ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mirko i Slavko

Go down

Mirko i Slavko Empty Mirko i Slavko

Post by debotoijusto 22/6/2024, 20:03

Nakon dva dana potrage za dva mlada bika koja su su pobjegla iz klaonice u Kaštel Sućurcu, jedan od njih ipak je pronađen tijekom subotnjeg jutra na obroncima Kozjaka dok je drugi još na slobodi. Potvrdila nam je to i Danijela Šarić, direktorica tvrtke "Škokić‘" iz koje su bikovi pobjegli, kazavši nam samo kratko da drugog još traže po Kozjaku, piše Slobodna Dalmacija.
Kako nam je kazala, našla se malo uvrijeđena objavom Prijatelja životinja na njihovoj internetskoj stranici koji su mlade bikove nazvali "Mirko i Slavko" i to zato jer je Mirko ime njenog svekra, pa smatra da to nije baš primjerena objava.
Prijatelji životinja odbjegle su bikove nazvali Mirko i Slavko jer vjeruju da, unatoč teškim žrtvama i gotovo nikakvoj šansi za preživljavanjem, uvijek postoji nada za pravdu i slobodu. Kako kažu, vjeruju ‘da će se jednom ovaj krvavi rat završiti, a klaonice postati dio prošlosti, koje ćemo se prisjećati s gnušanjem‘.
Mirko i Slavko su, za one mlađe koji ne znaju, likovi iz stripa o dva dječaka, partizanska kurira koji su se borili protiv Nijemaca, a izlazio j e na području bivše države sredinom 60-tih godina prošlog stoljeća.

Nismo od direktorice firme "Škokić" uspjeli doznati je li pronađen Mirko ili Slavko te kakva će biti njihova daljnja sudbina budući da nam se, nakon prvog poziva, više nije javljala.
No, nadajmo se da će oba mlada bika doživjeti sudbinu bika Joze koji je je 24. studenoga 2020. godine pobjegao pri istovaru iz kamiona u tvornici za proizvodnju i preradu mesa Mesoprerada u Slatini.
Nađen je nakon 15-ak dana lutanja te je udomljen na jednoj farmi i zadnje su informacije objavljene prije dvije godine govorile da "uglavnom vrijeme provodi s drugim bikovima u boksovima i ima ograđenu manju ispašu da se ispuca kao i svi drugi bikovi.‘‘ Jozo se, dakle, izborio za svoju slobodu, a hoće li isto doživjeti "Mirko i Slavko" tek treba vidjeti.
Podsjetimo, Policijska uprava splitsko-dalmatinska zaprimila je informaciju da su u četvrtak tijekom jutra, iz pogona za preradu mesa na Putu Strinje u Kaštel Sućurcu pobjegla dva mlada bika.
- O događaju smo obavijestili Veterinarsku inspekciju i izišli na teren, obaviještena je i Hrvatska gorska služba spašavanja kako bi se obavio zračni pregled terena uz pomoć drona. Građani, ako uočite bikove, nemojte im se približavati i nazovite policiju na broj 192 - poručili su tada iz splitske policije.
U subotu nam je potvrđeno i da su protiv odgovorne osobe iz pogona za preradu mesa podnijeli i odgovarajuću prekršajnu prijavu. Prijava je podnesena zbog prekršaja čl. 30 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno zbog držanja životinja bez nadzora. Naime, bikovi su, utvrdila je policija, ostavljeni bez kontrole u dvorištu klaonice odakle su pobjegli. Za navedeni je prekršaj propisana kazna od 200 do tisuću eura.


https://www.jutarnji.hr/vaumijau/novosti/pronaden-jedan-od-odbjeglih-bikova-vlasnica-je-malo-uvrijedena-a-sjecate-li-se-joze-e-ovo-nas-je-razveselilo-15474362
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30902
2014-04-12


Back to top Go down

Mirko i Slavko Empty Re: Mirko i Slavko

Post by debotoijusto 22/6/2024, 20:07

Mirko i Slavko Shortest-bull-ride-ever
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30902
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum