ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kina objavila rat Ukrajini

Go down

Kina objavila rat Ukrajini Empty Kina objavila rat Ukrajini

Post by RayMabus 14/2/2024, 15:14

Kina se u Ujedinjenim narodima pridružila Rusiji u njezinom ratu u Ukrajini, pozivajući Sjedinjene Države da prestanu slati oružje Kijevu. Zhang Jun, kineski veleposlanik pri UN-u, kritizirao je SAD zbog potkopavanja diplomatskih napora i pozvao pojedine zemlje da prestanu eskalirati situaciju. Iako Kina nije službeno objavila potporu Rusiji u ratu u Ukrajini, pružila je financijsku pomoć Kremlju, olakšavajući razvoj oružja i financirajući sukob. Zhang je pozvao na provedbu novog sporazuma iz Minska između Rusije i Ukrajine i naglasio potrebu za jednakim sigurnosnim interesima među zemljama. Također je kritizirao NATO, pozivajući savez da se suzdrži od prijetnji i ratne retorike.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174686
2014-04-11


Back to top Go down

Kina objavila rat Ukrajini Empty Re: Kina objavila rat Ukrajini

Post by RayMabus 14/2/2024, 15:16

Rusija i njezini manji poslušnici užurbano pokušavaju uvjeriti da vojna pomoć Ukrajini neće napraviti razliku i stoga se ne bi trebala dogoditi, ali ovo je vrlo transparentan potez. Stvarnost je takva da su apsolutno prestravljeni hoće li sljedeći paket pomoći uspjeti. U američkom Kongresu postoji dvostranačka većina po ovom pitanju, a prijedlog zakona o sigurnosti granica, koji je bio dobar, propao je samo zbog jednog propalog bivšeg tipa. Ova preostala manjina proslavila se opstrukcijom u svemu i svačemu bez ikakve vizije za SAD ili bilo koju drugu zemlju. Ovo nije pobjednička strategija i ljudi to neće prihvatiti. Kad opstrukcionist ne uspije, njihova se kuća od karata ruši i Putinov blef postaje razotkriven.

Ukrajinci tjeraju Ruse da plaćaju svaki pedalj ukrajinskog prostora. Ruski osvajači doslovno moraju gaziti preko vlastitih palih suboraca koji su žrtvovani u bezbrojnim valovima mesa. Nebo je puno zujajućih dronova koje su u podrumima izradile tisuće volontera u Ukrajini i diljem svijeta, uništavajući u masama rusku opremu i ljudstvo. Kad ukrajinska vojska dobije te zalihe, koje će se proizvoditi u državama kao što su Pennsylvania, Texas, Arizona, Wisconsin i drugdje, tada će se Putin naći u blatu koje je već 20 puta nadmašilo blato u Afganistanu i Vijetnamu. Putin nema strategiju izvan te točke. Zaustavljanje zapadne pomoći njegova je zadnja prilika da spasi još nekoliko godina. U isto vrijeme vidim i promjene u europskim državama. Još uvijek nismo tamo gdje bi Europa mogla biti i brzina još nije na maksimumu, ali staza je sve bolja. Njemačka vlada je spora, ali njemačka industrija ubrzava. To također duboko uznemiruje Putina i njegove zapadne sluge.

Ukrajinci se neće predati. 90% je protiv bilo kakvih ustupaka Rusima i za to imaju sve razloge. Moskva je prekršila svaki sporazum i učinili bi to opet.

Ukrajinci će se boriti za svoju domovinu i branit će je svim sredstvima koja imaju i to će činiti do svog punog oslobođenja. To čine već od 2014. godine i njihovi su izgledi u prošlosti bili manji nego danas. Kad saberem dijelove koje čitam s bojnog polja, onda vidim održivu strategiju koja ne samo da može nadživjeti ruski napad, već i uništiti mnoštvo ruskih osvajača i prouzročiti značajnu štetu u samoj Rusiji, dovoljno štete da osakati većinu ruskih industrijskih kapaciteta i na kraju ga srušiti. Ovo zajedno s još jednim paketom sankcija nije ništa što Rusija može dugo nadživjeti. Sovjetski Savez koji je bio 10 puta jači od ove Rusije to nije mogao preživjeti. Na kraju će netko u Rusiji shvatiti ovu situaciju i povući utikač Putinu, okončavši ovaj rat koji Rusija nikada neće moći dobiti. Samo se moramo pobrinuti da Ukrajina to čini na najučinkovitiji način tako da ima dovoljno streljiva, dalekometno oružje i prednost u tehnologiji.

Ti članovi američkog Kongresa i Senata mogu ispisati povijest dajući Ukrajini ta sredstva da dokrajče jednog od najagresivnijih neprijatelja Amerike i Zapada. To će zauzvrat učvrstiti odlučnost Zapada u narednim desetljećima i ojačati našu poziciju u svijetu. Povrati tih ulaganja bit će nemjerljivi.

https://twitter.com/Tendar/status/1757195920876204351
RayMabus
RayMabus

Posts : 174686
2014-04-11


Back to top Go down

Kina objavila rat Ukrajini Empty Re: Kina objavila rat Ukrajini

Post by RayMabus 14/2/2024, 15:32

Europska unija razmatra uvođenje sankcija tvrtkama u kontinentalnoj Kini, Hong Kongu i Indiji zbog pomaganja ruskim vojnim naporima. Taj je potez dio strategije EU-a za uklanjanje rupa u zakonu koje Rusiji omogućuju stjecanje vojne tehnologije preko trećih zemalja. EU, zajedno s UK-om i SAD-om, traži dodatne alate kako bi spriječila Moskvu da zaobiđe postojeće sankcije.
RayMabus
RayMabus

Posts : 174686
2014-04-11


Back to top Go down

Kina objavila rat Ukrajini Empty Re: Kina objavila rat Ukrajini

Post by AssadNaPodmornici 14/2/2024, 15:36

Ovo je dobra stvar. Sada mogu republikance koji su protiv slanja oružja optužiti da igraju za Kinu. Ili za Iran pošto je i Izrael u pitanju

_________________
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 20808
2018-06-14


RayMabus likes this post

Back to top Go down

Kina objavila rat Ukrajini Empty Re: Kina objavila rat Ukrajini

Post by crvenkasti 14/2/2024, 15:42

Kinezi su sitni i žgoljavi i nisu nikakvi vojnici. Kad jedu samo rižu.
crvenkasti
crvenkasti

Male
Posts : 28669
2014-04-17


Back to top Go down

Kina objavila rat Ukrajini Empty Re: Kina objavila rat Ukrajini

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum