ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Biden: Putinov cilj ostaje nepromijenjen, on mora biti zaustavljen

Go down

Biden: Putinov cilj ostaje nepromijenjen, on mora biti zaustavljen Empty Biden: Putinov cilj ostaje nepromijenjen, on mora biti zaustavljen

Post by immortal 30/12/2023, 01:09

Biden: Putinov cilj ostaje nepromijenjen, on mora biti zaustavljen 630_360_1702411936-756

Biden: Putinov cilj ostaje nepromijenjen, on mora biti zaustavljen

29.12.2023 20:59
Ruski diktator Vladimir Putin, koji je pokrenuo rat u Europi, nije promijenio svoj cilj u Ukrajini, pa ga se mora zaustaviti jer to predstavlja prijetnju sigurnosti cijele Europe i povećava rizik od povlačenja Sjedinjenih Država u rat.

Rekao je to američki predsjednik Joe Biden u izjavi o najnovijem ruskom zračnom napadu na Ukrajinu.
"Preko noći, Rusija je pokrenula svoj najveći zračni napad na Ukrajinu od početka ovog rata. Ovo masivno bombardiranje koristilo je bespilotne letjelice i projektile, uključujući projektile s hipersoničnim sposobnostima, za udare na gradove i civilnu infrastrukturu diljem Ukrajine", rekao je.

Biden je primijetio da su udari navodno pogodili rodilište, trgovački centar i stambena područja - ubivši nedužne ljude i ozlijedivši desetke drugih.
"To je snažan podsjetnik svijetu da, nakon gotovo dvije godine ovog razornog rata, Putinov cilj ostaje nepromijenjen. On nastoji izbrisati Ukrajinu i pokoriti njezin narod. Mora biti zaustavljen", rekao je.

Biden je dodao da se ulozi ove borbe protežu daleko izvan Ukrajine i da utječu na cijeli NATO savez, sigurnost Europe i budućnost transatlantskih odnosa.
"Putin nije samo pokušao uništiti Ukrajinu; prijetio je i nekim našim saveznicima u NATO-u. Kada se diktatorima i autokratima dopusti da rade grubo u Europi, raste rizik da Sjedinjene Države budu izravno uvučene", rekao je.
Napomenuo je kako cijeli svijet osjeća posljedice Putinova rata. Zato su Sjedinjene Države okupile koaliciju od više od 50 zemalja za potporu obrani Ukrajine.
"Ne možemo iznevjeriti naše saveznike i partnere. Ne možemo iznevjeriti Ukrajinu. Povijest će oštro suditi onima koji ne odgovore na poziv slobode", rekao je Biden.
U tom kontekstu, također je podsjetio da su Sjedinjene Države, zajedno sa svojim saveznicima i partnerima, isporučile sustave protuzračne obrane Ukrajini tijekom prošle godine kako bi uspješno presrele i uništile mnoge projektile i bespilotne letjelice.
"Ali osim ako Kongres ne poduzme hitnu akciju u novoj godini, nećemo moći nastaviti slati oružje i vitalne sustave protuzračne obrane koje Ukrajina treba kako bi zaštitila svoj narod. Kongres mora pojačati i djelovati bez daljnjeg odgađanja", rekao je Biden.
U ranim jutarnjim satima u petak, 29. prosinca, ruske trupe pokrenule su masivan zračni napad na gradove diljem Ukrajine, koristeći 158 jurišnih dronova i razne vrste projektila.
Ukrajinska protuzračna obrana uništila je 88 projektila Kh-101/Kh-555/Kh-55 i 27 bespilotnih letjelica Shahed 136/131 koje su lansirali Rusi.

_________________
Bože čuvaj svoj narod u cijelom svijetu. 

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
Posts : 22856
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum