ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Velika Britanija najavila nove sankcije protiv Bjelorusije

Go down

Velika Britanija najavila nove sankcije protiv Bjelorusije Empty Velika Britanija najavila nove sankcije protiv Bjelorusije

Post by RayMabus 8/6/2023, 17:32

Velika Britanija je najavila novi paket sankcija protiv Bjelorusije zbog njene uloge u omogućavanju ruske invazije na Ukrajinu. Sankcije uključuju zabranu uvoza i nove mjere usmjerene na sprječavanje internetske propagande.

Paket sankcija također se sastoji od zabrane uvoza zlata, cementa, drva i gume iz Bjelorusije i blokiranja izvoza u Bjelorusiju iz Britanije novčanica i strojeva, kao i robe, tehnologije i materijala koji bi se mogli koristiti za proizvodnju kemijskog i biološkog oružja.

Vlada je rekla da će moći spriječiti određene bjeloruske medijske tvrtke da "šire propagandu u Ujedinjenom Kraljevstvu" s tvrtkama društvenih medija i pružateljima internetskih usluga koji ograničavaju pristup web stranicama sankcioniranim bjeloruskim medijskim organizacijama.

"Ovaj novi paket pojačava ekonomski pritisak na Lukašenka i njegov režim, koji aktivno olakšava ruske ratne napore i ignorira teritorijalni integritet Ukrajine", rekao je britanski ministar vanjskih poslova James Cleverly.

Velika Britanija najavila nove sankcije protiv Bjelorusije

E to im je baš teško palo šta ćete im vi uvesti sankcije na sve i svašta. :^0 lol!
RayMabus
RayMabus

Posts : 164813
2014-04-11


Back to top Go down

Velika Britanija najavila nove sankcije protiv Bjelorusije Empty Re: Velika Britanija najavila nove sankcije protiv Bjelorusije

Post by Serbinho-3 10/6/2023, 11:04

Nemaju leba da jedu a solili bi pamet drugima. Ovo sluzi za smejanje. Izvoz u Belorusiju? Sta oni to izvoze? Fudbal i Premiership, sto im je Abramovic digao na visi nivo a oni ga oterali ko kera.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 25253
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum