ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by Šandor Winnetou 13/11/2022, 18:40

niels wrote:Povratno na temu :) HDZ krade. Ne krade jer su pojedinci zločesti, krade jer tako funkcionira sustav, i zato jer ih birači zbog toga ne kažnjavaju.

Za mene to nije manji prekršaj tipa nepridržavanja rezultata nekakve studije utjecaja nekog građevinskog zahvata u mikroekologiju nekakve lokve, pa hajde, ne možemo biti savršeni, tko radi, taj i griješi.

Lista zasluga HDZ-a za Hrvatsku je poduža i nepotrebna na ovom mjestu, oni ju neumorno ponavljaju.

Lista grijeha HDZ-a je također poduža i, za razliku od prethodne liste, geometrijski progresivno raste po financijskom učinku.

Nekoć su “vanjski faktori” sugerirali micanje HDZ-a s vlasti. Potcijenili su HDZ, koji je savršeno mirno sišao s vlasti, ali je krenuo na institucije koje su bile poluge micanja.

Zamislite Carlu del Ponte da danas traži da se kazni Hrvatska od Ursule i Šuice? Macrona i Dassaulta? NATO-a i SAD-a?

Nema šanse. Vanjske faktore HDZ je blago rečeno neutralizirao, ali doma nije promijenio modus pljačke ni za vlas, dapače.

Ako ih birači na izborima ne presijeku, i objasne im da nisu nezamjenjivi, neće nitko.
To je točno no kako sam već napisao nikoga ne boli kiki za pljačku ako im se ostavlja za život i skijanje itd. Opet ću napisati da nije problem u HDZu koliko u dramatično očajnoj oporbi da pored svih ovih afera ne iznalazi načina doći do ušiju i očiju biračkog tijela a kad to i uspiju kao u Zagrebu pokaže se kao totalni debakl pa birači drugi put kažu neka hvala, vratite nam Bandića/HDZ

Šandor Winnetou

Posts : 19645
2017-12-31


Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by mentalitet 18/11/2022, 02:34

Gdje su ti takozvani srpsko_hrvatski mediji da barem neshto napishu kako su chelnici G20 na ovom zadnjem samitu upravo potpisali deklaraciju prema kojoj ako zelite putovati morate imati putovnicu WHO_a o cijepljenju.Znachi u buduce ako zelite negdje putovati ajmo u red po cijepljenje.Majku im jebem kako shute i u tajnosti rade i onda fakat pomiskish pa bolje je atomski rat nego ovo polagano ubijanje.A stoka sitnog zuba samo bleji.Gdje su sada politichari,intelektualci,crkva da se suprostave ovome.Znachi li to da smo svi postali kuvanr zabe ili kako mi danas reche americhki frend "Razumjet ce kad dobiju metak u chelo ali ce im biti kasno" ,misleci na americhke ovce!!!???Kako je ovo moglo proci ispod radara raznim takozvanim udrugama za ljudska prava?? Mamu im jebem prodanu,to samo pred zid.

https://notthebee.com/article/leaders-at-the-g20-global-summit-signed-a-declaration-that-would-require-a-covid-19-vaccine-passport-to-travel-internationally-so-i-guess-theyre-never-going-to-let-this-go

_________________
Mentalno bolesni srbi su najveci hrvati.
mentalitet
mentalitet

Posts : 4999
2020-07-05


Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by mentalitet 7/12/2022, 20:31

Gledam na toj "srpskoj" Nova 1 uglavnom kvizove i sinoc sve tamno ,pishe nema slobode medija u Srbiji,a slusham ih ,posebno njihov informativni progam i chudim se toj srpskoj vlasti u Srbiji kako dozvoljavaju da to smece od medija vrshi takvu propagandu i shiri lazi.Ishto je najgore isti vlasnik ima isti medij u BiH i Hrvatskoj i kada ih gledash naizmjenichno imash osjecaj da se svadjaju jedni sa drugim.U prevodu CNN na srpsko -hrvatskom jeziku.Da sam ja tamo kojim sluchajem upao bi im sa kalashom u studio i pobio gamad do zadnjega.Nije ni chudo shto su neki srbi kao ovaj Pizon ovdje poludili i ispranog mozga kao i njegovi pandami rvatici.


FAŠIZAM PRODAJU ZA DEMOKRACIJU’ Rudan rekla što misli o medijima, posebno spomenula dvije televizije: ‘Adem Vuchiqi ih je odje*a’

https://www.dnevno.hr/magazin/fasizam-prodaju-za-demokraciju-rudan-rekla-sto-misli-o-medijima-posebno-spomenula-dvije-televizije-Suljo-ih-je-odjea-2062830/U svojoj novoj kolumni naša se poznata književnica Vedrana Rudan osvrnula na najnovija zbivanja u srpskim medijima. Naime, od ponoći programi N1 i Nova Tv umjesto redovnog programa, drže crnu pozadinu s porukom “Mrak u Srbiji bez slobodnih medija”. Razlozi tome se još uvijek ne znaju, s obzirom da televizijske kuće nisu objavile pojašnjenje ovakvog postupka.

Kao razlog tomu nameće se činjenica da te dvije popularne televizije nisu pod kontrolom aktualne vlasti, odnosno nemaju nacionalnu frekvenciju. Kako tvrdi Rudan, “Adem Vuchiqi ih je odje*ao”, no s konstatacijom o slobodnim medijima nimalo se ne slaže.

Sintagmu “slobodni mediji” Rudan je u kolumni proglasila čistim oksimoronom, kao što “topli led” ili “glasna tišina”. “Zašto bi itko normalan mogao pomisliti da su N1 i Nova TV slobodni mediji? Ovaj tekst o ‘mraku u Srbiji’ bez ovih televizija nije čak ni “pametna glupost”, to je čista glupost”, piše Rudan te se pita žive li u mraku svi oni kojima države ne puštaju američke televizije.


SAD, koji “ima metar za mjerenje demokracije”, potpuno je neshvatljiv, tvrdi Rudan, kada tu demokraciju mjeri po svijetu. Podsjetila se na situaciju iz 2018. godine, kada su Jamala Khashoggija, američkog novinara, “rastavili pilom na sastavne dijelove u Generalnom konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu”, a Biden, “nonić Amerikanac koji nikad ne zna ni gdje je ni zašto ga je mama ostavila samoga”, je rekao samo: “To se više ne smije ponoviti.”

“Zašto su neke diktature ipak prihvatljive, a druge nisu?” pita se Rudan te dodaje kako je Adem Vuchiqi bez sumnje diktator te da “od demokracije bježi k’o kurva od spolne bolesti“. Kako ne bi došlo do zabune, Rudan je na kraju teksta pojasnila kako nije ni za Vučića, ni za demokraciju, već protiv toga da nam “nimalo sofisticirani fašizam prodaju kao demokraciju”.

Da demokracija i slobodni mediji postoje, Rudan nikako ne vjeruje. “Kad svijet shvati da demokracija ne cvate tamo gdje lova caruje, možda na crnim ekranima nećemo čitati kretenske slogane jer neće postojati ni mediji koji su danas uvijek i svagdje samo glas svoga gospodara”, zaključuje Rudan._________________
Mentalno bolesni srbi su najveci hrvati.
mentalitet
mentalitet

Posts : 4999
2020-07-05


Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by mentalitet 10/2/2023, 19:38

Po meni jedan od najboljih novinara na tlu bivshe YU napustio nas je zauvijek MARINKO CHULIC.Inache se ne javljam niti otvaram ovakve teme ali ovaj tuzni dogadjaj ne mogu zaobici.Nekada je novinarstvo imalo svoju chast a danas se novinarima zovu neke shalterushe koje na nivou seoskih baba zagadjuju javni prostor Balkana.


In Memoriam: Marinko Čulić (1951.-2023.)
Čulićevi komentari sazdani od suptilnog stilskog majstorstva s izraženom socijalnom osjetljivošću i panoramskim pregledom političkih kretanja na prostoru bivše Jugoslavije.


Nakon duge i teške bolesti u 73. godini u Zagrebu umro je Marinko Čulić. Njegovi komentari sazdani od suptilnog stilskog majstorstva s izraženom socijalnom osjetljivošću i panoramskim pregledom političkih i socijalnih kretanja na prostoru bivše Jugoslavije.


Marinko Čulić rodio se u Šibeniku 1951. godine. Novinarstvom se počeo baviti nakon diplome na zagrebačkom Fakultetu političkih nauka 1977. godine. Pohađao je Vjesnikov Centar za izobrazbu novinarskih kadrova "Otokar Keršovani" da bi 1980. godine počeo pisati u Večernjem listu. Iz tog vremena dolazi i prvo priznanje: 1983. godine dobio je Vjesnikovu I. nagradu "Vladimir Kristl". Čulić je bio i prvi svjetovni novinar koji je dobio intervju od tadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa Franje Kuharića.

Kao već uglednog novinara, novi glavni urednik Mirko Galić poziva ga u tjednik Danas, gdje se Čulić profilirao kao vješt reporter i koncizan komentator političke scene u osvit raspada Jugoslavije. U tekstovima analizira stanje u jugoslavenskim republikama.

Piše i o "događanju naroda" na području Knina i uzrocima koji su doveli do te pobune, dosljedno zagovarajući pregovore kao jedini mogući put prema miru. U intervjuu u svibnju 1990. izborni pobjednik Franjo Tuđman otvoreno mu govori da se hrvatski narod ne može svesti na "ovakve neprirodne granice", najavljujući što će se događati idućih godina.

Nakon političke eutanazije tog tjednika, Čulić počinje objavljivati u Nedjeljnoj Dalmaciji, koja je također pokleknula pod pritiscima tadašnje vlasti, nakon čega – zajedno s dijelom novinara koji nisu pristajali na politički dril – 1993. godine odlazi u novoosnovani dvotjednik, uskoro tjednik Feral Tribune, gdje nastavlja s beskompromisnom kritikom Franje Tuđmana i HDZ-a. Godine 2003. za kolumne u Feralu nagrađen je HND-ovim priznanjem "Marija Jurić Zagorka".

Čulićev kolumnistički stil odlikuje se lucidnošću i sposobnošću da jednostavnim novinarskim izrazom analitički objasni i najkompliciranije političke teme koje je, s naglaskom na kritiku tuđmanizma, sažeo i u dvije knjige: "Tuđman – anatomija neprosvijećenog apsolutizma" i "Tuđman – i poslije Tuđmana".

Nije radio samo u pisanom novinarstvu. Dugi niz godina bio je dopisnik francuskih radiostanica. "Najneplodniji" dio karijere provodi 2008. godine u Novom listu, gdje se našao nakon gašenja Ferala. Kako mu je tadašnji vlasnik Novog lista Robert Ježić poručio da je "storniran do daljnjeg", što je u praksi značilo da mu je zabranjeno pisati, u potrazi za svojim prostorom slobode, kojoj je uvijek težio, 2009. godine prelazi u Novosti, tjednik Srpskog narodnog vijeća koji se u tom periodu priprema za izlazak na kioske, gdje piše kolumnu pod istim nazivom kao i u Feralu – "Aritmetika politike".

O strasti za novinarstvom i praćenjem političkih i društvenih tema govori i to što je Čulić svoju kolumnu nastavio pisati i nakon odlaska u mirovinu početkom 2021. godine. Među njegovim stalnim tematskim preokupacijama su, između ostalog, hrvatsko-srpski odnosi, hrvatska politika prema BiH, odustajanje SDP-a od socijaldemokracije, demontaža socijalne države, porast nejednakosti kod nas i u svijetu, manjak političke vizije kod naših političara čime se stvara, prema Čulićevoj ocjeni, "paklenska formula besperspektivnosti".

U više od četiri decenije novinarskog rada ustrajno i dosljedno kritizirao je vlast, tko god da ju je obnašao, inzistirajući na pravu na slobodno iznošenje svog stava.

Čulić je 2022. dobio nagradu HND-a "Otokar Keršovani" za životno djelo, a na ovogodišnjem Božićnom prijemu i SNV-ovo priznanje "Svetozar Pribićević" za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa.

_________________
Mentalno bolesni srbi su najveci hrvati.
mentalitet
mentalitet

Posts : 4999
2020-07-05


Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by Gast 10/2/2023, 19:45

mentalitet wrote:naša se poznata književnica Vedrana Rudan
krvitiisusove
avatar
Gast
Guest


Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by mentalitet 10/2/2023, 20:00

škutor wrote:
mentalitet wrote:naša se poznata književnica Vedrana Rudan
krvitiisusove

Mislio sam da ti ovo nikada necu napisati ali moram jer si dosadan ko svrab sa tim upadicama bez ikakvog objashnjenja a to me nervira jer je tipichno kog kamenjarskih idiota koji se svemu chude ko pura govnetu.Eto taj Marinko je bio sa kamenjara (Shibenik) ali chovjek za primjer svim drugima kakav se treba biti novinar.Dakle,goni se u sto pizdi materinih ako nemash bilo shto suvislo komentirati,jebi ga zasluzio si ,a sad me mosh ici cinkati kao i svaki kamenko kad ga poshaljesh u pichku materinu.Jasno?

_________________
Mentalno bolesni srbi su najveci hrvati.
mentalitet
mentalitet

Posts : 4999
2020-07-05


Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by Gast 10/2/2023, 20:03

analiza po osnov mentalne štrace

jebalate analiza
avatar
Gast
Guest


Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by mentalitet 10/2/2023, 22:14

škutor wrote:analiza po osnov mentalne štrace

jebalate analiza

Pa idiote ,zadnji post je bio o Marinku Chulicu i o hrvatskom novinarstvu.Dodushe,tebi je vrhunski nounar Marchelo kao i svim ostalim forumskim mutantima:::)))

No,evo neshto da se vidi kako to srbi rade a koje ovdje uglavnom forumski mutanti donose na forum.Dakle,srpski manipulatori ochito dobro uche od srpskih mutanata koji se klichu rvatima;::))No, dobro ,takve manipulirati i praviti budalama i nije neki problem jer su takvi (glupi) rodjeni,tu spada i onaj srbchek Pixi:::))


Slučaj Daniel Smit: Dipfejk ekspert i „priznanje realnosti“

https://fakenews.rs/2023/02/05/dipfejk-ekspert-i-priznanje-realnosti/

_________________
Mentalno bolesni srbi su najveci hrvati.
mentalitet
mentalitet

Posts : 4999
2020-07-05


Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by Gast 11/2/2023, 04:26

mentalitet wrote:
škutor wrote:analiza  po osnov mentalne štrace

jebalate analiza

Pa idiote ,zadnji post je bio o Marinku Chulicu i o hrvatskom novinarstvu.Dodushe,tebi je vrhunski nounar Marchelo kao i svim ostalim forumskim mutantima:::)))

No,evo neshto da se vidi kako to srbi rade a koje ovdje uglavnom forumski mutanti donose na forum.Dakle,srpski manipulatori ochito dobro uche od srpskih mutanata koji se klichu rvatima;::))No, dobro ,takve manipulirati i praviti budalama  i nije neki problem jer su takvi (glupi) rodjeni,tu spada i onaj srbchek Pixi:::))


Slučaj Daniel Smit: Dipfejk ekspert i „priznanje realnosti“

https://fakenews.rs/2023/02/05/dipfejk-ekspert-i-priznanje-realnosti/


rudanka je svetica spram marinku čuliću za kojeg se jedino može reći ,,,,,, tuga da stoka nije krepala sa jedinom mu mentalnom materom yugom

marinkova vičnost pisanoj riječi je zlouporabljena od njegovog socijalističkog karcinoma razuma

čulić je definicija kak se ideološki rasizmi dokazuju kao formula života

jadno je na rudanicu i i čulića trošti vrime ,,,,,


avatar
Gast
Guest


Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by Eroo 11/2/2023, 04:30

Eroo
Eroo

Posts : 74136
2016-07-22


Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by omni 11/2/2023, 06:31

mentalitet wrote:
niels wrote:Nitko ne grize ruku koja ga hrani.

Nekoć su novine bile beskonačno kvalitetnije, vijesti na TV-u također. Lagali su koliko i danas, samo su to radili s boljim argumentima i dikcijom.

Ili sam ja onda bio naivniji. :)

jebi ga deda, ja mislim ako nekoga nechija ruka hrani onda je invalid ili nedonoshche.Daj barem ti ne upotrebljavaj te zapadne floskule koje su i komunjare koristile.A da se i onda lagalo, i kralo ,u pravu si, no problem je u tome shto se danas vishe laze i krade nego ikada ali nece gadovi da to priznaju a stoka sitnog zuba misli,tko ga jebe ako nas kradu barem nashi nas kradu.To je nova mantra kod stoke sitnog zuba.
Mislis da se danas vise laze i krade? Ja sam imao isto misljenje cak i da je sve gore nego prije. Ali pomalo shvacam da su mediji a prvenstveno internet uzrok da do nas dodju informacije svih oblika boja i mirisa pa nas bacaju vise u paranoju. Prije se manje znalo i stoga manje lagalo i kralo.
omni
omni

Male
Posts : 7009
2014-04-12

Lokacija: : 9 krug

Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by mentalitet 5/5/2023, 20:18

Ova tema je bila namijenjena svim balkanskim medijima,a pomalo i indirektan poziv forumashima da paze kakve teme ovdje donose jer je virtualni svijet ionako otrovan do te mjere da je teshko razlikovati normalnog korisnika od nenormalnog.Eto ja sam nenormalan jer neka podigne netko ruku i kaze na ovom forumu tko je normalan.Elem kako cesh medju govnima ostati chist,to je nemoguce.Ali i u toj govnariji bi trebalo biti minimum minimuma nekakvog ponashanja i pijeteta prema recimo ubijenoj djeci mada vidim da se neki korisnici ponashaju kao majmuni u kavezu i samo im je vazno da otvore neku temu ne bi li bili primijeceni shto i jeste glavni uzrok svih danashnjih deshavanja skoro u cijelom modernom svijetu.Danashnji mediji se utrkuju za klik jer pomocu klika dobivaju narudzbe za reklame ,dakle novac.Pa ljudi dragi zar vam je stalo do toga da ispadate korisne budale pa donosite svakakva sranja iz srpsko-hrvatsko-muslimanskih medija.Kada prochitam recimo "Ledi se krv u zilama" odmah znam a i vi bi trebalo znati da vas takvi naslovi vuku da kliknete na njih.Ubuduce cu jebati svakom mater tko donosi takve pizdarije ovdje ,mada se zna uglavno tko su ti korisnici ali me iznenadjuju pojedinci koji izgledaju po svojim upisima koliko toliko normalni pa ipak konzumiraju takvu mentalnu boleshtinu i shto je najgore shire je dalje.Ljudi,govna,normalni,nenormalni,shvacate li vi shto radite i da ste u raljama medijskih manipulacija.Pa jebo te bog i koji nas je stvorio ovakve kvrlochne,izgleda da je i on krvolok kada makar malo ne utiche na ljudsku svijest da se u odredjenim trenutcima ako nishta ponashaju dostojanstveno i ljudski poshtujuci nechije osjecaje prema svojim bliznjima koji su ubijeni.Ja bi svaki medij zabranio bilo gdje na svijetu koji zaradjuje novac tako shto izmishlja i objavljuje javnost a njihove vlasnike poslao na dozivotnu robiju pa da vidim onda da li ce pisati naslove "Ledi se krv u zilama".Ali u cijeloj toj prichi ipak se pojavljuje svjetlo na kraju mrachnog tunela pa mogu napisati samo svako poshtovanje HND.Eto da i ja dozivim da neshto od njih prochitam pozitivno,a ovo bi trebali prepisati i oni srpski kreteni kao shto prepisuju sve shto je negativno sa zapadnih medija.
Hrvatsko novinarsko društvo apelira na sve medije odnosno urednike, novinare i novinarke da se u izvještavanju o tragičnim događajima poput posljednjih u Srbiji drže Kodeksa časti hrvatskih novinara, odnosno univerzalnih novinarskih etičkih načela.

Objavljivanje detalja tragičnog događaja, neprovjerenih informacija, a posebno potresnih osobnih ispovijesti neposrednih svjedoka, pa i kada ih svojevoljno žele ispričati, može biti opasno. Ponavljamo da je objavljivanje imena i prezimena maloljetnih osoba kršenje prava djeteta.

Pozvali su da im se jave kolegice i kolege koji izvještavaju o navedenim događajima, a potrebna im je psihološka podrška.

Članak Kodeksa časti jasno kaže: "Posebna se pozornost, obazrivost i odgovornost zahtijeva pri izvještavanju o samoubojstvima, nesrećama, osobnim tragedijama, bolestima, smrtnim slučajevima i nasilnim djelima. Novinar treba izbjegavati intervjuiranje i prikazivanje osoba koje su izravno ili neizravno pogođene tim događajima, osim kada je riječ o iznimnom javnom interesu. U tom je slučaju novinar dužan voditi računa o časti, ugledu i dostojanstvu osoba o kojima izvještava".

A članak 20. jasno propisuje: "Novinar ne smije otkriti identitet djeteta ili maloljetnika uključenog u slučajeve seksualnog zlostavljanja ili bilo kojeg drugog oblika nasilja ili kaznenog djela, bez obzira je li dijete ili maloljetnik svjedok, žrtva, osumnjičenik ili okrivljenik. Medijski prilozi o takvim slučajevima ne smiju omogućiti identifikaciju djeteta ili maloljetnika. Identitet djeteta ili maloljetnika dopušteno je otkriti samo iznimno, kada je to u javnom interesu i ne ugrožava dobrobit djeteta ili maloljetnika, te uz pristanak roditelja ili skrbnika djeteta ili maloljetnika, ili kada to radi dobrobiti djeteta traže državna tijela".

Bilo kakav senzacionalizam i utrka za klikovima u ovakvim tragedijama koje su nepovratno uništile živote brojnih obitelji nije od javnog interesa i u skladu s postulatima novinarske struke. Umjesto medijske preplavljenosti užasima kojima ovih dana svjedočimo i koji kod dijela ljudi, posebice onih najmlađi, mogu izazvati potencijalno negativne reakcije, HND poziva na odgovorno i profesionalno izvještavanje.

_________________
Mentalno bolesni srbi su najveci hrvati.
mentalitet
mentalitet

Posts : 4999
2020-07-05


Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by mentalitet 9/5/2023, 20:57

Sve vishe me pozitivno iznenadjuju ovi iz HND pa se pitam da li je to njima doshlo iz guzice u glavu.Kako god da je pocheli su izgleda shvacati da je moc takozvanih domoljuba u padu i da se moze govoriti popu pop,bobu bob.
HND: Pisanje Hrvatskog tjednika je za kazneni progon!
Etiketiranje novinara i redakcija Novosti i Vide TV kao "četničkih gnijezda", "ultravelikosrpskih šovinista", "mrzitelja Hrvatske i hrvatskog naroda" i "državnih neprijatelja" opasan je primjer govora mržnje i ne može se podvesti pod slobodu govora, upozorava krovna novinarska organizacija


Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u ponedjeljak je najoštrije osudilo huškačke tekstove i poticanje na mržnju prema kolegicama i kolegama koji rade u tjedniku Novosti i na Vidi TV, a koje je u zadnjem broju objavio Hrvatski tjednik.

- U tekstu koji potpisuje Ivica Marijačić doslovce se navodi kako "Hrvatska plaća gotovo 80 huškača u dvama Pupovčevim medijskim gnijezdima za specijalni rat protiv Hrvatske". Ovakvom izrazito opasnom tekstu prethodila je grozomorna naslovnica koja glasi: "Kenwood Kenon ovo plaća 600 000 eura! 80 Pupovčevih medijskih četnika iz dvaju gnijezda Novosti i Vida TV plaća Kenwood Kenon našim novcem za specijalni rat protiv Hrvatske, stoji u objavi HND-a.

Upozoravaju da je etiketiranje pojedinih novinara i medijskih redakcija, kojima je izdavač Srpsko narodno vijeće, kao "četničkih gnijezda", "ultravelikosrpskih šovinista", "mrzitelja Hrvatske i hrvatskog naroda" i "državnih neprijatelja" primjer govora mržnje, kojim bi se u svakoj demokratskoj zemlji pozabavila i tijela kaznenog progona.

- Osnovano je smatrati da je riječ o huškačkom govoru kojim se potiče mržnja prema pripadnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, te novinarima koji u navedenim medijima rade. U tom kontekstu posebno spornim smatramo objavljivanje imena urednika, novinara i suradnika tjednika i portala Novosti i Vide TV, što se ne može tumačiti drukčije nego huškanje na nasilje protiv tih ljudi na diskriminatornoj osnovi, smatra vrh HND-a.

Podsjećaju da je Hrvatski tjednik opsjednut tobožnjom ugroženosti većinskog naroda i da slave ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

- To nije novinarstvo i tu se ne može govoriti o slobodi govora. Ovdje je riječ o najgorem medijskom mulju koji služi za poticanje na mržnju prema svim manjinskim skupinama u društvu, prema novinarima i političarima s kojima se ne slažu. Jednom riječju, prema svima koji drugačije razmišljaju. Isti taj tjednik provodi povijesni revizionizam, a Antu Pavelića naziva "velikim rodoljubom", navode.

Podsjećaju na činjenicu da je Marijačić kao glavni urednik opskurnog i huškačkog tjednika prošle godine osuđen na zatvorsku kaznu od godine dana s rokom kušnje, jer je otkrio identitet i objavio fotografije maloljetne žrtve silovanja.

Nepravomoćnom presudom suda u Zadru proglašen je krivim za kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – povredom privatnosti djeteta.

- Vrijedi spomenuti kako su – prema presudi iz afere "Fimi medija" – vlasniku Hrvatskog tjednika Ivici Marijačiću proslijeđena tri milijuna kuna otuđenih iz javnih poduzeća da ne bi pisao protiv Hrvatske demokratske zajednice, stoji u objavi koju potpisuju predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, potpredsjednica Chiara Bilić i potpredsjednik Dragutin Hedl.

_________________
Mentalno bolesni srbi su najveci hrvati.
mentalitet
mentalitet

Posts : 4999
2020-07-05


Back to top Go down

"ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ" - Page 3 Empty Re: "ANALIZA MEDIJSKOG SEKTORA U REPUBLICI HRVATSKOJ"

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum