nešto pozitivno

Page 15 of 26 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20 ... 26  Next

Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by abraham on 19/8/2018, 14:08

@marcellus wrote:inače za neupućene guardian je obavještajni kanal britanske tajne službe
Zesce sranje.

_________________
But I'm near the end and I just ain't got the time
And I'm wasted and I can't find my way home.
abraham
abraham

Male
Posts : 10747
2014-04-14


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sora on 19/8/2018, 19:51

@abraham wrote:nešto pozitivno - Page 15 Img_3727
@marcellus wrote:inače za neupućene guardian je obavještajni kanal britanske tajne službe
Zesce sranje.

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 16677
2014-04-29


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sora on 19/8/2018, 19:51

Oni znaju sto je Guardian 

Strucnjaci medijski

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 16677
2014-04-29


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 20/8/2018, 18:08

Instagram račun Hrvatske turističke zajednice ostvario je više od milijun oznaka #CroatiaFullOfLife. Navedena je oznaka odlično prihvaćena na ključnim emitivnim tržištima, ali i među brojnim fanovima svih dobnih skupina, poručuju iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).


‘Posebno nas veseli konstantan rast broja fanova na društvenoj mreži Instagram koja se prometnula u jedan od najvažnijih promotivnih kanala. Trenutno nas na Instagramu prati više od 260 tisuća fanova, a brojka je svakim danom veća, što potvrđuje i izuzetno velik broj interakcija koje ostvaruju naše objave i fotografije. Brojne pohvale koje su nam pristigle za rad na društvenim mrežama za nas predstavljaju veliku motivaciju u provedbi daljnjih aktivnosti’, kaže direktor HTZ-a Kristjan Staničić, pritom pozvavši fanove da na Instagramu koriste GIF #CroatiaFullOfLife autora Ivana Bošnjaka.


Hrvatska turistička zajednica je povodom objave milijunte oznake pripremila prigodne poklon pakete za vjerne fanove pa će stručni žiri, uz pomoć glasova samih fanova, odabrati najljepšu tjednu tematsku fotografiju pod zadanim oznakama, odnosno definiranim kategorijama. Među definiranim kategorijama i oznakama u sklopu kojih će se dodjeljivati poklon paketi je #CroatiaFullOfBeaches putem koje će se birati najljepša fotografija hrvatske plaže, dok je za odabir najljepše fotografije prirode kreirana oznaka #CroatiaFullOfNature, poručuju iz HTZ-a.
Putem oznake #CroatiaFullOfSunsets birat će se najljepša fotografija zalaska sunca, dok će se putem oznake #CroatiaFullOfFlavours birati najljepša fotografija vrhunske hrvatske gastronomske ponude. Ovo su samo neke od kategorija putem kojih će inozemni i domaći turisti imati priliku pokazati svoje najljepše fotografije hrvatskih plaža, gradova, atrakcija i doživljaja.


Promocija Slavonije na društvenim mrežama


Za početak rujna planirana je realizacija drugog dijela projekta „Visit Slavonia, Share Slavonia“, a u sklopu kojeg slavonske destinacije obilaze popularni blogeri i influenseri s ključnih emitivnih tržišta. Prvi dio projekta uspješno je realiziran u srpnju, podsjećaju iz HTZ-a, kada je program uključivao destinacije poput Osijeka, Đakova, Vinkovaca i Vukovara. Slavoniju je tada posjetilo deset blogera i influencera s tržišta Njemačke, Poljske, UK-a, Švedske, Belgije, Nizozemske i Japana, a promotivne objave o Slavoniji je samo na dnevnoj bazi vidjelo oko milijun ljudi.
Putovanje i boravak blogera u Slavoniji bit će uživo emitiran i na društvenim mrežama HTZ-a, a dodatni promotivni značaj projekta je što su svi blogeri, osim za teme putovanja, specijalizirani i za druge teme poput eno-gastronomije, kulture ili mode.


Izvor: Tportal.hr
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 20/8/2018, 18:13

Golden Olive Oil – ekstra djevičansko maslinovo ulje obogaćeno listićima 24-karatnog zlata – proizvod je 19 malih obrtnika okupljenih oko tvrtke Kreativni laboratorij koju vodi Antonio Božić.


Prije pet godina britanski trgovački lanac Harrods njihovo ulje proglasio je luksuznim proizvodom godine, a vrhunsko ulje iz Hrvatske sa zlatnim listićima danas se izvozi u cijeli niz zemalja, piše Index.
Za Golden Olive Oil koriste se maslinova ulja raznih proizvođača. Nisu vezani za samo jednog proizvođača ali Božić kaže da je izvor velik jer je u Hrvatskoj vrhunskih ulja sve više.


”Mi nemamo svoje maslinike i nismo se vezali za samo jedan maslinik, ili jednog proizvođača, nego idemo na razna kušanja ulja i odaberemo ono što nam se najviše sviđa po karakteristikama. Ako je bila loša sezona u Dalmaciji, idemo u Istru, ako je u Istri bila loša sezona, idemo u Dalmaciju. Pod lošom sezonom mislim na bolesti vremenskih prilika. Nismo vezani da samo kupujemo od jednog proizvođača. Danas u Hrvatskoj imate, zaista bez pretjerivanja, 70-80 maslinovih ulja koja su top”, kaže Božić.

Zlatno maslinovo ulje prisutno je na više inozemnih tržišta, a od sredine prošle godine krenulo se i s plasmanom u Hrvatskoj.


Izvor: Poslovni.hnešto pozitivno - Page 15 Limited
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 21/8/2018, 10:44

Građanima će atletski stadion biti otvoren 24 sata dnevno 365 dana godišnje – rekao je gradonačelnik.


Gradski stadion u Vukovaru u Ulici 204. Vukovarske brigade na kojem je dosad odigrano na tisuće utakmica, među kojima i one 1. HNL, odlazi u povijest. Na njegovom će mjestu biti izgrađen moderni atletski stadion s popratnim sadržajima za što je već potpisan i ugovor o izvođenju radova vrijedan 3,1 milijun kuna. Prema projektu stadion će biti pretvoren u atletski s atletskom stazom, dva pjeskolova za skok u dalj, zaletištem za skok u vis i s motkom kao i zaletištima za bacanje koplja, kugle i diska te stiplom – vodenom preprekom.
Govoreći o projektu, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako će završetkom radova grad dobiti atletski stadion koji će zadovoljavati norme za održavanje atletskih natjecanja po svjetskim standardima. Podsjetio je i na Strategiju razvoja sporta u gradu prema kojoj je, što se tiče sportskih aktivnosti, najvažnije osigurati zdrav razvoj naših najmlađih sugrađana poticanjem bavljenja sportom te razvijanja zdravih životnih navika.


– Jednako nam je važan i rekreativni sport građana. Drago nam je kad imamo vrhunske sportaše, no profesionalni sport ipak je u drugom planu. Stoga nam je ovaj objekt jako važan te smo ga i odlučili napraviti jer smo procijenili da gradu nedostaje sportski sadržaj upravo ovoga tipa, a koji će građanima biti otvoren 24 sata dnevno 365 dana godišnje. U gradu ima značajan broj šetača i trkača, a dovršetkom projekta imat će mjesto na kojemu će moći sigurno i ugodno upražnjavati svoje treninge i rekreaciju na ravnoj i fleksibilnoj površini, s gradskom rasvjetom i to u svim vremenskim uvjetima – rekao je Penava.


Partner Gradu Vukovaru na ovom projektu je Hrvatski atletski savez koji sufinancira izradu projektne dokumentacije kao i postavljanje završnog sloja atletske staze i nabavu opreme za borilišta. U realizaciju projekta uključio se i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara koji osigurava sredstva za provedbu ugovora. Prema riječima predsjednice Fonda Ljiljane Blažević planirana su sredstva od 3,5 milijuna kuna određena još 17. studenog prošle godine, ali je Grad Vukovar prethodno morao provesti opsežan i precizan posao javne nabave. Nakon provedbe navedenog projekta u planu je urediti i nogometno-atletski kompleks koji obuhvaća izgradnju klupskih svlačionica i prostorija, gradnju tribina, izgradnju ograde oko sportskoga kompleksa, gradnju parkirališta, pješačkih staza, javne rasvjete i krajobraznog uređenja za što su osigurana sredstva u Intervencijskome planu grada Vukovara u iznosu od 4 milijuna kuna.


Izvor: Lokalni.hr
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 25/8/2018, 09:30

Prvo pivo skuhano u novom proizvodnom pogonu Vukovarsko mikropivovare danas je napunjeno u čaše na svečanosti povodom investicije tvrtke K pivovari u cijenjeni i poznati hrvatski brend piva.


Svečanim otvorenjem završava se izgradnja novog proizvodnog pogona mikropivovare, u kojoj će se proizvoditi Vukovarsko pivo, od početka godine u vlasništvu tvrtke K pivovari, tvrtke kćeri Zagrebačke pivovare. Vrijednost investicije je 11 milijuna kuna i predstavlja značajno ulaganje u hrvatsko gospodarstvo, lokalnu zajednicu i domaće ljudske resurse, poručili su danas novi vlasnici na svečanosti u poslovno-inovacijskom centru BIC-Vukovar.


Ulaganje u Vukovar i vrijednu investiciju komentirao je i predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Marko Njavro: „Cjelokupno pivsko naslijeđe Zagrebačke pivovare, odnosno vodeću poziciju na tržištu, stoljetno znanje i iskustvo u proizvodnji piva odlučili smo pretočiti u rastući segment specijalnih piva male proizvodnje, uz nastavak razvoja naših prepoznatljivih brendova. Otvaranje mikropivovare Vukovarsko zato je još jedan u nizu projekata na koje smo iznimno ponosni i kojim pokazujemo izvrsnost svojih zaposlenika, pouzdanost u poslovanju i odlično partnerstvo s lokalnom zajednicom. Tim ulaganjem želimo poticati daljnje investicijsko ozračje u gradu Vukovaru i Vukovarsko – srijemskoj županiji, a posebno se zahvaljujemo Gradu Vukovaru i gradonačelniku Ivanu Penavi na pomoći i susretljivosti oko pronalaska adekvatnog prostora za novi početak proizvodnje Vukovarskog piva.”


Vukovarsko je zadržalo sve svoje vrijednosti kao i izvorni okus i izgled. Radi se naime o svijetlom nepasteriziranom pivu koje se među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje, a sada će se nastaviti proizvoditi prema istoj recepturi. Godišnji kapacitet Vukovarsko mikropivovare iznosi 5.000 hektolitara godišnje, a s obzirom na snažnu distribucijsku mrežu Zagrebačke pivovare, taj poznati pivski brend iz Vukovara sada će biti dostupan diljem Hrvatske, u svim prodajnim kanalima kako bi zadovoljio potražnju ljubitelja specijalnih piva.
Koliko je ta investicija važna za poticanje daljnjih ulaganja u lokalnu zajednicu istaknuo je na svečanosti i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava: „Iznimno smo ponosni što će se ime grada Vukovara prenositi u svim dijelovima Hrvatske kroz naše lokalno pivo. Tvrtke K pivovari i Zagrebačka pivovara prepoznale su mogućnosti koje nudi naš domaći brend i sretni smo jer smo uspjeli podržati interese takvih ozbiljnih investitora. Uvijek nas raduju prilike za daljnji razvoj, otvaranje novih radnih mjesta i brži gospodarski razvoj za naše građane u Vukovaru, pa su naša vrata uvijek otvorena za razgovore i proširivanje gospodarskih potencijala u lokalnoj zajednici.”


Društvo ljubitelja piva je Vukovarsko pivo 2010. godine proglasilo najboljim hrvatskim pivom zbog njegovog okusa i priče koja nosi sjećanja na grad Vukovar. U međuvremenu je taj pivski brend zamalo pao u zaborav, na žalost brojnih ljubitelja piva.


Trendove u mikropivarstvu i budućnost Vukovarskog pojasnila je Tina Puhalo, direktorica tvrtke K pivovari: “Za tvrtku K pivovari 2018. godina važna je zbog ulaska u rastući segment specijalnih piva, male proizvodnje. Procjene su da u Hrvatskoj navedeni segment piva drži oko jedan i pol posto tržišta, a na razvijenim tržištima kao što su Češka ili SAD, postoci prelaze deset ili čak do 20 posto. Vjerujemo da smo zato na vrijeme krenuli s razvojem Grif piva, a sada smo s Vukovarskim upotpunili svoj portfelj sa specijalnim svijetlim nepasteriziranim pivom. Mikropivovare su fleksibilne, brzo reagiraju na potrebe potrošača, a uloženi veliki entuzijazam prijašnjeg vlasnika u stvaranje jednog od najboljih hrvatskih piva, sada ćemo dodatno pojačati i vratiti ga na mjesto koje zaslužuje.”


HGK je prepoznala značaj mikropivovara okupljajući proizvođače unutar Grupacije malih nezavisnih pivovara HGK istaknuo je Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam i pojasnio: „Pivarska industrija je strateška prehrambena industrija koja izravno ili neizravno zapošljava preko 28 tisuća radnika. Jedna je od rijetkih u sektoru hrane i pića s pozitivnom vanjskotrgovinskom bilancom te suficitom od 10 do 20 milijuna eura na godišnjoj razini. U industriji je u posljednjih pet godina vidljiv trend povećanja udjela mikropivovara, čiji značaj daleko nadilazi njihove proizvodne kapacitete. Kroz specifične tehnologije i recepture, inovacije i bogatstvo različitih okusa mikropivovare mogu značajno pridonijeti gastronomskom identitetu pojedinog područja i turističkoj ponudi.”


Izvor: Vukovar.hr ; Foto: Vukovar.hr


nešto pozitivno - Page 15 Vuko2
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 26/8/2018, 17:38

gledam teme pa se pitam kako vam se da čitati i lijepiti toliku negativu.. toliko ste ogrezli u negativnim vijestima da sami postajete negativni.. evo jedna pjesmica posebno za Soru, na njezinom je jeziku
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sora on 26/8/2018, 17:53

Pozitivno : knacno ostvarena Velika Hrvatska 
U kamenu 

nešto pozitivno - Page 15 Img_3738

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 16677
2014-04-29


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 26/8/2018, 18:01

evo mog crvenog zumbula, čim ja uključim pozitivu dođe i ona  nešto pozitivno - Page 15 1f60d
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 27/8/2018, 11:00

S obzirom na to da smo ipak u 21. stoljeću, postoji “kritična masa”, recimo tako, onih, napose mladih, koji su svjesni vremena u kojem živimo, no može li pritom i društvo u cjelini, uključujući i državu, politiku, vlast, odbaciti loše strane prošlosti i prihvatiti konačno blagodati budućnosti, prihvatiti izazove razvoja, umjesto nazadovanja?


– Prošlost ne možete mijenjati, ali je treba poznavati. To je i poruka onima koji se zalažu za dokidanje povijesti i drugih humanističkih disciplina iz nacionalnog kurikuluma. Horacije je jednom primijetio kako ljudi bez znanja o povijesti ostaju zarobljeni u mentalnom stadiju djeteta. Znati vlastitu povijest znači – odrasti. Bez obzira (i baš zato) na to što prošlost nikada nije jednostavna, pravocrtna, nego je složena, i musava, baš poput sadašnjosti.


A što se budućnosti tiče, nema i ne može biti lakih rješenja. Ako su i jednostavna, nisu laka. Na primjer, jednostavno je odlučiti se za nezavisnost, liberalnu demokraciju i tržišno gospodarstvo, ali je teško na tim načelima izgraditi uspješnu privredu, snažne i učinkovite institucije i samosvjesne građane. Blagodati budućnosti neće padati s neba, kao one poslovične pečene kokoši. Ne možemo napredovati kao država, a ni kao pojedinci bez napornog rada, bez nagrađivanja najboljih, bez svijesti da samo potičući najbolje možemo izići iz problema u koje su nas, budimo sasvim svjesni, doveli najgori među nama.


Moja kritika političkih elita počiva na uvidu u njihovu nesposobnost, gramzivost, perpetuiranju lijenosti, uskogrudnosti i ulagivanju autoritetima. Tko se odlučivao za politički aktivizam od neovisnosti do danas, posebno u tzv. velikim strankama? Uglavnom su to bili aparatčici, ljudi bez naročitih svojstava, činovničkog i nimalo inventivnog mentaliteta, koji su se ipak pokazivali kreativni kada je bilo potrebno zaštititi vlastite pozicije. Naši zakoni, u kombinaciji s jednako tako birokratski inspiriranim tzv. europskim zakonima, malo su učinili kako bi olakšali život poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, kako bi potpomogli privatnu inicijativu, inovatorstvo i industriju. Ali izbaciti nesposobnog državnog službenika s posla, to je nemoguće. Ništa ne bi tako pridonijelo reformi javne uprave, kao mogućnost otkaza činovnicima.

Izvor: narod.hr
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 27/8/2018, 16:44

Sagrađena je i velika sportska dvorana koju će moći koristiti i udruge te sportski klubovi.


Nakon godina izgradnje Osnovna škola “Zorka Sever” u Popovači 3. rujna primit će učenike. Školu će pohađati ukupno 505 učenika, uključujući i one u Područnim školama Donja i Gornja Gračenica, Voloder i Osekovo koje će od sada potpadati pod ovu ustanovu. Nastava će se izvoditi u jednoj smjeni. Nema sumnje kako je riječ o najmodernijoj obrazovnoj ustanovi u Sisačko-moslavačkoj županiji, a vjerojatno ovog trena i u cijeloj Hrvatskoj.
– Sve su učionice opremljene najmodernijom tehnologijom, sve imaju pametne ploče. Svaki nastavnik ima prostran kabinet za pripremu, kuhinja je najmodernija, sustavi ventilacije i hlađenja također. Škola ima dvije dvorane od kojih je jedna multifunkcionalna i koju će koristiti i sve gradske udruge jer je takav objekt bio nužan Popovači – kazuje dožupan sisačko-moslavački Roman Rosavec.


Do 20 učenika po odjeljenju


Profitirat će i same područne škole jer će se u kuhinji sada i za njih pripremati topli obroci.
– Siguran sam da će svi roditelji kad dovedu svoje dijete prvi puta u ovu školu ili dođu na roditeljski sastanak vidjeti koliko je tu bilo posla i kakav smo kapitalan objekt dobili – dodaje Rosavec. Formirani su optimalni razredni odjeli te će biti i potrebe za novim nastavničkim kadrom.
– Radit će se po odjeljenjima koja će uglavnom imati do 20 učenika, to je onaj standard kojem se teži, kako bi se znanje lakše prenosilo. Povući ćemo postojeće nastavničko i tehničko te administrativno osoblje iz škola čije učenike preuzimamo, no kako imamo i pojačanje razrednih odjela u višim razredima, trebat ćemo i nove profesore koje ćemo zapošljavati – napominje dožupan.
Škola ima 20 učionica i praktikuma te 10 kabineta, kapacitiranih za 500 učenika u jednoj smjeni. Škola se, sa svim pratećim prostorima, prostire na 4377 m², dok sportska dvorana ima 2892 m². U sklopu sportske dvorane je izgrađeno i fiksno gledalište s 500 mjesta. Uz dvije dvorane, budućim učenicima škole na raspolaganju su i prostrani vanjski sportski tereni, među kojima su i atletski za 11 sportova, teren s umjetnom travom, zemljani teren…


Dugoročni kredit


Izgradnja je koštala 65 milijuna kuna, od kojih je osam milijuna kuna koštalo opremanje objekta i sportske dvorane. Županija snosi 56 milijuna kuna troška, koji su plaćeni iz dugoročnog namjenskog kredita dok Grad Popovača, za dogradnju i opremanje dvorane plaća devet milijuna kuna.
Izvor: Lokalni.hr; Foto: quirinusportal.com
nešto pozitivno - Page 15 Skola-1
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 27/8/2018, 17:15

Postoji li pozitivna zavist?

Po definiciji, zavist bi bila „negativna“ emocija koja se manifestira u ogorčenosti i neprijateljskom stavu prema tuđim stvarima, postignućima i općenito životnim uvjetima za koje se smatra da ih ne zaslužuju.
Kad bismo ju materijalizirali, vjerojatno bi izgledala kao ružno, groteskno i vrlo prepoznatljivo čudovište od kojeg svi zaziru. U stvarnosti je situacija malo drugačija.


Piše: Jelena Kuzmić


Iako će većina pomisliti da zavidni ljudi samo sjede u gorčini svoje želje za tuđim ili posežu za kriminalnim mjerama da bi oduzeli ono na što imaju pravo, zavist je zapravo kao maleni oštri žalac koji ubada u svakodnevnom životu.


Kako uopće dolazi do zavisti?


Iz osjećaja odvojenosti. Ako sebe promatramo kao izdvojenu jedinku od ostatka svemira, kategoriziramo svijet oko sebe na „moje“ i „tvoje“. Tada ne postoji naše jer ne postojimo „mi“. Tada si ne dopuštamo osjetiti dobru emociju druge osobe jer mislimo da je za tu emociju potrebna materijalna manifestacija koja se njima događa.
Na primjer – to sve one malene svakodnevne rečenice koje se provuku neopaženo:
„Blago tebi…“

„Lako tebi…“
„I ja bi tako da imam to i to…“
„Ajme kakva lijepa haljina, da bar ja imam takvu…“
„Ma, dobila je to preko veze.“
Žalac zavisti je bocnuo da nismo ni primijetili.
I to je u redu.Došli smo se igrati u materijalni svijet i zavist je normalna emocija koju ne treba protjerivati vilama iz sela nego osvijestiti i preokrenuti u najveće dobro.


Kako prihvatiti zavist?


Uvijek ćemo nešto željeti dok god smo na ovoj planeti i upravo je u tome čar života – neograničene količine obilja i scenarija koji nam se mogu dogoditi. U redu je osjetiti zavist, ali da bi ona u našim životima bila konstruktivna i motivacijska sila, moramo za nju preuzeti odgovornost.
To znači osvijestiti misao, rečenicu, emociju – koliko god je daleko stiglo – i priznati sebi da nešto želimo i da smo se osjetili loše što to ima netko drugi. Tada prestaje osjećaj odvojenosti jer možemo u ovom trenutku u kojem „nemamo“ osjetiti emociju osobe koja „ima“. Možemo osjetiti radost i zahvalnost zbog manifestacije kao da je naša.
I onda nam više zapravo ni ne treba jer je emocija poanta svega. A najironičnije u cijeloj priči (oh svemiru, šaljivdžiju) – onda najlakše dobivamo.
Da bi promijenili efekte koje zavist ostavlja u našim životima, prvo trebamo promijeniti pogled na nju kad se ukaže. Ona je samo glasnik naših želja i alarm da sami sebe kočimo. Ne treba ju ignorirati i glumiti uzvišenu moralnu laž jer emocija uvijek otkriva istinu.


Vježba za kraj:


Otvori sliku na kojoj osoba ima ili radi nešto što ti želiš. Meni su trenutno slaba točka definitivno slike s plaže. Promatraj sliku i onda pokušaj osjetiti što ta osoba osjeti. Povjetarac, sunce, mir, radost – što god misliš da bi postojalo da si tamo. Promatraj hoće li se pojaviti koja „Blago njoj.“ rečenica. Ok, pusti ju, nastavi zamišljati da si tamo. Ako se osjećaš dobro – cilj je postignut.
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 27/8/2018, 17:39

Od sinonima za bespravnu gradnju do turističkog rekordera u Zadarskoj županiji – tako bi se ukratko mogao opisati otok Vir koje je upravo dosegnulo magični broj od 2 milijuna noćenja! Zanimljiv je podatak da na Viru za sada hotela nema – gosti su smješteni u obiteljskim apartmanima.
Vir je posljednjih godina postao odredište za obiteljski turizam, prepoznat ponajviše na međunarodnom tržištu. Gosti su većinom iz susjednih zemalja – Slovenije, Austrije, Mađarske, no sve je više i ostalih, čak i Skandinavaca. Turisti mahom zadovoljni jer Vir ima što ponuditi. Od besplatnih koncerata do turističke animacije.
Formula virskog uspjeha nije došla preko noći, prekretnica je bila strategija razvoja virskog turizma napisana prije 7 godina koja nije ostala u ničijoj ladici, već je u cijelosti realizirana. Otok je to koji nudi razne sadržaje i promijenjen je slogan – otok s dva lica. Time je Vir definiran kao otok s brojnim turističkim sadržajima, a s druge strane ukazuje na mirne uvale i netaknutu prirodu.
Izvor: Hrt.hr
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Speare Shaker on 29/8/2018, 17:14

Hrvatsko gospodarstvo poraslo je u drugom tromjesečju ove godine za 2,9 posto na godišnjoj razini, što je brže nego u prethodnom kvartalu, a ponajviše se zahvaljuje rastu izvoza i potrošnje.
Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je u srijedu prvu procjenu prema kojoj je bruto domaći proizvod (BDP) u proteklom kvartalu porastao 2,9 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

To je već 16. tromjesečje zaredom kako BDP raste, i to brže nego u prethodnom, kada je gospodarstvo poraslo 2,5 posto na godišnjoj razini.

Najveći pozitivni doprinos BDP-u u drugom tromjesečju ostvaren je rastom izvoza roba i usluga.
Izvoz roba porastao je u tom kvartalu za 5,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Pritom je izvoz roba porastao za 7,1, a usluga za 4,3 posto.

Uvoz roba i usluga porastao je istodobno za 4,7 posto, pri čemu je uvoz roba ojačao za 2,9, a usluga za 13,9 posto.
Doprinos domaće potražnje bio je pozitivan.
Potrošnja kućanstva porasla je po stopi od 3,6 posto na godišnjoj razini, nešto sporije u odnosu na prvi kvartal, kada je skočila 3,9 posto.
Ponešto je usporio i rast državne potrošnje, na 2,5 posto na godišnjoj razini, dok je u prethodnom kvartalu rast iznosio 2,8 posto.
Bruto investicije u fiksni kapital porasle su u drugom tromjesečju 3,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je za 0,5 postotnih bodova sporiji rast nego u prvom kvartalu ove godine.

Prema sezonski prilagođenim podacima, BDP je u drugom tromjesečju ojačao za 1,1 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok je u odnosu na drugo tromjesečje 2017. realno porastao za 2,8 posto.

'Rast BDP-a u skladu je s našim očekivanjima', kazao je ministar financija Zdravko Marić. 'Generatori rasta su rast osobne potrošnje, investicije i izvoz', rekao je.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/rast-gospodarstva-u-drugom-tromjesecju-ubrzao-na-29-posto-344339
avatar
Speare Shaker

Posts : 20796
2016-11-04


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 30/8/2018, 19:05

šteta je stavljati ovakve vijesti na moju temu.. nitko neće ni komentirati ni pročitati.. drugi put otvori novu temu pa ćeš vidjeti jala i upisa...
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by abraham on 30/8/2018, 19:15


_________________
But I'm near the end and I just ain't got the time
And I'm wasted and I can't find my way home.
abraham
abraham

Male
Posts : 10747
2014-04-14


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by abraham on 30/8/2018, 19:57


_________________
But I'm near the end and I just ain't got the time
And I'm wasted and I can't find my way home.
abraham
abraham

Male
Posts : 10747
2014-04-14


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Speare Shaker on 30/8/2018, 20:15

Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača u izboru UEFA-e na svečanosti u Monacu. Među kandidatima su bili i Cristiano Ronaldo te Mohamed Salah.

:tu
avatar
Speare Shaker

Posts : 20796
2016-11-04


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by T. on 30/8/2018, 20:18

@Speare Shaker wrote:Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača u izboru UEFA-e na svečanosti u Monacu. Među kandidatima su bili i Cristiano Ronaldo te Mohamed Salah.

:tu
Nadmašio i krista i muhameda... yes
T.
T.

Posts : 7141
2014-04-14

Age : 78

Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 15 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 15 of 26 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20 ... 26  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum