ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Škola kazneno prijavila profesora! Vrijeđao je žrtve Ovčare”

Go down

Škola kazneno prijavila profesora! Vrijeđao je žrtve Ovčare” Empty Škola kazneno prijavila profesora! Vrijeđao je žrtve Ovčare”

Post by immortal Wed 14 Jun - 0:51

Home  Vijesti  Škola kazneno prijavila profesora! “Zgroženi smo! Vrijeđao je žrtve Ovčare”
Škola kazneno prijavila profesora! Vrijeđao je žrtve Ovčare” Aleksandar-Gregurc-skola-spojka-735x400.jpg

Škola kazneno prijavila profesora! 

“Zgroženi smo! Vrijeđao je žrtve Ovčare”13 LIPNJA, 2023MAXPORTAL

Iz Drvodjeljske škole u Zagrebu Maxportalu je potvrđeno da je ta škola podnijela kaznenu prijavu protiv svog zaposlenika, profesora Aleksandra Gregurrića, zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju prema članku 325. stavak 1. Kaznenog zakona.


Aleksandar Gregurić, profesor Drvodjeljske škole u Zagrebu, napravio je dosad neviđen skandal objavom na društvenim mrežama. Morbidno je vrijeđao žrtve Ovčare, slavio četništvo i uvredljivo pisao o Hrvatskoj i hrvatkim simbolima.
U priopćenju poslanom medijima ranije su objavili da se osuđuju svaki govor mrežnje i odriču se njegovih stavova“Škola osuđuje bilo kakav govor mržnje. Stav iznesen putem društvenih i javnih mreža nije stav Škole! Škola poduzima sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdila odgovorna osoba za predmetno postupanje. Cijeli slučaj prijavljen je nadležnim institucijama”, piše u priopćenju ravnatelj Milan Šapina.
Odvjenik Milko Križanović, koji zastupa školu, kazao nam je da su u školi zgroženi objavama profesora Gregurića:
“Sloboda govora apsolutno ima ograničenja, a to upravo radi sprječavanja govora mržnje i stigmatizacija pojedinaca i društvenih skupina jedan je od osnovnih razloga za ograničavanje slobode izražavanja.
Ustav Republike Hrvatske propisuje da je zabranjeno svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.
U konkretno slučaju za osuditi je ovakvu komunikaciju tim više jer se radi o profesoru u srednjoj školi koji treba biti uzor mladim ljudima i kao takav je dužan savjesno i odgovorno obavljati odgojno-obrazovni rad u školi i biti usmjeren na poštovanje pozitivnih propisa kako bi održavao poštovanje prema sebi i čuvao ugled profesije i škole.
U konkretnom slučaju  to je narušeno i izazvalo je zakonsku obavezu škole za ponošenja kaznene prijave zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju na prema članku 325. stavak 1. Kaznenog zakona.
Drvodjeljska škola Zagreb kao odgojno-obrazovna ustanova usmjerena je na poštovanje svih pozitivnih propisa ali i na zaštitu dostojanstva svih kao i na promicanje istine o Domovinskom ratu stoga nikakvo podaštavanje stradanja u Domovinskom ratu nije i ne može proći nekažnjeno
Povijesne su činjenice da je upravo na Ovčari počinjen ratni zločin kojeg su počinili pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojbi, u noći s 20. na 21. studenoga 1991. godine, tijekom srpske okupacije Vukovara, a sam grad Vukovar je simbol Domovinskog rata koji je bio borba za samostalnost i nezavisnost Republike Hrvatske stoga moja stranka najoštrije osuđuje svako promicanje nasilja i mržnje”, kazao nam je odvjetnik Križanović
Kako je sve počelo?
Nakon što je u javnost izašla informacija da su dvojica mladića u Kninu skinula hrvatsku zastavu, zaoštrili su se komentari na društvenim mrežama

Aleksandar Gregurić  je ispod teksta  Slobodne Dalmacije od 11. lipnja 2023. pod naslovom “Srbi skinuli hrvatsku zastavu kod Knina i sve objavili na društvenim mrežama” javno i otvoreno veličao četništvo i morbidno vrijeđao žrtve Domovinskog rata.
S Facebook profila s njegovim imenom objavljivani su uvredljivi komentari puni govora mržnje:

“Ovako su se ljubili i dečki na Ovčari ako je Četnik dao naređenje. Nije im pomoglo ali bar su imali zadnji seks (ikona mrtvačke glave)”
“Vojvodo, samo javi i dat ćemo ustašama po glavi”‘
“Srbi ko gospoda na traktorima, danas Hrvat iz Slavonije sretan ako ima za Flixbus do Njemačke. Ajde naleti micek da cepamo Gordanu ko branitelje na Borovu.”
Na njegovu objavu reagirali su brojni na društvenim mrežama, škola se ogradila od enjgeovih izjava i podnijela kaznenu prijavu nadležnim institucijama.

_________________
Bože čuvaj svoj narod u cijelom svijetu. 

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
Posts : 23200
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Škola kazneno prijavila profesora! Vrijeđao je žrtve Ovčare” Empty Re: Škola kazneno prijavila profesora! Vrijeđao je žrtve Ovčare”

Post by immortal Wed 14 Jun - 23:56

Home  Vijesti  Profesor iz Zagreba tvrdi: Nisam pisao te komentare. Hrvat sam, nisam četnik
Škola kazneno prijavila profesora! Vrijeđao je žrtve Ovčare” Aleksandar-Gregurc-skola-spojka-735x400.jpg
Profesor iz Zagreba tvrdi: Nisam pisao te komentare. Hrvat sam, nisam četnik

_________________
Bože čuvaj svoj narod u cijelom svijetu. 

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
Posts : 23200
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum