ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ONI DOLAZE

Go down

ONI DOLAZE Empty ONI DOLAZE

Post by RayMabus 17/6/2024, 17:00

Tako je, oni dolaze.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/europa-bi-se-8-srpnja-mogla-probuditi-u-drugacijem-svijetu-tesko-se-sjetiti-kada-si-je-neki-lider-ovako-pucao-u-nogu-15472610

Oko 250 tisuća prosvjednika izašlo je na ulice diljem Francuske kako bi prosvjedovali protiv uspona krajnje desnice i pozvali sugrađane da spriječe dolazak stranke Marine Le Pen na vlast. Emmanuel Macron povukao je rizičan potez kad je prošlog tjedna raspustio parlament i raspisao prijevremene parlamentarne izbore, nakon katastrofalnih rezultata njegove stranke na europskim izborima.

Učinio je to kako bi ojačao svoju potporu kod kuće, ali je otvorio vrata Le Pen da preuzme kontrolu nad francuskom vladom. Nije očekivao niti da će taj potez potaknuti fragmentiranu ljevicu da se ponovno udruži i tako mu poremeti planove.

Posljednje ankete javnog mnijenja pokazuju da će Nacionalno okupljanje, krajnje desna stranka Marine Le Pen, osvojiti 31-35 posto glasova. Odmah iza nje je novoosnovana lijeva koalicija Novi narodni front s 25-28 posto podrške birača. Liberalna koalicija, u kojoj je i Macronova stranka, osvaja 18-20 posto glasova.
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

ONI DOLAZE Empty Re: ONI DOLAZE

Post by RayMabus 17/6/2024, 17:04

Baš uživam.

Malo vam duže treba da otkrijete planove đenerala vasione iako ih ja ovdje stvljam na forum unaprijed al kako se klupko odmata onda ugledate pravi plan.

Vi ga odmotavate kako se stvari odvijaju pa ga zato vidite tek kad se desi a ja ga pošto ga zamotavam tj proizvodim ( kreiram, stvaram ) vidim unaprijed ... jer smo mi u ratu.

Radi Komšića.

Sad mi fino uživajte u sranju koje dolazi.

Kafica.  :coffee
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

ONI DOLAZE Empty Re: ONI DOLAZE

Post by RayMabus 18/6/2024, 05:18

Dobro jutro radni narode Crne Gore :coffee , necijenjeni inkarnirani isprdci svojih duša na ovoj planeti koji su tijekom inkarnacije u zametak izgubili sijećanje pa sad misle da su tijela koja imaju dušu a ne duša koja ima tijelo i k tome se ista inkarnira samo s nekakvih deset posto svog potencijala tj s krakom ( produžetkom ) a ne cijela itd, nesvjesna balego svega i svačega prestavljamo vam đenerale vasione a to su anđeli Prijestolnici ( anđeli se također mogu inkarnirati pa vam jedan takav tipka na fizičkoj ravni planove nebesa ) poznati i kao generali Kaosa.


Marine Le Pen ljevičare naziva "nakazama" koje prijete uništiti državu. Macronov ministar financija tvrdi da će dolazak lijevih stranaka na vlast dovesti do ekonomskog kolapsa i izlaska iz Europske unije. Republikanci nemaju vremena smišljati laži i uvrede jer se raspadaju nakon što su se neki članovi odlučiti pridružiti Le Pen. I novoosnovani lijevi savez ima vlastitih problema i riskira svoje preživljavanje. U predizbornu kampanju su se uključili čak i nogometaši. Na koju god stranu se okrenuli, kaos izvire iz svakog kutka.


https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kaos-uoci-kljucnih-izbora-u-mahnitu-kampanju-se-ukljucila-i-najveca-nogometna-zvijezda-ma-svi-ste-vi-nakaze-15472709Koje uživanje.RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

ONI DOLAZE Empty Re: ONI DOLAZE

Post by RayMabus 18/6/2024, 05:25

Kad se susretnu red i haos, haos će uvijek pobijediti.

Vi živite u sistemu koji treba red kako bi ovi na vrhu mogli vladati. Dana vam je prividna sloboda al ste robovi novca i drugih mehanizama koje je ta elita na vrhu nametnula a ista želi vladati cijelom planetom i sad se sukobila s društvenim poretkom kojem je za pobjedu dovoljan i haos i srušila je taj prvi poredak nepovratno.
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

ONI DOLAZE Empty Re: ONI DOLAZE

Post by RayMabus 18/6/2024, 05:35

Kredite agencije su već spustile ocjenu za Francusku, dok se u EU institucijama već raspravlja o potencijalnim sankcijama za ovu državu, ako krenu u realizaciju programa koji se spominju u platformi Nacionalnog fronta.


Evropska unija sprema kaznu za Francusku u slučaju pobjede radikalnih desničara, sporan ekonomski plan
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

ONI DOLAZE Empty Re: ONI DOLAZE

Post by RayMabus 18/6/2024, 05:43

Javni dug, inače, Francuska je značajno uvećala tokom pandemije kovida, kada je iz državne kase pokrivan ogromni deo troškova firmi i pojedinaca nastao zbog zaustavljanja svih aktivnosti.

Koji god bili razlozi, kasa je prazna, pa iz tog ugla fantastično zvuče obećanja da će minimalna plata iznositi dve hiljade evra bruto, da će PDV za preskupo gorivo na pumpama pasti sa 20 odsto na 5,5, da će neki u penziju ići već sa 60 godina… Vlast ističe da su predizborna obećanja ujedinjene levice i krajnje desnice, jednostavno – nerealna. Ali, Makronovi konkurenti imaju svoju računicu.

Stranka Žordana Bardele i Marin le Pen namerava da potreban novac pronađe porezom na superprofit, smanjenjem francuskog doprinosa u budžet EU, oštrom borbom protiv utaje poreza kojom se godišnje po procenama gubi oko 15 milijardi evra. Ukinuli bi i besplatno zdravstveno osiguranje za sve migrante prvih pet godina života u Francuskoj. Računaju i na prihod koji bi doneo ekonomski preporod povećanjem kupovne moći.

S druge strane, levica već u prvih petnaest dana predlaže povećanje minimalnih plata na 2.000 evra bruto i izjednačavanje punih penzija s ovom sumom. Najavljuje, kao i krajnja desnica, blokadu cena osnovnih proizvoda. Predlaže i reformu zajedničke evropske poljoprivredne politike, a ukinuo bi se i sporazum o slobodnoj trgovini s Kanadom i zaustavili pregovori za isti sa zemljama Južne Amerike.

U prvih sto dana levičari bi usaglasili plate s inflatornom stopom, poništili najavljeno poskupljenje struje od 10 odsto, a na duže staze otvorili zatvorene medicinske ustanove u zabačenim krajevima, obezbedili đacima ručak za 1 evro, zidali 200.000 javnih stanova godišnje. U penziju bi se išlo sa 60 godina, a radna nedelja za teške poslove trajala bi samo 32 sata. U javnom prevozu, porez bi spao s 20 na 5,5 odsto.

Levičari bi novac uglavnom pronašli oporezivanjem bogatih. Predlažu i harmonizaciju evropskog poreza da bi se sprečilo odlivanje kapitala. Njihove mere su jednako preskupe kao i one koje predlaže krajnja desnica. Ali život je, kažu Francuzi, i ovako preskup, a dug, svakako, raste, pa je lakše podneti ga uz lepa obećanja, naročito ako se neka uz to još i ostvare.

DUG OMČA OKO VRATA PARIZU: Da li su predizborna obećanja francuske levice i desnice nerealna?
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

ONI DOLAZE Empty Re: ONI DOLAZE

Post by RayMabus 18/6/2024, 06:19

Očito ne može pobijediti - Marine Le Pen o šansama Ukrajine za uspjeh u sukobu s Rusijom

Čelnica stranke Nacionalno okupljanje, koja se naziva favoritom za pobjedu na izborima za nižu stranku francuskog parlamenta, Nacionalnu skupštinu, Marine Le Pen izjavila je da je potrebno pregovarati s Rusijom kako bi se pokušao riješiti sukob u Ukrajini, s obzirom na da ga Kijev ne može osvojiti.

"Očito je da ćemo morati razgovarati s Rusijom kako bismo pokušali postići pozitivno rješenje za Ukrajinu u ovom sukobu, u kojem ona očito ne može pobijediti", rekla je Le Pen u intervjuu za El Períodico, pojasnivši da smatra da je nemoguće dogovoriti mir bez sudjelovanja u pregovorima između jedne od strana u sukobu.

Le Pen je istaknula da podržava inicijative za vojnu ili civilnu potporu Kijevu. No, pozvala je na pažljivo razmatranje antiruskih sankcija, ukazujući na energetski rat koji su započele europske zemlje i koji je "postao destruktivan" za njihova gospodarstva, te rizik da postanu suučesnici u ukrajinskom sukobu.


https://x.com/SprinterFamily/status/1802828396755308607
RayMabus
RayMabus

Posts : 178988
2014-04-11


Back to top Go down

ONI DOLAZE Empty Re: ONI DOLAZE

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum