ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Japan donosi zakon kako bi zaustavio pad nataliteta

Go down

Japan donosi zakon kako bi zaustavio pad nataliteta Empty Japan donosi zakon kako bi zaustavio pad nataliteta

Post by RayMabus 5/6/2024, 19:43

Tako je, triba im zakonom naredit da rađaju. :^0 lol! lol! lol! lol! lol!

Japan donosi zakon kako bi zaustavio pad nataliteta

Prema novom zakonu, vlada će povećati dječje dodatke i produžiti roditeljsko odsustvo.
RayMabus
RayMabus

Posts : 177653
2014-04-11


Back to top Go down

Japan donosi zakon kako bi zaustavio pad nataliteta Empty Re: Japan donosi zakon kako bi zaustavio pad nataliteta

Post by RayMabus 5/6/2024, 20:00

Treba prebacit tvornice u Kambodžu. Tamo još rade za šaku riže a na vlasti je nekakva vojna hunta i general sin od tate i ako ne radiš kako triba odma te drot opizdi onom drvenom palicom od tri metra po glavi.


Zamjenik premijera Kambodže kaže da će japanska ulaganja pomoći u obuzdavanju ovisnosti o Kini

Kambodža očekuje da će sve veća japanska ulaganja pomoći u obuzdavanju njezine gospodarske ovisnosti o Kini, rekao je zamjenik premijera te zemlje jugoistočne Azije za Nikkei Asia.

Sun Chanthol dao je komentar u intervjuu prošlog četvrtka na marginama Nikkei Future of Asia foruma, u vrijeme kada njegova zemlja želi proširiti svoje izvore izravnih stranih ulaganja dok se trudi postati regionalno proizvodno središte.

---

Američki ministar obrane razgovara o vojnoj razmjeni u posjetu Kambodži

Austinovi pregovori s kineskim saveznikom usmjereni su na poništavanje uspjeha Pekinga

Američki ministar obrane Lloyd Austin sastao se u utorak s vodstvom Kambodže i razgovarao o nastavku programa vojne obuke, u posjetu čiji je cilj bio poništiti uspjehe koje je Kina postigla usred zabrinutosti zbog njezine sve veće prisutnosti u kambodžanskoj pomorskoj bazi.

To što je Kambodža dopuštala Kini da razvije mornaričku bazu Ream, koja se nalazi na ključnom plovnom putu prema Tajlandskom zaljevu u pokrajini Sihanoukville, zabrinula je Washington da će Pekingu dati novu ispostavu u blizini spornog Južnog kineskog mora, čiji velik dio polaže Kina.

Veze između Sjedinjenih Država i Kambodže bile su zategnute posljednjih godina, a Washington je glasan zbog vladinog razbijanja političke oporbe i zabrinutosti zbog rastućeg utjecaja Kine.

Austin je održao odvojene sastanke s kambodžanskim premijerom Hunom Manetom i vođinim ocem Hun Senom, koji je do prošle godine bio premijer gotovo četiri desetljeća, a sada je predsjednik Senata. Također se sastao s ministrom obrane Teom Seihom.

"Imali smo sadržajne razgovore o načinima jačanja američko-kambodžanskih obrambenih veza i veselim se daljnjem dijalogu", rekao je Austin o sastancima u objavi na platformi društvenih medija X.

Kambodžanski mediji prenijeli su slike sa sastanaka, ali vlada još nije izdala izjavu o ishodu.

Postojao je određeni američki optimizam da će Hun Manet, koji je studirao ekonomiju na Sveučilištu New York i pohađao američku vojnu akademiju u West Pointu, biti više privržen Washingtonu nego njegov otac Hun Sen.

Samozvani "snažni čovjek" Hun Sen rekao je da će njegov sin vladati po vlastitom modelu. Hun Sen je stekao reputaciju zbog svog otvorenog prkosa Sjedinjenim Državama tijekom opsežne, višegodišnje represije u kojoj su oporbene stranke zabranjene, a mnoštvo političara zatvoreno u odsutnosti zbog izdaje i poticanja.

Zalagao se za bliske odnose s Kinom, koja je nastojala utjecati na položaj Kambodže unutar regionalnog bloka ASEAN, koji donosi odluke na temelju konsenzusa.

Glasnogovornik Pentagona, general-bojnik Patrick Ryder rekao je da su Austinovi razgovori uključivali nastavak razmjene vojne obuke o pomoći u katastrofama i održavanju mira UN-a, kao i razminiranje i čišćenje neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Ryder je rekao da je Austin razgovarao s kambodžanskim bivšim studentima američkih vojnih obrazovnih programa i kadetima američke vojne akademije koji su bili u posjetu Kambodži.

Kina jača svoje "oklopno" prijateljstvo s tom državom jugoistočne Azije, usred razmjena državnih i vojnih vođa na visokoj razini od prošle godine.

Prije početka nadogradnje koju je financirala Kina u lipnju 2022., baza Ream bila je mjesto zajedničke mornaričke obuke i vježbi između Sjedinjenih Država i Kambodže. Kambodža je srušila objekt koji su izgradile SAD u listopadu 2020.

Dva kineska ratna broda, vjerojatno korvete ili fregate, usidrena su u Reamu od prosinca. Uz zabrinutost SAD-a, Kina je prošlog mjeseca poslala dva ratna broda u Kambodžu i Istočni Timor na turneju koja će trajati do sredine lipnja.

Prošlog je tjedna Hun Manet rekao da će Kambodža u kolovozu započeti s izgradnjom 1,7 milijardi dolara vrijednog kanala koji podupire Kina, a koji je izazvao napetosti sa susjednim Vijetnamom i potaknuo strahove da bi ga mogli koristiti kineski ratni brodovi. Kambodža je te tvrdnje odbacila kao neutemeljene.

---

Kina je izabrala diplomata 'ratnika vukova' za veleposlanika Kambodže

Wang Wenbin pomoći će Pekingu da produbi veze s Phnom Penhom u gospodarstvu i vojsci


Wang Wenbin je bio glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova gotovo četiri godine.

6. lipnja 2024.

Wang Wenbin, bivši glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova poznat po svojoj borbenoj retorici, izabran je za sljedećeg veleposlanika u Kambodži.

Wangov novi zadatak potvrdila je u utorak Kineska agencija za međunarodnu razvojnu suradnju, tijelo koje se bavi stranom pomoći, nakon sastanka s direktorom agencije Luom Zhaohuijem.
RayMabus
RayMabus

Posts : 177653
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum