ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Putin o europskim liderima

Go down

Putin o europskim liderima Empty Putin o europskim liderima

Post by RayMabus 16/7/2023, 18:36

Putin o europskim liderima: Čini mi se da što god im se kaže s druge strane oceana, oni rade sve. Ako im se sutra kaže: "Odlučili smo vas sve objesiti", onda će oni, spustivši pogled i iznenađeni svojom smjelošću, postaviti samo jedno pitanje: može li se to učiniti s užadima domaće proizvodnje? Ali ovdje im je, oprostite, baksuz, i tu, čini mi se, neće uspjeti. Jer teško da će Amerikanci odbiti tako veliku narudžbu za svoju tekstilnu industriju.
RayMabus
RayMabus

Posts : 177815
2014-04-11


Back to top Go down

Putin o europskim liderima Empty Re: Putin o europskim liderima

Post by RayMabus 16/7/2023, 18:42

Pa ako Bog da iduće subote ćemo se riješiti jedoga u Španjolskoj a s njima i Borelija jer je on iz stranke španjolskih socijalista a uz to i udar na Šolza.

Jedini problem ti je šta to igra meni a ne tebi jer Pedro Sančez je veliki ljubitelj Komšića a ovi koji bi ga zamjenili su:

Nakon početka ruske invazije na Ukrajinu 2022., Vox je zauzeo snažan proukrajinski stav, najavljujući svoju podršku "svim mjerama" za obranu Ukrajine, uključujući isporuke oružja Ukrajini.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vox_(political_party)
RayMabus
RayMabus

Posts : 177815
2014-04-11


Back to top Go down

Putin o europskim liderima Empty Re: Putin o europskim liderima

Post by RayMabus 16/7/2023, 20:22

 Španski premijer Pedro Sánchez ima dobro izgrađenu reputaciju odvažnog političkog preživljavača i riskanta. Ali možda je čak i on zagrizao više nego što može sažvakati raspisivanjem prijevremenih općih izbora za 23. juli.

Sánchez je, nakon ozbiljnih gubitaka njegove stranke na regionalnim i lokalnim izborima u maju, iznenadio i suparnike i saveznike pomicanjem nacionalnih izbora za juli, umjesto da pusti vladu da odradi svoj puni mandat do novembra.

Međutim, sve ankete javnog mnijenja pokazuju da će konzervativna stranka Partido Popular (PP) sigurno pobijediti na predstojećim izborima, ali će se PP vjerovatno morati udružiti sa španskom krajnje desnom grupacijom, Voxom, kako bi osigurala dovoljno jaku parlamentarnu većinu za formiranje vlade.

Glasači i političari u velikom dijelu španske ljevice vjeruju da je njegovo raspisivanje izbora sada bilo puno bolja opcija nego čekati do novembra.

“Jedina stvar koju bi čekanje učinilo jest poticanje desnice da nastavi zahtijevati da pomakne izbore i da im pruži više goriva za njihove tvrdnje poput Donalda Trumpa da je ova vlada na neki način nelegitimna”, kaže Jacinto Vidarte, bivši glasač socijalista koji radi u izdavačkoj kući blizu Madrida. “Dakle, to je bila dobra ideja”, dodao je.

Poraz socijalista na izborima održanim u maju označio je prekretnicu u sudbini manjinske vlade pod stalnom kritikom španskih konzervativaca zbog oslanjanja na podršku tvrdokornih baskijskih i katalonskih nacionalističkih stranaka. Desnica to naziva “Frankensteinovom vladom”.


“Više od kockanja, odluka da se raspišu nacionalni izbori bila je implicitno priznanje da su izgubili regionalne izbore i da bi, da su čekali do novembra, njihova nevolja bila daleko gora”, kaže Jaime Aja, profesor sociologije na Univerzitetu Cordoba.

“Naravno, Vlada to ne govori javno, svaka politička stranka uvijek govori da će pobijediti na sljedećim izborima. Ali to je bio razlog iza toga.”
Prema Ajinom mišljenju, postojali su dobri razlozi i za i protiv ostanka na vlasti do novembra.

“Da su nastavili, šestomjesečni mandat Španije kao predsjedavajuće Vijeća Evrope od 1. jula i primjena nekih sredstava EU-a možda bi im pružili određenu podršku. To bi također dalo vremena različitim regijama i gradovima diljem Španije da iskuse kako bi izgledala zajednička administracija Vox-PP-a,” rekao je Aja.

“Jednako tako, Sánchez je izbjegao bilo kakav rizik od unutarnje podjele u svojoj stranci nakon tako lošeg rezultata i gotovo je prisilio svoje saveznike krajnje ljevice da brzo uvedu red u svoju kuću i ujedine se pod jednom zastavom umjesto da vode svoje uobičajene rasprave. Osim toga, naravno, izbjegao je ono što bi se vjeroatno desilo – mnogo lošije rezultate.

“Ali ova odluka pokazuje da je Sánchez razumio poruku koju mu je biračko tijelo poslalo početkom maja, i barem u početku u jednoj anketi, njegova odluka o raspisivanju prijevremenih izbora dobila je vrlo povoljan postotak podrške”, rekao je Aja.

Za Sáncheza je jasno da će ovi opći izbori predstavljati ključni trenutak u njegovoj političkoj karijeri.


“Za razliku od mnogih zemalja poput, recimo, Italije, gdje političari nadžive svoje poraze, španska politika ima jaku tradiciju da ako izgubite vlast, date ostavku i s vama je gotovo”, kaže Aja.


“Ovdje ljudi gube izbore, i vrlo brzo ih nema”, rekao je. “Čak i kada je vođa socijalista Felipe González osvojio veći udio glasova 1996., ali je ipak izgubio vladu od Aznara, morao je odstupiti. Ovdje u Španiji za najviši ešalon političara nema druge prilike.”

Prijevremeni izbori u Španiji: Hoće li se Sánchezovo kockanje isplatiti?
RayMabus
RayMabus

Posts : 177815
2014-04-11


Back to top Go down

Putin o europskim liderima Empty Re: Putin o europskim liderima

Post by RayMabus 16/7/2023, 21:59

Pričaju Putin i ogledalce i pita Putin ogledalce: Tko je najpametniji na svijetu a ogledalce će na to: general galaktičke federacije s pet zvjezdica, pripadnik Aštar komande i anđeoske hijerarhije reda Znanja.

Sad čitam neke prepirke između Austrije i Gasproma i da su mu Austrijanci poručili da ako šta bude s tim plinovodom preko Ukrajine da će se oni snač preko LNG terminala u Njemačkoj i plinovoda kroz Italiju.

Prevedeno: Nećeš nas ti ucijenjivat.

https://www.dw.com/hr/mogu-li-austrijanci-bez-ruskog-plina/a-66242673
RayMabus
RayMabus

Posts : 177815
2014-04-11


Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Putin o europskim liderima Empty Re: Putin o europskim liderima

Post by RayMabus 18/7/2023, 15:32

Posljednje ankete pokazuju da bi desno-konzervativna Narodna stranka i još desniji Vox na izborima mogli osvojiti 174 mandata

Još jedna europska država - Španjolska, koja trenutačno predsjeda Europskom unijom - blizu je silaska ljevičarske vlade i dolaska na vlast konzervativno-desničarske koalicije. O tome će na izborima ove nedjelje odlučivati 37,4 milijuna Španjolaca s pravom glasa, uključujući 2,3 milijuna u inozemstvu, koji biraju 350 zastupnika Donjeg doma parlamenta (Kongresa) i 208 senatora.

Trijumf desnice širi se Europom, ‘Gospodin zgodni‘ na rubu poraza: Padaju teške riječi, a možda i ‘sančizam‘!

Hasta la vista.

Putin o europskim liderima 2Q==
RayMabus
RayMabus

Posts : 177815
2014-04-11


Back to top Go down

Putin o europskim liderima Empty Re: Putin o europskim liderima

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum