ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vjerovao sam u vladajuće kao u Gospu

Go down

Vjerovao sam u vladajuće kao u Gospu Empty Vjerovao sam u vladajuće kao u Gospu

Post by debotoijusto 5/3/2024, 21:40

BIVŠI kandidat za predsjednika Hrvatske iz Gospodarske stranke, 47-godišnji Stjepan Gnječ osuđen je na Općinskom sudu u Zadru zbog malverzacija sa zemljištem u zadarskom zaleđu, javlja Zadarski.hr.

S 48-godišnjim Enverom Šimurinom iz Zemunika Gornjeg proglašen je krivim za kazneno djelo prevare zbog čega su obojica osuđeni na uvjetne zatvorske kazne od jedne godine s rokom kušnje od pet godina.

Gnječ je kupce naveo na sklapanje kupoprodajnih ugovora za 7500 metara četvornih čestica zemljišta u Zemuniku, lažno im predočavajući da je posrednik u prodaji, a da Šimurina posjeduje punomoć za prodaju cjelokupnog zemljišta. Uspjeli su prevariti šestoricu kupaca za svotu od 62 tisuće eura.

Presuda je na Općinskom sudu u Zadru donesena nakon čak 15 godina, za što je sud ‘okrivio‘- Gnječa.

Prvookrivljeni Šimurina pribavio je punomoć Milice Oluić kojim ga je ona ovlastila na prodaju polovice čestica zemljišta, odnosno 2880 m2 poljoprivrednog zemljišta u Zemuniku kojeg ima u svom knjižnom i izvanknjižnom vlasništvu. Gnječ je nakon toga pronalazio i navodio na sklapanje kupoprodajnih ugovora za prodaju tog poljoprivrednog zemljišta više kupaca, lažno im predočavajući da je posrednik u prodaji u njeno ime, a da Šimurina posjeduje punomoć za prodaju cjelokupnog zemljišta.

Pri tome su lažno navodili da je Olujić jedina vlasnica, te da će Šimurina osigurati svjedoke koji će na sudu posvjedočiti o njezinom stjecanju prava vlasništva.


Gnječ je kupce, prema optužnici naveo na sklapanje kupoprodajnih ugovora za ukupnu površinu od 7500 m2 navedenih čestica zemljišta, nakon čega je Šimurina s njima potpisao, odnosno zaključio kupoprodajne ugovore temeljem kojih su im oni isplatili dogovorene novčane iznose od ukupno 62 tisuće eura od čega su Milici predali samo 10 tisuća eura.

Žrtvama koje su većinom bile iz Međimurja, te su u razgledavanje dolazili organizirano kombijem, zemljište su nudili kao ‘povoljnu priliku‘ za 7 do 9 eura po metru četvornom. Prethodno se područjem Međimurja proširio glas da Gnječ povoljno prodaje zemljišta u zadarskom zaleđu i da su mu se ljudi počeli obraćati jer je zemljišta bilo: "još malo pa nestalo".

U svojoj obrani na sudu Gnječ je iskazao da su to sve objede i laži, te da je on Šimurini samo - ‘proslijedio ljude.‘

Gnječ je naveo kako nije imao potrebu sve to raditi jer je iz dobrostojeće obitelji koja je stara 600 godina na području Krvavca kod Metkovića, te da ima tisuće nasada mandarina, 180 stabala maslina, te dva strica u Australiji koji da su bogataši u dolarima i koji nesebično šalju kad god treba i ne treba.

Istaknuo je kako se 2005. godine upustio u društveni i politički rad, te je bio druga osoba u stožeru Borisa Mikšića koji je osobno došao u njegovu kuću po njega, uzeo ga za ruku i tražio da mu pomogne.

Pojasnio je kako Mikšić nije ušao u drugi krug, jer je na tim izborima pokraden, a policija i tajne službe su ih "rastjerale". Mikšiću su, kako je rekao, zaprijetili da će, ako ne nestane iz Hrvatske za 24 sata, biti ubijen, tvrdio je Gnječ.

"Čovjek je nakon toga nestao iz Hrvatske i nisam mogao doći u kontakt s njime. Ostao sam kao glavni kontakt osnivanja Gospodarske stranke. Iz toga razloga sam došao u Zadar, a ne da upoznam Šimurinu, ili nekog trećeg", pojasnio je.

Posvjedočio je kako je u Zadru osnovao stranku nakon čega je, tvrdio je, postao glavna meta vladajuće stranke u Zadru i Republici Hrvatskoj, što bi značilo HDZ-a. Istaknuo je kako vladajuća stranka u svim državnim organizacijama, što uključuje i sud i državno odvjetništvo, ima svoje ljude.

"Ali naravno u tom momentu 2005. to nisam znao. Vjerovao sam u njih kao u gospu Karmelsku misleći da su neovisni", rekao je.

Oko njegove stranke, a posebno oko njega, okupljali su se, kako je opisao, uvaženi košarkaši i doktori. To se događalo jer je, kako je rekao, u isto vrijeme bio glavni funkcioner stranke i svirao na pirevima harmoniku.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/osudjen-bivsi-kandidat-za-predsjednika-rh-vjerovao-sam-u-vladajuce-kao-u-gospu/2544557.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30504
2014-04-12


Back to top Go down

Vjerovao sam u vladajuće kao u Gospu Empty Re: Vjerovao sam u vladajuće kao u Gospu

Post by debotoijusto 5/3/2024, 21:40

Vjerovao sam u vladajuće kao u Gospu 323d1b3c-dfdc-4cad-a496-a0d59ae26256


evo gdje je nestao gnjac
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30504
2014-04-12


Back to top Go down

Vjerovao sam u vladajuće kao u Gospu Empty Re: Vjerovao sam u vladajuće kao u Gospu

Post by Hoholo Mudovski 5/3/2024, 21:45

debotoijusto wrote:Vjerovao sam u vladajuće kao u Gospu 323d1b3c-dfdc-4cad-a496-a0d59ae26256


evo gdje je nestao gnjac

Jebote, kao novi je... cheers

_________________
Vjerovao sam u vladajuće kao u Gospu Img_2180
Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 3733
2023-08-31


Back to top Go down

Vjerovao sam u vladajuće kao u Gospu Empty Re: Vjerovao sam u vladajuće kao u Gospu

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum