ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Neka koristi i od Bidena

Go down

Neka koristi i od Bidena Empty Neka koristi i od Bidena

Post by AlfaOmega 22/3/2021, 14:21

Bidenu se jako žurilo da pokaže kako nije Trump, zato sada ima kaos na južnoj granici


Neka koristi i od Bidena Hthvz1616416456Kada je Demokratska stranka odlučila pogurati Joea Bidena za predsjedničkog kandidata (odlučivši još jednom da to nipošto ne smije biti Bernie Sanders) znali su da Biden nije nešto "naročito karizmatičan" političar te je stoga glavna taktika po pitanju kako osvojiti izbore bila ta da se glasačima da do znanja kako Biden "nije Trump". Bivši predsjednik Trump je pak u sklopu iste taktike prikazan kao okrutan i bezosjećajan (što je vrlo vjerojatno i bio).Biden je odnio pobjedu, a nakon inauguracije na red je došla i potreba za implementacijom obećanih poteza, odnosno za ukidanjem Trumpovih politika koje su se smatrale okrutne (po tom ključu, primjerice, Biden nema potrebu mijenjati agresivan stav prema Kini jer prosječnog američkog birača to previše ne briga). Jedan od prvih Bidenovih poteza tako je bio ukidanje Trumpovih politika prema imigraciji.


Svega nekoliko tjedana nakon inauguracije Bidenova administracija ukinula je većinu Trumpovih odredbi koje su se smatrale anti-imigrantskima, uključujući i one vrlo kritizirane kao što je deportacija djece koja su stigla bez pratnje roditelja ili skrbnika preko američko-meksičke granice.


Kako uopće djeca završe s druge strane granice? Jasno, riječ je o taktici kojom se nastoji eksploatirati rupe u zakonu. Nije tajna da i neki roditelji namjerno šalju djecu kako bi kasnije preko njih mogli i sami lakše doći do SAD-a.


U svakom slučaju, Bidenovo ukidanje Trumpovih politika poslužilo je Bidenu da bude nahvaljen u medijima, ali je u isto vrijeme stvorilo jednu novu situaciju na južnoj granici SAD-a. Vijest o relaksaciji zakona, ali i o odlasku mrskog Trumpa, potaknula je novi val migranata prema SAD-u.
Situacija sad pak polako izmiče kontroli. Već je ponestalo kapaciteta za prihvat migranata kojih se već više od 14,000 nalazi u federalnim pritvorima gdje čekaju rješenje svog stanja, a novi su već na putu.


Lokalni dužnosnici zaduženi za prihvat migranata ističu kako im nije jasno da se Bidenova administracija nije bolje pripremila za ovakvu situaciju koja se itekako mogla očekivati. "Morali su predvidjeti da će doći do naglog porasta dolaska migranata, naročito mladih migranata", rekao je Ronald Vitiello, bivši šef agencije za migraciju i carinu (radio je i u demokratskoj i republikanskoj administraciji).


Otkako je Biden došao na vlast dogodio se dramatični porast broja migranata koji su prešli granicu ilegalno. U prvih mjesec dana njegove administracije broj odraslih migranata koji su ilegalno ušli u SAD porastao je za 168%, broj djece bez pratnje koja su na taj način ušla u SAD skočio je pak za 63%.
Prije nekoliko dana jedan od šefova granične patrole objavio je fotografiju velikog broja migranata, odraslih s djecom, kako dolaze - "Ovo je nepregledno", poručio je uz objavu na Twitteru.


Za očekivati je da će se situacija dodatno i pogoršati, pogotovo ako će Biden nastojati izbjeći uvođenje oštrih mjera da netko ne bi rekao da se "ponaša kao Trump". No, situaciju će svakako nastojati eksploatirati njegovi politički neprijatelji - pa i sam Trump koji ga je zbog situacije na južnoj granici već žestoko kritizirao.

_________________
I ask not for a lighter burden, but for broader shoulders.
AlfaOmega
AlfaOmega

Posts : 7137
2015-09-11


Back to top Go down

Neka koristi i od Bidena Empty Re: Neka koristi i od Bidena

Post by AlfaOmega 22/3/2021, 14:23

Bar ga u tome podržavam. U otvaranju granica. Srednjoročno, to će izminiti SAD kakav danas znamo. I oslabiti, dakako. :)

_________________
I ask not for a lighter burden, but for broader shoulders.
AlfaOmega
AlfaOmega

Posts : 7137
2015-09-11


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum