ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Plenkovic : Nama je baš lepo

Go down

Plenkovic : Nama je baš lepo Empty Plenkovic : Nama je baš lepo

Post by RayMabus Thu 25 Aug - 0:06

Hrvatski međunarodni položaj nikad nije bio snažniji, rekao je u srijedu u Zagrebu premijer Andrej Plenkovic na svečanom otvaranju Konferencije veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika, izvještava Hina.

Plenkovic je rekao da se svijet u godinu dana, od prošle konferencije, promijenio i postao zahtjevniji, pa će zahtjevnija postati i uloga diplomatskih predstavnika čiji će angažman postati vezaniji za gospodarske, energetske i financijske teme.

„Mi danas možemo zaista jasno reći da naš međunarodni položaj nikada nije bio snažniji”, rekao je premijer pred predstavnicima diplomacije i nizom ministara iz vlade u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici. Položaj će dodatno od početka iduće godine biti osnažen članstvom u europodručju i šengenu, kazao je Plenkovic. „Devet i pol godina nakon članstva mi ćemo biti s obje noge čvrsto u jezgri i motoru užega kruga europske integracije. To je ogromno političko postignuće”. Hrvatska se time pridružuje samo 15 zemalja koje su članice Europske unije, NATO-a, europodručja i šengenskog prostora, naglasio je premijer. „To govori o pripadnosti Hrvatske najužem krugu, a kad smo dio najužeg kruga onda znamo da smo bitno zaštićeniji i sigurniji, ne samo u obrambenom i političkom smislu nego prije svega ekonomskom i financijskom smislu”, rekao je Plenkovic. „Nadam se, kao što ste to činili dosad, svojim iskrenim entuzijazmom i domoljubljem promovirati hrvatske interese, jačati naš identitet na međunarodnoj razini i tako pridonijeti boljitku svih nas”, zaključio je svoje obraćanje diplomatima.

Godišnja konferencija diplomata održat će se u četvrtak i petak u Zagrebu. Konferenciju u četvrtak ujutro otvara Plenkovic, nakon čega slijedi obraćanje ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, kao i panel rasprave s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora Draganom Čovićem, te potom s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. U petak je predviđeno i obraćanje grčkog šefa diplomacije Nikosa Dendiasa.
RayMabus
RayMabus

Posts : 149481
2014-04-11


Back to top Go down

Plenkovic : Nama je baš lepo Empty Re: Plenkovic : Nama je baš lepo

Post by RayMabus Thu 25 Aug - 0:08

Ovi trola Vučica. Plenkovic : Nama je baš lepo 1f602

Plenkovic : Nama je baš lepo Screenshot_20211209-081423_Facebook
RayMabus
RayMabus

Posts : 149481
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum