Biste li odselili u neku drugu zemlju u potrazi za boljim životom?
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Ponukana upisima na temi o izborima, kao i komentarima brojnih prijatelja i kolega koji razmatraju mogućnost napuštanja zemlje i traženja boljeg života negdje drugdje, zanima me jeste li i vi razmišljali o toj opciji. Ako ne, zašto ne? Isto tako, ako da, zašto da?
Ako ste razmatrali tu mogućnost, koju zemlju vidite kao potencijalno odredište? Na koje probleme očekujete da biste mogli ili da svakako hoćete naletjeti u tom procesu?
Ako ste razmatrali tu mogućnost, koju zemlju vidite kao potencijalno odredište? Na koje probleme očekujete da biste mogli ili da svakako hoćete naletjeti u tom procesu?
Guest- Guest
Re: Biste li odselili u neku drugu zemlju u potrazi za boljim životom?
nedostaje neki, srednji odgovor: važem, nećkam se, dok mi život curi..
dala bi se knjiga napisati o ovome..
dala bi se knjiga napisati o ovome..
Last edited by kic on Mon 12 Jan - 22:47; edited 1 time in total
"čovjek koji nije htio otići.."
"poslali ga po bombone, a on se vratio kao musliman.."
"antinomija nečistog uma.."
imam naslove, sad samo priču razgranati.
"poslali ga po bombone, a on se vratio kao musliman.."
"antinomija nečistog uma.."
imam naslove, sad samo priču razgranati.
Ne bih se trajno odselila, tek na kraće vrijeme, čisto da vidim kako to vani funkcionira.
Isto tako ne bih voljela ni da mi se kćer trajno iseli nakon školovanja, voljela bih da bar dio tog školovanja može obaviti u inozemstvu, ali kako stvari stoje financijski, ništa od toga.
Također, bilo bi dobro da može stječi bar kratko radno iskustvo negdje vani.
Isto tako ne bih voljela ni da mi se kćer trajno iseli nakon školovanja, voljela bih da bar dio tog školovanja može obaviti u inozemstvu, ali kako stvari stoje financijski, ništa od toga.
Također, bilo bi dobro da može stječi bar kratko radno iskustvo negdje vani.
Trinity-
2014-04-17
Razmišljao sam o tome i zaključio da stvarno ne bih htjeo otići jer je teritorij na kojem živimo super ali je država nažalost katastrofa.
Trenutno mi posao (koji je u fušu) nije ugrožen i pokušavam ga prebaciti skroz ili većinom na internet. Tako da dok imam interneta nemam nekog razloga za odlazak.
Inače jako puno ljudi koje znam (bliski prijatelji, rodbina, susjedi itd) je otišlo živjet van. U Njemačku, Austriju, Australiju, Irsku, Kanadu, neki čak i u Brazil. Veliki broj ih se priprema otić u idućih par mjeseci. I dio ih razmišlja o odlasku u idućih godinu dvije. Radi se sveukupno o 30 - 40 ljudi, možda i više.
Trenutno mi posao (koji je u fušu) nije ugrožen i pokušavam ga prebaciti skroz ili većinom na internet. Tako da dok imam interneta nemam nekog razloga za odlazak.

Inače jako puno ljudi koje znam (bliski prijatelji, rodbina, susjedi itd) je otišlo živjet van. U Njemačku, Austriju, Australiju, Irsku, Kanadu, neki čak i u Brazil. Veliki broj ih se priprema otić u idućih par mjeseci. I dio ih razmišlja o odlasku u idućih godinu dvije. Radi se sveukupno o 30 - 40 ljudi, možda i više.
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus

zanstr- Posts : 1603
2014-04-30
zanstr wrote:Razmišljao sam o tome i zaključio da stvarno ne bih htjeo otići jer je teritorij na kojem živimo super

Tako da dok imam interneta nemam nekog razloga za odlazak.![]()

Trinity-
2014-04-17
Zapravo, trebala se tu još dodati opcija nisam siguran/a ili premišljam se, ali nekako sam mislila da će se takvi ipak raspršiti u drugu ili treću opciju. A kako mi nije sad nešto bitno da bude metodološki ispravno (shame on me
), nisam htjela trpati s opcijama.
Osobno sam razmišljala o odlasku, ne pretjerano aktivno, već čisto ugrubo kao mogućnost u budućnosti. Ako bih odlazila, voljela bih da to bude u Švedsku. Bila sam gore par puta, provela neko vrijeme na jednoj ljetnoj školi tamo, vidjela barem u grubim obrisima kako funkcionira društvo i sustav, poznajem jezik što je sigurno prednost, sviđa mi se gore viđeno tako da mislim da mi ne bi bio neki problem naviknuti se na život tamo.

Osobno sam razmišljala o odlasku, ne pretjerano aktivno, već čisto ugrubo kao mogućnost u budućnosti. Ako bih odlazila, voljela bih da to bude u Švedsku. Bila sam gore par puta, provela neko vrijeme na jednoj ljetnoj školi tamo, vidjela barem u grubim obrisima kako funkcionira društvo i sustav, poznajem jezik što je sigurno prednost, sviđa mi se gore viđeno tako da mislim da mi ne bi bio neki problem naviknuti se na život tamo.
Guest- Guest
Trinity wrote:zanstr wrote:Razmišljao sam o tome i zaključio da stvarno ne bih htjeo otići jer je teritorij na kojem živimo super
Tako da dok imam interneta nemam nekog razloga za odlazak.![]()

'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus

2014-04-30
Možda bi trebalo dodati opciju, 6. Otišao/la bi kada bih vidio/la da je propast neizbježnaVegvísir wrote:Zapravo, trebala se tu još dodati opcija nisam siguran/a ili premišljam se, ali nekako sam mislila da će se takvi ipak raspršiti u drugu ili treću opciju. A kako mi nije sad nešto bitno da bude metodološki ispravno (shame on me), nisam htjela trpati s opcijama.

Švecka zvuči super, samo ako buš išla nemoj otić previše na sjever. To je mjesto rezervirano samo za najjačeVegvísir wrote:Osobno sam razmišljala o odlasku, ne pretjerano aktivno, već čisto ugrubo kao mogućnost u budućnosti. Ako bih odlazila, voljela bih da to bude u Švedsku. Bila sam gore par puta, provela neko vrijeme na jednoj ljetnoj školi tamo, vidjela barem u grubim obrisima kako funkcionira društvo i sustav, poznajem jezik što je sigurno prednost, sviđa mi se gore viđeno tako da mislim da mi ne bi bio neki problem naviknuti se na život tamo.

2014-04-30
zanstr wrote:Možda bi trebalo dodati opciju, 6. Otišao/la bi kada bih vidio/la da je propast neizbježna
Iliti - napuštam brod koji tone.

Ma kakav sami sjever, kakva polarnica...zanstr wrote:Švecka zvuči super, samo ako buš išla nemoj otić previše na sjever. To je mjesto rezervirano samo za najjače

Guest- Guest
nekad razmišljam: brbljamo previše o stvarima gdje bi, da nas svako 1 sat pitaju određeno pitanje - odgovorili drugačije, a stvari koje nas se najviše dojme, progutamo u sebi..
takvu neku dojmljivu stvar sam čuo nedavno: radila sam 7 godina u Sloveniji, i praktički od prvog trena si znao - tko je ikad živio vani a tko je cijeli život ostao tu.
svatko zna na desetke iseljeničkih priča, ali po meni je ključ u ovome: nikad neću zaokružiti definitivni ostanak, ali ni nametati odlazak pod svaku cijenu-
takvu neku dojmljivu stvar sam čuo nedavno: radila sam 7 godina u Sloveniji, i praktički od prvog trena si znao - tko je ikad živio vani a tko je cijeli život ostao tu.
svatko zna na desetke iseljeničkih priča, ali po meni je ključ u ovome: nikad neću zaokružiti definitivni ostanak, ali ni nametati odlazak pod svaku cijenu-
Uh, presjeverno i prehladno.Vegvisir wrote:Ako bih odlazila, voljela bih da to bude u Švedsku.
U Italiji sam bila i u gradu i na selu. Bože mi prosti, osim jezika koji mi nije stran , ne sviđaju mi se.
Topli jesu, ali cigani samo takvi. U selima oko Napulja koja sam vidjela, vrata zaključavaju sa devet brava, doslovno.

Francuska da, ali južni dio. Pariz sam vidjela u skroz drugom svjetlu nego kako si mi ga zamišljamo.
Jezik mi također ne bi bio problem, za razliku od tog tvog nordijskog

Ostajem tu, God bless Internet i Hrvatsku !

Trinity-
2014-04-17
Trinity wrote:Uh, presjeverno i prehladno.Vegvisir wrote:Ako bih odlazila, voljela bih da to bude u Švedsku.
U Italiji sam bila i u gradu i na selu. Bože mi prosti, osim jezika koji mi nije stran , ne sviđaju mi se.
Topli jesu, ali cigani samo takvi. U selima oko Napulja koja sam vidjela, vrata zaključavaju sa devet brava, doslovno.![]()
Francuska da, ali južni dio. Pariz sam vidjela u skroz drugom svjetlu nego kako si mi ga zamišljamo.
Jezik mi također ne bi bio problem, za razliku od tog tvog nordijskog![]()
Ostajem tu, God bless Internet i Hrvatsku !
Što se tiče Italije, arhitektura mi je divna.

U Francuskoj, nažalost, nisam bila... a ni jezik ne znam.

Guest- Guest
Vegvisir wrote:Što se tiče Italije, arhitektura mi je divna.
O da, ima se šta vidjeti.
U Francuskoj, nažalost, nisam bila... a ni jezik ne znam.
Jezik je prekrasan.

Arhitektura također, sve megalomansko, od pozlaćenih kupola do zidova spavaonica koje su također morale biti pozlaćene (Versailles). Jbga, kad-tad i to dođe na naplatu...
Trinity-
2014-04-17
U Kanadi već 20 godina. Nikad požalio nisam.
Imao prijatelja i iz Perua, Gvatemale, Salvadora, Afganistana, Indije, Poljske, Rusije, Kenije, Etiopije, Hrvatske, Bosne, Njemačke, Gane, Nigerije, Italije, Engleske, Amerike, Fiđija, Irana, Australije pa čak i Izraela...
Svjetski čovjek, skoro bi se reklo.
Ima dobrote u ljudima odakle god bili. Svi smo ljudi braća, i u dobru i u zlu.
Imao prijatelja i iz Perua, Gvatemale, Salvadora, Afganistana, Indije, Poljske, Rusije, Kenije, Etiopije, Hrvatske, Bosne, Njemačke, Gane, Nigerije, Italije, Engleske, Amerike, Fiđija, Irana, Australije pa čak i Izraela...
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ne znam, ako baš budem morao... dotad pokušavam ne razmišljati previše o tome...
Guest- Guest
Ma jasno
Danas je svijet globalno selo
Veze se lako uspostsvljaju i za cas si na bilo kojojntocki zemlje
Čemu se vezati tamo gdje su loše šanse za bolji život, gdje je klima međuljudskih odnosa neprijateljska i gdje prevladava puno loših stvari:klerikalizam, koruptivnosti, društveno-politička nestabilnost Itd
Treba ići iz hrvatske ..
Čemu se vezati tamo gdje su loše šanse za bolji život, gdje je klima međuljudskih odnosa neprijateljska i gdje prevladava puno loših stvari:klerikalizam, koruptivnosti, društveno-politička nestabilnost Itd
Treba ići iz hrvatske ..
Daj nam iz prve ruke reci u čemu je razlika ?Mad_Vlad wrote:U Kanadi već 20 godina. Nikad požalio nisam.
Ti su prijatelji pretpostavljam drugih vjera, da li je to (bio) problem?
Trinity-
2014-04-17
Znamo da triba poći, ali di, sj Koreja, kuba ili venecuela?Sora wrote:Ma jasno
Treba ići iz hrvatske ..
2014-04-16
aben wrote:Znamo da triba poći, ali di, sj Koreja, kuba ili venecuela?
Ma lijepo je tamo, ali Amerika je Amerika...čak i za komuniste...

Trinity-
2014-04-17
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4

» Kako uopće zabraniti neku aplikaciju?
» Vlasotinački mališani u potrazi
» Njemačka i dalje u potrazi za medicinskim osobljem iz BiH
» Senfova uprava Holdinga u potrazi za bubama
» Olaf Scholz u potrazi za partnerima u Latinskoj Ameirici
» Vlasotinački mališani u potrazi
» Njemačka i dalje u potrazi za medicinskim osobljem iz BiH
» Senfova uprava Holdinga u potrazi za bubama
» Olaf Scholz u potrazi za partnerima u Latinskoj Ameirici