ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 11:00

Šef indijske vlade doputovao je 8. jula u posetu Moskvi, gde će biti održan 22. rusko-indijski samit. Uoči polaska, Modi je rekao da se raduje susretu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nazivajući ga prijateljem. Posebno privilegovano strateško partnerstvo između Indije i Rusije napredovalo je u poslednjih 10 godina, uključujući u oblasti energetike, bezbednosti, trgovine, investicija, zdravstva, obrazovanja, kulture, turizma i međuljudske razmene, rekao je Modi. On je dodao da Indija i Rusija imaju ulogu u održavanju mirnog i stabilnog regiona.


"U SREĆI I TUZI" Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 11:16

Indijski premijer Narendra Modi pristigao je u Moskvu 8. srpnja u svoj prvi inozemni posjet nakon potvrde trećeg mandata. Taj posjet ukazuje na spretno balansiranje Indije na globalnoj geopolitičkoj sceni, gdje se suočava s izazovima i koristi prilike koje odgovaraju njenim interesima. Ranije smo u tjednoj analizi pisali o specifičnostima indijske politike koja se može opisao kao “svrstana sa svima ključnim igračima” u skladu sa svojim nacionalnim interesima. Indija tako uspješno balansira između geopolitičkog Zapada i Istoka te je sukladno tome prisutna na različitim geostrateškim platformama uključujući proamerički QUAD, rusko-kineski BRICS, a povremeno koketira i s Iranom.

Modi je zahvalio Putinu na gostoprimstvu ističući važnost jačanja prijateljskih veza između Indije i Rusije. Unatoč ovisnosti o ruskoj vojnoj opremi, Indija je pozvala na prekid neprijateljstava u Ukrajini, ali je suzdržana od osude ruske invazije u Ujedinjenim narodima. Američki State Department izrazio je zabrinutost Indiji zbog njezinog odnosa s Rusijom, naglašavajući potrebu za poštivanjem suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine – piše CNN.

Trgovinska razmjena između Indije i Rusije iznosila je gotovo 65 milijardi dolara u posljednoj godini, ponajviše zahvaljujući energetskoj suradnji. Indijski ministar vanjskih poslova Vinay Kwatra potvrdio je da će pitanja od regionalnog i globalnog značaja biti “važan element pregovora”. Kwatra je istaknuo važnost obrambene suradnje kao ključnog segmenta strateškog partnerstva između Indije i Rusije. Osim toga, suradnja u energetskom sektoru također je visoko na dnevnom redu, s projektima poput izgradnje nuklearne elektrane Kudankulam koju Rusija pomaže graditi u Indiji.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u ponedjeljak je oštro osudio posjet indijskog premijera Narendre Modija Moskvi, nazivajući ga “velikim razočaranjem i razornim udarcem mirovnim naporima”.

Modi se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u njegovoj rezidenciji u Novo-Ogaryovu, dok su ruski projektili padali na ukrajinske gradove, uključujući Kijev, Dnjepar, Krivi Rih, Slovjansk i Kramatorsk. “Veliki  je udarac za mirovne napore vidjeti vođu najveće svjetske demokracije kako grli najkrvavijeg kriminalca na svijetu u Moskvi na takav dan,” rekao je Zelensky u objavi na X-u.

Ovaj posjet premijera Modija Rusiji naglašava rastuće veze između dvije zemlje. Modi je također odbio sudjelovati na mirovnom summitu u Švicarskoj dok istovremeno jača vojnu suradnju s Rusijom.

Pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov rekao je da Kremlj pridaje “primarnu važnost” ovom posjetu, s obzirom na to da je ovo Modijevo prvo putovanje nakon parlamentarnih izbora u lipnju, na kojima je pobijedila njegova stranka – prenosi TASS.

Što zapravo znači Modijev posjet Moskvi? Putin ga je dočekao vrlo srdačno
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 11:36

Dobro kad ti je on prijatelj.

Ovo je zanimljiva karta s tim da treba napomenuti i da je sama Indija najmoguljudnija muslimanska zemlja.

Reci ti meni dragi cigane iz Indije kojemu je Hitler iz Kremlja prijatelj kako se ti ono voliš nazivati ?

Tako voliš sebe proglašavati liderom globalnog juga pa hajde da vidimo kako će to izgledati kad ti izvedemo nerede između hindusa i mujaga u Indiji.

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj 7b03c5565d7217884c23486540ee9810e88f6e7f
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 12:09

Koja je uopće razlika između tebe i onoga Kim Jong-un s tim dolaskom kod njega u Moskvu i nazivajući ga prijateljem ?

Ja mislim da će i Japan i južna Koreja malo drukčije od sada pa nadalje gledat na tebe u Indiji.

---

Južnokorejski predsjednik Yoon Suk Yeol rekao je u intervjuu objavljenom u ponedjeljak da Rusija mora izabrati je li Južna ili Sjeverna Koreja važnija za njezine nacionalne interese usred sve veće zabrinutosti oko vojne suradnje između Rusije i Sjeverne Koreje.

"Vojna suradnja između Rusije i Sjeverne Koreje predstavlja jasnu prijetnju i ozbiljan izazov miru i sigurnosti na Korejskom poluotoku i u Europi", rekao je Yoon u intervjuu.

Budući da Sjeverna Koreja već opskrbljuje Rusiju oružjem, ovo pitanje smatram retoričkim. Vrlo je malo vjerojatno da će se Putin i Kim povući ili čak mogu povući iz svoje obveze. Južna Koreja će morati reagirati u skladu s tim.

RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 12:16

Ruski predsjednik Vladimir Putin i sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un potpisali su 19. juna Sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu, kojim se svaka strana obvezuje na pružanje hitne vojne pomoći drugoj u slučaju oružane agresije na jednu od njih.

Južnokorejska TV mreža TV Chosun izvijestila je da će Sjeverna Koreja poslati vojne građevinske i inženjerijske snage da sudjeluju u "radovima obnove" u okupiranoj Donjeckoj oblasti već u julu 2024. godine.

Elitna vojna delegacija Sjeverne Koreje prvi put stiže u Rusiju
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 12:31

Reklo bi se da vas ni Japanci baš ne doživljavaju kao saveznike na Pacifiku jer izgleda da je vaša politika u Indiji da ako netko njih napadne da ćete vi gledat svoje interese a sebe prikazujete kao neku silu koja će kao nešto ovo ono a u osnovi vidimo danas po ovoj posjeti šta ste.

Zato će Japanci potpisat s Filipinima vojno sigornosni ugovor a s vama neće pa ako vas Kinezi napadnu na Tibetu i drugdje to je vaš problem.

Zovite onda Putina da vas spašava.

---


Filipini i Japan potpisali obrambeni pakt za zatvaranje veza u Južnom kineskom moru

Filipini i Japan potpisali su povijesni sporazum o pristupu trupa u ponedjeljak u Manili kojim se zatvaraju odnosi između dviju nacija odlučnih u borbi protiv prijetnji koje predstavlja sve veći utjecaj Kine na Pacifiku.

"U djelokrugu ... održavanja otvorenog, uključivog međunarodnog poretka utemeljenog na pravilima i međunarodnom pravu, danas smo potpisali instrument povjerenja", rekao je filipinski ministar obrane Gilbert Teodoro u svojoj uvodnoj riječi dva-plus-dva vanjski i obrambeni razgovori s Japanom.

Razgovori dva plus dva s Japanom bili su drugi takve vrste, ali prvi za sadašnju Marcosovu administraciju.

Teodoro je rekao da će Sporazum o recipročnom pristupu (RAA) potpisan ranije omogućiti lakši pristup trupama između dviju zemalja.

"Ono što ostaje u budućnosti je veći rad na izgradnji povjerenja između naših oružanih snaga i na bilateralnoj i na multilateralnoj osnovi sa savezničkim državama i ugovornim partnerima", rekao je.

Nakon što ga ratificiraju filipinski Senat i Nacionalni parlament Japana, pakt će omogućiti zajedničke vojne manevre između Japanskih snaga samoobrane i Oružanih snaga Filipina.

Filipini imaju slične sporazume sa SAD-om i Australijom, dok Japan ima ugovore s UK-om i Australijom.

Teodoro je nakon potpisivanja izrazio optimizam te se veselio "stvarnom radu i akcijama kako bi se u ovaj dio svijeta donijela veća stabilnost".

RAA daje Filipinima ili Japanu isključivu nadležnost nad gostujućim snagama. To znači, na primjer, da će svaki zločin koji počini japanski vojnik na filipinskom tlu biti predmet filipinskih vlasti i pravosuđa.

Kaznena nadležnost postala je pitanje razdora sa Sporazumom o gostujućim snagama SAD-a i Filipina, osobito nakon što je američki vojnik 2014. ubio lokalnu transženu. Filipinske i američke vlasti nisu bile u sukobu oko toga kako bi trebalo suditi stranom vojniku.

Razgovori su bili usredotočeni na regionalna sigurnosna pitanja, na čelu s akcijama Kine da potvrdi svoje zahtjeve u Južnom kineskom moru . Bilo je riječi io proširenju gospodarske suradnje dviju zemalja.

Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji japanski ministar obrane Minoru Kihara rekao je da napetosti u Južnom kineskom moru doprinose regionalnoj nestabilnosti. Označio je "nezakonite pomorske zahtjeve" ne imenujući Kinu. Kihara je rekao da je međunarodna arbitražna presuda u Haagu iz 2016. u korist Filipina protiv kineskih nezakonitih pomorskih zahtjeva "konačna".

"Nadamo se da će se stranke pridržavati odluke, što će dovesti do mirnog rješavanja sporova", rekao je.

Japanska ministrica vanjskih poslova Yoko Kamikawa rekla je da Japan cijeni mir i stabilnost u indo-pacifičkoj regiji i protivi se "jednostranim pokušajima da se promijeni status quo silom i prisilom".

Na redovitom brifingu u ponedjeljak, Lin Jian, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova, rekao je novinarima da RAA između Filipina i Japana "ne bi trebao prijetiti regionalnom miru i stabilnosti" niti "ciljati bilo koju treću stranu ili štetiti interesima bilo koje treće strane". "

"Azijsko-pacifičkoj regiji ne treba nikakav vojni blok, a još manje grupacije koje potiču blokovsku konfrontaciju ili novi hladni rat", rekao je Lin.


https://asia.nikkei.com/Politics/International-relations/Philippines-Japan-sign-defense-pact-to-seal-South-China-Sea-ties
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 13:19

Trebamo i mi u EU razmisliti o odnosima s Indijom.

Nije da nam trebate.

A posebno ne ako vam je ovo dragi prijatelj.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 13:32

Recimo razmišljam o tome da mi u EU dignemo carine na nešto.

Općenito dignemo carine na uvoz bilo čega tog nečega.

Onda ovi ulagači računaju trošak prijevoza pa Kina im je sad daleko pa šta je bliže da smanjimo trošak prijevoza pa Indija al ima i Egipat, ne moraju nit kroz Sueski kanal, to je još jeftinije onda.

DOVIĐEMA CIGANI.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by crvenkasti Tue 9 Jul - 14:26

Užas. Udružili se Rusija, Indija i Kina.

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Shocked-simon-cowell

Gotovi smo.
crvenkasti
crvenkasti

Male
Posts : 29018
2014-04-17


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 15:29

Danas je u Kremlju vodio produktivne razgovore s predsjednikom Putinom. Naši su razgovori pokrivali načine diverzifikacije suradnje Indije i Rusije u sektorima kao što su trgovina, trgovina, sigurnost, poljoprivreda, tehnologija i inovacije. Veliku važnost pridajemo jačanju povezanosti i razmjene među ljudima.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 15:31

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj GSC5NbJW8AA_1xW?format=jpg&name=large

Državne riznice Francuske i Italije te drugih članica eurozone su prazne ...triba dignit uvozne carine na sve i svašta.

Pa ti onda surađuj s njime i dalje.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 15:53

Vrijeme je da se zaustavi grčka flota u sjeni koja prevozi rusku naftu!

Tim novcem Putin naoružava rusku vojsku, danas ubija Ukrajince, a sutra se sprema za rat s NATO-om.

https://x.com/Gerashchenko_en/status/1810666420294009148
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 16:07

Ruska flota u sjeni (siva) nije nastala niotkuda. Putin je izgradio ovu flotu naftnim tankerima grčkih brodskih oligarha (plavo), koji se bogate na račun Europe. Vrijeme je za transparentnost i odgovornost u Bruxellesu. Vrijeme je da Atena oporezuje svoje oligarhe. 
Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj GRqJjaOXwAABD7v?format=png&name=small
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by RayMabus Tue 9 Jul - 16:52

Kina, Indija ... svi su saveznici s Putinom a onda bi isti svi htjeli slobodni pristup evropskom tržištu.

To je jako zanimljivo majke mi.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj Empty Re: Modijeva poruka iz Moskve - Rusija nam je partner, pravi prijatelj

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum