ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Koristi pogodnosti

Go down

Koristi pogodnosti Empty Koristi pogodnosti

Post by debotoijusto Thu 24 Aug - 18:56

ZAGREBAČKI poduzetnik Tomislav Horvatinčić je prije 12 godina u moru kod Primoštena jahtom usmrtio talijanski bračni par Francesca Salpietra i Mariellu Patelli, koji su bili na jedrilici. Za izazivanje nesreće s dvoje poginulih osuđen je na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, a na suđenju se branio sinkopom.

O tome je Index pisao prošle srijede, na dan kada je prošlo točno 12 godina od Horvatinčićeve pomorske nesreće. Podsjetili smo i da je Horvatinčić početkom rujna 2021. godine iz zagrebačkog zatvora Remetinec premješten u kaznionicu poluotvorenog tipa Lipovac-Popovača, 30-ak kilometara od Siska, te da je ubrzo nakon toga prebačen na rehabilitaciju u Krapinske Toplice. U toplicama je bio i prošle godine u svibnju.

Nakon objave članka, dobili smo informaciju da je Horvatinčić viđen u Samoboru na kavi i na objedu u restoranu. Tu informaciju nam je potvrdio sisački Županijski sud nakon upita gdje se trenutno nalazi Horvatinčić. Kazali su nam da se nalazi u spomenutoj Kaznionici, ali da u Samoboru koristi pogodnosti na koje ima pravo.

Obratili smo se i Ministarstvu pravosuđa kako bismo saznali koje to pogodnosti ima Horvatinčić, ali su nam odgovorili da je taj podatak tajan.

"Tomislav Horvatinčić i dalje se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Kaznionici Lipovica-Popovača. On koristi izvankaznioničke pogodnosti u Samoboru, koje poštuje i uredno se vraća u Kaznionicu", rekla je Avedić za Index.

Na pitanje koje su to pogodnosti te odlučuje li sam Horvatinčić gdje će ih koristiti, Avedić nam odgovara da o tim pogodnostima, prema Pravilniku o pogodnostima zatvorenika, odlučuje isključivo Kaznionica te da se s tim pitanjima trebamo obratiti njima. "Navedene pogodnosti koristi i dio ostalih zatvorenika na temelju tretmanske procjene", rekla nam je Avedić.

Potom smo se obratili Kaznionici Lipovica-Popovača, a oni su nam rekli da se sa svojim pitanjima javimo Ministarstvu pravosuđa i uprave.


Iz Ministarstva za Index navode da su neke od pogodnosti ublažavanja uvjeta unutar kaznionice: korištenje vlastitog TV-a, samostalna priprava hrane i pića, uređenje životnog prostora osobnim stvarima, raspored u odjel s blažim uvjetima unutar iste kaznionice ili zatvora, korištenje godišnjeg odmora u blažim uvjetima iste kaznionice ili zatvora itd.

"Korištenje pogodnosti češćih dodira s vanjskim svijetom omogućuje zatvorenicima održavanje kontakata s obitelji i zajednicom, ublažava negativne učinke zatvaranja te predstavlja pripremu zatvorenika za odlazak na slobodu.

Neke od ovih pogodnosti su: češći i dulji posjeti, telefoniranje bez nadzora, boravak s bračnim drugom u posebnoj prostoriji, izlazak s posjetiteljem, izlazak bez posjetitelja, izlazak u prebivalište ili boravište, izlazak radi izvršavanja posebnog programa u zajednici, korištenje godišnjeg odmora u mjestu prebivališta ili boravišta", navelo je Ministarstvo.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/horvatincic-seta-samoborom-zbog-pogodnosti-u-zatvoru-ministarstvo-tajna-je-koje-su/2489951.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30685
2014-04-12


Back to top Go down

Koristi pogodnosti Empty Re: Koristi pogodnosti

Post by debotoijusto Thu 24 Aug - 18:58


prvo da uredimo grcko pravosudje pa se pozabavimo kotlovinom horvatincica na +35
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30685
2014-04-12


Back to top Go down

Koristi pogodnosti Empty Re: Koristi pogodnosti

Post by veber Thu 24 Aug - 20:56

dođe horvatinčić u trgovinu i veli;
dajte mi salamu i talijan.
ženska ga pita, da vam prerežem talijan˙
hvala, ne treba sam ću.

_________________
smrt baterijama sloboda Dizelu.
veber
veber

Male
Posts : 53319
2014-12-30


Back to top Go down

Koristi pogodnosti Empty Re: Koristi pogodnosti

Post by debotoijusto Sun 27 Aug - 10:51

Samo u sprdnji od države Horvatinčić, osuđen za dvostruko ubojstvo, može na godišnji odmor. Još samo fali da mu isplatimo i regres
I onda Kenwood Kenon mrtav ozbiljan nudi grčkom premijeru da uhapšene Dinamove huligane pusti doma jer je naše pravosuđe kadro i spremno pomno odraditi postupak utvrđivanja njihove odgovornosti. Svakako. Sutra bi već sjedili gdje i Horvatinčić, na pivcu i mekoj teletini ispod peke


“Gospodin” Horvatinčić tako je dobar dio kazne već proveo brčkajući se u toplicama, a sad ga se zatiče i na godišnjem odmoru. Još samo fali da mu država isplati regres. Tako s počiniteljima zločina postupa samo sprdnja od države.
https://www.telegram.hr/komentari/samo-u-sprdnji-od-drzave-osudenik-za-dvostruko-ubojstvo-moze-na-godisnji-odmor-jos-samo-fali-da-horvatincicu-isplatimo-i-regres/
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30685
2014-04-12


Back to top Go down

Koristi pogodnosti Empty Re: Koristi pogodnosti

Post by veber Sun 27 Aug - 12:16

ubio je i on prije ovih, tako da nema samo dvoje na duši.

ali to je kradezej država.

_________________
smrt baterijama sloboda Dizelu.
veber
veber

Male
Posts : 53319
2014-12-30


Back to top Go down

Koristi pogodnosti Empty Re: Koristi pogodnosti

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum