ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Austrijska kompanija Palfinger gradi pogon u Nišu

Go down

Austrijska kompanija Palfinger gradi pogon u Nišu Empty Austrijska kompanija Palfinger gradi pogon u Nišu

Post by Serbinho-3 Fri 19 May - 2:33

Austrijska kompanija Palfinger danas je i zvanično najavila izgradnju proizvodnog pogona u Nišu. Jedan od vodećih svetskih dobavljača inovativnih rešenja za dizalice, planira da uloži više od četiri milijarde dinara (oko 35,5 mil EUR) u novu fabriku komponenti u Nišu. 


Austrijska kompanija Palfinger gradi pogon u Nišu Palfinger_fabrika_nis_170523_tw1024

Planirano je da proizvodnja u Nišu počne 2024. godine, kada će biti završena prva faza izgradnje. Do završetka fabrike 2027. godine, iz kompanije najavljuju oko 375 novih radnih mesta.

- Sa novom fabrikom u Nišu, proširujemo naše kapacitete i obezbeđujemo optimalno korišćenje svih ostalih proizvodnih lokacija u Evropi - izjavio je generalni direktor Palfinger-a Andreas Klauser.

Nakon završetka prve faze izgradnje 2024. godine, Palfinger će u Nišu postepeno uspostaviti proizvodnju podkomponenti za širok spektar proizvodnih linija, od utovarnih dizalica do pristupnih platformi. 

- Zbog kvalifikovane radne snage, strateške lokacije i ekonomske podrške razvoju, Niš je idealno proizvodno mesto za Palfinger. Ovu investiciju vidimo kao početak uspešnog dugoročnog partnerstva. Vlada Srbije zna kako da međunarodnim tehnološkim kompanijama kao što je Palfinger ponudi atraktivne uslove za uspešno osnivanje - rekao je Klauser. 

Novom lokacijom u Nišu, kompanija, kako se ističe, proširiruje proizvodne kapacitete u strateškoj blizini postojećih fabrika u Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.


Autrijska kompanija Palfinger u više od 30 pogona i u mreži oko 5.000 servisa zapošljava više od 12.500 ljudi.

Izgradnja pogona austrijske kompanije u Nišu u proteklom periodu najavljivana je više puta, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da je Vlada Srbije ovu investiciju proglasila investicijom od državnog značaja.

I gradski većnik Nenad Stanković ranije je izjavio da je za 2023. godinu planirana i "veoma izvesna" izgradnja austrijske fabrike Palfinger u Nišu, koja je pribavila u svojinu republičko zemljište površine oko 7ha koje se nalazi u neposredoj blizini fabrike Zumtobel.


https://www.ekapija.com/news/4219974/austrijska-kompanija-palfinger-gradi-pogon-u-nisu-najavljeno-ulaganje-od-355-mil
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 26055
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Austrijska kompanija Palfinger gradi pogon u Nišu Empty Re: Austrijska kompanija Palfinger gradi pogon u Nišu

Post by Serbinho-3 Fri 19 May - 2:37

Jos jedna fabrika.
Kapa dole.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 26055
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum