ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Haos na Balkanu

Go down

Haos na Balkanu Empty Haos na Balkanu

Post by Serbinho-3 31/5/2023, 08:41

Haos Balkan, šta se (stvarno) dešava na Kosovu.
Novi sukobi Kosova i Srbije. Odatle potiču tenzije ovih poslednjih nekoliko sati


41 [size=45] vojnik NATO-a povređen je tokom sukoba međunarodnih vojnih snaga koje predvodi alijansa (KFOR) i srpskih demonstranata u Zvečanu, na severu Kosova. Reč je o večnom vraćanju rana koje se nikada nisu zatvorile; večiti povratak Istorije, prekinut 1999. godine, a zatim nastavljen u bljeskovima, samo u trenucima kada je tenzija između Srba i Kosovara počela da se zahuktava, da jenjava i vraća se u zaborav mejnstrim medija.[/size]


Slična procedura onoj koja je usvojena u Ukrajini, gde smo između 2014. i 2022. imali večnu suspenziju pripovedanja činjenica od strane zapadnih novina, što sada rizikuje da se ponovi i na drugoj strani kontinenta, uz stalne pretnje komunističke Kine protiv demokratski Tajvan.


Tenzije između Kosova i Srbije

Ali da se vratimo na haos koji se trenutno dešava na Kosovu. U južnom delu zemlje prve tenzije počele su da se manifestuju prošlog petka, kada su kosovske trupe ušle u opštine na severu države da garantuju ulazak novih gradonačelnika izabranih na poslednjim lokalnim izborima. Relevantni podaci su dvostruki: prvi izabrani građani su etnički Albanci a izbore (sa izlaznošću od 3,47%) bojkotovalo je 97% kvalifikovanog stanovništva, u znak protesta zbog neuspeha stvaranja zajednica srpske opštine, koje Beograd smatra kao pravi državni subjekt.

Srpska lista, najveća srpska stranka na Kosovu, kasnije je objavila svoja dva zahteva za prekid neprijateljstava. Prvi: zabrana ulaska gradonačelnika albanske nacionalnosti u svoje opštine. Drugo: bezuslovno povlačenje kosovske policije iz severnih regiona zemlje. Očigledno, neprihvatljivi uslovi koji su tokom sati pregrejali stranke i doveli do formiranja najmanje tri angažovanja: kosovske policije, srpskih demonstranata i konačno NATO vojnika KFOR-a, predvođenih Italijanima.Scenografija

Ministar spoljnih poslova Rusije – da se podsetimo: jedan od glavnih saveznika Srbije – pre nekoliko sati najavio je dolazak „velike eksplozije koja se nazire u srcu Evrope“. S druge strane, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da situacija „nikada nije bila tako napeta i teška”. Za kosovskog predsednika Osmanija „situacija je alarmantna“. Srpski protesti su se uveče proširili do te mere da su pokušali da upadnu u neke gradske većnice predvođene gradonačelnicima albanske nacionalnosti. Odatle su vojnici Atlantika odgovorili suzavcem i šok granatama zajedno sa kosovskim oficirima u pokušaju da rasteraju demonstrante. 300 Srba je nastavilo da baca kamenje i druge tvrde predmete, pa čak i privatno vozilo

Beograd je već pre tri dana naredio stanje maksimalne pripravnosti u zemlji i naredio jedinicama vojske da se približe granici sa Kosovom, što je već navelo na razmišljanje o planiranoj akciji sa pobunjenicima severnih regiona Prištine, samo one sa srpskom većinom u poređenju sa preostalih 90 odsto države sa albanskom većinom. Čak i na ovom terenu, Putinovo budno oko je upravo zbog ponovnog predloga poravnanja u kojem su, s jedne strane, kosovske snage podržane od NATO-a i Zapada, a sa druge srpske vlasti koje podržava Federacija. Isti scenario koji smo videli u Ukrajini (posebno u Donbasu) prošle godine. U međuvremenu, predsednik Srbije Vučić proveo je noć na granici sa vojnicima iz svoje vojske. Čini se da je kriza daleko od kraja.

Mateo Milanezi, 29. maj 2023

https://www.nicolaporro.it/caos-balcani-cosa-sta-succedendo-veramente-in-kosovo/amp/
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 25297
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Haos na Balkanu Empty Re: Haos na Balkanu

Post by Eroo 31/5/2023, 12:53

Serbinho-3 wrote:U međuvremenu, predsednik Srbije Vučić proveo je noć na granici sa vojnicima iz svoje vojske. Čini se da je kriza daleko od kraja.
Lažu vas, vojska ne može biti na granici.
Mislim da ne bliže od 15 km(?) od granice.
Provjerite šta piše u Kumanovskom sporazumu s NATOm.

AV ima problem i pokušava ga riješiti s podizanjem  tenzija u Srbiji.

_________________
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida" (Sigmund Freud)
Eroo
Eroo

Posts : 68954
2016-07-22


Back to top Go down

Haos na Balkanu Empty Re: Haos na Balkanu

Post by RayMabus 31/5/2023, 12:58

Sad će NATO okupatori ispendrečit Srbe na sjeveru Kosova i trakotrijada i ćića mića gotova priča.

Vučic će sazvati hitnu sednicu saveta bedbednosti.

Evo upravo su optužili Srbiju i njene bezbednosne službe za sudjelovanje i organiziranje pokolja u Hrvatskoj i BiH 90-ih.

Sad će dobiti orden.


Stanišić i Simatović bili su "karika" koja je povezivala režim u Beogradu sa srpskim snagama u BiH i Hrvatskoj


Konačno je potvrđena ključna karika zločina: Iz Beograda se dirigiralo ratom u BiH i Hrvatskoj
RayMabus
RayMabus

Posts : 165083
2014-04-11


Back to top Go down

Haos na Balkanu Empty Re: Haos na Balkanu

Post by Serbinho-3 31/5/2023, 15:40

Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 25297
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Haos na Balkanu Empty Re: Haos na Balkanu

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum