ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Orban: Malo je verovatno da će jadni Ukrajinci iz sukoba sa Rusima izaći kao pobednici

Go down

Orban: Malo je verovatno da će jadni Ukrajinci iz sukoba sa Rusima izaći kao pobednici Empty Orban: Malo je verovatno da će jadni Ukrajinci iz sukoba sa Rusima izaći kao pobednici

Post by RayMabus 25/5/2023, 23:00

lol!

ORBAN KRITIKOVAO LIDERE EU: Malo je verovatno da će jadni Ukrajinci iz sukoba sa Rusima izaći kao pobednici
RayMabus
RayMabus

Posts : 174640
2014-04-11


Back to top Go down

Orban: Malo je verovatno da će jadni Ukrajinci iz sukoba sa Rusima izaći kao pobednici Empty Re: Orban: Malo je verovatno da će jadni Ukrajinci iz sukoba sa Rusima izaći kao pobednici

Post by RayMabus 25/5/2023, 23:03

Europski parlament pripremio je nacrt rezolucije kojom bi se Mađarskoj oduzelo pravo predsjedanja Europskom unijom u drugoj polovici 2024., priopćila je mađarska ministrica pravosuđa Judit Varga.

“Europski parlament će sljedeći tjedan ponovno glasovati o rezoluciji protiv Mađarske u pokušaju da blokira njezino predsjedanje EU-om u drugoj polovici 2024. Nećemo im dopustiti da oduzmu ovu priliku Mađarskoj”, napisala je na Facebooku.

Europski parlament već je donio rezolucije u kojima se kritizira Mađarska, no riječ je o preporukama koje nisu pravno obvezujuće. Mađarske vlasti tvrde da se članovima Europskog parlamenta iz ljevičarskih stranaka ne sviđa neovisno stajalište zemlje o nizu međunarodnih pitanja, uključujući o sukobu u Ukrajini. Varga je istaknula da odluku o rotaciji predsjedatelja EU-a donosi Vijeće Europske unije, a ne Europski parlament. Prema njezinim riječima, mađarska vlada je “u svakodnevnom kontaktu s glavnim tajništvom Vijeća i nastavlja s pripremama za obavljanje misije”.

Većina europarlamentaraca osuđuje netolerantnu politiku Orbana prema LGBT zajednici i migrantima. Također, optužuju mađarsku vlast za napad na demokraciju, korupciju, autoritarnost, gašenje neovisnosti pravosuđa te gašenje slobode medija.


Mađarska ministarica kritizira Europski parlament zbog pokušaja blokiranja mađarskog predsjedanja
RayMabus
RayMabus

Posts : 174640
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum