ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EU pozdravlja kraj petrodolara

Go down

EU pozdravlja kraj petrodolara Empty EU pozdravlja kraj petrodolara

Post by RayMabus 1/6/2023, 09:41

To ti je tako kad Hrvatska uđe u eurozonu. Ja san napisa i prije nego šta smo mi ušli da neće on meni prodavat plin ode a onda ću ja morat kupovat dolare. Evo ti euro. Oš neš Bangladeš. Neš ti oće netko drugi.

EU POZDRAVLJA KRAJ PETRODOLARA? Komesarka EU: "Podržavamo multipolarni režim globalne valute"
RayMabus
RayMabus

Posts : 164783
2014-04-11


Back to top Go down

EU pozdravlja kraj petrodolara Empty Re: EU pozdravlja kraj petrodolara

Post by RayMabus 1/6/2023, 09:43

Na pitanje jednog evroposlanika da prokomentariše to da je francuski energetski gigant "Total enerdžis" zaključio prvi ugovor o kupovini LNG iz Kine u juanima, da su Kina i Brazil sklopili ugovor da međusobnu trgovinu rešavaju u lokalnim valutama umesto u dolarima, kao i to da zemlje poput Indije i Ujedinjenih Arapskih Emirata razmatraju napuštanje dolara u međunarodnim transakcijama, komesarka EU za finansijske usluge Majrejd Mekginis je u pisanom odgovoru istakla da ona i njene kolege pozdravljaju globalni pomak od američke valute zarad konkurentnijeg okruženja.

-Komisija će nastaviti da promoviše međunarodnu ulogu evra i, generalno, podržava multipolarni režim globalne valute koji može biti od koristi za poboljšanje stabilnosti međunarodnog finansijskog sistema ograničavanjem uticaja spoljnih i idiosinkratičnih monetarnih šokova na ekonomiju, napisala je ona.

Mekginis je takođe napomenula da će EU razmotriti povećavanje uloge evra u trgovini energentima i robom.

-Da bi ojačala međunarodnu ulogu evra, Komisija nastavlja da sprovodi ciljane akcije. Što se tiče upotrebe evra u sektoru energije i roba, EU će nastaviti da razgovara sa ključnim akterima o daljem povećanju udela evra, dodala je evropska komesarka.

Pored događaja koje je evroposlanik Eugen Tomac spomenuo u svom pitanju, na to da je petrodolar, doskora osnova međunarodne trgovine i jedan od mehanizama putem kojih su SAD utvrđivale svoj hegemonski položaj, izgubio privlačnost, ukazuje i činjenica da je francuski predsednik Emanuel Makron u aprilu nagovestio da bi EU trebalo da smanji svoju zavisnost od dolara.
RayMabus
RayMabus

Posts : 164783
2014-04-11


Back to top Go down

EU pozdravlja kraj petrodolara Empty Re: EU pozdravlja kraj petrodolara

Post by immortal 1/6/2023, 20:09

Ovo je čisti poremećaj. Naravno da ne znači da ako žena uđe u kuću muškarca da mora biti silovana, ali da su se čuvale, naravno da nisu.
Mogle su sjediti kod kuće i heklati. Apsurd da sud uvažava njihov dolazak u njegovu kuću ( stan) radi vjere dok je bio prilika za udaju, ženidbu.

_________________
:mazo
immortal
immortal

Female
Posts : 21837
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

EU pozdravlja kraj petrodolara Empty Re: EU pozdravlja kraj petrodolara

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum