Zar se nitko nije sjetio.
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Zar se nitko nije sjetio.
Nije baš logičan, Domovinskim ratom morali smo ispravljati Narodnooslobodilački rat. Da je NOP propao, a NDH opstala ne bi bilo ni Domovinskoga rata, naime, ne bi bilo potrebe za njim.jastreb wrote:Zašto?Iknar je gay wrote:Evo šta je izjavio jatreb za Bljesak,pa ako vam ovo nije dovoljno domoljubna izjava,onda ne znam šta jest.Zbog ove izjave mu i spočitavam nedostatak i razvodnjavanje antifašizma.jastreb wrote:Po meni je Bljesak dokaz da se nije radilo o čišćenju.
Za razliku od Oluje gdje je pravoslavno pučanstvo samo napustilo Krajinu,prije dolaska HV-a,ovdje u Zap.Slavoniji munjevitim upadom hrvatskih snaga Srbi su iznenađeni zatečeni kod svojih kuća.
Dakle u trenutku kad su Hrvatske snage ušle u Okučane ondje je bilo 90% stanovništva.
No oni su usprkos pozivima da ostaju na svojim pragovima otišli ća(U Srbiju,Bosnu ili treće zemlje).
Pa DR je logičan nastavak NOB-a,te se hrvatski branitelji mogu smatrati baštinicima hrvatskih partizana iz doba NOB-a,a što je više puta izjavio i sam Tuđman.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
pa šta nije duhovit? :)jastreb wrote:
Pa DR je logičan nastavak NOB-a,
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
lupetate bez veze.
po vama mi unuci ss generala smo slijednici nob-a.
učesnici domovinskog rata.
po vama mi unuci ss generala smo slijednici nob-a.
učesnici domovinskog rata.
2014-12-30
Doduše,da bi Domovinski Rat bio i metodološki sličan NOB-u,onda se prema poraženim snagama trebalo odnositi po antifašističkom modelu za Folksdojčere i Italijane,te prijeki sud za narodne neprijatelje umjesti tuđmanove abolicije.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
je, referirao sam se.kaja_333 wrote:pa šta nije duhovit? :)jastreb wrote:
Pa DR je logičan nastavak NOB-a,
2014-12-30
Točno, ideologijski je Domovinski rat pobijanje NOR-a i njegovih stranputica. Domovinski rat je borba za samostalnu Hrvatsku, za Hrvatsku izvan jugoslavenskoga okvira, a NOR ju je zakovao u Jugoslaviju.Iknar je gay wrote:Možda,pravno i formalno moglo bi se reći kako je Domovinski rat sljednik NOB-a u obrani zavnohovskih granica SR Hrvatske,ali ideološki,Domovinski Rat nema nikakve dodirne točke s NOB-om.jastreb wrote:Zašto?Iknar je gay wrote:Evo šta je izjavio jatreb za Bljesak,pa ako vam ovo nije dovoljno domoljubna izjava,onda ne znam šta jest.Zbog ove izjave mu i spočitavam nedostatak i razvodnjavanje antifašizma.jastreb wrote:Po meni je Bljesak dokaz da se nije radilo o čišćenju.
Za razliku od Oluje gdje je pravoslavno pučanstvo samo napustilo Krajinu,prije dolaska HV-a,ovdje u Zap.Slavoniji munjevitim upadom hrvatskih snaga Srbi su iznenađeni zatečeni kod svojih kuća.
Dakle u trenutku kad su Hrvatske snage ušle u Okučane ondje je bilo 90% stanovništva.
No oni su usprkos pozivima da ostaju na svojim pragovima otišli ća(U Srbiju,Bosnu ili treće zemlje).
Pa DR je logičan nastavak NOB-a,te se hrvatski branitelji mogu smatrati baštinicima hrvatskih partizana iz doba NOB-a,a što je više puta izjavio i sam Tuđman.
NDH nikako ne bi mogla opstati,jer se nipošto nije radilo o velikoj Hrvatskoj,već o velikoj i proširenoj BIH sa glavnim gradom Banjalukom i više od 50 % nehrvatskog stanovništva.Regoč wrote:
Nije baš logičan, Domovinskim ratom morali smo ispravljati Narodnooslobodilački rat. Da je NOP propao, a NDH opstala ne bi bilo ni Domovinskoga rata, naime, ne bi bilo potrebe za njim.
Dakle da tu NDBIH nisu ništili partizani,raspala bi se sama od sebe poput Jugoslavije.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Hrvatska je u Jugoslaviji bila i prije NOR-a.Regoč wrote:Točno, ideologijski je Domovinski rat pobijanje NOR-a i njegovih stranputica. Domovinski rat je borba za samostalnu Hrvatsku, za Hrvatsku izvan jugoslavenskoga okvira, a NOR ju je zakovao u Jugoslaviju.Iknar je gay wrote:Možda,pravno i formalno moglo bi se reći kako je Domovinski rat sljednik NOB-a u obrani zavnohovskih granica SR Hrvatske,ali ideološki,Domovinski Rat nema nikakve dodirne točke s NOB-om.jastreb wrote:Zašto?Iknar je gay wrote:Evo šta je izjavio jatreb za Bljesak,pa ako vam ovo nije dovoljno domoljubna izjava,onda ne znam šta jest.Zbog ove izjave mu i spočitavam nedostatak i razvodnjavanje antifašizma.jastreb wrote:Po meni je Bljesak dokaz da se nije radilo o čišćenju.
A stvaranje NDH bio je avanturizam i nelegalan čin.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović ocenio je da je hrvatska vojska u akciji "Bljesak" nastavila sa onim što je započeto u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) u logorima Jasenovcu, Jadovnu, Gradini i ostalim srpskim stratištima.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dosije/aktuelno.292.html:603216-Obelezana-21-godisnjica-egzodusa-Srba-tokom-akcije-Bljesak
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dosije/aktuelno.292.html:603216-Obelezana-21-godisnjica-egzodusa-Srba-tokom-akcije-Bljesak
RayMabus- Posts : 183865
2014-04-11
Smij se ti i dalje, ali znaj da svojim narativom štetiš onomu što zagovaraš. Poistovjećujući antifašizam s velikosrbstvom možeš pridobiti samo Evu, čak ti ni Sora neće htjeti biti drugarica.Iknar je gay wrote:Regoč wrote:Ako ti je antifašizam isto što i velikosrbska promidžba da su svi Hrvati ustaše i da je oslobađanje Hrvatske od velikosrbske okupacije etničko čišćenje, ideš na ruku krajnjim desničarima. No, samo nastavi, meni ne smetaš.Iknar je gay wrote:Zbog ove izjave mu i spočitavam nedostatak i razvodnjavanje antifašizma.jastreb wrote:Po meni je Bljesak dokaz da se nije radilo o čišćenju.
:)jastreb wrote:
Dakle da tu NDBIH nisu uništili partizani
2015-08-15
Onda će se pitat uskor zašto čemo ih preselit iz zapadne BiH u Vojvodinu i Srbiju kad za to dođe vrijeme......RayMabus wrote:Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović ocenio je da je hrvatska vojska u akciji "Bljesak" nastavila sa onim što je započeto u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) u logorima Jasenovcu, Jadovnu, Gradini i ostalim srpskim stratištima.
A mislim ono ....buffffff
RayMabus- Posts : 183865
2014-04-11
Kako sad? Pa je li Domovinski rat bio fašističko etničko čišćenje srbske nejači ili nije? Daj se odluči!Iknar je gay wrote:Doduše,da bi Domovinski Rat bio i metodološki sličan NOB-u,onda se prema poraženim snagama trebalo odnositi po antifašističkom modelu za Folksdojčere i Italijane,te prijeki sud za narodne neprijatelje umjesti tuđmanove abolicije.
Znala sam da postoji poveznica, sad mi je lakše. Još da nam je ovog Vulina skuvat nekako.RayMabus wrote:Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović ocenio je da je hrvatska vojska u akciji "Bljesak" nastavila sa onim što je započeto u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) u logorima Jasenovcu, Jadovnu, Gradini i ostalim srpskim stratištima.
2015-08-15
pogubio se.Regoč wrote:Kako sad? Pa je li Domovinski rat bio fašističko etničko čišćenje srbske nejači ili nije? Daj se odluči!Iknar je gay wrote:Doduše,da bi Domovinski Rat bio i metodološki sličan NOB-u,onda se prema poraženim snagama trebalo odnositi po antifašističkom modelu za Folksdojčere i Italijane,te prijeki sud za narodne neprijatelje umjesti tuđmanove abolicije.
2014-12-30
Jasno je ko dan.Vojnici HV-a a pogotovu HOS-a,nisu sljedili nikakve pozitivne stečevine antifašizma,njihove brigade nazivale su se po kvislinzima i drugim reakcionarskim i buržujskim elementima,s krunicom oko vrata koketirali su s klerofašizmom a umjesto brigada nazvanih po herojima NOR-a i antifašističkog znakovlja,često se moglo viditi ustaško slovo i drečanje uz ustaške pjesme.
Sljednici NOB-a ne bi nikad sproveli etničko čišćenje nedužnog srpskog življa.Bojim se da bi i najveći živući antifašist u Hrvatskoj,drug Stipe Mesić,prije se složio s mojim kvalifikacijama,nego s jastrebovim.
Sljednici NOB-a ne bi nikad sproveli etničko čišćenje nedužnog srpskog življa.Bojim se da bi i najveći živući antifašist u Hrvatskoj,drug Stipe Mesić,prije se složio s mojim kvalifikacijama,nego s jastrebovim.
2015-07-23
Evo, kazem ja tko se dobro sjeca Bljeska,RayMabus wrote:Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović ocenio je da je hrvatska vojska u akciji "Bljesak" nastavila sa onim što je započeto u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) u logorima Jasenovcu, Jadovnu, Gradini i ostalim srpskim stratištima.
dijagram-
2015-08-09
Nije bilo više od polovice nehrvatah, čak ako Hrvate svedemo samo na katolike, bilo ih je više od polovice. I ne treba zanemariti da su se muslimani masovno odredili za tu državu. Da je opstala, napredovala bi. Sve bi opcije bile otvorene.jastreb wrote:NDH nikako ne bi mogla opstati,jer se nipošto nije radilo o velikoj Hrvatskoj,već o velikoj i proširenoj BIH sa glavnim gradom Banjalukom i više od 50 % nehrvatskog stanovništva.Regoč wrote:
Nije baš logičan, Domovinskim ratom morali smo ispravljati Narodnooslobodilački rat. Da je NOP propao, a NDH opstala ne bi bilo ni Domovinskoga rata, naime, ne bi bilo potrebe za njim.
Dakle da tu NDBIH nisu ništili partizani,raspala bi se sama od sebe poput Jugoslavije.
Znam,zato se i smijem.Regoč wrote:Smij se ti i dalje, ali znaj da svojim narativom štetiš onomu što zagovaraš. Poistovjećujući antifašizam s velikosrbstvom možeš pridobiti samo Evu, čak ti ni Sora neće htjeti biti drugarica.Iknar je gay wrote:Regoč wrote:Ako ti je antifašizam isto što i velikosrbska promidžba da su svi Hrvati ustaše i da je oslobađanje Hrvatske od velikosrbske okupacije etničko čišćenje, ideš na ruku krajnjim desničarima. No, samo nastavi, meni ne smetaš.Iknar je gay wrote:Zbog ove izjave mu i spočitavam nedostatak i razvodnjavanje antifašizma.jastreb wrote:Po meni je Bljesak dokaz da se nije radilo o čišćenju.
2015-07-23
Naravno da je bila u Jugoslaviji prije Drugoga svjetskoga rata, ali se tih uzah oslobodila 10. travnja 1941. Tek pobjedom NOR-a opet se našla sputana jugoslavenskim okvirom.jastreb wrote:Hrvatska je u Jugoslaviji bila i prije NOR-a.Regoč wrote:Točno, ideologijski je Domovinski rat pobijanje NOR-a i njegovih stranputica. Domovinski rat je borba za samostalnu Hrvatsku, za Hrvatsku izvan jugoslavenskoga okvira, a NOR ju je zakovao u Jugoslaviju.Iknar je gay wrote:Možda,pravno i formalno moglo bi se reći kako je Domovinski rat sljednik NOB-a u obrani zavnohovskih granica SR Hrvatske,ali ideološki,Domovinski Rat nema nikakve dodirne točke s NOB-om.jastreb wrote:Zašto?Iknar je gay wrote:Evo šta je izjavio jatreb za Bljesak,pa ako vam ovo nije dovoljno domoljubna izjava,onda ne znam šta jest.Zbog ove izjave mu i spočitavam nedostatak i razvodnjavanje antifašizma.jastreb wrote:Po meni je Bljesak dokaz da se nije radilo o čišćenju.
A stvaranje NDH bio je avanturizam i nelegalan čin.
A što se legalnosti tiče, i stvaranje SAD-a bilo je nelegalno, a vidi ih sad.
To kaže i Peder, a Jastreb ga pobija. Kojim "antifašistima" vjerovati?RayMabus wrote:Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović ocenio je da je hrvatska vojska u akciji "Bljesak" nastavila sa onim što je započeto u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) u logorima Jasenovcu, Jadovnu, Gradini i ostalim srpskim stratištima.
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Stipe Mesić strike again,,Na Bleiburgu nitko nije ubijen''
» Nitko nije bio prorok u svom selu
» Srušio se Airlander 10, najveća letjelica na svijetu
» Holjevac- HDZ PROPAO samo im to nitko nije rekao
» Hasanbegovićev čovjek kojem nitko nije došao
» Nitko nije bio prorok u svom selu
» Srušio se Airlander 10, najveća letjelica na svijetu
» Holjevac- HDZ PROPAO samo im to nitko nije rekao
» Hasanbegovićev čovjek kojem nitko nije došao
Page 3 of 6