ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HAHAHAHAHA

Go down

HAHAHAHAHA Empty HAHAHAHAHA

Post by melkior 10/8/2023, 18:22

Mladi rukometaši iz Burundija došli u Hrvatsku na svjetsko prvenstvo pa nestali

HAHAHAHAHA 8db7e409-a3a3-43a1-a3bf-8d026740f057

POLICIJA je izvijestila o nestanku 10 državljana Burundija u Hrvatskoj.
"Policija je zaprimila prijavu o nestanku državljana Burundija, sudionika Svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se od 2. do 13. kolovoza, između ostalih gradova, održava i u Rijeci.
Prema dosadašnjim saznanjima, riječ je o deset mlađih muških osoba, rođenih 2006. godine, koje su se jučer, 9. kolovoza, oko 15:30 udaljile u nepoznatom pravcu iz prostora riječkog studentskog centra, gdje su bile smještene za vrijeme trajanja prvenstva, te ne odgovaraju na telefonske pozive.
U tijeku je poduzimanje mjera i radnji u cilju pronalaska nestalih osoba, kao i utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti njihova nestanka", izvijestila je PU primorsko-goranska.

Oglasio se Hrvatski rukometni savez

"Kao organizator Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce u kategoriji U-19 možemo potvrditi kako su se prije odigravanja utakmice protiv Bahreina iz kampusa na Sušaku u kojem su bili smješteni, a mimo znanja stručnog stožera svoje reprezentacije, u nepoznatom pravcu udaljila desetorica reprezentativaca nacionalne vrste afričke države Burundi.
Unatoč tome što su poštovani najviši sigurnosni standardi, usklađeni s procjenom Ministarstva unutarnjih poslova, te je prostore osiguravao adekvatan broj policije, pripadnika zaštitarske službe i redara, reprezentativci države Burundi odlučili su napustiti natjecanje i krenuti u, zasad, nepoznatom smjeru", komentirali su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

O nemilom događaju službeno su obaviještene nadležne policijske uprave te je započeta potraga unatoč tome što se formalno takvi događaji tretiraju kao nestanak osobe/osoba tek nakon proteka 24 sata.

"Izražavamo žaljenje"


"Nadalje, u realnom vremenu informirana je i Svjetska rukometna federacija.
Hrvatski rukometni savez izražava žaljenje zbog ovakvog tijeka događaja, stavlja se na raspolaganje reprezentaciji države Burundi po pitanju bilo kakve logističke i operativne potpore te policijskim instancama po pitanju provođenja policijskog postupanja.
Utakmica između reprezentacija država Burundi i Bahrein, a koja je trebala biti odigrana danas (četvrtak, 10. kolovoza), otkazana je, odnosno, formalno se vodi kao odustanak reprezentacije Burundi, te je upisana kao pobjeda Bahreina od 10:0", priopćili su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Predsjednik Rukometnog saveza Burundija: U šoku smo


"U potpunom smo šoku. I mi kao Savez, i roditelji naših reprezentativaca s kojima smo u stalnom kontaktu, molimo sve koji nam mogu pomoći da se naši momci pronađu da to i učine. Ne znam uopće kako bismo se vratili kući bez njih", rekao je za HRS predsjednik Rukometnog saveza Burundija Dauphin Nikobamye i zahvalio svima koji se trude pomoći u potrazi za desetoricom nestalih reprezentativaca njegove države.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/iz-burundija-dosli-u-hrvatsku-na-rukometno-prvenstvo-pa-nestali-policija-ih-trazi/2486438.aspx?index_ref=clanak_procitaj_jos_d
avatar
melkior

Posts : 17209
2015-08-09


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics
» ISRAEL

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum