ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Biden's speech in Normandy

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Sun 9 Jun - 22:30

2020 godine na nekom vojnom sajmu su najavili radit još dvi velike balističke podmornice pa bi ih bilo 12 no odma 2022 godine najavili drugi projekt koji će bit nešto manji od ovih sadašnjih.

Te dvi nema nigdi službeno naručene tako da očito neće bit te dvije rađene nego će završiti ove tri koje su počeli i imaju ih deset novih plus nešto starih i to im je više nego dovoljno.

Znači sad će pare usmjeriti na rađenje ovih krstarica s nuklearnim pogonom jer toga nemaju nego samo par novih i to im je kritično jer oni na papiru imaju dosta takvih krstarica al jebeš to kad su sve iz SSSR-a a za podmornicu 30 godina je puno a da ne govorimo o novim tehnologijama koje su se u međuvremenu pojavile dakle ona je stara i po godištu i tehnološki a da bi se nadjačavala s istim takvim podmornicama zapadne proizvodnje po okeanima.

To je vojni plan sad nakon ovoga s Ukrajinom odnosno tih sankcija, smanjenja proračuna, velike vojne potrošnje na druge projekte koji su prioritetniji itd.

Jbga al ova jedna krstarica s nuklearnim pogonom je miljardu dolara a ova balistička je još skuplja od nje.

Stislo malo. Treba štedit.

RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Sun 9 Jun - 23:21

Kad gledaš malo usporedbe s drugim vojskama pa čak i s Amerikom izgleda da je tu Rusija čak i najjača ako je gledaš odvojeno tj samo u usporedbi sa državama a ne sa NATO savezom jer to onda uključuje hrpu država al ovako Rusija i SAD nije baš ni Amerika nešto tu puno drljala nakon završetka Hladnog rata jer im je svo to preskupo.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_submarine_classes_in_service#Ballistic_missile_submarines

Klasa podmornica na nuklearni pogon Ohio uključuje 14 podmornica s balističkim projektilima (SSBN) i četiri podmornice s krstarećim projektilima (SSGN) Ratne mornarice Sjedinjenih Država.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ohio-class_submarine

Naslijedio razred Columbia

trošak 2 milijarde dolara (kasne 1990-ih)  (3,53 milijarde dolara u dolarima iz 2023. )
RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Sun 9 Jun - 23:37

Svaki od 18.750 tona deplasmana pod vodom, čamci klase Ohio najveće su podmornice ikada izgrađene za američku mornaricu. One su također treće najveće podmornice ikad izgrađene, iza klase Typhoon od 48.000 tona ruske mornarice iz sovjetske ere, od kojih je posljednja povučena 2023. i klase Borei od 24.000 tona. Sposobne nositi 24 rakete Trident II po komadu, klasa Ohio opremljena je s isto toliko projektila, ako ne i više od klase Borei (16) ili deaktivirane klase Typhoon (20).

Izgrađeno 1976–1997

Američka mornarica ima ukupno 18 podmornica klase Ohio koje se sastoje od 14 podmornica s balističkim projektilima (SSBN) i četiri podmornice s krstarećim projektilima (SSGN). SSBN podmornice čine morski dio američke nuklearne trijade. Svaka SSBN podmornica naoružana je s do 20 podmorničkih balističkih projektila (SLBM) Trident II . Svaki SSGN može nositi 154 krstareće rakete Tomahawk, plus komplement raketa Harpoon koje se ispaljuju kroz njihove torpedne cijevi.

Duljina: 170 m

Klasa Ohio dizajnirana je 1970-ih za nošenje istovremeno dizajnirane balističke rakete Trident koja se lansira s podmornice.

Godine 1994. studija Nuclear Posture Review utvrdila je da će od ukupno 18 Ohio SSBN-ova kojima će američka mornarica djelovati, 14 biti dovoljno za strateške potrebe SAD-a. Odluka je donesena da se četiri broda klase Ohio pretvore u SSGN-ove sposobne izvođenja konvencionalnih kopnenih napada i specijalnih operacija. Kao rezultat toga, četiri najstarija broda klase - Ohio , Michigan , Florida i Georgia - postupno su ušla u proces konverzije krajem 2002. i vraćena su u aktivnu službu do 2008.

Brodovi su nakon toga mogli nositi 154 krstareće rakete Tomahawk. i 66 pripadnika specijalnih operacija, između ostalih sposobnosti i nadogradnji. Trošak remonta četiri broda iznosio je oko 1 milijardu američkih dolara (2008. dolara) po brodu.

Očekuje se da će ova četiri SSGN-a ostati u službi do otprilike 2023.-2026. U tom će trenutku njihove sposobnosti biti zamijenjene podmornicom klase Virginia.

Podmornica klase Columbia

Ministarstvo obrane SAD-a predvidjelo je kontinuiranu potrebu za strateškim nuklearnim snagama baziranim na moru. Očekivalo se da će prvi od trenutnih SSBN-ova klase Ohio biti povučen iz upotrebe do 2029., tako da bi zamjenska podmornica do tog vremena trebala biti sposobna za plovidbu. Očekivalo se da će zamjena koštati više od 4 milijarde dolara po jedinici u usporedbi s 2 milijarde dolara u Ohiju.

https://en.wikipedia.org/wiki/Columbia-class_submarine

Nadolazeće podmornice s balističkim projektilima američke mornarice na nuklearni pogon klase Columbia dizajnirane su da zamijene Ohio klasu. Izgradnja prvog broda započela je 1. listopada 2020. Predviđeno je da u službu uđe 2031.

Klasa Columbia zamijenit će klasu Ohio podmornica s balističkim projektilima, čiji će preostali čamci biti rashodovani, jedan godišnje, počevši od 2028.

Planirano je ukupno 12 podmornica, a izgradnja vodećeg čamca započela je 2021. Svaka podmornica će imati 16 projektilnih cijevi, a svaka će nositi jednu UGM-133 Trident II D5LE raketu.

Duljina: 171 m

Dovršetak prve podmornice bio je predviđen za 2030., nakon čega će uslijediti ulazak u službu 2031. Očekuje se da će svih 12 podmornica biti dovršene do 2042. i ostati u službi do 2085.

U travnju 2023. procijenjeni trošak izgradnje programa od dvanaest brodova je 132 milijarde dolara. Osiguranje opskrbnog lanca i održavanje kvalificirane radne snage dva su glavna izazova za program.

RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Mon 10 Jun - 0:28

Jbte 10 miljardi po komadu im dođe ta nova američka nuklearna balistička podmornica.

U travnju 2023. procijenjeni trošak izgradnje programa od dvanaest brodova je 132 milijarde dolara. Osiguranje opskrbnog lanca i održavanje kvalificirane radne snage dva su glavna izazova za program.

Nije ni čudo šta su odgađali ovo nakon Hladnog rata kad nije bilo potrebe a i sad izgleda odugovlače jer imaju Britanci i Francuzi nešto plus sama Amerika je pomorska velesila i ima gomilu vojnih i pomorskih baza po svijetu i saveznika a posebno u Europi ( NATO ) te tamo na Pacifiku isto ( Japan, Kanada, Australija itd ).

Stvar je u tome šta ta balistička podmornica nije baš klasični ratni brod koji se bori u prvim redovima nego u pozadini zaroni i bitno da ima te lansere za ispaljivanje balističkih raketa dakle velika podmornica i to je sve pa onda gledaju šta kasnije to radit jer ovo očito guta ogromne pare čak i za američke pojmove.
RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Mon 10 Jun - 1:23

Do 1. siječnja 2022. sljedećih 13 podmornica na nuklearni pogon nalazi se u različitim fazama izgradnje u brodogradilištu Sevmash i očekuje se da će sve biti isporučene mornarici prije 2027.

Borej-A klasa (SSBN)

Generalisimus Suvorov
Car Aleksandar III
Knez Požarskij
Dmitrij Donskoj
Knez Potjomkin

klasa Yasen-M (SSGN)

Krasnojarsk
Arkhangelsk
Perm
Voronjež
Vladivostok

Podmornice posebne namjene

Belgorod
Habarovsk
Uljanovsk

Dok se veliki publicitet daje svečanostima polaganja, lansiranja i puštanja u rad podmornica s balističkim projektilima i višenamjenskih podmornica, daleko se manje zna o podmornicama posebne namjene. Barents Observer je u nekoliko navrata izvijestio o Belogordu , najdužoj podmornici na svijetu izgrađenoj na modificiranom trupu klase Oscar-II. Podmornica će biti nosač novih bespilotnih letjelica Poseidon na nuklearni pogon, s nuklearnim oružjem, i vjerojatno će kasnije ove godine biti bazirana na Pacifičkoj floti.

Dva druga nosača bespilotne letjelice Poseidon trenutno su u izgradnji u gradilištu Sevmash, Khabarovsk i Ulyanovsk. O ove dvije podmornice vrlo se rijetko izvještava u ruskim medijima ili drugim vojnim izvorima u Rusiji.

Međutim, blog stranica koja prati nove i postojeće brodove ruske mornarice sugerira da će Khabarovsk biti pušten u službu 2024., a nakon njega Uljanovsk 2025. Kada je Uljanovsk položen 2017., Barents Observer je izvijestio da je brod Yasen- M klasa.

Ostale, nepotvrđene podmornice koje bi mogle biti u pripremi za izgradnju u nadolazećim godinama su još dva broda klase Borei-A, još dva nosača Poseidon i jedna ili dvije mini-podmornice za posebne namjene koje će ploviti za GUGI, Ministarstvo obrane Glavna uprava za istraživanje dubokih mora.

Rečeno je da su projektni radovi za podmornice pete generacije na nuklearni pogon, poznate kao klasa Husky, u tijeku, ali do sada nisu potpisani ugovori za izgradnju.

Izgradnja ruskih nuklearnih podmornica dosegnula je postsovjetski vrhunac
RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Mon 10 Jun - 2:03

Biden's speech in Normandy - Page 7 Images_custom_2019_06_pr_08952_pptstretch

Čamac služi kao nosač bespilotnog podvodnog vozila klase Poseidon, također poznatog kao Status-6. Podsjećamo, radi se o "oružju odmazde", koje je dizajnirano za isporuku nuklearnog oružja do obala potencijalnog neprijatelja kako bi se uništili strateški važni obalni ciljevi.

Velika područja radioaktivne kontaminacije i tsunami koji je pogodio potencijalnog neprijatelja uzrokovan eksplozijom smatraju se ozbiljnim argumentima u hipotetskom Trećem svjetskom ratu.

Satelitska slika jasno pokazuje veličinu nuklearne podmornice K-329 Belgorod

Podsjetimo, vodeći čamac projekta 09852 porinut je u Sjeverno inženjersko poduzeće Severodvinsk 23. travnja ove godine: zbog visoke razine tajnosti mogao se vidjeti samo stražnji dio nuklearne podmornice. Podmornica bi mogla ući u flotu 2020. godine.

Biden's speech in Normandy - Page 7 Images_custom_2019_06_386988

Biden's speech in Normandy - Page 7 Pr_08952_pptSTRETCH
RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Mon 10 Jun - 2:50

Istraživačka služba Kongresa izvijestila je u travnju da je Poseidon oružje za odmazdu i da će se koristiti za napad na neprijatelja kao odgovor na njegov nuklearni napad na Rusiju.

Izvješće istraživačke službe kaže da je Belgorod sposoban nositi do osam Poseidona, iako neki vojni stručnjaci vjeruju da je nosivost podmornice ograničena na šest torpeda.

https://inosmi.ru/20221111/poseydon-257731391.html

Biden's speech in Normandy - Page 7 254975505_0:256:3073:1792_640x0_80_0_0_9c2dbbe9112eb5acc1a2dc547c5111ba.jpg
RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Mon 10 Jun - 3:06

T-15 (projekt)

T-15 je projekt obrambene industrije SSSR-a od 1949. do 1954. za stvaranje divovskog torpeda koji nosi termonuklearno punjenje do obala Sjedinjenih Država.

Duljina torpeda - 23,55 m
Promjer torpeda - 1,55 m
Težina torpeda - 40 tona

Preddizajniranje je provedeno 1949.-1953. U to vrijeme podmorničke snage mornarice SSSR-a nisu imale sposobnost nošenja balističkih projektila , pa su se torpeda smatrala obećavajućim nosačem nuklearnog oružja.

Dana 11. studenog 2015. prikazan je projekt nuklearnog torpeda Status-6 s dometom od 10.000  km , dubinom putovanja od 1.000 metara i kalibrom od 1,6 metara, blizu T-15.

"Poseidon" je zamišljen kao autonomno podvodno vozilo , opremljeno nuklearnom elektranom i nosi nuklearno punjenje (odnosno nuklearni torpedo ). Nema pouzdanih podataka o njegovim karakteristikama; različiti izvori nazivaju duljinu 16-24 m, promjer 1,5-2 m, težinu oko 100 tona. Zbog njegove ogromne veličine mogu ga transportirati samo posebne podmornice.

TASS je izvijestio o planovima za izgradnju četiriju podmornica nosača Poseidon, sposobnih za nošenje do 8 uređaja (po dva za Sjevernu i Pacifičku flotu). Do sredine 2022. godine, BS-329 Belgorod bila je jedina izgrađena, porinuta i predana floti, a u tijeku je izgradnja još jedne nuklearne podmornice, Khabarovsk.

Brojni komentatori primijetili su da su ruski egzotični koncepti nuklearnog oružja, kao što je Poseidon, nepraktični u kontekstu postojećeg strateškog nuklearnog arsenala, koji učinkovitije postiže svoje navedene ciljeve. Praktični scenariji za korištenje Poseidona nisu očiti: raketno oružje je brže i preciznije, dok uređaju može trebati i do nekoliko dana da prijeđe udaljenost do obale.

Uz sve to, “Poseidon” je izuzetno skup projekt, koji uključuje ne samo razvoj samog uređaja, već i nosače podmornica (koje su zapravo stvorene za njega) i cijelu flotu kontrolnih i pomoćnih plovila.

Stvarni status razvoja Poseidona je nepoznat, a sama sposobnost Rusije da proizvede proizvodni prototip uređaja unutar navedenog vremenskog okvira (do 2027.) je dovedena u pitanje - posebno u uvjetima tehnološkog embarga uveden nakon invazije na Ukrajinu 2022. Posebna poteškoća leži u potrebi za velikim brojem opasnih testova, bez kojih bi se Poseidon u konačnici mogao pokazati neborbenim.

Postavljena su pitanja o Posejdonovoj usklađenosti s navedenim karakteristikama: čak su ih i službeni ruski izvori ispravili prema dolje. I ruski vojni stručnjaci i strani komentatori bili su skeptični prema javnim tvrdnjama o brzini, prikrivenosti i učinkovitosti Poseidona koji tek treba biti proizveden. Dakle, pri navedenoj brzini uređaj će vjerojatno biti bučan i lako uočljiv, a njegova autonomija će ga učiniti primitivnim u pogledu taktike i odabira rute, što će pojednostaviti izbor (ili razvoj) protumjera.

Uočavajući dvojbenu vojnu izvedivost Poseidona, novinari i stručnjaci naglašavali su njegovu ulogu političkog oruđa. Pregovori o kontroli naoružanja povijesno su bili ključni alat za demonstraciju međunarodnog statusa Rusije. Dok su Sjedinjene Države nastojale smanjiti nuklearne rizike, Vladimir Putin je dosljedno odbijao sudjelovati u novim sporazumima nakon Novog START- a i koristio nuklearno oružje kao polugu vanjske politike. Bez obzira na stvarnu spremnost Posejdona, on istovremeno djeluje kao prijetnja u vanjskoj politici i oblikuje sliku Putina kao snažnog lidera među domaćom publikom.
RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by Eroo Mon 10 Jun - 3:11

U modernim ratovima su dronovi nepogrješivi.

_________________
Slava Ukrajini!
Eroo
Eroo

Posts : 75970
2016-07-22


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Mon 10 Jun - 3:28

BS-329 "Belgorod"

Danas je to najveća nuklearna podmornica na svijetu u borbenom sastavu.

Najveća duljina: 184 m

Podmornica će služiti u Tihom oceanu u sastavu Pacifičke flote.

Tijekom dovršavanja i preinaka duljina podmornice povećana je sa 154 na 184 metra. To je gotovo 11 metara duže od duljine podmornica Projekta 941 Akula, koje su najveće na svijetu; širina trupa bila je 18,2 metra.

Biden's speech in Normandy - Page 7 1280px-Belgorod_vs_TYPHOON
Usporedba silueta BS-329 i najveće svjetske podmornice Projekt 941 "Akula"

Biden's speech in Normandy - Page 7 VwkKTELgTuWCjsODTcx_96R_j6y7Df4DB4Exc_RXgeiW8gUvzT8n-3TeiFaHOrUG7PqH2ZBHmAs6N4joGgSR40P6_5YiBfg5Tz0d5x3laEDFTRdTBF2KfMCYbZj2Eh4_UX5cghV7

Biden's speech in Normandy - Page 7 Scale_1200
RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by Eroo Mon 10 Jun - 3:40

I još nešto mi pada na pamet...Dronovi će u budućim ratovima,
posebno kad su u pitanju mali narodi, postati i svojevrsno sredstvo odvraćanja.
Osobni kontakti među vojskama se svode na minimum, skoro da ih nema.
Šta, naprimjer, sad znače takozvane "Surovikinove" obrambene linije? 
Vojska u tim rovovima je postala " na izvolte" dronovima. Vojske će  na nižim
nivoima biti organizirane u "trojke" od kojih će svaka imati određen broj 
dronova kamikaza, a bit će logistički povezani u veće cjeline po dubini i širini.
Izviđački dronovi će imati posebnu ulogu. U vremenu će pratiti neprijateljske 
aktivnosti daleko od linije fronta. 
Gubitci neprijatelja u živoj sili se neće više mjeriti do "prihvatljivih" 5% već 
u desetinama postotaka. Na ovo sam mislio kad sam gore spomenuo dronove
kao svojvrsno sredstvo odvraćanja...
I da spomenem još  cijenu: moderna oklopna vozila su skupa, a u Ukrajini
vidimo kako se ih brzo troše. Umjesto jednog modernog tenka može se zamijeniti
sa 1000 solidnih dronova kamikaza. Lako je zaključiti da se i poraba municije
drastično smanjuje. 
Evo, da nisam ovo što jesam, bio bih vojni ekspert, da nekažem neki viši zapovjednik. jocolor

 

_________________
Slava Ukrajini!
Eroo
Eroo

Posts : 75970
2016-07-22


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by Eroo Mon 10 Jun - 3:51

RayMabus wrote:BS-329 "Belgorod"

Danas je to najveća nuklearna podmornica na svijetu u borbenom sastavu.

Najveća duljina: 184 m

Podmornica će služiti u Tihom oceanu u sastavu Pacifičke flote.
I sve to sjebu oni ukrajinski morski dronovi.
Oni se dnevno usavršavaju.
Ruski zapovjedni brod "Moskva" je koštao (tako kažu) oko $800 milijuna dlara,
potopila ga je raketa za koliko ono dolara?
Pajo, danas Ameri radarski pregledaju Marsovo tlo do dubine cca 2 km, a površina
Marsa je kartirana na 20 cm po pikselu.
Čemu onda služi sve to što si gore pokazao? Za bildanje mišića krezube sirotinje.
Misliš li da bi ruski vojnici išli u napade u "valovima", ako bi znali da se ih 50%
neće vratiti iz takvih tobožnjih juriša? Nema više onog "Uraaaaaa...". Gotovo je s tim.

_________________
Slava Ukrajini!
Eroo
Eroo

Posts : 75970
2016-07-22


RayMabus likes this post

Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Mon 10 Jun - 3:56

Podmornica klase Typhoon

Ruska mornarica otkazala je svoj program modernizacije Typhoona u ožujku 2012., navodeći da bi modernizacija jednog Typhoona bila jednako skupa kao izgradnja dvije nove podmornice klase Borei.

Početkom 1990-ih također je bilo prijedloga da se neke od podmornica klase Typhoon preurede u teretne podmornice za prijevoz nafte, plina i tereta ispod polarnog leda do dalekih sjevernih teritorija Rusije. Podmornice bi mogle ponijeti do 10 000 tona tereta i otpremiti ga ispod polarnog leda do tankera koji čekaju u Barentsovom moru. Ti bi brodovi – nakon značajnog inženjeringa potrebnog za razvoj tehnologija za prijenos nafte s platformi za bušenje do podmornica, a kasnije do tankera koji čekaju – potom isporučivali svoj teret diljem svijeta.

Biden's speech in Normandy - Page 7 17307720-0-image-a-26_1565867391815
RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Mon 10 Jun - 3:58

Eroo wrote:
RayMabus wrote:BS-329 "Belgorod"

Danas je to najveća nuklearna podmornica na svijetu u borbenom sastavu.

Najveća duljina: 184 m

Podmornica će služiti u Tihom oceanu u sastavu Pacifičke flote.
I sve to sjebu oni ukrajinski morski dronovi.
Oni se dnevno usavršavaju.
Ruski zapovjedni brod "Moskva" je koštao (tako kažu) oko $800 milijuna dlara,
potopila ga je raketa za koliko ono dolara?
Pajo, danas Ameri radarski pregledaju Marsovo tlo do dubine cca 2 km, a površina
Marsa je kartirana na 20 cm po pikselu.
Čemu onda služi sve to što si gore pokazao? Za bildanje mišića krezube sirotinje.
Misliš li da bi ruski vojnici išli u napade u "valovima", ako bi znali da se ih 50%
neće vratiti iz takvih tobožnjih juriša? Nema više onog "Uraaaaaa...". Gotovo je s tim.
Stoji. Slažem se.

Zato i gledam šta on izvodi jer ovo je neka šema da mu stavi nuklearna torpeda pa će to plutat tamo u sjevernom Pacifiku i zajebavat Japance, Kanađane i ove na Aljasci ( Amerikance ).
RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Mon 10 Jun - 5:37

Modernizacija podmornica Projekta 949A, koju je rusko Ministarstvo obrane prvi put najavilo 2011. Kao dio modernizacije, podmornice će imati svojih 24 protubrodske rakete P-700 Granit zamijenjene s do 72 novije 3M-54 Kalibr ili P -800 Oniks protubrodskih krstarećih projektila. Nadogradnja ne zahtijeva nikakve promjene dizajna trupa jer će nove rakete stati u postojeće lansere izvan tlačnog trupa. Modernizirani čamci također će dobiti unaprijeđene borbene informacijske sustave Omnibus-M i navigacijske sustave Simfoniya-3.2, kao i novi sustav za upravljanje paljbom, komunikaciju, sonar, radar i opremu za elektroničko presretanje. Modernizacija ima za cilj dovesti podmornice na istu tehnološku razinu kao ruske podmornice sljedeće generacije s krstarećim projektilima na nuklearni pogon klase Yasen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Oscar-class_submarine

Do 2020. godine, nadograđene nuklearne podmornice projekta 949AM Antey nosit će do 72 projektila Calibre ili Onyx, kao i protubrodske projektile Zircon.

U 1982.-1996. izgrađeno je 11 brodova od 18 planiranih, jedan čamac, K-141 Kursk , je izgubljen, K-329 je dovršen 2012.-2020. prema projektu 09852, ostali su rastavljeni na navozu ili otkazani.

BS-329 "Belgorod"

Izvršeno prema posebnom projektu 09852. Postat će nositelj POSIDN projekta POSIDON

RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Mon 10 Jun - 5:52

K-329 je dovršen 2012.-2020. prema projektu 09852

Danas je to najveća nuklearna podmornica na svijetu u borbenom sastavu.

Najveća duljina: 184 m

Tijekom dovršavanja i preinaka duljina podmornice povećana je sa 154 na 184 metra. To je gotovo 11 metara duže od duljine podmornica Projekta 941 Akula, koje su najveće na svijetu; širina trupa bila je 18,2 metra.

BS-329 "Belgorod" je ruska nuklearna podmornica posebne namjene , jedini predstavnik projekta 09852, nosač bespilotnih podvodnih letjelica tipa Poseidon i autonomnih dubokomorskih postaja, dio Glavne uprave za istraživanje dubokog mora Ministarstvo obrane Rusije. Izgrađen u brodogradilištu Sevmash 1992.-2020., izvorno je izgrađen prema projektu 949A Antey. Danas je to najveća nuklearna podmornica na svijetu u borbenom sastavu.

Planovi da se podmornica primi u rusku mornaricu 2020. i da se uvede sustav Poseidon 2021. nisu se ostvarili.

Glavna uprava za istraživanje dubokog mora

To je jedan od najtajnijih dijelova mornarice. Cilj mu je upravljati podmornicama koje mogu uroniti duboko u more, kako bi prikupile obavještajne podatke ili radile s instalacijama na morskom dnu, uključujući sabotažu. Njegova izvorna meta bili su zapadni sustavi nadzora podmornica iz Sovjetskog Saveza i sposoban je prisluškivati ​​i presjeći optičke kabele koji prolaze preko mora.
RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Mon 10 Jun - 5:56

Planovi da se podmornica primi u rusku mornaricu 2020. i da se uvede sustav Poseidon 2021. nisu se ostvarili.

Zato šta bi taj nuklearni torpedo Posjedon trebao torpednu cijev širine veće od dva metra a ovo to nema nego ima manje.

Minsko-torpedno oružje 2 × 650 mm i 4 × 533 mm

Posjedon nuklearno torpedo ima promjer 1,5 do 2 metra i ne stane u ove torpedne cijevi koja iste tvornički ima a već su napravljene a ni taj nuklearni torpedo još nije ni izbliza usavršen.

Po veličini itih rupa može se izvest to da se stavi 1,5 do 2 metra promjer torpedne cijevi al očito im se to ne da sad prepravljat jer guta pare sve to tako drljat.

Biden's speech in Normandy - Page 7 VwkKTELgTuWCjsODTcx_96R_j6y7Df4DB4Exc_RXgeiW8gUvzT8n-3TeiFaHOrUG7PqH2ZBHmAs6N4joGgSR40P6_5YiBfg5Tz0d5x3laEDFTRdTBF2KfMCYbZj2Eh4_UX5cghV7
RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by RayMabus Mon 10 Jun - 6:58

Tijekom dovršavanja i preinaka duljina podmornice povećana je sa 154 na 184 metra.

Izgleda da su ovo napravili jer im je nakon raspada SSSR-a ova bila 75% dovršena a za podmornice koje nose manje podmornice treba duži trup pa su odlučili ovu produžiti i napraviti je za nošenje manjih podmornica itd tako da imaju i takvu podmornicu za ubuduće kad im bude šta tribalo itd.

Ovo s nuklearnim torpedom je više PR priča za Japance tako da im ne bi palo krenit put Kurila jer bi im mogao nuklearni torpedo doplivat u luke di su im vojni brodovi.
RayMabus
RayMabus

Posts : 178021
2014-04-11


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by Hoholo Mudovski Thu 13 Jun - 18:14

3D šahist

Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 4819
2023-08-31


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by Eroo Fri 14 Jun - 6:43

Hoholo Mudovski wrote:3D šahist
Pametan pas... :^0


_________________
Slava Ukrajini!
Eroo
Eroo

Posts : 75970
2016-07-22


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by Hoholo Mudovski Fri 14 Jun - 7:52

Hoholo Mudovski wrote:3D šahist

Biden's speech in Normandy - Page 7 Gp_sn910
Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 4819
2023-08-31


Back to top Go down

Biden's speech in Normandy - Page 7 Empty Re: Biden's speech in Normandy

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum