ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

casni sud imovinskog pokreta u akciji

Go down

casni sud imovinskog pokreta u akciji Empty casni sud imovinskog pokreta u akciji

Post by debotoijusto 26/6/2024, 17:45

SPLITSKI DP-ovac Martin Pauk je na današnjoj konferenciji žestoko prozvao stranačkog tajnika i ministra poljoprivrede Josipa Dabru.

"Da se u ovom trenutku okrenem i otiđem kući, imao bih sve u životu što poželim. Ako ostanem ovdje, mogu ostati bez svega što imam. Ja sam odlučio, unatoč svim pritiscima i pozivima, ostati tu i iznijeti bolnu, tešku istinu. To je jedini jamac moje mirne savjesti. Događaju se jako loše stvari", započeo je Pauk.

Optužio je Dabru da je osobno pokušao spriječiti održavanje današnje tiskovne konferencije. "Slao je mailove kojima je inzistirao na otkazivanju konferencije. Dabro dobro zna razlog zbog kojeg se održava konferencija i dobro zna da se tiče direktno njega", naveo je Pauk.


Upozorio je na problem negativne selekcije kadrova koji kreće s lokalne razine. "U gradu Splitu imamo jedan mučan, težak problem. Jako je problematičan za sve nas koji smo uključeni u DP. I taj problem postoji već godinu i pol", kazao je.

"Taj problem nije riješen upravo zbog toga što se Josip Dabro kao tajnik stranke odlučio postaviti kao zaštitnik kriminala i nečasnih radnji s kojima je dobro upoznat. On je trebao riješiti te nečasne radnje, ali je zapravo postao njihov zaštitnik", rekao je.

"Radi se o situaciji koja je počela nedugo nakon ponovljenih lokalnih izbora 2022. godine. Jedan izvjesni građanin, kojeg neću imenovati, obratio se nama kao vodstvu DP-a s problemom koji mu je jedan naš istaknuti član napravio", nastavio je.

"Mi smo ostali šokirani kad smo ispitali situaciju. Vidjeli smo o čemu se radi i odlučili smo pozvati svog člana na razgovor da nam objasni što se tu dogodilo. Radi se o našem gradskom vijećniku Arisu Zlodri. Njega je taj građanin optužio da ga je izreketario i da mu je oteo zemljište u Podstrani tada vrijedno pola milijuna eura", istaknuo je.

"To se dogodilo zbog kamatarskog duga, kako je objasnio gospodin, odnosno zbog posuđenih 12.000 eura koje mu je Zlodre posudio. Mi smo pozvali na razgovor Zlodru i pitali ga o čemu se radi. On nam je istoga trenutka priznao da je istina sve što taj gospodin govori", dodao je.


"Pitali smo ga koji su mu motivi i razlozi. On je samo slegnuo ramenima i rekao da mu se ukazala prilika. Spominjao je kako je prvo posudio 6000 eura, pa zatim još 6000, a kao protuvrijednost je uzeo zemljište od otprilike 4000 kvadrata", napomenuo je Pauk.

Pauk je naveo kako im je oštećeni čovjek potvrdio da je pokrenuo sudski postupak, ali da je Zlodre dobio prvu presudu. "Pitali smo Arisa kako je dobio presudu. On je na to došao i rekao da je presudu kupio, da je platio koga je trebao", naglasio je.

"Gospodin je ponudio Zlodri da će mu s kamatama isplatiti iznos koji je dužan, da će mu platiti sve troškove koje je imao tijekom prebacivanja zemljišta i da će mu dati nagradu. Bio je spreman isplatiti 100.000 eura samo da dobije svoju zemlju natrag", dodao je.

"Na to se Zlodre pristao naći s gospodinom. Obećao je da će mu vratiti zemlju. Na papir je ispred mene pisao koji su njegovi troškovi, kolika je kamata, koliko je platio suce i odvjetnike, uknjižbu... Međutim, od svega toga nije bilo ništa. Zlodre je čovjeka izigrao i prevario. Pravio se lud", kazao je Pauk.

"Tada smo rekli Zlodri kako ne može biti naš predstavnik i da nam se sklanja s očiju. On je tada stavio svoj mandat u gradskom vijeću u mirovanje", naveo je.

"Nakon toga nam i dalje dolaze pisma i pozivi tog gospodina koji nas moli da pomognemo riješiti tu situaciju. Kod Arisa Zlodre su vrata zatvorena. Posljednji korak koji radimo je da se obraćamo središnjici stranke, odnosno glavnom tajniku Josipu Dabri", rekao je.

"Dabro je više puta dolazio u Split i mi smo od njega tražili da se taj problem riješi. Tu nastaje jedan veliki moralni i politički problem. Dabro je rekao kako ne može natjerati Zlodru da vrati zemljište jer je to sve pravno riješeno", dodao je.

"Mi smo od Dabre zahtijevali da od Zlodre zatraži da vrati mandat ili da podnese ostavku ili da izađe iz stranke. Zlodre je u pokušaju da se izvuče mrtav hladan došao i rekao da je vratio čovjeku zemljište. Donio je izvadak iz zemljišnih knjiga s tadašnjim datumom i vlasništvo upisano na oštećenog čovjeka. Međutim, riječ je bila o najobičnijem falsifikatu", naglasio je.

"Pokazali smo to Dabri i rekli mu da osim lažova, prevaranta i kamatara, u stranci ima i krivotvoritelja. Njegova reakcija je bila tragična i pogubna za njegovu moralnu osobnost. Dabro je poručio da je situacija takva kakva jest i da on u potpunosti stoji iza Zlodre", nastavio je.

"Nama je došao i rekao da ako budemo radili ikakve probleme Zlodri, da će se on osobno pobrinuti da se naša organizacija raspusti i da mi završimo na sudu časti. Kasnije kad je Zlodre otišao, Dabro je rekao kako vidi da smo mi u pravu, ali da je to odluka stranke. Pozvao se na to da je to odluka Ivana Penave", zaključio je Pauk.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/splitski-dpovac-tesko-optuzio-dpovog-ministra-odlucio-sam-iznijeti-bolnu-istinu/2577266.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30908
2014-04-12


Back to top Go down

casni sud imovinskog pokreta u akciji Empty Re: casni sud imovinskog pokreta u akciji

Post by debotoijusto 26/6/2024, 17:45

lijepo
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30908
2014-04-12


Back to top Go down

casni sud imovinskog pokreta u akciji Empty Re: casni sud imovinskog pokreta u akciji

Post by AssadNaPodmornici 26/6/2024, 17:47

Svaka čast Pauku. Momak ima obraza i poštenja . 
Ove druge štakore iz Imovinskog Pokreta treba nabijati na kolac kao i sve druge štakore iz drugih stranaka.

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 21471
2018-06-14


Back to top Go down

casni sud imovinskog pokreta u akciji Empty Re: casni sud imovinskog pokreta u akciji

Post by debotoijusto 26/6/2024, 18:05

Sada se javio na Facebooku objavom u kojoj je poručio da je izbačen iz DP-a.

"Bogu hvala, skinula mi se ogromna težina s ramena i nemir iz srca. Maloprije je stigao mail o prestanku članstva u Domovinskom pokretu. Obrazloženje nije da sam išta lagao, budući da svi oni dobro znaju kako govorim čistu istinu, već da sam sazvao konferenciju za medije iako mi je to izričito zabranjeno.

Napravio sam točno ono što čovjek mora napraviti radi svog mira u duši. Franjo Josip je davno rekao "Neka se vrši pravda, pa makar propao cijeli svijet."

I neka se vrši pravda. Mirne duše odlazim u suton, u novi, vedri, čisti život. Nije ovo blato za mene", napisao je Pauk.
nema labavo sa visokim sudom casti
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30908
2014-04-12


Back to top Go down

casni sud imovinskog pokreta u akciji Empty Re: casni sud imovinskog pokreta u akciji

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum