate i Hrvati su samo dekor

Ali Mujagama to nije dovoljno, Hrvati njima smetaju samim svojim postojanjem


Last edited by Ringo10 on 4/11/2021, 12:37; edited 1 time in total
Ringo10
Ringo10

Posts : 16264
2015-09-24


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by RayMabus 4/11/2021, 12:36

Nećete vi radit nikakvu samoupravu ni 0% a kamo li 100% bez mog odobrenja a nemate ga.

Rekao sam zašto želim svog zapovjednika državnih snaga BiH i ako ga ne dobijem pokrenit ću rat koji će trajno uništiti BiH ekonomiju i sve ostalo.

Pripremio sam trupe.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133582
2014-04-11


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by RayMabus 4/11/2021, 12:37

@Ringo10 wrote:
@RayMabus wrote:U bosanskohercegovačkom političkom i društvenom loncu počelo je kipjeti nakon što je odlazeći iz BiH bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, inače u hrvatskoj i srpskoj javnosti prepoznat kao bošnjački lobist, nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina.
Nametanje tog zakona bilo je povod za otvaranjem rasprave o ulozi visokog predstavnika u BiH i općenito (ne)časnoj ulozi međunarodne zajednice, u prvom redu zapadnih zemalja, u našoj zemlji. Zbog tog je vodstvo Republike Srpske, budući da je osjetilo kako će navedeni zakon izravno biti usmjeren protiv Srba i kako će biti oruđe u bošnjačkim rukama u daljnjem političkom životu BiH, otvorilo procese vraćanja nadležnosti s razine države BiH na razinu entiteta RS.
Takav stav RS-a, naravno, dočekan je na nož, odnosno pušku, u bošnjačkom političkom Sarajevu.
--


A šta su inaće trebali reči ? Da slavite koljaće i ćića Dražu.


Ja se slažem sa zabranom negiranja zločinaca.
Ma kakav Draža ne radi se o njemu

Taj zakon je uvaljen kako bi Mujage dobile moćan alat za unitarizaciju BiH i podčinjavanje Srba na isti način klako je urađeno sa Hrvatima

Naravno Dodik nije sisao vesla
ZAČEPI.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133582
2014-04-11


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by Sovak 4/11/2021, 12:44

Mislim da je to već spremljeno.

Hrvati u BiH bili bi krajnje glupi da nemaju i takav scenarij razrađen.

_________________
Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Shutte13
Sovak
Sovak

Male
Posts : 7556
2019-10-14

Lokacija: : JAV 1984

Hektorović likes this post

Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by RayMabus 4/11/2021, 12:45

Ratko Mladić je vojni ratni zapovjednik bosanskih Srba u ratnom periodu.

Pod njegovim zapovjedništvom godinama je raketirano Sarajevo.

Tebi je normalno da se takav lik slavi ?

JEL TI TO NORMALNO ?

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133582
2014-04-11


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by RayMabus 4/11/2021, 12:50

@Sovak wrote:Mislim da je to već spremljeno.

Hrvati u BiH bili bi krajnje glupi da nemaju i takav scenarij razrađen.
Mogu ga oni imat al ga neće ostvarit jer meni treba nešto drugo a ne nekakva njihova pičvajz pararepublika koja nema ni međunarodnu podršku pa ni same Hrvatske nit ekonomsku budućnost.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133582
2014-04-11


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by Hektorović 4/11/2021, 13:14

@Sovak wrote:Mislim da je to već spremljeno.

Hrvati u BiH bili bi krajnje glupi da nemaju i takav scenarij razrađen.

Ovo je scenarij, Dodik će ze povući iz uprave za indirektno oporezovanje, vojske, sipe, osa-e, vstv. Dakle sva lova koja je do sad išla iz PDV-a u te institucije BiH, a radi se o ogromnoj lovi, sad će krenuti u proračun RS.

Bošnjaci će gledati da te državne institucije održe, a u njima će ostati i Srbi iz SDS-a i PDP-a, kojih ima solidan broj, dakle dodatno financijsko opterećenje za Federaciju pošto će nadoknađivati dio love iz RS-a koji više neće stizati.
Hektorović
Hektorović

Posts : 22405
2018-04-10


RayMabus likes this post

Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by RayMabus 4/11/2021, 13:16

 Izborni zakon neće riješiti probleme hrvatskog naroda jer će ih bošnjačke elite i dalje pokušavati istisnuti iz svakog dijela BiH i svake institucije gdje god je to moguće.
-
Meni će riješit vojni problem jer će jedan član biti iz RS , jedan moj i jedan bošnjčki i sa svojim imam pravo veta na vojne odluke koje se meni ne sviđaju.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133582
2014-04-11


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by Ringo10 4/11/2021, 13:21

@RayMabus wrote:Ratko Mladić je vojni ratni zapovjednik bosanskih Srba u ratnom periodu.

Pod njegovim zapovjedništvom godinama je raketirano Sarajevo.

Tebi je normalno da se takav lik slavi ?

JEL TI TO NORMALNO ?
Pa nije normalno ali oni ce ga slavit iz inata 

I ko ce im to zabranit

Mujagama ti je isti Mladic i Praljak ... pa ti gledaj
Ringo10
Ringo10

Posts : 16264
2015-09-24


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by Hektorović 4/11/2021, 13:23

Dodik: Srpska će naći mehanizam da tuži Šmita (VIDEO)

Republika Srpska će naći mehanizam da tuži Kristijana Šmita za lažno predstavljanje, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.Istakao da će Srpska to pokušati uraditi u njegovoj zemlji.
- Јuče smo dobili važnu poruku od Savjeta bezbjednosti i to znači da nema visokog predstavnika - rekao je Dodik na konferenciji za novinare.
Dodik je naglasio da je Savjet bezbjednosti bio na strani međunarodnog prava.- Biće zanimljivo gledati kako će se ponašati gospodin Šmit. Ako nije prepoznat po Rezoluciji Savjeta bezbjednosti UN, onda ne može biti prepoznat ni ovdje. Čudi me da je čovjek tog političkog iskustva sebi na kraju mogao dopustiti ovakvu blamažu - dodao je Dodik.
Hektorović
Hektorović

Posts : 22405
2018-04-10


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by RayMabus 4/11/2021, 13:30

@Hektorović wrote:Dodik: Srpska će naći mehanizam da tuži Šmita (VIDEO)

Republika Srpska će naći mehanizam da tuži Kristijana Šmita za lažno predstavljanje, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Istakao da će Srpska to pokušati uraditi u njegovoj zemlji.
- Јuče smo dobili važnu poruku od Savjeta bezbjednosti i to znači da nema visokog predstavnika - rekao je Dodik na konferenciji za novinare.
Dodik je naglasio da je Savjet bezbjednosti bio na strani međunarodnog prava.- Biće zanimljivo gledati kako će se ponašati gospodin Šmit. Ako nije prepoznat po Rezoluciji Savjeta bezbjednosti UN, onda ne može biti prepoznat ni ovdje. Čudi me da je čovjek tog političkog iskustva sebi na kraju mogao dopustiti ovakvu blamažu - dodao je Dodik.
Ne mogu ga tužit jer ga postavlja vijeće Europe. Da je to Rusija pravno mogla sama bi napravila.

_________________
Nema više bogatih i siromašnih. Ima da svi budu siromašni. ( Čaruga )
RayMabus
RayMabus

Posts : 133582
2014-04-11


Back to top Go down

Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH Empty Re: Gudelj: Treba početi razmišljati o tomu kako organizirati 100 posto vlasti na jednoj trećini teritorija BiH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum