ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ako vidite Pernara, zovite nas

Go down

Ako vidite Pernara, zovite nas Empty Ako vidite Pernara, zovite nas

Post by debotoijusto 16/11/2023, 19:51

VIŠE zagrebačkih škola od policije je dobilo dopis u kojem se ravnatelje moli da obavijeste policiju ako imaju saznanja o tome da pred njihovu školu dolazi bivši saborski zastupnik Ivan Pernar.
Pernar već neko vrijeme obilazi škole i širi opasne dezinformacije o zdravlju. Djeci je, primjerice, ispred Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu rekao da piju Lugolovu otopinu kako ne bi imali suha usta. Riječ je o mješavinu kalijevog jodida i razrijeđenog joda koja se u medicini koristi kao dezinfekcijsko sredstvo i opasna je za one koji ne pate od teže deficijencije joda. Liječnici su upozoravali ljude da Lugolovu otopinu ne piju na svoju ruku jer remeti rad štitnjače. 
Pernar djeci govori i protiv cijepljenja. Učenike je instruirao da "moraju raditi djecu, ali ih ne smiju cijepiti".


Dosad je Pernar ovo radio neometano jer je djecu okupljao na javnoj površini, pa ga ravnatelji u tome nisu mogli spriječiti. No sada se u sve uključila policija. 
U svom dopisu školama policija se poziva na dopis dječje pravobraniteljice koja je zatražila reakciju policije. Kako piše Jutarnji, dopis je poslala zagrebačka IV. policijska postaja Novi Zagreb srednjim školama na svom području.
Javili su se tako ravnateljima šest škola: I. gimnazije, IV., VIII., XIII. gimnazije, Obrtničko-industrijske škole, Graditeljsko-tehničke i Geodetske škole.
Prema potvrdi ravnatelja nekih od navedenih škola, policijski službenici navode u dopisu kako su zaprimili pismo pravobraniteljice u kojemu ih izvještava da bivši saborski zastupnik I. Pernar obilazi srednje škole, razgovara s učenicima i s njima se fotografira.
Iz policije mole ravnatelje škola da, ako imaju saznanja o tome da dotični dolazi pred njihovu školu, o tome obavijeste nadležnu policijsku postaju.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/zagrebacka-policija-poslala-pismo-skolama-ako-vidite-pernara-zovite-nas/2513167.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29808
2014-04-12


Back to top Go down

Ako vidite Pernara, zovite nas Empty Re: Ako vidite Pernara, zovite nas

Post by debotoijusto 16/11/2023, 19:53

vrijeme je da poradi na bosanskom drzavljanstvu kao svi progonjeni u HR
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29808
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum