ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srbija i RS ( BiH ) na ruskoj euroviziji

Go down

Srbija i RS ( BiH ) na ruskoj euroviziji Empty Srbija i RS ( BiH ) na ruskoj euroviziji

Post by RayMabus 16/5/2024, 02:20

Kako je u intervjuu za kinesku agenciju Xinhua uoči svog sutrašnjeg odlaska u dvodnevni državni posjet Kini rekao ruski predsjednik Vladimir Putin, Rusija i Kina namjeravaju proširiti interakciju u razvoju novih formata suradnje, među kojima je i Međunarodno natjecanje popularne pjesme “Intervizija”. Putin je naglasio da Kina djeluje kao ključni partner u ovom projektu, usmjerenom na unapređenje i popularizaciju nacionalnih škola pjesme.

“Rusija, kao i Kina, čvrsto stoji na načelima raznolikosti kultura, zalaže se za njihovu ravnopravnost i očuvanje nacionalnog identiteta”, – rekao je Putin za kineski državni medij.

Međunarodno natjecanje „Intervizija“ održat će se u Moskvi ove godine, a u početku je bilo planirano da se održi u drugom po veličini ruskom gradu Sankt Peterburgu, ali je ruska vlada, koja je glavni pokretač toga projekta, u međuvremenu promijenila odluku.

Podsjećamo da je Rusija nakon stjecanja samostalnosti poslije raspada SSSR-a bila primljena kao članica natjecanja za izbor pjesme Eurovizije. Nakon ruske invazije na Ukrajinu izbačena je kao sudionica do nekih „boljih vremena“, iako ona vjerojatno više nikada neće doći (ili barem ne jako dugo).

https://www.geopolitika.news/vijesti/kina-i-rusija-rade-pandan-eurosonga-medunarodni-projekt-intervizija/

Problem je šta bi Kina kao država ipak mogla poslati samo jednog predstavnika a onda nije zabavno ako nema niti jednog predstavnika iz Europe pa se mogu Dodik i Vučic ubaciti ( Srbija i BiH koju predstavlja RS ).

Nama u Hrvatskoj bi bilo zabavno da RS pošalje svog predstavnika. Da malo guzimo Komšića i američku kabalu.
RayMabus
RayMabus

Posts : 176806
2014-04-11


Back to top Go down

Srbija i RS ( BiH ) na ruskoj euroviziji Empty Re: Srbija i RS ( BiH ) na ruskoj euroviziji

Post by RayMabus 16/5/2024, 03:02

Intervision Song Contest (ISC) bilo je međunarodno natjecanje pjesama za umjetnike iz zemalja istočnog bloka. Bio je to komunistički ekvivalent Eurosongu. Njegov organizator bila je Intervizija, mreža televizijskih postaja istočnog bloka. Natjecanje se održalo u Čehoslovačkoj i u Šumskoj operi u Sopotu u Poljskoj.

ISC je organiziran od 1965. do 1968. i ponovno od 1977. do 1980. Od 1977. zamijenio je Međunarodni festival pjesme u Sopotu (Sopot ISF) koji se u Sopotu održavao od 1961.

Jedanaest zemalja sudjelovalo je u petom izdanju 2008. godine, a pobijedio je Tadžikistan. Godine 2009. tadašnji ruski premijer Vladimir Putin predložio je ponovno pokretanje natjecanja, ovaj put između Rusije, Kine i srednjoazijskih država članica Šangajske organizacije za suradnju. U svibnju 2014. najavljeno je da će se natjecanje vratiti, a na njemu će sudjelovati zemlje iz Zajednice Neovisnih Država i Šangajske organizacije za suradnju.

U studenom 2023. ruska ministrica kulture Olga Lyubimova i glavni direktor Channel One Russia Konstantin Ernst otkrili su na Međunarodnom kulturnom forumu u Sankt Peterburgu da televizijska kuća planira producirati oživljavanje Intervision Song Contesta na kojem će sudjelovati zemlje članice BRICS-a.

https://en.wikipedia.org/wiki/Intervision_Song_Contest

Stvar je u tome šta ovo brata Xija u osnovi ni ne zanima. On će poslat svog predstavnika i to je sve.
RayMabus
RayMabus

Posts : 176806
2014-04-11


Back to top Go down

Srbija i RS ( BiH ) na ruskoj euroviziji Empty Re: Srbija i RS ( BiH ) na ruskoj euroviziji

Post by RayMabus 16/5/2024, 03:06

Natjecanje za pjesmu Intervizije 2008

Natjecanje za pjesmu Intervizije 2008. bilo je 5. natjecanje za pjesmu Intervizije. Natjecanje se održalo u koncertnoj dvorani Festivalny u ruskom gradu Sočiju. Prihvatljive zemlje koje se mogu natjecati u natjecanju su iz Commonwealtha Neovisnih Država , Šangajske organizacije za suradnju i bivših sovjetskih republika.

Sudjelovanje na natjecanju potvrdilo je jedanaest zemalja.

https://en.wikipedia.org/wiki/Intervision_Song_Contest_2008

Zemlje koje debitiraju
Armenija
Azerbejdžan
Bjelorusija
Kazahstan
Kirgistan
Latvija
Moldavija
Rusija
Tadžikistan
Turkmenistan
Ukrajina

Ukrajinu i Latviju sasvim sigurno možete zaboraviti pa ubaciš Srbiju i RS ( BiH ).
RayMabus
RayMabus

Posts : 176806
2014-04-11


Back to top Go down

Srbija i RS ( BiH ) na ruskoj euroviziji Empty Re: Srbija i RS ( BiH ) na ruskoj euroviziji

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum