ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mali Kinezi gladuju zbog klimatskih promjena

Go down

Mali Kinezi gladuju zbog klimatskih promjena Empty Mali Kinezi gladuju zbog klimatskih promjena

Post by RayMabus 17/6/2024, 07:33

KIŠA NE PRESTAJE

Razorne poplave uništile čitavu pokrajinu, evakuirano 36.000 ljudi, na snazi crveno upozorenje, a katastrofi se ne nazire kraj.

Obilne oborine pogodile su gotovo 180.000 ljudi, a poplave uništile 12.350 hektara usjeva, prouzročivši gubitke od oko 225 milijuna dolara
Oko 36.000 ljudi evakuirano je nakon velikih poplava uzrokovanih obilnim kišama u jugoistočnoj kineskoj pokrajini Fujian, izvijestila je u nedjelju novinska agencija Xinhua pozivajući se na lokalne vlasti. Veliki dijelovi Fujiana razoreni su nakon jake kiše koja pada od subote ujutro, zbog čega su vlasti izdale nalog za evakuaciju, navodi se u izvješću. Između subote ujutro i nedjelje ujutro neke su hidrološke postaje u 11 rijeka u pokrajini izvijestile o vodostajima do 3,65 metara iznad razine upozorenja. Do nedjelje ujutro vodostaji na sedam postaja ostali su iznad ove oznake. Za nekoliko regija predviđaju se daljnje obilne oborine, upozorile su kineske vlasti u nedjelju navečer.


Prema Nacionalnom meteorološkom centru, očekuje se da će dijelovi jugoistočnih provincija Zhejiang, Fujian, Jiangxi, Hunan i Guangdong te zapadnije pokrajine Guizhou, Guangxi, Sečuan i Yunnan biti pogođeni jakim oborinama ili olujama u ponedjeljak.

Predviđeni su jaki pljuskovi, uključujući količinu padalinu veću od 70 milimetara na sat i grmljavinske oluje, izvijestio je Centar.
Ministarstvo vodnih resursa i Meteorološki zavod izdali su narančasti stupanj upozorenja - drugi najviši. Za neka područja u jugozapadnom Zhejiangu i sjevernom Fujianu izdano je najviše crveno upozorenje zbog opasnosti od izlijevanja planinskih potoka, a od lokalnih vlasti zatraženo je da poduzmu mjere predostrožnosti.

Razorne poplave uništile čitavu pokrajinu, evakuirano 36.000 ljudi, na snazi crveno upozorenje, a katastrofi se ne nazire kraj


Pa nastavi ti i dalje gradit termoelektrane na ugljen i zagađivat. Triba vam jebat mater. Da Bog da vam cila Kina plivala u poplavama idući sto godina.

Mali Kinezi gladuju zbog klimatskih promjena Fujian-province-China

Obilne oborine pogodile su gotovo 180.000 ljudi, a poplave uništile 12.350 hektara usjeva, prouzročivši izravne ekonomske gubitke od oko 225 milijuna dolara.
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Mali Kinezi gladuju zbog klimatskih promjena Empty Re: Mali Kinezi gladuju zbog klimatskih promjena

Post by RayMabus 17/6/2024, 07:52

Bude vam sve to uništeno u godinama koje dolaze. Morat ćete u Putina kupovat žito.

Mali Kinezi gladuju zbog klimatskih promjena China-relief
RayMabus
RayMabus

Posts : 179135
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum