ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LG predstavio rastezljivi ekran visoke rezolucije

Go down

LG predstavio rastezljivi ekran visoke rezolucije Empty LG predstavio rastezljivi ekran visoke rezolucije

Post by RayMabus 10/11/2022, 16:01

Ekran se lako pričvršćava za zakrivljene površine poput kože, odjeće, namještaja, automobila i aviona.
LG predstavio rastezljivi ekran visoke rezolucije Ekran

Kompanija LG Display predstavila je prvi ekran visoke rezolucije koji se može rastegnuti od 12 do 14 inča i obrnuto, bez ikakvih oštećenja.

“Ovaj rastezljivi ekran prvi je u industriji koji je postigao rastezljivost od 20 posto, rezoluciju od 100 piksela po inču. Uz to, njegova visoka fleksibilnost, izdržljivost i pouzdanost, povećavaju njegov potencijal za komercijalizaciju”, saopćili su iz LG Displaya.

Ovaj tip ekrana se jednog dana može koristiti u materijalima za neravne površine poput odjeće i prijenosnih uređaja te poslužiti za prikazivanje poruka npr. na uniformama spasilačkih timova. Rastezljivi ekrani ili ekrani slobodne forme, mogu se vući, savijati i uvrtati, piše na zvaničnoj stranici kompanije.

Rastezljivi ekrani predstavljaju korak naprijed u odnosu na savitljive ekrane koje koriste mobiteli poput Samsungovog Galaxyja Fold, a koji se ustvari mogu samo preklopiti i saviti, ali ne i rastegnuti.

Novi potencijal ekrana


Kako bi se ekran mogao rastegnuti, LG Display je napravio osnovni materijal od silikona koji se koristi i u proizvodnji kontaktnih sočiva. Također, sadrži micro-LED diode manje od 40 mikrometara kao izvor svjetlosti, što omogućava visoku rezoluciju i izdržljivost. Također, korištena su strujna kola u obliku opruga kako bi se omogućilo savijanje i preklapanje.

“Tehnologija rastezljivih ekrana predstavlja revoluciju te nudi novi nivo svestranosti za različite dnevne scenarije. Lako se pričvršćava za zakrivljene površine poput kože, odjeće, namještaja, automobila i aviona, a ova unikatna inovacija proširuje potencijal ekrana u različitim industrijama uključujući modnu, nosive uređaje, mobilnost i gaming”, navodi se u saopćenju kompanije.

LG predstavio rastezljivi ekran visoke rezolucije
RayMabus
RayMabus

Posts : 152410
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum