ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jebo ti Komšić mater u guzicu

Go down

Jebo ti Komšić mater u guzicu Empty Jebo ti Komšić mater u guzicu

Post by RayMabus Thu 2 May - 20:10

Lokalni izbori 2024.: potpuni rezultati vijeća za Englesku

Rezultati više od 100 engleskih vijeća, kao i nekoliko gradonačelnika, bit će objavljeni jer ankete predviđaju velike gubitke konzervativaca.

Prvi rezultati očekuju se iza ponoći

https://www.theguardian.com/politics/ng-interactive/2024/may/02/local-elections-2024-full-council-results-for-england
RayMabus
RayMabus

Posts : 176641
2014-04-11


Back to top Go down

Jebo ti Komšić mater u guzicu Empty Re: Jebo ti Komšić mater u guzicu

Post by RayMabus Thu 2 May - 20:16

Glasači u Engleskoj birali su danas gradonačelnike i odbornike, što je poslednji izborni test za britanskog premijera Rišija Sunaka pre parlamentarnih izbora, koji će verovatno biti održani u drugoj polovini godine.

Među vladajućim konzervativcima očekivanja su mala, ali Sunak se nada da će njegova stranka zadržati bar jedno mesto gradonačelnika, kako bi sprečio pozive da podnese ostavku pre parlamentarnih izbora.

Očekivani gubici konzervativaca u gradskim skupštinama i na dopunskim parlamentarnim izborima u gradu Blekpulu na severu Engleske pojačaće nade opozicionih laburista u pobedu na nacionalnim izborima.

- Očekujemo značajne gubitke - rekao je ministar finansija Džeremi Hant za Skaj njuz.

SUNAK SE NADA USPEHU: U Engleskoj danas birani gradonačelnici
RayMabus
RayMabus

Posts : 176641
2014-04-11


Back to top Go down

Jebo ti Komšić mater u guzicu Empty Re: Jebo ti Komšić mater u guzicu

Post by RayMabus Fri 3 May - 11:58

Laburisti nanijeli teške gubitke vladajućim konzervativcima, sve jači pritisak na premijera Sunaka

Britanska oporbena Laburistička stranka osvojila je u petak zastupničko mjesto u Blackpoolu, kao i vlast u nekoliko lokalnih vijeća, nanijevši teške gubitke vladajućim konzervativcima, čime jača pritisak na premijera Rishija Sunaka.

Britanski glasači u četvrtak su birali više od 2000 vijećnika u lokalnim vlastima diljem Engleske, kao i nekoliko gradonačelnika, uključujući i gradonačelnika Londona.

Prema dosad objavljenim rezultatima lokalnih izbora, laburisti su ostvarili velike dobitke, prije parlamentarnih izbora koji se također održavaju ove godine, za koje ankete pokazuju da bi mogli dovesti na vlast lidera laburista Keira Starmera nakon 14 godina konzervativne vlade.

U četvrtak se također glasalo za zastupničko mjesto u britanskom parlamentu u izbornoj jedinici Blackpool South, koje je ispražnjeno pošto je konzervativni zastupnik podnio ostavku nakon korupcijskog skandala. Laburistički kandidat Chris Webb pobijedio je u Blackpoolu s 10.825 glasova, ispred konzervativnog kandidata s 3.218.

Zaokret od 26 posto za laburiste u odnosu na rezultat iz 2019. bio je treći najveći u povijesti poslijeratnih međuizbora, rekao je stručnjak za ispitivanje javnog mnijenja John Curtice.

Poraz u Blackpoolu i rani znakovi velikih gubitaka na lokalnim izborima pojačat će nade laburista u veliku pobjedu nad Sunakovim konzervativcima na parlamentarnim izborima. "Ova seizmička pobjeda u Blackpool Southu najvažniji je rezultat danas", rekao je laburist Starmer. "Birači su na ovim izborima imali priliku izravno poslati poruku konzervativcima Rishija Sunaka, a ta je poruka golema želja za promjenom."

Predsjednik Konzervativne stranke Richard Holden rekao je da je ovo bila "teška noć". "Očito nisu sjajni rezultati", rekao je Holden za Times Radio.

Sunakovi konzervativci su oko 20 postotnih bodova iza laburista u većini anketa za parlamentarne izbore, za koje je Sunak rekao da ih namjerava raspisati u drugoj polovici godine.
RayMabus
RayMabus

Posts : 176641
2014-04-11


Back to top Go down

Jebo ti Komšić mater u guzicu Empty Re: Jebo ti Komšić mater u guzicu

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum