ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vodeći francuski intelektualac: ‘Treći svjetski rat već je počeo, Amerikanci se precjenjuju‘

Go down

Vodeći francuski intelektualac: ‘Treći svjetski rat već je počeo, Amerikanci se precjenjuju‘ Empty Vodeći francuski intelektualac: ‘Treći svjetski rat već je počeo, Amerikanci se precjenjuju‘

Post by RayMabus 18/1/2023, 10:47

Amerika je zapravo krhka, a pokazuje se da se Rusija bolje drži pod sankcijama koje je organizirao Nato savez nego se očekivalo. Moguće je da će Rusija uz podršku Kine izdržati sve sankcije, dok će američka monetarna i financijska kontrola svijeta kolabirati, a s time i mogućnost financiranja enormnog američkog trgovinskog deficita. Time je zapravo i sukob za Sjedinjene Države postao egzistencijalan, ne mogu se iz njega povući.

- Stoga smo sada u ratu bez kraja, u konfrontaciji čiji ishod mora biti kolaps jednih ili drugih - kaže Todd.

Toddova poruka je dugoročno gledajući poprilično pesimistična i zastrašujuća za Zapad:

- Upravo sam pročitao knjigu S. Jaishankara, indijskog ministra vanjskih poslova, koju je objavio prije rata, a u kojoj vidi američke slabosti, te tvrdi kako konfrontacija između Kine i Sjedinjenih Država neće imati pobjednika nego će osloboditi prostor drugim zemljama poput Indije. Ali ne i Europljanima. Svugdje vidimo slabljenje Sjedinjenih Država, ali ne u Europi i Japanu jer zbog slabljenja svog imperijalnog sustava Sjedinjene Države pokušavaju održati pozicije u inicijalnim protektoratima. Kako se američki sustav smanjuje, to više pritišće lokalne elite protektorata (uključujući Europu) - zaključuje Todd.

Vodeći francuski intelektualac: ‘Treći svjetski rat već je počeo, Amerikanci se precjenjuju‘

Uvijek im ostaje drugarica Komšić za utjehu. :^0 lol!
RayMabus
RayMabus

Posts : 155089
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum