ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kina započela proizvodnju novog aviona

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 10:28

Ovo je sad ukrajinski motor na njima a rade trenutno svoj ruski no kako ovo nije izvedba da je motor ispod krila pa ako je malo teži i veči onda prilagodiš nosač motora i krilo itd nego ovdje ti se nosač na kojem je motor nalazi na krilu i na trupu a amfibija mora imat kompaktnu konstrukciju ...

Znači ne možeš samo pilat postojeći trup nego moraš sad i dizajnirat za taj novi motor ako je nešto teži i većih dimenzija nosać a koji onda moraš pojačt konstrukciju krila i trupa na kojem će taj novi nosač koji nosi novi motor biti itd.

Malo više ovdje zajebancije ima za to postavit.

RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 10:39

Ne možeš baš štemat i pilat i bušit po toj staroj konstrukciji kako bi prilagodio taj novi motor jer to je amfibija pa mora konstrukcija bit kompaktna, čvrsta i nepropusna i onda kad napravi taj motor neće ga samo moć jednostavno ubacit nego će morat radit neke izmjene a ne može doć pa pilat i bušit tu konstrukciju nego mora napravit novu istu tu s tim da ovaj dio krila i trupa na šta sjeda nosač motora pojača i onda to je kao novi projekt al samo zbog tog dijela tako da u biti to je isti avion izgledom i sve samo šta će ovdje bit malo jača konstrukcija i malo drukčije izvedeno radi tog novog motora koji mora leć na ovi trup i ovo krilo.

Ima tu dosta zajebancije za radit tako da Rusi sve i da hoće ne bi sad mogli novi Berijev napravit u idućih pet godina jer prvo mora motor usavršit a onda ga čeka ova šema da će morat ovo ( nosač za nov motor koji je na krilu i trupu aviona tj tom spoju ) iznova projektirat da taj motor sjedne gore i onda ga još čekaju ispitivanja svega toga a ovo sve ispod pet godina razvoja nije jer ne možeš ispod pet godina ovo sve sad izvest i da oćeš.

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Be-200-microcutaway-1
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 11:05

Nema ni njihova vojska nešto velikih potreba za ovim velikim amfibijama a još ovi protupožarni veliki avioni uopće ne moraju bit amfibije nego uzmeš obični avion pa staviš unutra tank i onda na pisti to puniš i poleti i to baca na požarište i to je to tako da je to još jeftinija šema nego da je amfibija pa onda vojska može u slučaju potrebe i ove već napravljene protupožarne Berijeve uzet pa ih koristit kao avione za potrage i spašavanja.

Alžir je to sad kupio kod njih al to je izgleda barem po trenutnom pregledu tržišta i tko bi to uopće mogao od njega i kupit i kome to tj nešto takvo uopće i treba i jedini kupac jer ovim svima drugima je to preveliko i preskupo itd pa im se baš nešto i ne isplati to uzimat a ako kome bude i tribalo a da je saveznik Putina a ima požarnu sezonu unajmit će od njega tj pozvat će ga i platit će mu za uslugu gašenja požara iz zraka i to je cijela priča tu.
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 11:22

Nije ni SSSR a koji je bio puno veća sila od Rusije previše količinski ovih amfibija radio. Je zato jer se to puno više koristilo u peridou za vrijeme drugog svjetskog rata i nakon toga al kasnije nisu ni oni nešto previše toga naručivali al su dosta projekata radili no nije bilo baš narudžbi jer ni ta SSSR vojska nije imala nekih prevelikih potreba za time.

I ovaj ruski protupožarni Berijev 200 je u osnovi izveden iz prototipa a napravljen je ukupno taj jedan prototip i od drugog 70% protoipa i iz tog jednog i ovog drugog nedovršenog protipa je u osnovi Rusija napravila kasnije taj protupožarni Berijev 200.

Baltik i Crno more su mala mora a gore na sjeveru je ionako ledara a amfibija ne može sletit na led nego mora na vodu i onda ti ostaje sjeverni Atlantik i Pacifik a tu onda jedino po dva aviona da ima ( jedan na servisu a drugi dežura ) i onda ako dođe do do potapljana nekog broda na moru to pošalje u pomoć da spasi posadu s time da ti ne smiju valovi prelaziti više od tri metra jer ne može ova amfibija sletit na talase od pet metara nego mora bit mirno more.

Nekakva četiri aviona su njima dovoljna, dva za sjeverni Atlantik i dva za Pacifik plus koji u rezervi da ima i to je otprilike sve.
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 12:03

Ova prodaja Berijeva Alžiru ima i vojni smisao jer je Alžir zemlja na Mediteranu pa je to ruskoj mornarici bitno al nema tu neke velike površine tako da je i njima uz to šta je protupožarni avion također i avion koji može sletiti na vodenu površinu i koristiti se kao spasilački.

Vodeni bombarder, amfibijski pomorski patrolni i zrakoplov za potragu i spašavanje. Koristi se za gašenje požara iz zraka, pomorsku patrolu i traganje i spašavanje.

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Images?q=tbn:ANd9GcSGeD22ArrCU5xubcWrlUd7EEi7bjOAedh3cQ&s
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 12:24

Maroko pojačava flotu Canadaira, Alžir tek treba dobiti svoj prvi vatrogasac

15. lipnja 2022. 

Maroko je povećao svoje protupožarne sposobnosti s prijemom 3 nova vodena bombardera Canadair čime je ukupan broj zrakoplova za gašenje požara povećan na 8. U međuvremenu, Alžir još uvijek odugovlači s nabavom jednog.

Maroko je jedina zemlja u Africi koja upravlja s pet zrakoplova Canadair koji su trenutno raspoređeni za gašenje požara u sjevernom Maroku

Šumski požari česti su tijekom ljetne sezone u Maroku, kao što je slučaj iu ostatku mediteranske regije.

Maroko je više puta slao svoje vodene bombardere kako bi pomogao prijateljskim mediteranskim državama u kontroli šumskih požara. Prošle godine Maroko je ponudio Alžiru da pošalje dva aparata za gašenje požara dok su požari harali regijom Kabylie. Ponuda je naišla na gluhe alžirske uši.

Alžirski vladari koji su naručili vodene bombardere iz Rusije do sada ih nisu dobili. Predsjednik Tebboune snimljen je u videu kako razgovara s američkim sudionicima na sajmu u Alžiru koji traže vatrogasce Canadair, govoreći da je hitno nabaviti jedan, kao da naručuje igračku.

Kako se približava ljetna sezona, tako raste i rizik od pustošećih šumskih požara u grmlju i šumama sjeverne Afrike ostavljajući Alžir ponovno izloženim gubicima. Prošli je put alžirski režim okrivio "strane ruke" i ponovio teorije zavjere kako bi prikrio svoju nespremnost i neuspjehe u kontroli požara. Koga će sljedećeg ljeta okriviti u slučaju požara ne daj bože ?

Maroko pojačava flotu Canadaira, Alžir tek treba dobiti svoj prvi vatrogasac

U međuvremenu im je ( Alžiru ) prošle godine dakle 2023 Rusija isporučila jedan od ukupno četiri naručena.
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 13:12

Rat u Ukrajini do sada je vidio vrlo široku paletu ruskih vojnih zrakoplova angažiranih u borbi, s glasinama da su i drugi uključeni, a neki neobičniji tipovi raspoređeni u baze u blizini Ukrajine. Možda najzanimljiviji tip ruskog vojnog zrakoplova koji je do sada primijećen da djeluje, iako na periferiji sukoba, iznimno je rijetka amfibija — Beriev Be-12 'Mail' koji je prvi put poletio 1960. i koji je potom služio diljem ostatak hladnog rata.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza, Crnomorska flota je podijeljena između Rusije i Ukrajine, a Be-12 su pripali objema zemljama. Budući da je Ukrajina pristala da Rusija može nastaviti koristiti pomorske objekte na Krimu, prema ugovoru o najmu, ruski Be-12 ostali su u Kachi.

Stvari su se drastično promijenile kada su ruske snage zauzele Krim 2014., pri čemu je Moskva tamo uspostavila nove vojne jedinice i premjestila flotu borbenih zrakoplova iz Gvardejskog u Saki.

Međutim, dok su ruski borbeni zrakoplovi bazirani na Krimu korišteni za letenje ofenzivnih misija iznad Ukrajine, vojna vrijednost Be-12 u ovom sukobu bi se, na prvi pogled, činila gotovo nepostojećom.

Prvi put poletio u listopadu 1960., Be-12 se počeo isporučivati ​​jedinicama sovjetske mornarice 1964., a amfibija je službeno puštena u službu u studenom 1968. Ukupno je izgrađeno 140 proizvodnih zrakoplova koji su isporučeni na Baltik, Crno more, Sjevernu, i Pacifičke flote.

Od 140 proizvedenih zrakoplova, 130 je dovršeno u konfiguraciji za protupodmorničko ratovanje (ASW), sa sustavom za otkrivanje podmornica uključujući radar za traženje/napad u nosu.

S raspadom Sovjetskog Saveza, 55 ih je ostalo u ruskoj službi, a zrakoplov je zapravo službeno stavljen izvan upotrebe 1992. Zapravo, neobičnost ruskih (i prethodno) sovjetskih procesa puštanja u pogon/razgradnje je da oni ne odražavaju nužno stvarne operativna djelatnost. Međutim, nevjerojatno je da je Be-12 od tada ostao u službi. Danas su jedini aktivni primjeri kod kuće u Kachi ( Krim ).

Četiri (u nekim izvješćima navodi se pet) ruska Be-12 prošla su kroz veliki remont u Taganrogu između 2012. i 2013., dodajući prerađene motore i propelere, čime je ojačana kontinuirana važnost tipa. Nakon ovog rada, Be-12 su ponovno mogli djelovati iz vode, iako je nejasno koliko se često to zapravo prakticira, pogotovo jer nameće daleko veća opterećenja konstrukciji zrakoplova.

Međutim, s desetak zrakoplova na različitim lokacijama za koje se smatra da su prikladni za ponovno aktiviranje, ograničenim satima letenja na svakom trupu i bez očitog nedostatka rezervnih dijelova, Rusija bi mogla još neko vrijeme upravljati svojom simboličnom flotom vodozemaca.

U međuvremenu, sve dok Rusija drži Krim, čini se da će se ovi časni vodozemci i dalje povremeno pojavljivati ​​iznad njegove obale, naizgled vrlo na rubu najnovije ruske invazije na Ukrajinu.

Ruski klimavi Be-12 leteći čamci još uvijek patroliraju kraj Krima
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 13:36

Ovo je bilo na Krimu 2022 godine i najmanje jedan je snimljen kako patrolira uz samu obalu al izgleda nakon toga ih nema a najvjerovatnije tih par muzejskih primjera sami Rusi povukli u Rusiju jer oni su te avione radili s Ukrajinom i ukrajinski su motori i nema ih puno i onda valjda netko zaključija da od njih nema vojne koristi tamo a puno su važniji za Rusiju ako bi se odlučila sama pokrenit ponovo proizvodnju takvih aviona.
Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Ee641cd2696b579bc96facefa680b0471a655e94958273194c5441bc00c45963_1
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 13:44

Rusija je nakon raspada SSSR-a imala jaku želju napravit svoj amfibijski zrakoplov odnosno sačuvat sposobnost izgradnje istih pa je baš ovaj Berijev 200 protupožarni rezultat toga no i on je napravljen s ukrajinskim motorima i napravljeno ih je samo 20 komada i sad očito tu kod njih vlada neka panika jer em nemaju motore nego to sad tek usavršavaju al je problem šta ovo nije neki obični avion nego tehnički jako složen a nema ih puno jer ih ni SSSR nije napravio previše i onda sad valjda sve ove primjerke šta imaju dovlače na jedno mjesto i mozgaju šta će i kako će dalje jer ne znaju ni oni sami više.

Dosta su ti amfibijski avioni komplicirani s tehničke strane. Triba ih i znat napravit. Izrazito zahtjevni, složeni i svašta nešto.

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Russia_deploys_its_aging_Beriev_Be-12_ASW_amphibious_aircraft_against_Ukraine_naval_drones
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 14:09

Oni kad su radili taj protupožarni Berijev nakon raspada SSSR-a onda očito nije samo priča šta su ga radili s Ukrajincima tj ukrajinskim motorom nego kako je to posebna roba i napravili su ih samo 20 komada onda očito da su pri proizvodnji koristili zapadne dijelove tj uvozili su šta im fali za to sklopit a sad to ne mogu i to je sad još jedan problem tako da očito oni nisu sigurni da čak i kad naprave te motore šta bi pasali na taj avion hoće li moć pokrenit proizvodnju tih Berijeva opet jer tu ima stvari koje Rusi ne proizvode uopće i onda očito razmišljaju i o tome pošto vojska ne može sebi dopustit da ostane uopće bez tih velikih amfibijskih zrakoplova da možda rade i ovaj Berijev iz sovjetske ere iz 60-ih godina jer je to manje sofisticirano pa im ne trebalo tražit okolo tu neku tehnologiju da dobiju veliki amfibijski zrakoplov a dovoljan za vojne potrebe.

Sovjetski Berijev na slici dole:
Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 1280px-Beriev_Be-12_Kyiv_09
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 17:43

Ti vojni generali u Kremlju će razmatrat ovu amfibiju dizajniranu iz 50-ih godina pa čak i model ranije prije tog modela dizajniranog 50-ih godina prošlog stoljeća zato šta njima ne triba protupožarni avion a za koji bi još morali uvozit zapadne dijelove jer je taj avion koji je Rusija napravila nakon raspada SSSR-a u osnovi dosta složen i zahtjevan a njima samo treba obična kada koja ima velik domet za patroliranje i potragu i spašavanje i da je šta jednostavniji, šta manje košta i da se šta lakše može napravit bez da moraš gledat di ćeš uvest dijelove za istog da bi ga uopće kompletirao kao funkcionalnu cijelinu.

Znači nešto ovako će gledat za sebe napravit:
Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 1280px-Beriev_Be-6

https://en.wikipedia.org/wiki/Beriev_Be-6
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 17:52

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Ed6de228-5bf8-4610-bb3a-739fd0f3e58f

S istisninom od 12.000 tona i dužinom od 180 metara, CCG-5901 je tri puta veći od najvećih patrolnih brodova Obalne straže Sjedinjenih Američkih Država - National Security Cuttersa - zbog čega su mnogi promatrači kineski brod nazivali "Čudovištem". Dok je bio oko Sabina Shoala, kineski brod usidrio se unutar 800 metara od broda filipinske obalne straže, napisao je Tarriela u objavi na X. CCG-5901 je više od pet puta veći od filipinskog broda BRP Teresa Magbanua.

"To je zastrašivanje koje provodi kineska obalna straža", rekao je Tarriela i dodao da Filipini neće odustati od stavova o Južnom kineskom moru: "Nećemo se povući i nećemo se dati zastrašiti." Na pitanje o filipinskim tvrdnjama tijekom redovitog brifinga za novinare u ponedjeljak, kinesko ministarstvo vanjskih poslova negiralo je da je spomenuto područje dio filipinske isključive ekonomske zone.

"Kineski vojni i policijski brodovi koji patroliraju i provode zakon u vodama u blizini Xianbin Jiaoa u skladu su s kineskim domaćim zakonom i međunarodnim pravom", rekao je glasnogovornik Lin Jian, koristeći kineski izraz za Sabina Shoal.

Kina tvrdi da ima "neosporan suverenitet" nad gotovo cijelim Južnim kineskim morem i većinom otoka i pješčanih sprudova unutar njega, uključujući one stotinama kilometara udaljene od kineske obale. Više nacionalnih vlada, uključujući Manilu, također polaže određena prava u ovom području. Međunarodni sud u Haagu presudio je 2016. u korist Filipina u važnom sporu jer je zaključeno da Kina nema pravnu osnovu za polaganje povijesnih prava na glavninu Južnog kineskog mora.

Ali Peking je ignorirao presudu. Umjesto toga, sve je više forsirao svoje teritorijalne zahtjeve na moru. Brodovi kineske obalne straže - pojačanim milicijskim čamcima - tijekom prošle godine sudjelovali su u brojnim sukobima u kojima su oštećeni filipinski brodovi, a filipinski mornari ozlijeđeni vodenim topovima.

U usporedbi vatrene moći, CCG-5901 je moćniji od National Security Cuttersa, s dva glavna topa od 76.2 mm u usporedbi s jednim glavnim topom od 57 mm na američkim brodovima. "Njegova veličina omogućuje mu da zastraši susjede, a istovremeno izbjegava implikacije eskalacije slanja pravog vojnog broda", rekao je Powell.

Obalna straža, poznata po plovilima s bijelim trupom, obično se angažira za provedbu zakona i operacije potrage i spašavanja. U većini zemalja od njih se obično ne očekuje da sudjeluju u vojnim operacijama. Obalna straža SAD-a, na primjer, dio je Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a, a ne Ministarstva obrane, iako brodovi Obalne straže SAD-a mogu u određenim scenarijima doći pod kontrolu američke ratne mornarice.

Kineska obalna straža dio je narodne oružane milicije, koja je pod zapovjedništvom Središnjeg vojnog povjerenstva. Analitičari kažu da je to ključna razlika između dviju obalnih straža. "Nije zapravo namijenjen za obavljanje tradicionalnih misija obalne straže, već se prvenstveno koristi kao središnji element u kineskim paravojnim pomorskim snagama", rekao je Powell o "Čudovištu".

Carl Schuster, bivši direktor operacija u Zajedničkom obavještajnom centru američkog Pacifičkog zapovjedništva, rekao je da veličina i posada brodu CCG-5901 omogućuju da bude središnji zapovjedni brod za veću operaciju.

Napomenuo je da je kineski nosač zrakoplova također djelovao u blizini Filipina posljednjih tjedana i da je cilj bio demonstrirati Manili golemu kinesku pomorsku moć. Kina ima i najveću svjetsku mornaricu, u smislu broja brodova, kao i najveću svjetsku obalnu stražu.

Ovo je kineski brod zbog kojeg strahuju Filipini. Zovu ga "Čudovište"
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 8/7/2024, 18:03

Južnokorejski predsjednik Yoon Suk Yeol rekao je u intervjuu objavljenom u ponedjeljak da Rusija mora izabrati je li Južna ili Sjeverna Koreja važnija za njezine nacionalne interese usred sve veće zabrinutosti oko vojne suradnje između Rusije i Sjeverne Koreje.

"Vojna suradnja između Rusije i Sjeverne Koreje predstavlja jasnu prijetnju i ozbiljan izazov miru i sigurnosti na Korejskom poluotoku i u Europi", rekao je Yoon u intervjuu.

Budući da Sjeverna Koreja već opskrbljuje Rusiju oružjem, ovo pitanje smatram retoričkim. Vrlo je malo vjerojatno da će se Putin i Kim povući ili čak mogu povući iz svoje obveze. Južna Koreja će morati reagirati u skladu s tim.


https://x.com/Tendar/status/1810323118373609893
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by Serbinho-3 9/7/2024, 06:51

Beriev je umetnost za ostale, ali skup.

Motore ne znam ciji su i ostalo, ali sa Zapadnim 
kompanijama mogu da zaborave.

Znaju oni i bolje, samo lakse kupis pa neka drugi se lomi.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 26864
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by Serbinho-3 9/7/2024, 06:53

RayMabus wrote:Chaika L-4  je dvomotorni amfibijski zrakoplov , dizajniran i izgrađen u Rusiji 2000-ih. Prodan je u malom broju i još uvijek je u proizvodnji.

https://en.wikipedia.org/wiki/Chaika_L-4

Izgrađeno 14 komada a motr Rotax dakle nije ruski.
Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Chaika_L-42

Dužina: 8,5 metara a kapictet putnika je 4 putnika.

Dakle ovo je mali avion al recimo jedan proizvod koji su radili u Rusiji za svoje potrebe al s Rotax motorima jer tamo po Rusiji ima puno rijeka i jezera pa onda postoji nekakva potreba za ovim malim amfibijama il avionima s plovcima ugrađenima tako da mogu sletit na vodenu površinu.
Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 L-42_in_flight._%284706943879%29Dobro izgleda, treba mu veci kapacitet putnika.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 26864
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by Serbinho-3 9/7/2024, 06:55

RayMabus wrote:A nije baš novi jer ga rade ima već par godina. Uostalom to je samo novija inačnica ovog aviona a  njega imaju od 70-ih godina prošlog stoljeća tako da baš ništa tu nije "novo".

https://en.wikipedia.org/wiki/Harbin_SH-5

Obični hidroavion ( s mogućnošću slijetanja na vodenu površinu ) i to je sve.

[th]Prvi let[/th][th]Uvod[/th]
3. travnja 1976. 
1986. godine
Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Images?q=tbn:ANd9GcTZJkQsRCr68EzHdLYINyAn5Q78Quryfe99-A&s

Čak su im i dimenzije skoro pa indentične ( dužina i raspon krila ) tako da nešto jači motori te malo drukčija konstrukcija repa i trupa, novija elektronika nakon tolikog vremena itd i tako to al to je sve. Ne radi se toga puno, svega par komada jer to su posebni avioni s mogućnošću slijetanja na vodenu površinu a također se mogu koristiti kao protupožarni ( kao i oni ruski Berijevi iluštini šta se koriste ) te kao transportni zrakoplov itd.

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 LGQmFX_AIAkR03AI1rryFz6QY3ozBXSktMwJd-4di2cky8CpuB69OLxP71fTSFiNfimzbzeS7jSabkJCJoxFWRCxBWNDU8RtPkrrbYMXYjuUOLbiimDhmmOjjGcOvaj bolje izgleda nego onaj sa mlaznim motorima.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 26864
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 9/7/2024, 07:08

Serbinho-3 wrote:Beriev je umetnost za ostale, ali skup.

Motore ne znam ciji su i ostalo, ali sa Zapadnim 
kompanijama mogu da zaborave.

Znaju oni i bolje, samo lakse kupis pa neka drugi se lomi.
Ukrajinski.

U travnju 2018., mjesecima nakon što je Ukrajina zabranila isporuke zrakoplovnih motora Progress D-436 Rusiji kao posljedicu aneksije Krima od strane Ruske Federacije, Safran i UEC Saturn složili su se ponovno ustrojiti Be-200 s PowerJetom SaM146 iz Sukhoi Superjeta.

Nadalo se da će moderniji motor SaM146, koji je prošao međunarodnu certifikaciju i u skladu s budućim zahtjevima ICAO-a, omogućiti potpunije predstavljanje zrakoplova na europskom i američkom tržištu. U travnju 2019. rusko ministarstvo industrije i trgovine usprotivilo se projektu Be-200ChS-146 jer su novi motori sadržavali komponente iz zemalja NATO-a  Projekt je očito samo obustavljen, a ne otkazan, ako je ruska certifikacija zrakoplova s ​​novim motorom pomaknuta za studeni 2021. Bez obzira na to, međunarodne sankcije nametnute nakon ruske invazije na Ukrajinu 2022. zabranjuju prodaja, opskrba, prijenos ili izvoz zrakoplova i dijelova i tehnologije zrakoplova ruskim subjektima. 


https://en.wikipedia.org/wiki/Beriev_Be-200
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 9/7/2024, 08:43

Rusija u ovom trenutku nema mogućnost proizvodnje aviona amfibija a posebno ne velikih jer nema motore a ti motori se očekuju da će biti završeni kroz godinu dvije al bolje staviti dvije godine da će trebat ćekat jer i taj motor za Berijev 200 je u osnovi inačnica osnovnog motora tako da pošto ni taj osnovni motor još nisu završili onda će za tu njegovu inačnicu trebat čekat još više.

Kad se napravi taj motor to još ništa nisu dobili jer inžinjeri taj motor rade za putnički Suhoj a istome se motori kaće ispod krila ( skineš stari i staviš novi a ako je većeg promjera staviš širi i duži nosaćč motora koji se kaći ispod krila a ako je motor teži s više žica i šipaka zakačiš motor ispod krila aviona i na taj nosać tako da u osnovi ne diraš puno ni krilo aviona a kamo li trup aviona tj nemaš šta tu dirat i projektirat na novo ) a na ovom Berijevu koji je amfibija se to kači gore na krilu i trupu i onda će taj motor više manje odgovarat po snazi i potisku al treba vidit kolika će mu bit dužina i širina ( promjer ) te težina jer tu neće bit sve isto i onda moraš projektirat nosać za to a nosać je tu spojen na trup i krilo i sad moraš sve to na novo drkat i onda izgubiš najmanje godinu dana da vidiš kako ćeš to stavit i godinu dana da projektiraš taj novi nosać i taj kut između trupa i krila gdje bi se taj novi motor stavio.

I onda to sve moraš ispitivanja radit a kako je riječ o amfibiji dakle avionu koji slijeće na vodu i još k tome kupi masu ( vodu ) pri ćemu mu se mjenja težišnica unutar aviona onda i tu imaš jako puno ispitivanja dok ne budeš na sigurno da si to sve pogodio i izveo kako treba.

Uza sve to ta tvornica amfibija im je u Tangarogu a to je pogranični grad na Azovskom moru i Ukri je napadaju dronovima pa moraš proizvodnju premjestiti dalje i onda kako je Berijev složen projekt a oni su vozili dijelove sa zapada a sad to ne mogu moraš i to tražit okolo.

Dakle prevedeno: Oni taj protupožarni Berijev neće narpavit s ruskim motorima još za pet do sedam godina i sad da njima dođe netko i kaže da bi tija kupit te Berijeve a već su Alžiru prodali 4 komada onda neće ostat za njih u Rusiji jer ih je sve skupa napravljeno 20 s tim da se jedan srušio a jedan je iznajmljen il prodan Azerbejđanu i onda ih uopće nemaju za prodavat okolo sve i da hoće dok taj svoj s ruskim motorima ne naprave a to neće bit u idućih pet godina sasvim sigurno a možeš slobodno stavit i pet do sedam godina period da će im trebat dok to svoje naprave s ruskim motrima na Berijevu 200.
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 9/7/2024, 09:03

26.05.2023

Prvi zrakoplov amfibija Be-200 isporučen je Alžiru

Kako je izvijestio alžirski izvor www.menadefense.net Ujutro 21. svibnja 2023., prvi amfibijski zrakoplov Be-200CHS (Be-200ES) isporučen je u Alžir, a izgradio ga je PJSC Taganrog Aviation Scientific and Technical Complex nazvan po GM Beriev, poletio iz Rusije u Alžir PJSC "United Aircraft Corporation" u Taganrogu. Zrakoplov alžirske registarske oznake 7T-VPV i repnog broja "626" (serijski broj 03-13) istog je dana izvršio međuslijetanje u Tunisu, a zatim stigao u Alžir.

Ugovor za izgradnju četiri zrakoplova Be-200ChS u izvoznoj izvedbi (Be-200ES) za Ministarstvo nacionalne obrane Alžira očito je zaključen 2021., a mogao bi uključivati ​​opciju za još dva zrakoplova. Ministarstvo nacionalne obrane Alžira je u kolovozu 2021. godine službeno objavilo da je, prema uputama alžirskog predsjednika Abdelmajida Tebbouna, pristupilo pregovorima s proizvođačima protupožarnih zrakoplova i odlučilo se za ruski zrakoplov Be-200.

Prvi zrakoplov Be-200ChS (Be-200ES) izgrađen za Alžir postao je 19. proizvedeni zrakoplov iz obitelji Be-200. Prije toga izgrađeno je 18 zrakoplova Be-200, uključujući dva letna prototipa u TANTK-u (Be-200 1998. i Be-200ChS 2002.), sedam serijskih Be-200ChS u Irkutskoj zrakoplovnoj tvornici (u pogonu od 2003. do 2011.), od kojih je šest isporučeno Ministarstvu za izvanredne situacije Rusije, a jedan je za Ministarstvo za izvanredne situacije Azerbajdžana, i devet serijskih Be-200 za TANTK, uključujući šest Be-200S za Ministarstvo za izvanredne situacije Rusije (naručeno od 2016. do 2018.) i tri Be-200 (jedan Be-200S i dva Be-200PS) za Mornaričko zrakoplovstvo Ruske mornarice ( uručeno 2020.-2021.).

Prvi zrakoplov amfibija Be-200 isporučen je Alžiru
Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Pervyi-postavlennyi-alzhiru-samolet-amfibiya-be-200chs-be-200es-alzhirskii-registracionn-yo3ffr7i-1684962901.t

Ministarstvo obrane Alžira – Jedna jedinica Be-200ES isporučena od ukupno 4 Be-200 po narudžbi s opcijom za još 2 ili 4.

https://en.wikipedia.org/wiki/Beriev_Be-200
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 9/7/2024, 09:11

Vidiš šta je ovdje priča, njima su Ukrajinci prestali isporučivati te motore 2018 godine ( možda i već 2017 godine da je ta opskrba motora iz Ukrajine obustavljena dakle i prije 2018 godine) al kako se ti motori koriste i na nekim drugim avionima Rusi imaju mogućnost servisa jer ima tih motora po Rusiji međutim nema tih protupožarnih aviona po Rusiji da možeš s njih skinit dijelove i stavit na njega i ispunit narudžbu od stranog kupca a ovdje je to Alžir.

U travnju 2018., mjesecima nakon što je Ukrajina zabranila isporuke zrakoplovnih motora Progress D-436 Rusiji kao posljedicu aneksije Krima od strane Ruske Federacije, Safran i UEC Saturn složili su se ponovno ustrojiti Be-200 s PowerJetom SaM146 iz Sukhoi Superjeta.


Da je Rusima sve u redu onda ne bi Alžir dobijao ove avione na kapaljku nego bi mu oni isporučili četiri aviona od puta a oni su mu isporučili samo jedan prošle godine a to znači da oni kanibaliziraju neke od tih svojih Berijeva 200 a kojih imaju jako malo da bi zadovoljili narudžbe stranog kupca a šta je u ovom slučaju Alžir te da bi održali i svoju postojeću flotu Beriejva 200.

Prevedeno: Na svaki ovaj Berijev 200 koji oni Alžiru isporuće piši odma jedan manje Berijev 200 i u Rusiji jer drukčije ne mogu nabavit sve te dijelove za isti kako bi ga kompletirali, servisirali i tehnički ispravnog uopće isporučili trećoj strani tj stranom kupcu tj naručitelju takvog aviona.

I sad zbrajanja koliko im je ostalo: Napravljeno 20, jedan se srušio, jedan je u Azerbejđanu, jedan je u Alžiru, jednog su morali kanibalizirat da bi ispunili tu narudžbu za Alžir ... a Alžir ih je naručio sve skupa četiri.
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by RayMabus 9/7/2024, 09:40

Serbinho-3 wrote:
RayMabus wrote:Chaika L-4  je dvomotorni amfibijski zrakoplov , dizajniran i izgrađen u Rusiji 2000-ih. Prodan je u malom broju i još uvijek je u proizvodnji.

https://en.wikipedia.org/wiki/Chaika_L-4

Izgrađeno 14 komada a motor Rotax dakle nije ruski.
Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Chaika_L-42

Dužina: 8,5 metara a kapictet putnika je 4 putnika.

Dakle ovo je mali avion al recimo jedan proizvod koji su radili u Rusiji za svoje potrebe al s Rotax motorima jer tamo po Rusiji ima puno rijeka i jezera pa onda postoji nekakva potreba za ovim malim amfibijama il avionima s plovcima ugrađenima tako da mogu sletit na vodenu površinu.
Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 L-42_in_flight._%284706943879%29Dobro izgleda, treba mu veci kapacitet putnika.
A i to koristi strane motore, Rotax a sve skupa su samo 14 ovakvih napravili. Neke ovakve lagane amfibije rade po Rusiji s tim uvezenim motorima Rotax. Doduše te Rotax motore mogu i uvest na crno jer je riječ o malim motorima pa se da prošvercat preko granice.

Meni je to nepraktično jer ima bolja šema od te:

Maksimalan broj osoba:10-14 

https://cessna.txtav.com/en/turboprop/caravan

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Cessna-208-Caravan-G-MDJE-of-Loch-Lomond-Seaplanes.
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

Kina započela proizvodnju novog aviona - Page 3 Empty Re: Kina započela proizvodnju novog aviona

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum