ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

JEBITE SE SVI! NEDAM SMEĆE CRKNITE

Go down

JEBITE SE SVI! NEDAM SMEĆE CRKNITE Empty JEBITE SE SVI! NEDAM SMEĆE CRKNITE

Post by debotoijusto Mon 6 May - 20:36

STANARI splitskog kotara Lučac već se godinama bore sa susjedom koji, kako navode, skuplja otpad u svom dvorištu iz kojeg se širi smrad i u kojem se razmnožavaju štakori. Vlasnik nekretnine na adresi Vrh Lučac 34² u dvorištu iza visoke ograde napravio je, pričaju nam, ilegalni deponij koji se svakodnevno povećava građevinskim i komunalnim otpadom.

Problem su pokušali riješiti na sve načine, uključivši i Gradsku vlast te druge odgovorne službe, koje, kako nam tvrde, nisu reagirale na njihove pozive u pomoć. Pobunili su se i lijepili plakate po kvartu, no problem se nije riješio, već je eskalirao.


Čovjek koji u svom dvorištu gomila otpad fizički je nasrnuo na susjedu koja se pobunila protiv njegovog odlaganja smeća. Iz policije su potvrdili kako je 77-godišnji muškarac predmetom koji je držao u ruci udarao 80-godišnjakinju po glavi i tijelu.
Čovjek koji u svom dvorištu gomila otpad fizički je nasrnuo na susjedu koja se pobunila protiv njegovog odlaganja smeća. Iz policije su potvrdili kako je 77-godišnji muškarac predmetom koji je držao u ruci udarao 80-godišnjakinju po glavi i tijelu.
"Ovo traje jako dugo i mi više ne znamo što napraviti. Sve smo pokušali. Pokušali smo lijepo s njim razgovarati i ponuditi mu da mi očistimo dvorište. Obratili smo se Gradu i službama, ali nema nikakvog značajnog pomaka.


Mi i dalje strahujemo od zaraze nas i naše djece. Pa osjetite i sami taj smrad, ne trebamo vam ništa govoriti. Vi sad ne vidite smeće, ali svaki dan je hrpa sve veća i veća. Ono što mi bacimo u kontejner, on to izvadi i stavi u sebe u dvorište.

Sad zamislite kako to smrdi kada padne kiša, a nakon toga upeče sunce. Mi ne možemo otvoriti prozore niti robu sušiti na sušilu. I ne bi to bio toliki problem da se mi nalazimo blizu Karepovca i znamo da ne može biti drugačije. Susjeda nam je u kvart donio smetlište i zarazu. Imamo Karepovac u dvorištu ispod prozora i ne možemo ništa", pričaju nam zgroženi stanari.

Žalili su se Gradskoj vlasti i službama koji su, kako nam kažu, napravili jako malo ili gotovo ništa kako bi se ovaj problem riješio. Svjesni su da pomoć treba i čovjeku koji gomila otpad, no oni više ne znaju kako riješiti problem.

"Osjećamo se obespravljeno i nezaštićeno i nemamo drugog izbora nego tužiti Grad. Ne vlasnika, već Gradsku vlast. Odvjetnici nas uvjeravaju da sigurno dobivamo spor. Grad je direktno odgovoran za zdravstvenu ugrozu, smanjenu kvalitetu života, financijsku štetu.

Kao i štetu ugleda poput recenzija za turističke objekte, povrat sredstva turistima te izostalu dobit zbog nemogućnosti iznajmljivanja. Ovome dodajemo i pretrpljeni strah te ozljede koje su nanesene teškim fizičkim napadom metalnom šipkom na ženu od 80 godina", rekao nam je stanar te dodao kako su za problem upozorili Državni inspektorat i Centar za socijalnu skrb.

Index je upit poslao i Gradu Splitu, na koji su nakon osam dana odgovorili. Zanimalo nas je koje su korake poduzeli u rješavanju problema, mogu li naložiti vlasniku da očisti parcelu te ga kazniti u slučaju odbijanja te o njegovom trošku istu očistiti oni.


"Upravni odjel za komunalne poslove Grada Splita upoznat je s predmetnom problematikom i počiniteljem prema kojem je već bilo nekoliko postupanja od strane redarstva. Postupanje Grada bilo je osobito pažljivo s obzirom na samog počinitelja i činjenicu da je riječ o otpadu na privatnoj površini.

Po navedenom predmetu, dana 29. veljače 2024. godine, suradnjom je izvršen očevid na licu mjesta od strane inspektora zaštite okoliša i komunalnog redarstva. Zatečena je stranka - prekršitelj koji je u posjedu nekretnine u kojoj i živi, a na kojem zemljištu prikuplja i ostavlja razne predmete i stvari. Riječ je o privatnoj površini na kojoj je postupanje komunalnog redarstva ograničeno i svodi se na ovlasti koje ima spram vidljivosti s površine javne namjene.

Na očevidu je sačinjen zapisnik te izrečen nalog stranci da ukloni otpad s privatne površine koji je vidljiv s površine javne namjene. Stranka je započela sanaciju predmetne površine koja još uvijek traje s obzirom na to da je riječ o velikoj količini predmeta", odgovorili su iz Grada.

Dva mjeseca nakon naloga da se otpad ukloni, on se još uvijek nalazi u njegovom dvorištu. Transparentom je uzvratio odluci Gradske vlasti i susjedima te ispred dvorišta izvjesio bijelu plahtu s natpisom "Je***** svi. Ne dam smeće. Crknite". Susjedi su izgubili nadu kako će se problem riješiti i čovjeku pružiti potrebna pomoć. Dodaju kako im nakon pravnih postupaka ostaje samo da promjene adresu.


https://www.index.hr/vijesti/clanak/splicanin-u-dvoristu-skuplja-smece-susjedi-ocajni-smo-stakori-nam-ulaze-u-stanove/2562485.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30671
2014-04-12


Back to top Go down

JEBITE SE SVI! NEDAM SMEĆE CRKNITE Empty Re: JEBITE SE SVI! NEDAM SMEĆE CRKNITE

Post by debotoijusto Mon 6 May - 20:38

kvadrat uokolo 4-5 000e a ovi jebe ekonomiju
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30671
2014-04-12


Back to top Go down

JEBITE SE SVI! NEDAM SMEĆE CRKNITE Empty Re: JEBITE SE SVI! NEDAM SMEĆE CRKNITE

Post by immortal Mon 6 May - 22:06

:rasta

_________________
Bože čuvaj svoj narod u cijelom svijetu. 

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
Posts : 23186
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

JEBITE SE SVI! NEDAM SMEĆE CRKNITE Empty Re: JEBITE SE SVI! NEDAM SMEĆE CRKNITE

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum