korona
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 28 of 50
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Re: korona
Kod nas 8000kn pa ako ih uhvate opet svaki puta veća kazna
muckodjubre- Posts : 11131
2014-04-15
muckodjubre wrote:Kod nas 8000kn pa ako ih uhvate opet svaki puta veća kazna
ako ništa barem će budžet da se puni...
Guest- Guest
Predsednik Osnovnog suda ovde kod mene je teška budala i direktno će da bude odgovoran ako se neko zarazi u sledećem periodu. Pogrešno protumačio preporuku ministarstva u kojim predmetima se postupa i sada pola suđenja koja bi u normalnim okolnostima trebalo da se održe se održavaju u datim okolnostima, a pritom se odlažu zbog vanrednog stanja.
Sada mu je predsednik Visokog saveta sudstva nacrtao u kojim predmetima se postupa u vanrednom stanju, valjda će mu nešto čuknuti u glavu po tom pitanju ili nam ne gine sudbina Osnovnog u Vranju gde je jedan sudija testiran kao pozitivan i ceo sud (predsednik, sudije, osoblje) poslati u karantin 28 dana.
Sada mu je predsednik Visokog saveta sudstva nacrtao u kojim predmetima se postupa u vanrednom stanju, valjda će mu nešto čuknuti u glavu po tom pitanju ili nam ne gine sudbina Osnovnog u Vranju gde je jedan sudija testiran kao pozitivan i ceo sud (predsednik, sudije, osoblje) poslati u karantin 28 dana.
Guest- Guest
Malom retardu želim zdravlje, ali takođe mu želim da prosi za hleb-sve mu seljačko jebem...
Guest- Guest
Mislis samo na malverzacije i unistavanje Imunoloskog il i na protivljenje cijepljenju?jasambrend wrote:river_jude wrote:Jesmo mi citali isti clanak?kic wrote:baš je nategao neke zaključke onoriver_jude wrote:https://www.jutarnji.hr/komentari/miljenko-jergovic-najneugodnije-iskustvo-s-virusom-imao-sam-u-torinu-2003-nikad-nisam-dozivio-nesto-slicno-takvog-lijecnika-i-tretmana-nema-nigdje/10098448/
drag mi je inače ali, za početak:
- pregledao ga je lječnik javnog zdravstva - a on tu anegdotu koristi kao napad na privatno zdravstvu (lol)
- govori o povezivanju i zajedničkom rješavanju problema u svijetu - zapravo su se svi povukli u svoje države, zatvorili granice i sami rješavaju većinom stvari
baš nekako, obrnuto..
Anegdotu koristi za isticanje vaznosti javnog zdravstva. Kritizira sve manju vaznost istog, a vecu privatnog. Ocito je da se ovo drugo bez jakog prvog moze jebat.
S obzirom na u clanku opisanu prvu liniju obrane, uopce ne cude razmjeri epidemije u Italiji.
Tocka 2. Priča za ubuduce. Tipa - nek nam ovo bude lekcija.
No, apsolutne istine nema, jasno. Za malo kalibrirat se, dobar clanak nekog ko ima svoja mišljenja kakvagot.
A mores i pratit onog skorpijinog epidemiologa pa probat povezat njegova razmisljanja s trenutnom situacijom, u Italiji pogotovo.
Čudi me za Sladoljeva...na stranu ono s Imunološkim, ali sad je s ovime potkopao svoj moralni kredibilitet ako ne i ukupan stručni...nije mu ovakvo izljetanje trebalo, a bio je lik na čijoj sam strani po pitanju Imunološkog instituta bio 100%...previše diletantski, a brojke iz Italije to svakodnevno potvrđuju, nemaju što mudrovati više toliko, čak se i Đikić posipao pepelom na kraju....
river_jude- Posts : 587
2015-08-07
Na kaj mislis s tim da su Stampar i sustav fama?baš je nategao neke zaključke onohttps://www.jutarnji.hr/komentari/miljenko-jergovic-najneugodnije-iskustvo-s-virusom-imao-sam-u-torinu-2003-nikad-nisam-dozivio-nesto-slicno-takvog-lijecnika-i-tretmana-nema-nigdje/10098448/
- pregledao ga je lječnik javnog zdravstva - a on tu anegdotu koristi kao napad na privatno zdravstvu (lol)
- govori o povezivanju i zajedničkom rješavanju problema u svijetu - zapravo su se svi povukli u svoje države, zatvorili granice i sami rješavaju većinom stvari
baš nekako, obrnuto..
A sto si mislio da je on pametan ?
Svi iznose samo poluinformacije i dizu paniku jer citatelji sve hipertrofiraju i nekriticki gledaju
Najbolji primjer je kako virus ostane na drskama u tramvaju i koliko dugo..ispadne katastroficno ..a u biti to je najrjedji oblik prenosenja virusa..k tome postoji virulencija patogena,odnosno broj necega (crstica,virusa,toksina etc etc) sto uzrokuje bolest..nesto kao lethal dose 50 za lijekove i otrove
Btw nemojte spominjati andriju stampara ,ta "medicina" i "sustav" su fama
Nemam konretno misljenje o danasnjoj situaciji, jer nemam kak biti upucen, al da je svojevremeno doprinjel podizanju javne svijesti o zdravlju i nacinima na koje ga ocuvati, ko i opcenitom podizanju zdravstva na visi nivo, mu je tesko osporiti.
2015-08-07
Veoma proročanski princip:
Pitanje narodnog zdravlja je od većeg ekonomskog nego humanitarnog značaja.
Pitanje narodnog zdravlja je od većeg ekonomskog nego humanitarnog značaja.
2015-08-07
river_jude wrote:Mislis samo na malverzacije i unistavanje Imunoloskog il i na protivljenje cijepljenju?jasambrend wrote:river_jude wrote:Jesmo mi citali isti clanak?kic wrote:baš je nategao neke zaključke onoriver_jude wrote:https://www.jutarnji.hr/komentari/miljenko-jergovic-najneugodnije-iskustvo-s-virusom-imao-sam-u-torinu-2003-nikad-nisam-dozivio-nesto-slicno-takvog-lijecnika-i-tretmana-nema-nigdje/10098448/
baš nekako, obrnuto..
Anegdotu koristi za isticanje vaznosti javnog zdravstva. Kritizira sve manju vaznost istog, a vecu privatnog. Ocito je da se ovo drugo bez jakog prvog moze jebat.
S obzirom na u clanku opisanu prvu liniju obrane, uopce ne cude razmjeri epidemije u Italiji.
Tocka 2. Priča za ubuduce. Tipa - nek nam ovo bude lekcija.
No, apsolutne istine nema, jasno. Za malo kalibrirat se, dobar clanak nekog ko ima svoja mišljenja kakvagot.
A mores i pratit onog skorpijinog epidemiologa pa probat povezat njegova razmisljanja s trenutnom situacijom, u Italiji pogotovo.
Čudi me za Sladoljeva...na stranu ono s Imunološkim, ali sad je s ovime potkopao svoj moralni kredibilitet ako ne i ukupan stručni...nije mu ovakvo izljetanje trebalo, a bio je lik na čijoj sam strani po pitanju Imunološkog instituta bio 100%...previše diletantski, a brojke iz Italije to svakodnevno potvrđuju, nemaju što mudrovati više toliko, čak se i Đikić posipao pepelom na kraju....
Na malverzacije ofkors... a glede cijepljenja mislim da se protivio samo nekvalitetnim supstitutima koje je nametao užasni HZZO, taj odvratni rasadnik uhljeba...
darth_vader-
2014-04-17
da nije debil ne bi niti išao u loreal. oni su ga samo potaknuli da bude još veći debil, takvim vrijednostima oni uče svoje igrače.
ali šta to treba tebi objašnjavati pederčiću kad si i sam debil skupa s niškim ciganom, naime svi simpatizeri loreala su jednostavno debili.
End- Posts : 21177
2015-08-25
river_jude wrote:Veoma proročanski princip:
[size=39]Pitanje narodnog zdravlja je od većeg ekonomskog nego humanitarnog značaja.[/size]
Upravo si dao odgovor na svoje pitanju o stamparu .
Ne treba ici u takve krajnosti . Sto mislis kako to odraditi i naplatiti ? Takav sustav nije odrziv . Ako ces nekome devalvirati rad pod parolom opceg dobra, kakvu poruku dajes radnicima i onima koji bi to (mozda) radili u buducnosti? Stampar je imao utjecaja u metodologiji rada,no opci postulati su mu cisto komunisticki te je on bio savrsen maneken partije i poslijeratne drzave . Nase zdravstvo je u problemima zbog toga sto nismo napravili tranziciju iz tog socijalistickog(ukljucujuci i promjenu percepcije obicnog covjeka prema zdravstvenom sustavu) i modernog samoodrzivog sustava . Pritom se ne zalazem niti smatram da je americki tip pravedan i ispravan . No cinjenica je da u yugovini kada nije bilo para se samo potiho stancao novac te se umjetno stvarao privid izobilja i odrzivosti . Vanjski dug druga tita je bio ogroman ,no javno se to nikad nije smjelo spominjati jer smo zivjeli u najboljoj zemlji,zemlji meda i mlijeka . Upravo je taj dug jedan od najvecih razloga zasto danas tako (lose) zivimo ,uz rat naravno.
Liste cekanja ne postoje zbog toga sto medicinsko osoblje malo radi( u stvarnosti jedan subspecijalisra napravi 4-5x pregleda vise nego isti u nekoj zemlji zapadne europe) ,vec zato sto se nema novca u sustavu da plate radnike (zaposle nove ili postojecem kadru plate posteno prekovremeni rad) . Drugi razlog koji malo tko zna je sto HZZO određuje cijenu usluge ,struka tu prakticno nema utjecaja .oni kontinuirano smanjuju cijenu usluge pregleda,dijagnosticke obrade i operacija te bolnice ne mogu pokriti troskove . Tragicno je da operacija zuci kosta manje od ugradnje umjetnih noktiju,dobijete novca da ne mozete pokriti troskove i materijal za operaciju,a kamoli radnika.
Sad se stalno spominje odgovornost ,kako se treba pridrzavati pravila..zanimljivo je to kad se digne medijska hajka..no gdje nestaje odgovornost drustva prema recimo gripi ili bilo kojoj drugoj bolesti ..gdje nestaje nasa odgovornost prema sustavu ,gdje odbijamo vise participirati(placati skuplje dopunsko ) da bi sustav funkcionirao i da bi u njemu bilo novca za onkoloske pacijente ili one sa rijetkim bolestima,odnosno da stavimo vise novca sustavu na raspolaganje . Prevencija i lijecenje nisu besplatni . Također gdje nestaje odgovornost prema alkoholu i duhanu ? Ili u prometu ? Ljudska neodgovornost i egoisticnost sve to uzrokuju i tu nitko ne propagira odgovornost,no sada iskace iz pastete,cisto licemjerje .
Da se vratim na osiguranja, sve zapadne zemlje daleko vise odcajaju za zdravstvo , no mi zivimo u zabludi i trebamo se mjeriti (nazalost) sa rumunjskom,bugarskom etc etc..cak su i oni shvatili to ,povecali su namete,a odljev radnika smanjili povecanjem place radnika . U rumunjskoj su place doktora porasle 70-170% , place su im oko 2k eura,sve prekovremeno im je dodatak na to,pa tko voli nek izvoli.S druge strane u hrvatskoj je placa doktora malo vise od 1000 eura..oko 8k kuna .
Najgnusnija mi je bila ova fora sa pljeskanjem u podne,cisto socijalisticka propaganda u stili alije sirotanovica i ostalih "heroja" rada. Dajte im najvecu "lopatu" da mogu jos vise raditi za isto ili manje novaca da bi sustav i raja bili mirni .
Sustav zdravstvene zastite je uzasan i cudom se uspijeva odrzati zahvaljujuci entuzijazmu i naporu zdravstvenih radnika koje ce obican puk opet pljuvati cim pandemija koronavirusa prestane.
Sustav ni na jednoj razini nije dobro organiziran,ni primarnoj,ni sekundarnoj ni tercijarnoj. Javno zdravstvo ne radi ni ono sto bi trebalo,dio procjepe prebacuje u primarnu zdravstvenu zastitu,svu podjelu supstitucijske terapije, tj opioida -narkotika ovisnicima su prebacili u PZZ. Trebam li dalje nabrajati ?
Nasa politicka scena (lijeva,desna,centralna) se hvali da je nas zdravstveni sustav odlican,među najboljima. To se puni glava raji koja onda ovu agoniju podrzava i odbija promjene,realno ,da bilo koja vlast poveca namete (ili napravi reoonstrukciju sustava)u zdravstvu bi izgubila sljedece izbore iako bi dugorocno na boljitku bili svi.
Da je nas sustav dobar bio bi prepoznt i kopiran drugdje.
Stamparu ne osporavam uvođenje organizacije i metodologije,nesto sto je u to doba bilo neophodno No s druge strane on je bio savrseni pijun tog vremena koji je propagirao ono sto je sustav trazio i predstavljao . Njegova ideja u ovom dobu nije prihvatljiva/primjenjiva i treba je prilagoditi sadasnjoj situaciji.
Upravo za tom rekonstrukcijom i promjenom vapi nas sustav , no to se nece dogoditi dok nas narod ne preraste utopijski socijalizam kojim je indoktriniran.
Guest- Guest
e fino, dobrim dijelom se slažem, i dobrim dijelom su sami ljudi krivi za zdravstveno stanje u kojem se nalaze: nedovoljno kretanja, loše prehrambene navike isl- ali to se ne smije reći već se očekuju čuda od doktora isto s druge strane što nije realno-
dybala se zalaže za veća primanja zdravstvenih radnika, i mislim da nema osobe koja to ne bi potpisala u Hrvatskoj u svakom trenu, a ne samo sad-
ali zašto se to ne dogodi? zato što političari odlučuju, kao što i sam pišeš, HZZO određuje cijene itd-
zašto dybala onda ne dovršiš do kraja svoju misao koje je i jedino pravo rješenje: da cijene medicinskih uslga prepustimo i damo tržištu!
ljudi će postati odgovorniji prema svom zdravlju onda i neće za sve trčati po lijekove itd, a druga stvar je što i sam kažeš, operacija neka košta kao neka pedikura - a takve se dvije stvari ne mogu usporediti, i zato bi bilo realno da ne postoji obvezno izdvajanje za zdravstvo, nego da svako za sebe uplaćuje ako želi, jer ovako je situacija: svi plaćamo za sve, iako sami većinu vremena ne koristimo tu zdravstvenu pomoć, a kad nam zatreba: dobijemo nisku razinu pomoći od demotiviranih i podplaćenih medicinskih radnika koji rade u siromašnim i ograničenim uvjetima - reci da nije tako?
naravno da svi odmah postave pitanje, a šta s onima koji si ne mogu uplaćivati za svoje vlastito zdravstveno osiguranje i skrb-
ali ako ne možeš za zdravlje izdvajati, za šta možeš?
gotovo ništa nije besplatno, i to treba prihvatiti-
može se napraviti fond u koji se može dobrovoljno uplaćivati za one koji nemaju mogućnosti zarađivanja i uplaćivanja u to hipotetsku šemu koju predlažem-
ili se bojite situacije kad stvarno treba pokazati koliko smo solidarni?
Neke mjere koje predlazes mi se cine kao zdr u americi.
I kada bi svaki od nas placao zdravstvo koliko "zeli" neki bi opet placali prrvise, a ne bi koristili te med usluge.
Neki ne bi mogli platiti, a bile bi im nuzno potrebne.
Btw. Jednom mi je jedna zzenska rekla "ti uopce ne moras raditi, onaj tvoj ionako zaradi 8 000kn"
Ne znam zasto ljudi misle, poneki, da med ddjelatnici zaraduju puno... Moj zaradi oko 5 000 a ima bijesne smjene.
Tokom sezone ima brutalne prekovremene, dobije 400-500kn vise.
I kada bi svaki od nas placao zdravstvo koliko "zeli" neki bi opet placali prrvise, a ne bi koristili te med usluge.
Neki ne bi mogli platiti, a bile bi im nuzno potrebne.
Btw. Jednom mi je jedna zzenska rekla "ti uopce ne moras raditi, onaj tvoj ionako zaradi 8 000kn"
Ne znam zasto ljudi misle, poneki, da med ddjelatnici zaraduju puno... Moj zaradi oko 5 000 a ima bijesne smjene.
Tokom sezone ima brutalne prekovremene, dobije 400-500kn vise.
Guest- Guest
Ti znaš da si glup ko tri kuraca. Svi ostali to znamo. Uopće se ne trebaš trudit i dokazivat nam to svaki dan. Smanji glupoću, srušit ćeš nam forum.End wrote:da nije debil ne bi niti išao u loreal. oni su ga samo potaknuli da bude još veći debil, takvim vrijednostima oni uče svoje igrače.
ali šta to treba tebi objašnjavati pederčiću kad si i sam debil skupa s niškim ciganom, naime svi simpatizeri loreala su jednostavno debili.
Dybala wrote:river_jude wrote:Veoma proročanski princip:
[size=39]Pitanje narodnog zdravlja je od većeg ekonomskog nego humanitarnog značaja.[/size]
Upravo si dao odgovor na svoje pitanju o stamparu .
Ne treba ici u takve krajnosti . Sto mislis kako to odraditi i naplatiti ? Takav sustav nije odrziv . Ako ces nekome devalvirati rad pod parolom opceg dobra, kakvu poruku dajes radnicima i onima koji bi to (mozda) radili u buducnosti? Stampar je imao utjecaja u metodologiji rada,no opci postulati su mu cisto komunisticki te je on bio savrsen maneken partije i poslijeratne drzave . Nase zdravstvo je u problemima zbog toga sto nismo napravili tranziciju iz tog socijalistickog(ukljucujuci i promjenu percepcije obicnog covjeka prema zdravstvenom sustavu) i modernog samoodrzivog sustava . Pritom se ne zalazem niti smatram da je americki tip pravedan i ispravan . No cinjenica je da u yugovini kada nije bilo para se samo potiho stancao novac te se umjetno stvarao privid izobilja i odrzivosti . Vanjski dug druga tita je bio ogroman ,no javno se to nikad nije smjelo spominjati jer smo zivjeli u najboljoj zemlji,zemlji meda i mlijeka . Upravo je taj dug jedan od najvecih razloga zasto danas tako (lose) zivimo ,uz rat naravno.
Liste cekanja ne postoje zbog toga sto medicinsko osoblje malo radi( u stvarnosti jedan subspecijalisra napravi 4-5x pregleda vise nego isti u nekoj zemlji zapadne europe) ,vec zato sto se nema novca u sustavu da plate radnike (zaposle nove ili postojecem kadru plate posteno prekovremeni rad) . Drugi razlog koji malo tko zna je sto HZZO određuje cijenu usluge ,struka tu prakticno nema utjecaja .oni kontinuirano smanjuju cijenu usluge pregleda,dijagnosticke obrade i operacija te bolnice ne mogu pokriti troskove . Tragicno je da operacija zuci kosta manje od ugradnje umjetnih noktiju,dobijete novca da ne mozete pokriti troskove i materijal za operaciju,a kamoli radnika.
Sad se stalno spominje odgovornost ,kako se treba pridrzavati pravila..zanimljivo je to kad se digne medijska hajka..no gdje nestaje odgovornost drustva prema recimo gripi ili bilo kojoj drugoj bolesti ..gdje nestaje nasa odgovornost prema sustavu ,gdje odbijamo vise participirati(placati skuplje dopunsko ) da bi sustav funkcionirao i da bi u njemu bilo novca za onkoloske pacijente ili one sa rijetkim bolestima,odnosno da stavimo vise novca sustavu na raspolaganje . Prevencija i lijecenje nisu besplatni . Također gdje nestaje odgovornost prema alkoholu i duhanu ? Ili u prometu ? Ljudska neodgovornost i egoisticnost sve to uzrokuju i tu nitko ne propagira odgovornost,no sada iskace iz pastete,cisto licemjerje .
Da se vratim na osiguranja, sve zapadne zemlje daleko vise odcajaju za zdravstvo , no mi zivimo u zabludi i trebamo se mjeriti (nazalost) sa rumunjskom,bugarskom etc etc..cak su i oni shvatili to ,povecali su namete,a odljev radnika smanjili povecanjem place radnika . U rumunjskoj su place doktora porasle 70-170% , place su im oko 2k eura,sve prekovremeno im je dodatak na to,pa tko voli nek izvoli.S druge strane u hrvatskoj je placa doktora malo vise od 1000 eura..oko 8k kuna .
Najgnusnija mi je bila ova fora sa pljeskanjem u podne,cisto socijalisticka propaganda u stili alije sirotanovica i ostalih "heroja" rada. Dajte im najvecu "lopatu" da mogu jos vise raditi za isto ili manje novaca da bi sustav i raja bili mirni .
Sustav zdravstvene zastite je uzasan i cudom se uspijeva odrzati zahvaljujuci entuzijazmu i naporu zdravstvenih radnika koje ce obican puk opet pljuvati cim pandemija koronavirusa prestane.
Sustav ni na jednoj razini nije dobro organiziran,ni primarnoj,ni sekundarnoj ni tercijarnoj. Javno zdravstvo ne radi ni ono sto bi trebalo,dio procjepe prebacuje u primarnu zdravstvenu zastitu,svu podjelu supstitucijske terapije, tj opioida -narkotika ovisnicima su prebacili u PZZ. Trebam li dalje nabrajati ?
Nasa politicka scena (lijeva,desna,centralna) se hvali da je nas zdravstveni sustav odlican,među najboljima. To se puni glava raji koja onda ovu agoniju podrzava i odbija promjene,realno ,da bilo koja vlast poveca namete (ili napravi reoonstrukciju sustava)u zdravstvu bi izgubila sljedece izbore iako bi dugorocno na boljitku bili svi.
Da je nas sustav dobar bio bi prepoznt i kopiran drugdje.
Stamparu ne osporavam uvođenje organizacije i metodologije,nesto sto je u to doba bilo neophodno No s druge strane on je bio savrseni pijun tog vremena koji je propagirao ono sto je sustav trazio i predstavljao . Njegova ideja u ovom dobu nije prihvatljiva/primjenjiva i treba je prilagoditi sadasnjoj situaciji.
Upravo za tom rekonstrukcijom i promjenom vapi nas sustav , no to se nece dogoditi dok nas narod ne preraste utopijski socijalizam kojim je indoktriniran.
Zdravstvo privatizirati... i ovakav sustav javno-privatnog sustava je degeneričan i neodrživ...pojedini specijalisti imaju liste čekanja na određene preglede u bolnici veće od godine dana, a onda u popodnevnoj smjeni kod istog tog specijaliste, ali ovaj put u privatnoj praksi, dođeš maltene isti dan na red, a onda ti bolnica gdje taj isti vodi cijeli odjel, ne želi uzeti na patologiji biopsiju jer si bio kod privatnika ...sve je to degenerično i nemojte se čuditi kad ljudi počnu s bacačem plamena dolaziti po zdravstvenu uslugu... nema u ovoj državi nigdje reda, ali zdravstvo nam je poseban cirkus, na stranu izvrsni pojedinci koji se zaista nadljudski trude održati ovakav degenerični sustav da se ne raspadne u tri pičke mile materine...
darth_vader-
2014-04-17
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Similar topics
» korona
» KORONA VLADA, A SINJ BEZBRIŽNO UŽIVA NA MASOVNOJ KAVI: 61 posto testiranih je pozitivno, a Sinjani tvrde; ‘Za pola svita ovde, korona je laž‘
» korona
» Korona?Kakva korona.Tuzit ce drzavu zbog korone koju smatra 'bolescu' kojom se zele ograniciti slobode i sa koja sluzi u politicke svrhe
» korona
» KORONA VLADA, A SINJ BEZBRIŽNO UŽIVA NA MASOVNOJ KAVI: 61 posto testiranih je pozitivno, a Sinjani tvrde; ‘Za pola svita ovde, korona je laž‘
» korona
» Korona?Kakva korona.Tuzit ce drzavu zbog korone koju smatra 'bolescu' kojom se zele ograniciti slobode i sa koja sluzi u politicke svrhe
» korona
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 28 of 50