Cijena električne energije raste u Ukrajini
Page 1 of 1
Cijena električne energije raste u Ukrajini
Odluke su odgađane koliko su mogle: pokušavajući nekako ublažiti ovaj udar na džepove Ukrajinaca. Ali danas je donesena konačna odluka - nova tarifa je odobrena. Sada ćemo jedan kilovat struje plaćati 2 grivne 64 kopejke, odnosno jednu grivnu skuplje nego što sada košta.
Ova cijena je određena od prvog srpnja. To znači da plaćamo još 1,68 ili 1,44 na uplate koje će nam stići sljedeći tjedan. I već u srpnju plaćamo na novi način. Pa, i što je najvažnije - koji je bio argument za takvu cijenu. Ministar energetike je na brifingu rekao da su državi potrebna sredstva za obnovu energetske infrastrukture nakon granatiranja ruskih okupatora.
Nova tarifa iznosit će 2,64 hrivnje/kWh.
U Ukrajini će od 1. lipnja biti povećana tarifa za električnu energiju. To je zbog činjenice da zemlji trebaju sredstva za obnovu infrastrukture nakon ruskog granatiranja.
To je izvijestio RBC - Ukrajina.
Ova cijena je određena od prvog srpnja. To znači da plaćamo još 1,68 ili 1,44 na uplate koje će nam stići sljedeći tjedan. I već u srpnju plaćamo na novi način. Pa, i što je najvažnije - koji je bio argument za takvu cijenu. Ministar energetike je na brifingu rekao da su državi potrebna sredstva za obnovu energetske infrastrukture nakon granatiranja ruskih okupatora.
Nova tarifa iznosit će 2,64 hrivnje/kWh.
U Ukrajini će od 1. lipnja biti povećana tarifa za električnu energiju. To je zbog činjenice da zemlji trebaju sredstva za obnovu infrastrukture nakon ruskog granatiranja.
To je izvijestio RBC - Ukrajina.
RayMabus- Posts : 165088
2014-04-11
Re: Cijena električne energije raste u Ukrajini
40 posto pokupljenje. Tako nešto.
Al to je ok. Treba štedit energiju a ovo je najlakši narod da se primora narod da pazi koliko troši.
Al to je ok. Treba štedit energiju a ovo je najlakši narod da se primora narod da pazi koliko troši.
2014-04-11
U Moldaviji penzioneri ne uspijevaju pokriti ni troškove režija, dok porodice s prosječnim plaćama na njih izdvajaju približno 70 posto primanja. U manje od dvije godine, cijena energenata u jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope porasla je tri puta. Rusija im je najprije prepolovila opskrbu plinom, a i sada im, preko separatističkog Pridnjestrovlja, kontrolira opskrbu električnom energijom.
Energetski problemi Moldavije: Rast cijena i opskrba pod ruskom kontrolom
Energetski problemi Moldavije: Rast cijena i opskrba pod ruskom kontrolom
2014-04-11
De ti rusofilčino jedna prikrivena ... 

2022-02-24
Nema to veze s time nego s nekim drugim stvarima poput Rumunjska na onom sastanku EU tri dana prije napada je bila za Komšića a ne Hrvatsku pa eto joj sad malo skuplja struja, plin i grijanje pa nek uživaju u liberalima na vlasti.Krasimir wrote:De ti rusofilčino jedna prikrivena ...
2014-04-11
RayMabus wrote:Nema to veze s time nego s nekim drugim stvarima poput Rumunjska na onom sastanku EU tri dana prije napada je bila za Komšića a ne Hrvatsku pa eto joj sad malo skuplja struja, plin i grijanje pa nek uživaju u liberalima na vlasti.Krasimir wrote:De ti rusofilčino jedna prikrivena ...
Neš mi se skrivat. Znam te ja.
2022-02-24
Ozbiljno ti govorim.Krasimir wrote:RayMabus wrote:Nema to veze s time nego s nekim drugim stvarima poput Rumunjska na onom sastanku EU tri dana prije napada je bila za Komšića a ne Hrvatsku pa eto joj sad malo skuplja struja, plin i grijanje pa nek uživaju u liberalima na vlasti.Krasimir wrote:De ti rusofilčino jedna prikrivena ...
Neš mi se skrivat. Znam te ja.
Pa ja onu njihovu predsjednicu koja pripada liberanoj stranci ko i Makron zovem kujetina iz Moldavije ( moldavska kujetina, moldavska kučka itd ). Ima hrpa mojih tema mjesecima unatrag di joj jeben sve po spisku i navijan da joj poskupi struja i grijanje.
Ti misliš da se ja šalim a ja ti ozbiljno govorim.
Evo ti samo jedna tema a datum je prije ovog napada na Ukrajinu : 19.01.2022 godine i čitaj šta piše tamo:
Putin isključuje plin Moldaviji

Svaki put s njima priča ista,daj,daj, daj. Daj ti pare.
Nije Rusija Caritas.

Ne dođe li uplata, gasi to u ponoć. Nek kupuju okolo. U Rumunja. Neka in oni daju malo na kredu.

https://www.ex-iskon-pleme.com/t50064-putin-iskljucuje-plin-moldaviji
2014-04-11
1/6 Sinoć su ruske okupacijske snage digle u zrak hidroelektranu Kahovka. Ovaj objekt jedan je od najvećih energetskih objekata i sadrži oko 18 milijuna prostornih metara vode.
Hidroelektrana Kahovka opskrbljuje električnom energijom više od 3 milijuna ljudi u Ukrajini i ključni je dio energetske infrastrukture u zemlji. Njegovo uništenje imalo bi dalekosežne posljedice izvan neposrednog područja postaje.
Hidroelektrana Kahovka opskrbljuje električnom energijom više od 3 milijuna ljudi u Ukrajini i ključni je dio energetske infrastrukture u zemlji. Njegovo uništenje imalo bi dalekosežne posljedice izvan neposrednog područja postaje.

2014-04-11
Iz ukrajinskog ministarstva energije su saopćili da zbog dizanaja brane postoji opasnost od poplave energetskih objekata, uključujući i termoelektranu Herson.
"Postoje rizici od poplava energetskih objekata u Hersonskoj oblasti, posebno termoelektrane Herson. Gotovo 12.000 potrošača u gradu je odsječeno zbog poplave (okrug Ostriv), mogući problemi s vodoopskrbom. Pripremamo preventivne antikriznih mjera", stoji u poruci.
Istodobno, ministarstvo naglašava da nema direktne prijetnje okupiranoj nuklearnoj elektrani Zaporožje unatoč postupnom smanjenju razine vode u akumulacijskom jezeru Kakhovka.
"Stručnjaci nuklearne elektrane Energoatom neprestano prate situaciju", izjavilo je ukrajinsko ministarstvo energetike.
Nakon rušenja brane u Novoj Kahovki ugroženo 16.000 ljudi i termoelektrana u Hersonu
"Postoje rizici od poplava energetskih objekata u Hersonskoj oblasti, posebno termoelektrane Herson. Gotovo 12.000 potrošača u gradu je odsječeno zbog poplave (okrug Ostriv), mogući problemi s vodoopskrbom. Pripremamo preventivne antikriznih mjera", stoji u poruci.
Istodobno, ministarstvo naglašava da nema direktne prijetnje okupiranoj nuklearnoj elektrani Zaporožje unatoč postupnom smanjenju razine vode u akumulacijskom jezeru Kakhovka.
"Stručnjaci nuklearne elektrane Energoatom neprestano prate situaciju", izjavilo je ukrajinsko ministarstvo energetike.
Nakon rušenja brane u Novoj Kahovki ugroženo 16.000 ljudi i termoelektrana u Hersonu
2014-04-11
Pa poskupljenja će pokrit Zapad ... ionako im financiraju sve živo
Ringo10- Posts : 21238
2015-09-24
Pa neka. Nek vade pare. Baš super.Ringo10 wrote:Pa poskupljenja će pokrit Zapad ... ionako im financiraju sve živo
2014-04-11

» EUROPA JE BIJESNA ‘Na ratu u Ukrajini najviše profitira SAD! Čim prijeđe Atlantik, cijena plina raste 400 posto!‘
» Cijene električne energije, plina i ugljena porasle za sto posto
» Kina zbog toplotnog vala i nedostatka električne energije zatvara tvornice
» Cijena dizela drastično raste
» Unatoč Plenkiju cijena plina raste
» Cijene električne energije, plina i ugljena porasle za sto posto
» Kina zbog toplotnog vala i nedostatka električne energije zatvara tvornice
» Cijena dizela drastično raste
» Unatoč Plenkiju cijena plina raste
Page 1 of 1