ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

doveo je sjajne investitore iz srbije

Go down

doveo je sjajne investitore iz srbije Empty doveo je sjajne investitore iz srbije

Post by debotoijusto Sat 15 Jul - 8:07

“Ovo je zaista jedna pozitivna poduzetnička priča o tvrtki koja je svoje poslovanje odlučila razvijati u Vukovaru, koja je iskoristila blagodati EU projekata i razvila svoju proizvodnju te stvorila nova radna mjesta u našemu gradu”, tako je, posjetivši tvrtku Dental-Ant, poduzeće iz Srbije koje je svoje poslovanje odlučilo proširiti i u Vukovaru, ushićeno govorio Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, saborski zastupnik i šef Domovinskog pokreta. Bilo je to 25. svibnja 2021.

Dvije godine kasnije, 13. travnja 2023., Grad Vukovar prijavio je tražbinu u stečajnom postupku tvrtke Dental-Art, nadajući se da će tako naplatiti potraživanje od 13.352,15 eura, koliko je ta tvrtka, zajedno s kamatom, ostala dužna za komunalnu naknadu, troškove režija i najam poslovnog prostora u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar.


No, Grad Vukovar još je i dobro prošao. Od iste tvrtke iz Srbije, Dental-Anta, koja je u stečaj otišla 4. travnja 2022., Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja s kamatama potražuje 100.685,54 eura koje je spomenutoj tvrtki još 2019. bespovratno dodijelio tadašnjih 577.200 kuna (nešto manje od 77 tisuća eura).

Na listi vjerovnika koji se nadaju da će se naplatiti iz stečajne mase bankrotirane tvrtke još su: Financijska agencija (Fina) koja potražuje 318,53 eura; HEP kojem je Dental-Ant ostao dužan 5.586,58 eura, te Vukovarska gospodarska zona koja potražuje 36.484,90 eura za najam prostora veličine 800 kvadratnih metara.
Neslužbeno saznajemo da su ta potraživanja najvećim dijelom zasnovana na fiktivnim pozajmicama. U izvješću stečajne upraviteljice piše kako se radi o ”međusobnim uplatama i isplatama, koje nisu potkrijepljene valjanom knjigovodstvenom dokumentacijom”. A od onog silnog zapošljavanja koje je najavio Penava, Dental-Ant je, imao ”prijavljena dva zaposlenika, ali oni nisu dolazili na posao, niti su dostupni, pa je za zaključiti, da su samo formalno bili prijavljeni kao djelatnici dužnika”, piše u izvješću stečajne upraviteljice Julke Bandić.

Iz njenog izvješća koje je Trgovačkom sudu u Osijeku podnijela 23. lipnja ove godine vidljivo je što čini stečajnu masu iz koje će se moći naplatiti spomenuti vjerovnici. A ona je impresivna: dva garderobna ormara, četverokrilna, marke Tanlees; jedan garderobni ormar s visokim vratima, također marke Tanlees, te staklena vitrina i dvije komore. Koliko je njihova vrijednost ne zna se, no bit će angažiran sudski vještak koji će to utvrditi. A onda tu silnu imovinu treba prodati, pa ako se ne uspije prvi put na svakoj sljedećoj dražbi cijena će biti manja za deset posto.

U razgovoru za Telegram stečajna upraviteljica kaže kako je svakom jasno da se iz takve ostavštine propale tvrtke vjerovnici neće moći naplatiti.
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/penava-se-hvalio-da-je-u-vukovar-doveo-odlicne-investitore-iz-srbije-brzo-su-propali-i-ostavili-dugove/

debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30779
2014-04-12


Back to top Go down

doveo je sjajne investitore iz srbije Empty Re: doveo je sjajne investitore iz srbije

Post by debotoijusto Sat 15 Jul - 8:09

zavaljalo kao lazni policajac penzica s lovom
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30779
2014-04-12


Back to top Go down

doveo je sjajne investitore iz srbije Empty Re: doveo je sjajne investitore iz srbije

Post by Šandor Winnetou Sat 15 Jul - 9:11

Tko sa srbima tikve sadi...

_________________
doveo je sjajne investitore iz srbije Himars10
Šandor Winnetou
Šandor Winnetou

Male
Posts : 19692
2017-12-31


Back to top Go down

doveo je sjajne investitore iz srbije Empty Re: doveo je sjajne investitore iz srbije

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum