ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Haos u Austriji

Go down

Haos u Austriji Empty Haos u Austriji

Post by RayMabus Mon 24 Jun - 14:05

Reci: Jebat će nam Komšić svima mater jer se onaj entitet iz dubina zadužen za "kontrolu" fizičkog svemira probudio jer ste mu digli tlačinu.

Odluka ministrice u Austriji stvorila politički haos, na vlast bi se mogla vratiti stranka bliska Dodiku

Zbog toga je važno napomenuti koliko bi za BiH bilo kritično da se održi aktuelna vlada u Austriji, zemlji koja kontinuirano podržava našu zemlji i u kojoj živi veliki broj državljana BiH.

Međutim, treba istaći da vjerovatno neće doći do pada vlade, zbog izbora koji bi se trebali održati 29. septembra. Bilo bi teško rekonstruisati vlast imajući u vidu da bi trajala samo nekoliko mjeseci.

Ipak, rezultati EU izbora pokazuju da ima razloga za zabrinutost. FPO je osvojio tri mjesta više i sada imaju najviše mandata u Evropskom parlamentu iz Austrije, s osvojenih 25.26 posto glasova.

Povratak FPO-a u vlast bi značio značajnu promjenu u vanjskoj politici Austrije. To je svakako fokus ove stranke, što pokazuje i činjenica da su zahtijevali ministarstvo vanjskih poslova kada su formirali vlast 2017. godine.

U svakom slučaju, na novu vlast u Austriji ćemo čekati do kraja ove godine, ali sigurno je da odnosi između OVP-a, kao najveće stranke u ovoj zemlji, i Zelenih nisu na najboljem nivou. Kada uzmemo u obzir i da OVP kontinuirano odbija saradnju sa socijal-demokratima, FPO se nameće kao jedini partner.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179130
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum