ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

stranka će odlučiti tko i kada će ga naslijediti. "Ako to odluči stranka, onda će to biti moj sin"

Go down

stranka će odlučiti tko i kada će ga naslijediti. "Ako to odluči stranka, onda će to biti moj sin" Empty stranka će odlučiti tko i kada će ga naslijediti. "Ako to odluči stranka, onda će to biti moj sin"

Post by debotoijusto Tue 17 Oct - 15:12

PRIPREMA li čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik svog nasljednika i je li već odredio da to bude njegov sin Igor, pitanje je koje postavljaju mediji u BiH, dan nakon što se aktualni predsjednik Republike Srpske morao pojaviti pred sudom i suočiti s optužnicom koja bi ga mogla stajati fotelje.

Igor Dodik do sada je uglavnom bio eksponiran kao ljubitelj košarke i poduzetnik koji preko računalne tvrtke, povezane s vlastima u RS-u, redovito na javnim natječajima dobiva unosne poslove. No jučer se iznenada pojavio u očevoj pratnji na Sudu BiH u Sarajevu, ali i na sastanku koji je nešto kasnije održan, na kojem su čelnici stranaka vladajuće koalicije u BiH dogovarali kako očuvati vlast i deblokirati proces donošenje odluka.

Dodikov sin je na sudsko ročište došao s ocem u istom automobilu, stajao u njegovoj blizini dok je novinarima komentirao što se tamo dogodilo, a potom iz pozadine gledao i slušao što dogovaraju stranački lideri.

a je činjenica privukla medijsku pozornost u svjetlu preporuke što ih je dosadašnjem neprikosnovenom lideru bosanskih Srba dao Momčilo Mandić, nekadašnji ministar pravosuđa i policije u vlasti RS-u dok je njome upravljao osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić. Mandić je u intervjuu za oporbenu BN televiziju iz Bijeljine kazao kako je Dodiku vrijeme da se povuče jer ga je politika potrošila.

Sam Dodik ranije je Mandićevu "sugestiju" komentirao izjavom kako će stranka odlučiti tko i kada će ga naslijediti. "Ako to odluči stranka, onda će to biti moj sin", kazao je Dodik koji je početkom mjeseca ponovo izabran za čelnika SNSD-a, a bio je jedini kandidat.


Dodik je tijekom sudskog ročišta u Sarajevu doista djelovao zbunjeno i ljutito, a zašutio je čim mu je sutkinja zabranila da u sudnici drži političke govore. Potom je, nakon sastanka s čelnicima drugih stranaka, pred novinare istupio potpuno smušeno i pritom čak pobrkao nazive zakona za koje je dogovoreno da ipak budu usvojeni u parlamentu do kraja mjeseca.

Potvrdio je i kako je odustao od ranijeg ultimatuma da prije toga mora biti usvojen novi zakon o Ustavnom sudu BiH. Konferenciju za medije na kojoj su ga očekivala brojna pitanja naprasno je prekinuo bez dogovora s drugim sudionicima, koji su zbunjeno zajedno s njim napustili dvoranu.

Dodik je već godinama na crnim listama SAD-a i Velike Britanije te mu je zbog secesionističke politike zabranjeno putovanje u te zemlje, a najdulje za dva mjeseca suočit će se s početkom suđenja po optužnici koja ga tereti za neprovođenje odluka visokog predstavnika međunarodne zajednice.

Ako bude osuđen, dobit će kaznu u rasponu od šest mjeseci do pet godina zatvora, a osuđujuća presuda bi značila i automatsku smjenu s dužnosti predsjednika RS-a.https://www.index.hr/vijesti/clanak/mediji-u-bih-dodik-vec-priprema-sina-za-nasljednika/2504694.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29791
2014-04-12


Back to top Go down

stranka će odlučiti tko i kada će ga naslijediti. "Ako to odluči stranka, onda će to biti moj sin" Empty Re: stranka će odlučiti tko i kada će ga naslijediti. "Ako to odluči stranka, onda će to biti moj sin"

Post by debotoijusto Tue 17 Oct - 15:17

preuzme stranku i ozeni kcer od covica
u drugoj fazi preuzimanja predju na islam...
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 29791
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum