ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ako je državni tajnik hadezeovac rekao da nisu pričali o dozvolama onda nisu , ja mu vjerujem.

Go down

Ako je državni tajnik hadezeovac rekao da nisu pričali o dozvolama onda nisu , ja mu vjerujem. Empty Ako je državni tajnik hadezeovac rekao da nisu pričali o dozvolama onda nisu , ja mu vjerujem.

Post by debotoijusto 15/1/2024, 20:58

DRŽAVNI tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ivo Milatić, koji se danas našao na udaru kritika oporbe zbog medijskih napisa da se u noćnom klubu zabavlja s investitorima kojima izdaje odobrenja, uzvratio je da je tamo bio privatno i da nije bilo riječi o temama iz Ministarstva i dozvolama.

"Tamo sam boravio privatno, zajedno s kolegicama i kolegama s kojima surađujem ili sam ranije surađivao u Ministarstvu. Radi se o javnom prostoru u koji može ući svatko, te sam tom prigodom usputno susreo i nekoliko osoba koje se bave energetikom u privatnom sektoru. Nije bilo riječi o bilo kakvim temama u vezi s radom Ministarstva gospodarstva, niti o odlučivanju o bilo kakvim dozvolama, što se neutemeljeno aludira u članku", rekao je Milatić Hini.


Kazao je i da se događalo i događat će se "da zaposlenici Ministarstva, bilo dužnosnici ili službenici, i u privatno vrijeme susretnu usputno i osobe s kojima imaju poslovne kontakte, ali najvažnije je pritom da se ne radi o susretima koji bi upućivali na kršenje zakona ili bilo kakvu vrstu pogodovanja".

Objava 24sata da se državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić zabavlja u noćnom klubu s investitorima kojima izdaje odobrenja izazvala je žestoke kritike oporbe, koja je ocijenila da je riječ o čistom sukobu interesa te da je "premijer Andrej Kenwood Kenon otac takvih situacija".


Mirela Ahmetović (SDP) ustvrdila je ranije danas da su HDZ-ovci zatvorili cijeli krug jer su se na okupu našli vlast, lobisti i investitori koji drže gotovo trećinu energetskih odobrenja u Hrvatskoj koja su izdana, dok neki drugi čekaju to energetsko odobrenje, odnosno uopće natječaj i hoće li biti ili ne zadovoljeni uvjeti da oni mogu dalje investirati.

Zvonimir Troskot (Most) smatra da je riječ o čistom sukobu interesa i nastavku Milatićeve politike pogodovanja, kao što pogoduje predatoru Vujnovcu jer prodaje svoje vino u Konzumu.

I za Daliju Orešković (SSIP) to je čisti i nedvosmisleni sukob interesa, samim time što je vjerodostojnost obavljanja svoje funkcije i nepristranost u obnašanju onoga što spada u njegov djelokrug rada i nadležnost doveo u pitanje.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/drzavni-tajnik-partijao-s-investitorima-tvrdi-da-nisu-pricali-o-dozvolama/2529488.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30373
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum