ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Meloni nema para ni za sebe a pomagala bi Ukrajini

Go down

Meloni nema para ni za sebe a pomagala bi Ukrajini Empty Meloni nema para ni za sebe a pomagala bi Ukrajini

Post by RayMabus Wed 24 May - 7:15

Italijanska vlada je najavila pomoć “veću od dvije milijarde eura” Emiliji-Romagni, pokrajini na sjeveroistoku zemlje stradaloj u nezapamćenoj poplavi u kojoj je poginulo 14 osoba i pričinjena je ogromna materijalna šteta.

“Uz ove prve mjere izdvojili smo ukupno više od dvije milijarde eura za područja stradala u poplavi”, rekla je italijanska premijerka Giorgia Meloni. “Svjesni smo da govorimo o vanrednoj situaciji i da će doći vrijeme obnove, ali zasad ne možemo utvrditi kolike su ukupne potrebe”, dodala je Meloni. Oko 700 miliona namijenjeno je kompanijama, većinom izvoznim, a 580 miliona za tehničku nezaposlenost djelatnika.

“U situaciji u kojoj je Italija danas, nije lako pronaći dvije milijarde u nekoliko dana”, istakla je Meloni, čija je zemlja druga najzaduženija u eurozoni, poslije Grčke.

Da bi se prikupila dodatna sredstva vlada je odlučila privremeno povećati cijenu ulaznice u muzeje za jedan euro i porez na dobitke od igara na sreću.

Prošle sedmice je za samo 36 sati palo kiše koliko inače padne za šest mjeseci, zbog čega se dvadesetak rijeka izlilo iz korita, pretvorivši ulice u blatne rijeke i preplavivši ogromne površine pod poljoprivrednim kulturama i mnoge farme.

Pomoć poplavljenim dijelovima Italije dvije milijarde eura
:aw :^0 lol! :D
RayMabus
RayMabus

Posts : 176682
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum