ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nikšić: "Brine me Komšić. Nestabilan je, brate."

Go down

Nikšić: "Brine me Komšić. Nestabilan je, brate." Empty Nikšić: "Brine me Komšić. Nestabilan je, brate."

Post by Hektorović 8/2/2019, 05:59

Nikšić: "Brine me Komšić. Nestabilan je, brate."
"Nestabilan je od samog početka karijere. Još otkako je napustio načelničku poziciju u Novom Sarajevu i otišao na poziciju ambasadora u Beogradu koju je također napustio, da bi napustio SDP i ušao u koaliciju sa SDA, da bi onda sa svojim ministrima napustio i koaliciju sa SDA."
Zastupnik SDP-a u Skupštini KS Damir Nikšić objavio je novi blog u kojem je napisao da ga najviše brine Željko Komšić (DF).
Njegov blog prenosimo u cijelosti:
- Jedini za koga se brinem više nego što se brinem za kolegu Čamparu (koji vodi dvije politike: jednu protiv budžeta KS iz pozicije Vlade Federacije BiH, a drugu hrpom amandmana za taj isti budžet, ali kao zastupnik u Kantonu) je Komšić.
Brine me Komšić. Konstantno. Odavno.
Pravo sam zabrinut za njega. Nestabilan je, brate.
Nestabilan je od samog početka karijere. Još otkako je napustio načelničku poziciju u Novom Sarajevu i otišao na poziciju ambasadora u Beogradu koju je također napustio, da bi napustio SDP i ušao u koaliciju sa SDA, da bi onda sa svojim ministrima napustio i koaliciju sa SDA.
Još uvijek se ne zna da li je napustio trenutnu koaliciju (Bh. blok). Ne znamo ni da li on u ovom trenutku to zna ili bi mi to trebali znati umjesto samozatajnog njega.
Da ti se zamanta.
Ako bude odlučan u namjeri da ide u opoziciju na svim nivoima, pa i u Kantonu Sarajevo, vjerovatno će biti dosljedan, ako ne toj svojoj odluci, a ono barem svojoj tradiciji napuštanja, pa će napustiti i trenutnu poziciju člana Predsjedništva.
Vele: “Izabrali su ga birači direktno, pa zašto bi napuštao?”
Ne znam, valjda iz istog razloga iz kojeg je napustio načelničku fotelju na koju je također direktno izabran. Treba ga priupitati. Provjeriti s njim.
Doduše ni prije nije napuštao poziciju člana Predsjedništva. Naprotiv. Bilo je i repete (a sada i “treća sreća”). Osladilo se valjda.
Nije napustio ni zastupničku poziciju u Parlamentu u kojemu je za pet milja plate mjesečno (240.000 KM za mandata) značajno patriotski šutio.
Bilans za četiri godine:
Zastupničkih pitanja – 0 kom. Zastupničkih inicijativa – 0 kom.
Šta hoćeš za te pare?!
U stvari uvijek može napustiti Bh. blok i dokazati svoju dosljednost “napuštanju”. Win-win situacija.
 Zaustavio Suljo Fatu u tijesnom mračnom prolazu i kaže joj:
– Fato, sad biraj: ili – ili!
Kaže Fata:
– Ili.
Znamo da je posljednjih nekoliko mjeseci svaki put omrknuo sa dogovorom sa Bh. koalicijom, a osvanuo sa svojim solo istupima. I njegova kandidatura za člana Predsjedništva je tako tekla, ako se dobro sjećamo.
Što se trenutne situacije tiče: ako ovog puta nije postojala nikakva nagodba sa SDA da im isporuči Kanton Sarajevo u zamjenu (ili znak zahvalnosti) za fotelju u Predsjedništvu, onda se radi o nekoj bipolarnoj politici (da ne kažem poremećaju) koja iz jedne krajnosti žarke želje za koalicijom sa glavnim etnonacionalnim partijama već narednog dana prevrne u drugu krajnost totalne opozicije na svim nivoima.
Jedino što je konstantno i stabilno u njegovoj bipolarnoj toplo-hladno, cik-cak politici je upravo ta nestabilnost. Možda je to zbog njegove (ne)stabilne saradnje sa njegovim (ne)stabilnim ex-sadašnjim saradnicima i savjetnicima - napisao je Nikšić.
Hektorović
Hektorović

Posts : 24544
2018-04-10


Back to top Go down

Nikšić: "Brine me Komšić. Nestabilan je, brate." Empty Re: Nikšić: "Brine me Komšić. Nestabilan je, brate."

Post by vuksadinare 8/2/2019, 07:12

..prevedeno komsic zeli biti totalitarist..svu vlast za sebe...dokaz prevelikog ega i sebicnosti..no problem je sto je intelektualno i mentalno deficitaran i sto ga svi kuze ali nekima je trenutno zbog svojih interesa i takav potreban dok im treba..kad im ne treba po obicaju bude odbacen kao zadnja krpa..ali on to izgleda da nikako skuzi...
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 95153
2015-09-08


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum