ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Glas imbecila

Go down

Glas imbecila Empty Glas imbecila

Post by debotoijusto 30/4/2024, 21:53

Postupak je jednostavan. Djevojčici od tri do osam godina najprije se u usta ugura komad tkanine: kakva stara krpa ili par čarapa, recimo, odlično će poslužiti svrsi. Kako se curica ne bi otimala, jedan je čvrsto drži za ruke, dok joj druga dvojica drže raširene noge. Četvrti je tu da je ošamari ukoliko pruža otpor. Važno je da šamari ne bude prejaki, jer ne želimo da se dijete onesvijesti. Dobro je stoga imati pri ruci i koju kante vode.


Sada je red na seoskog šamana: on će djevojčici rastvoriti male usne na vaginalnom otvoru, a onda rasjeći ovojnicu klitorisa. Za taj zahvat najbolji je, jasno, kuhinjski nož, iako će izvrsno poslužiti i neki oštar lim, poklopac konzerve, komad stakla ili dobri stari žilet. Kako je razrezivanje ovojnice klitorisa razmjerno bolan zahvat, vrlo je vjerojatno da ćete tu potrošiti prvu kantu vode.
Nakon toga šaman će istim instrumentom djevojčici odstraniti vrh klitorisa ili, kad je već tu, cijeli klitoris zajedno s malom i velikom usnicom. Imate li kod kuće let-lampu, još bolje. Kako je pak paljenje klitorisa i usnica let-lampom razmjerno bolan zahvat, izvjesno je da ni to neće ići bez nekoliko šamara i kante vode.
Kad se djevojčica osvijesti, preostalo vaginalno tkivo valja vezati koncem – mada će sasvim dobar biti i komad žice – pažljivo joj pri tom ostavljajući mali otvor kako bi mogla mokriti, a kad dođe vrijeme i ispuštati menstrualnu krv. Kako pak i šivanje vagine žicom spada u razmjerno bolne zahvate, razumno je očekivati da će i tu trebati pokoji šamar i kanta vode. Svakako, šamari će pomoći još mjesec-dva nakon zahvata, koliko će djevojčica morati imati čvrsto zavezane noge da bi rana što bolje zarasla.
Hoće li joj, međutim, to biti preprekom za zdravi i čestiti seksualni život u braku? Naravno da neće, jer kad prvi put pusti menstrualnu krv i roditelji joj nađu prikladnog muža, šaman će zašivenu vaginu prije prve bračne noći vrlo jednostavno otvoriti nožem – ili limom, staklom, žiletom, svejedno – i ujutro opet zašiti žicom. Cijeli postupak zajedno sa šamarima i vodom ponovit će se, jasno, kod svakog spolnog odnosa i, još jasnije, svakog porođaja.
Tako, eto, u nekim dijelovima svijeta i danas izgleda obred prisilnog obrezivanja djevojčica: procjenjuje se da je na taj način osakaćeno više od stotinu i trideset milijuna žena. Zbog toga je prije nekoliko dana, donoseći direktivu protiv nasilja nad ženama, Europski parlament u tekst uključio sakaćenje ženskih spolnih organa i prisilne brakove. Pa ipak, iako je donesena golemom razumnom većinom, protiv direktive je ipak bilo teško shvatljivih tridesetak glasova, uz sedamdeset mudro suzdržanih.
I među njima, na čast i ponos Hrvata, tri njihova suzdržana glasa: Mislav Kolakušić, Ivan Vilibor Sinčić i Ladislav Ilčić.
Da, suzdržani. Da, o prisilnim brakovima. Da, i sakaćenju djevojčica.
Ako se pitate zašto bi zaboga itko, pa makar bio Hrvat, bio suzdržan u raspravi o sakaćenju djevojčica – ako u kardiogenom šoku i nevjerici poželite vjerovati da su naši dični zastupnici skeptični oko direktive zbog neke njene skrivene feminističke ili rodne agende – još prije okruglo i točno deset godina, travnja 2014., cijelu vam je stvar objasnio Glas koncila.
“Djevojčicama se prije puberteta čupaju dražice da bi se budućoj ženi onemogućio doživljaj spolne naslade. Žena tako ostaje manje zahtjevna, samo vjerna supruga i vrijedna majka”, odgovorio je tada jednom svom ljubopitljivom čitatelju Glas koncila, istog onog Glasa koncila koji se u to vrijeme, vjerovali ili ne – vaša vjera, kako vidite, nije bitna – javno usprotivio i mamografiji, proglasivši narodni običaj dijagnosticiranja raka dojke štetnim za žene!

Zašto mamografija?! Ne mislite valjda da sam pitao? S rakom dojke žena je valjda “manje zahtjevna”. “Samo vjerna supruga”. Karcinom je doživotno jamstvo.
Znate uostalom i sami kakve su žene sa sisama i klitorisom. Takva hoće seks kad je nju volja, i dok katolički mužjak svrši – a znate koliko katoličkom mužjaku treba da svrši – već ona traži perilicu suđa, robotski usisivač, kontracepcijske pilule, vibrator i pravo glasa. Neće, naime, neobrezana dražica muža kojeg joj je odredio ćaća, nekog uglednog poduzetnika s lancem automat-klubova oko Zagreba i lancem svetog Benedikta oko vrata, nego onoga gologuzog studenta filozofije što glasa za Možemo. Može on moj kurac.
Po njijovoj agendi, međutim, to je prisilni brak. Prisilni brak? Krštenog Hrvata to odavno više ne čudi. Njima je i tradicionalni seks s nožem, krpom i šamarima silovanje.
Deset godina kasnije, međutim, to bogami više nije Crkva i unjkavi Glas koncila. Deset godina kasnije to su vaši demokratski izabrani politički zastupnici. I to zastupnici stranaka koje svojim svjetonazorskim načelima ovih poslijezbornih dana pregovaraju o izvršnoj vlasti u državi, da u njoj sutra i izravno sudjeluju: Kolakušić i Sinčić iz Prava i pravde, koalicijskog partnera Domovinskog pokreta, i Ilčić iz Hrvatskih suverenista, koalicijskog partnera Mosta.
Da, onaj Ladislav Ilčić, violinist koji se proslavio priznanjem kako, suzdržan valjda po tom pitanju, nikad nije zagudio po veseljku. Da, isti onaj nekadašnji čelnik udruge Glas roditelja za djecu, koji je hrvatsku djecu od seksualnog odgoja u školama, baš kao i od cjepiva protiv HPV-a i raka maternice, branio člankom 63. Ustava Republike Hrvatske, po kojemu “roditelji imaju pravo samostalno odlučivati o odgoju djece”: taj, eto, glas – ponavljam, Glas roditelja za djecu! – bio je suzdržan u glasanju o direktivi protiv prisilnih brakova i sakaćenja djevojčica.

Možda je stoga zaista vrijeme da uradimo nešto za svoju djecu i postupimo po članku 63. Ustava RH, pa kako smo mislili na svoje kćerkice, da mislimo malo i na svoje sinčiće.
Kako, međutim, postupiti po Ustavu? Postupak je zapravo jednostavan.
Sinčiću od tri do trideset tri godine najprije se u usta ugura komad tkanine: kakva stara krpa ili par čarapa, recimo, odlično će poslužiti svrsi. Kako se pak ne bi ni otimao, treba mu čvrsto držati ruku i raširene noge, a ukoliko bude pružao otpor, nemojte ostati suzdržani. Važno je samo da šamari ne bude prejaki, jer ne želimo da se onesvijesti. Dobro je stoga imati pri ruci i kantu svete vodice.
Nakon toga treba čvrsto uhvatiti prepucij i prevući ga preko glavića, pa brzim i preciznim zahvatom odsjeći cijeli penis do korijena. Za taj zahvat najbolji je, jasno, kuhinjski nož, iako će izvrsno poslužiti i brusilica, cirkular ili obična pila. Kako je panektomija razmjerno bolan zahvat, vrlo je vjerojatno da ćete i tu potrošiti kantu svete vodice.
Penis se zapravo uklanja da ne smeta kod čupanja testisa: to se radi tako da se rasijeku mošnje ili, kad smo već tu, cijeli skrotum zajedno sa sjemenicima. Za to su najprikladnija stolarska kliješta, a izvrsno će poslužiti i škare za rezidbu voćki. Kako pak i orhidektomija spada u razmjerno bolne zahvate, izvjesno je da se ni tu neće trebati suzdržavati šamara i blagoslova svetom vodicom. Sinčiću na koncu treba preostalo tkivo zašiti koncem ili žicom, pažljivo pri tom ostavljajući malu rupicu kako bi sutra mogao pišati.
Nakon što ste tako riješili Sinčića, postupak valja ponoviti i s Kolakušićem i Ilčićem.
Hoće li im, međutim, odsijecanje penisa i mošnji biti preprekom za zdravi seksualni život u braku? Kako mislite “seksualni život”? Lišeni spolne naslade, naime, muškarci ostaju manje zahtjevni, samo vjerni muževi i vrijedni zastupnici Europskog parlamenta.


https://n1info.hr/kolumne/boris-dezulovic/glas-imbecila/
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30683
2014-04-12


Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by debotoijusto 30/4/2024, 21:53

Glas imbecila Bravo-slow-hand-clap
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30683
2014-04-12


Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by immortal 1/5/2024, 00:31

šta je sa ostalih 67
šta s trojicom protiv
opet samo Hrvati smetaju

_________________
Bože čuvaj svoj narod u cijelom svijetu. 

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
Posts : 23186
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by T. 1/5/2024, 01:04

treba ga pitati ima li šta potiv da se dječacima otkida čuna i "rekonstruira" vagina...
ako se u dobi od 5 godina izjašnjavaju kao djevojčice...

_________________
Glas imbecila Unname11
T.
T.

Posts : 17167
2014-04-14

Age : 83

Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by Joža 1/5/2024, 01:24

debotoijusto wrote:Postupak je jednostavan. Djevojčici od tri do osam godina najprije se u usta ugura komad tkanine: kakva stara krpa ili par čarapa, recimo, odlično će poslužiti svrsi. Kako se curica ne bi otimala, jedan je čvrsto drži za ruke, dok joj druga dvojica drže raširene noge. Četvrti je tu da je ošamari ukoliko pruža otpor. Važno je da šamari ne bude prejaki, jer ne želimo da se dijete onesvijesti. Dobro je stoga imati pri ruci i koju kante vode.


[size=32]Sada je red na seoskog šamana: on će djevojčici rastvoriti male usne na vaginalnom otvoru, a onda rasjeći ovojnicu klitorisa. Za taj zahvat najbolji je, jasno, kuhinjski nož, iako će izvrsno poslužiti i neki oštar lim, poklopac konzerve, komad stakla ili dobri stari žilet. Kako je razrezivanje ovojnice klitorisa razmjerno bolan zahvat, vrlo je vjerojatno da ćete tu potrošiti prvu kantu vode.[/size]
[size=32]Nakon toga šaman će istim instrumentom djevojčici odstraniti vrh klitorisa ili, kad je već tu, cijeli klitoris zajedno s malom i velikom usnicom. Imate li kod kuće let-lampu, još bolje. Kako je pak paljenje klitorisa i usnica let-lampom razmjerno bolan zahvat, izvjesno je da ni to neće ići bez nekoliko šamara i kante vode.[/size]
[size=32]Kad se djevojčica osvijesti, preostalo vaginalno tkivo valja vezati koncem – mada će sasvim dobar biti i komad žice – pažljivo joj pri tom ostavljajući mali otvor kako bi mogla mokriti, a kad dođe vrijeme i ispuštati menstrualnu krv. Kako pak i šivanje vagine žicom spada u razmjerno bolne zahvate, razumno je očekivati da će i tu trebati pokoji šamar i kanta vode. Svakako, šamari će pomoći još mjesec-dva nakon zahvata, koliko će djevojčica morati imati čvrsto zavezane noge da bi rana što bolje zarasla.[/size]
[size=32]Hoće li joj, međutim, to biti preprekom za zdravi i čestiti seksualni život u braku? Naravno da neće, jer kad prvi put pusti menstrualnu krv i roditelji joj nađu prikladnog muža, šaman će zašivenu vaginu prije prve bračne noći vrlo jednostavno otvoriti nožem – ili limom, staklom, žiletom, svejedno – i ujutro opet zašiti žicom. Cijeli postupak zajedno sa šamarima i vodom ponovit će se, jasno, kod svakog spolnog odnosa i, još jasnije, svakog porođaja.[/size]
[size=32]Tako, eto, u nekim dijelovima svijeta i danas izgleda obred prisilnog obrezivanja djevojčica: procjenjuje se da je na taj način osakaćeno više od stotinu i trideset milijuna žena. Zbog toga je prije nekoliko dana, donoseći direktivu protiv nasilja nad ženama, Europski parlament u tekst uključio sakaćenje ženskih spolnih organa i prisilne brakove. Pa ipak, iako je donesena golemom razumnom većinom, protiv direktive je ipak bilo teško shvatljivih tridesetak glasova, uz sedamdeset mudro suzdržanih.[/size]
[size=32]I među njima, na čast i ponos Hrvata, tri njihova suzdržana glasa: Mislav Kolakušić, Ivan Vilibor Sinčić i Ladislav Ilčić.[/size]
[size=32]Da, suzdržani. Da, o prisilnim brakovima. Da, i sakaćenju djevojčica.[/size]
[size=32]Ako se pitate zašto bi zaboga itko, pa makar bio Hrvat, bio suzdržan u raspravi o sakaćenju djevojčica – ako u kardiogenom šoku i nevjerici poželite vjerovati da su naši dični zastupnici skeptični oko direktive zbog neke njene skrivene feminističke ili rodne agende – još prije okruglo i točno deset godina, travnja 2014., cijelu vam je stvar objasnio Glas koncila.[/size]
[size=32]“Djevojčicama se prije puberteta čupaju dražice da bi se budućoj ženi onemogućio doživljaj spolne naslade. Žena tako ostaje manje zahtjevna, samo vjerna supruga i vrijedna majka”, odgovorio je tada jednom svom ljubopitljivom čitatelju Glas koncila, istog onog Glasa koncila koji se u to vrijeme, vjerovali ili ne – vaša vjera, kako vidite, nije bitna – javno usprotivio i mamografiji, proglasivši narodni običaj dijagnosticiranja raka dojke štetnim za žene![/size]

[size=32]Zašto mamografija?! Ne mislite valjda da sam pitao? S rakom dojke žena je valjda “manje zahtjevna”. “Samo vjerna supruga”. Karcinom je doživotno jamstvo.[/size]
[size=32]Znate uostalom i sami kakve su žene sa sisama i klitorisom. Takva hoće seks kad je nju volja, i dok katolički mužjak svrši – a znate koliko katoličkom mužjaku treba da svrši – već ona traži perilicu suđa, robotski usisivač, kontracepcijske pilule, vibrator i pravo glasa. Neće, naime, neobrezana dražica muža kojeg joj je odredio ćaća, nekog uglednog poduzetnika s lancem automat-klubova oko Zagreba i lancem svetog Benedikta oko vrata, nego onoga gologuzog studenta filozofije što glasa za Možemo. Može on moj kurac.[/size]
[size=32]Po njijovoj agendi, međutim, to je prisilni brak. Prisilni brak? Krštenog Hrvata to odavno više ne čudi. Njima je i tradicionalni seks s nožem, krpom i šamarima silovanje.[/size]
[size=32]Deset godina kasnije, međutim, to bogami više nije Crkva i unjkavi Glas koncila. Deset godina kasnije to su vaši demokratski izabrani politički zastupnici. I to zastupnici stranaka koje svojim svjetonazorskim načelima ovih poslijezbornih dana pregovaraju o izvršnoj vlasti u državi, da u njoj sutra i izravno sudjeluju: Kolakušić i Sinčić iz Prava i pravde, koalicijskog partnera Domovinskog pokreta, i Ilčić iz Hrvatskih suverenista, koalicijskog partnera Mosta.[/size]
[size=32]Da, onaj Ladislav Ilčić, violinist koji se proslavio priznanjem kako, suzdržan valjda po tom pitanju, nikad nije zagudio po veseljku. Da, isti onaj nekadašnji čelnik udruge Glas roditelja za djecu, koji je hrvatsku djecu od seksualnog odgoja u školama, baš kao i od cjepiva protiv HPV-a i raka maternice, branio člankom 63. Ustava Republike Hrvatske, po kojemu “roditelji imaju pravo samostalno odlučivati o odgoju djece”: taj, eto, glas – ponavljam, Glas roditelja za djecu! – bio je suzdržan u glasanju o direktivi protiv prisilnih brakova i sakaćenja djevojčica.[/size]

[size=32]Možda je stoga zaista vrijeme da uradimo nešto za svoju djecu i postupimo po članku 63. Ustava RH, pa kako smo mislili na svoje kćerkice, da mislimo malo i na svoje sinčiće.[/size]
[size=32]Kako, međutim, postupiti po Ustavu? Postupak je zapravo jednostavan.[/size]
[size=32]Sinčiću od tri do trideset tri godine najprije se u usta ugura komad tkanine: kakva stara krpa ili par čarapa, recimo, odlično će poslužiti svrsi. Kako se pak ne bi ni otimao, treba mu čvrsto držati ruku i raširene noge, a ukoliko bude pružao otpor, nemojte ostati suzdržani. Važno je samo da šamari ne bude prejaki, jer ne želimo da se onesvijesti. Dobro je stoga imati pri ruci i kantu svete vodice.[/size]
[size=32]Nakon toga treba čvrsto uhvatiti prepucij i prevući ga preko glavića, pa brzim i preciznim zahvatom odsjeći cijeli penis do korijena. Za taj zahvat najbolji je, jasno, kuhinjski nož, iako će izvrsno poslužiti i brusilica, cirkular ili obična pila. Kako je panektomija razmjerno bolan zahvat, vrlo je vjerojatno da ćete i tu potrošiti kantu svete vodice.[/size]
[size=32]Penis se zapravo uklanja da ne smeta kod čupanja testisa: to se radi tako da se rasijeku mošnje ili, kad smo već tu, cijeli skrotum zajedno sa sjemenicima. Za to su najprikladnija stolarska kliješta, a izvrsno će poslužiti i škare za rezidbu voćki. Kako pak i orhidektomija spada u razmjerno bolne zahvate, izvjesno je da se ni tu neće trebati suzdržavati šamara i blagoslova svetom vodicom. Sinčiću na koncu treba preostalo tkivo zašiti koncem ili žicom, pažljivo pri tom ostavljajući malu rupicu kako bi sutra mogao pišati.[/size]
[size=32]Nakon što ste tako riješili Sinčića, postupak valja ponoviti i s Kolakušićem i Ilčićem.[/size]
[size=32]Hoće li im, međutim, odsijecanje penisa i mošnji biti preprekom za zdravi seksualni život u braku? Kako mislite “seksualni život”? Lišeni spolne naslade, naime, muškarci ostaju manje zahtjevni, samo vjerni muževi i vrijedni zastupnici Europskog parlamenta.[/size]


[size=32]https://n1info.hr/kolumne/boris-dezulovic/glas-imbecila/[/size]

Trideset proti, sedamdeset suzdržano. Hm, triba bi se ti Debo zapitati zač?

I zač se ta direktiva proti spolnog sakaćenja divojčica ni izglasovala posebno?

Bi li i onda bilo toliko proti i suzdržanih?

Uvik s pravom ljudskom patnjom zamaglite degeneričnu agendu LGBTIQ+.

Ni vama stalo prikinut to sakaćenje jerbo ga spričit ne morete nego sprovest ništo drugo.

A ča je to, znali bismo da je tekst čitave direktive ovdi objavljen.

A nije.

Na koncu koliko stvarnog učinka je imala ta direktiva, koliko je spolnog sakaćenja divojčica spričeno?

Imaš podatke ili laješ na misec ka i ovi ča su tu direktivu izglasovali tko zna cić čega.

A i koliko te EU direktive vride kadi se to čini, čak i ako je to  protuzakonito u tim zemljama. Eto reču kako se i u EU to dogadja. A tko to čini u EU? Hrvati? Danci?

Ma tko to čini?

Da nisu niki imigranti u pitanju? Koji? 

I ča EU čini proti zemalja kadi se to čini npr. u nikoj afričkoj zemlji?

Ništar, ali zato EU tvrtke uredno imaju ugovore o crpljenju prirodnih resursa baš u tim zemljama i nitkor ih ništa ne pita umisto da sankcioniraju i te tvrtke i te države.

Izgleda da ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe.

Sad je pitanje samo - zač?

Za to vrime to sakaćenje će se nastaviti, a EU ništar konkretno neće učiniti kako bi se to zaustavilo osim po potribi za politički obračun s onima koji EU kabali ne idu niz dlaku po nikim drugim pitanjima ča se vidi iz Dežulovićeva rukopisa.

Znam te kopunu dok si jajce bi.

Ma znam i kokoš koja te snesla ka jajce.


Glas imbecila 200.gif?cid=0679c7ac4j3y1n1tf7qivaxk6bs2ooxjizhp0xvaoyd9tz21&ep=v1_gifs_search&rid=200

_________________
Suspect
Joža
Joža

Male
Posts : 2543
2022-02-24

Lokacija: : Uprava državne sigurnosti NR Hrvatske

Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by debotoijusto 1/5/2024, 10:22

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/?uri=CELEX%3A52022PC0105

https://www.europarl.europa.eu/news/hr/press-room/20240419IPR20588/parlament-donio-prva-pravila-eu-a-za-suzbijanje-nasilja-nad-zenama


svemoguci za 0. 00368394 izbaci trazene podatke i sazetak istih naravno da sam nakon citanja borisa i potrazio te podatke te zakljucio da nedrku sporan pristup zdravstvenim uslugama iz podrucja spolnog i reprodutivnog zdravlja sincicu slanje explicitnog sex materijala a onom trecem sve zajedno eto tako jer to nosi glasove
sto ljudi sto cudi
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30683
2014-04-12


Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by prckov 1/5/2024, 12:18

debotoijusto wrote:Postupak je jednostavan. Djevojčici od tri do osam godina najprije se u usta ugura komad tkanine: kakva stara krpa ili par čarapa, recimo, odlično će poslužiti svrsi. Kako se curica ne bi otimala, jedan je čvrsto drži za ruke, dok joj druga dvojica drže raširene noge. Četvrti je tu da je ošamari ukoliko pruža otpor. Važno je da šamari ne bude prejaki, jer ne želimo da se dijete onesvijesti. Dobro je stoga imati pri ruci i koju kante vode.


Sada je red na seoskog šamana: on će djevojčici rastvoriti male usne na vaginalnom otvoru, a onda rasjeći ovojnicu klitorisa. Za taj zahvat najbolji je, jasno, kuhinjski nož, iako će izvrsno poslužiti i neki oštar lim, poklopac konzerve, komad stakla ili dobri stari žilet. Kako je razrezivanje ovojnice klitorisa razmjerno bolan zahvat, vrlo je vjerojatno da ćete tu potrošiti prvu kantu vode.
Nakon toga šaman će istim instrumentom djevojčici odstraniti vrh klitorisa ili, kad je već tu, cijeli klitoris zajedno s malom i velikom usnicom. Imate li kod kuće let-lampu, još bolje. Kako je pak paljenje klitorisa i usnica let-lampom razmjerno bolan zahvat, izvjesno je da ni to neće ići bez nekoliko šamara i kante vode.
Kad se djevojčica osvijesti, preostalo vaginalno tkivo valja vezati koncem – mada će sasvim dobar biti i komad žice – pažljivo joj pri tom ostavljajući mali otvor kako bi mogla mokriti, a kad dođe vrijeme i ispuštati menstrualnu krv. Kako pak i šivanje vagine žicom spada u razmjerno bolne zahvate, razumno je očekivati da će i tu trebati pokoji šamar i kanta vode. Svakako, šamari će pomoći još mjesec-dva nakon zahvata, koliko će djevojčica morati imati čvrsto zavezane noge da bi rana što bolje zarasla.
Hoće li joj, međutim, to biti preprekom za zdravi i čestiti seksualni život u braku? Naravno da neće, jer kad prvi put pusti menstrualnu krv i roditelji joj nađu prikladnog muža, šaman će zašivenu vaginu prije prve bračne noći vrlo jednostavno otvoriti nožem – ili limom, staklom, žiletom, svejedno – i ujutro opet zašiti žicom. Cijeli postupak zajedno sa šamarima i vodom ponovit će se, jasno, kod svakog spolnog odnosa i, još jasnije, svakog porođaja.
Tako, eto, u nekim dijelovima svijeta i danas izgleda obred prisilnog obrezivanja djevojčica: procjenjuje se da je na taj način osakaćeno više od stotinu i trideset milijuna žena. Zbog toga je prije nekoliko dana, donoseći direktivu protiv nasilja nad ženama, Europski parlament u tekst uključio sakaćenje ženskih spolnih organa i prisilne brakove. Pa ipak, iako je donesena golemom razumnom većinom, protiv direktive je ipak bilo teško shvatljivih tridesetak glasova, uz sedamdeset mudro suzdržanih.
I među njima, na čast i ponos Hrvata, tri njihova suzdržana glasa: Mislav Kolakušić, Ivan Vilibor Sinčić i Ladislav Ilčić.
Da, suzdržani. Da, o prisilnim brakovima. Da, i sakaćenju djevojčica.
Ako se pitate zašto bi zaboga itko, pa makar bio Hrvat, bio suzdržan u raspravi o sakaćenju djevojčica – ako u kardiogenom šoku i nevjerici poželite vjerovati da su naši dični zastupnici skeptični oko direktive zbog neke njene skrivene feminističke ili rodne agende – još prije okruglo i točno deset godina, travnja 2014., cijelu vam je stvar objasnio Glas koncila.
“Djevojčicama se prije puberteta čupaju dražice da bi se budućoj ženi onemogućio doživljaj spolne naslade. Žena tako ostaje manje zahtjevna, samo vjerna supruga i vrijedna majka”, odgovorio je tada jednom svom ljubopitljivom čitatelju Glas koncila, istog onog Glasa koncila koji se u to vrijeme, vjerovali ili ne – vaša vjera, kako vidite, nije bitna – javno usprotivio i mamografiji, proglasivši narodni običaj dijagnosticiranja raka dojke štetnim za žene!

Zašto mamografija?! Ne mislite valjda da sam pitao? S rakom dojke žena je valjda “manje zahtjevna”. “Samo vjerna supruga”. Karcinom je doživotno jamstvo.
Znate uostalom i sami kakve su žene sa sisama i klitorisom. Takva hoće seks kad je nju volja, i dok katolički mužjak svrši – a znate koliko katoličkom mužjaku treba da svrši – već ona traži perilicu suđa, robotski usisivač, kontracepcijske pilule, vibrator i pravo glasa. Neće, naime, neobrezana dražica muža kojeg joj je odredio ćaća, nekog uglednog poduzetnika s lancem automat-klubova oko Zagreba i lancem svetog Benedikta oko vrata, nego onoga gologuzog studenta filozofije što glasa za Možemo. Može on moj kurac.
Po njijovoj agendi, međutim, to je prisilni brak. Prisilni brak? Krštenog Hrvata to odavno više ne čudi. Njima je i tradicionalni seks s nožem, krpom i šamarima silovanje.
Deset godina kasnije, međutim, to bogami više nije Crkva i unjkavi Glas koncila. Deset godina kasnije to su vaši demokratski izabrani politički zastupnici. I to zastupnici stranaka koje svojim svjetonazorskim načelima ovih poslijezbornih dana pregovaraju o izvršnoj vlasti u državi, da u njoj sutra i izravno sudjeluju: Kolakušić i Sinčić iz Prava i pravde, koalicijskog partnera Domovinskog pokreta, i Ilčić iz Hrvatskih suverenista, koalicijskog partnera Mosta.
Da, onaj Ladislav Ilčić, violinist koji se proslavio priznanjem kako, suzdržan valjda po tom pitanju, nikad nije zagudio po veseljku. Da, isti onaj nekadašnji čelnik udruge Glas roditelja za djecu, koji je hrvatsku djecu od seksualnog odgoja u školama, baš kao i od cjepiva protiv HPV-a i raka maternice, branio člankom 63. Ustava Republike Hrvatske, po kojemu “roditelji imaju pravo samostalno odlučivati o odgoju djece”: taj, eto, glas – ponavljam, Glas roditelja za djecu! – bio je suzdržan u glasanju o direktivi protiv prisilnih brakova i sakaćenja djevojčica.

Možda je stoga zaista vrijeme da uradimo nešto za svoju djecu i postupimo po članku 63. Ustava RH, pa kako smo mislili na svoje kćerkice, da mislimo malo i na svoje sinčiće.
Kako, međutim, postupiti po Ustavu? Postupak je zapravo jednostavan.
Sinčiću od tri do trideset tri godine najprije se u usta ugura komad tkanine: kakva stara krpa ili par čarapa, recimo, odlično će poslužiti svrsi. Kako se pak ne bi ni otimao, treba mu čvrsto držati ruku i raširene noge, a ukoliko bude pružao otpor, nemojte ostati suzdržani. Važno je samo da šamari ne bude prejaki, jer ne želimo da se onesvijesti. Dobro je stoga imati pri ruci i kantu svete vodice.
Nakon toga treba čvrsto uhvatiti prepucij i prevući ga preko glavića, pa brzim i preciznim zahvatom odsjeći cijeli penis do korijena. Za taj zahvat najbolji je, jasno, kuhinjski nož, iako će izvrsno poslužiti i brusilica, cirkular ili obična pila. Kako je panektomija razmjerno bolan zahvat, vrlo je vjerojatno da ćete i tu potrošiti kantu svete vodice.
Penis se zapravo uklanja da ne smeta kod čupanja testisa: to se radi tako da se rasijeku mošnje ili, kad smo već tu, cijeli skrotum zajedno sa sjemenicima. Za to su najprikladnija stolarska kliješta, a izvrsno će poslužiti i škare za rezidbu voćki. Kako pak i orhidektomija spada u razmjerno bolne zahvate, izvjesno je da se ni tu neće trebati suzdržavati šamara i blagoslova svetom vodicom. Sinčiću na koncu treba preostalo tkivo zašiti koncem ili žicom, pažljivo pri tom ostavljajući malu rupicu kako bi sutra mogao pišati.
Nakon što ste tako riješili Sinčića, postupak valja ponoviti i s Kolakušićem i Ilčićem.
Hoće li im, međutim, odsijecanje penisa i mošnji biti preprekom za zdravi seksualni život u braku? Kako mislite “seksualni život”? Lišeni spolne naslade, naime, muškarci ostaju manje zahtjevni, samo vjerni muževi i vrijedni zastupnici Europskog parlamenta.


https://n1info.hr/kolumne/boris-dezulovic/glas-imbecila/

ma da
a u nas krompir triput skuplji od mrkve

_________________
teza = socijalizam
antiteza = kapitalizam
sinteza = odrzivi socijalizam, odnosno =  odrzivi razvoj, odnosno = "degrowth communism"
Ili kako Klaus kaze = "economy of caring and sharing"
prckov
prckov

Posts : 34162
2014-04-19


Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by Joža 1/5/2024, 12:43

Ae, Istanbulska.

Reči Debo, koliko je života divojaka i žena spasila ta Istanbulska?

_________________
Suspect
Joža
Joža

Male
Posts : 2543
2022-02-24

Lokacija: : Uprava državne sigurnosti NR Hrvatske

Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by Joža 1/5/2024, 12:44

prckov wrote:
debotoijusto wrote:Postupak je jednostavan. Djevojčici od tri do osam godina najprije se u usta ugura komad tkanine: kakva stara krpa ili par čarapa, recimo, odlično će poslužiti svrsi. Kako se curica ne bi otimala, jedan je čvrsto drži za ruke, dok joj druga dvojica drže raširene noge. Četvrti je tu da je ošamari ukoliko pruža otpor. Važno je da šamari ne bude prejaki, jer ne želimo da se dijete onesvijesti. Dobro je stoga imati pri ruci i koju kante vode.


Sada je red na seoskog šamana: on će djevojčici rastvoriti male usne na vaginalnom otvoru, a onda rasjeći ovojnicu klitorisa. Za taj zahvat najbolji je, jasno, kuhinjski nož, iako će izvrsno poslužiti i neki oštar lim, poklopac konzerve, komad stakla ili dobri stari žilet. Kako je razrezivanje ovojnice klitorisa razmjerno bolan zahvat, vrlo je vjerojatno da ćete tu potrošiti prvu kantu vode.
Nakon toga šaman će istim instrumentom djevojčici odstraniti vrh klitorisa ili, kad je već tu, cijeli klitoris zajedno s malom i velikom usnicom. Imate li kod kuće let-lampu, još bolje. Kako je pak paljenje klitorisa i usnica let-lampom razmjerno bolan zahvat, izvjesno je da ni to neće ići bez nekoliko šamara i kante vode.
Kad se djevojčica osvijesti, preostalo vaginalno tkivo valja vezati koncem – mada će sasvim dobar biti i komad žice – pažljivo joj pri tom ostavljajući mali otvor kako bi mogla mokriti, a kad dođe vrijeme i ispuštati menstrualnu krv. Kako pak i šivanje vagine žicom spada u razmjerno bolne zahvate, razumno je očekivati da će i tu trebati pokoji šamar i kanta vode. Svakako, šamari će pomoći još mjesec-dva nakon zahvata, koliko će djevojčica morati imati čvrsto zavezane noge da bi rana što bolje zarasla.
Hoće li joj, međutim, to biti preprekom za zdravi i čestiti seksualni život u braku? Naravno da neće, jer kad prvi put pusti menstrualnu krv i roditelji joj nađu prikladnog muža, šaman će zašivenu vaginu prije prve bračne noći vrlo jednostavno otvoriti nožem – ili limom, staklom, žiletom, svejedno – i ujutro opet zašiti žicom. Cijeli postupak zajedno sa šamarima i vodom ponovit će se, jasno, kod svakog spolnog odnosa i, još jasnije, svakog porođaja.
Tako, eto, u nekim dijelovima svijeta i danas izgleda obred prisilnog obrezivanja djevojčica: procjenjuje se da je na taj način osakaćeno više od stotinu i trideset milijuna žena. Zbog toga je prije nekoliko dana, donoseći direktivu protiv nasilja nad ženama, Europski parlament u tekst uključio sakaćenje ženskih spolnih organa i prisilne brakove. Pa ipak, iako je donesena golemom razumnom većinom, protiv direktive je ipak bilo teško shvatljivih tridesetak glasova, uz sedamdeset mudro suzdržanih.
I među njima, na čast i ponos Hrvata, tri njihova suzdržana glasa: Mislav Kolakušić, Ivan Vilibor Sinčić i Ladislav Ilčić.
Da, suzdržani. Da, o prisilnim brakovima. Da, i sakaćenju djevojčica.
Ako se pitate zašto bi zaboga itko, pa makar bio Hrvat, bio suzdržan u raspravi o sakaćenju djevojčica – ako u kardiogenom šoku i nevjerici poželite vjerovati da su naši dični zastupnici skeptični oko direktive zbog neke njene skrivene feminističke ili rodne agende – još prije okruglo i točno deset godina, travnja 2014., cijelu vam je stvar objasnio Glas koncila.
“Djevojčicama se prije puberteta čupaju dražice da bi se budućoj ženi onemogućio doživljaj spolne naslade. Žena tako ostaje manje zahtjevna, samo vjerna supruga i vrijedna majka”, odgovorio je tada jednom svom ljubopitljivom čitatelju Glas koncila, istog onog Glasa koncila koji se u to vrijeme, vjerovali ili ne – vaša vjera, kako vidite, nije bitna – javno usprotivio i mamografiji, proglasivši narodni običaj dijagnosticiranja raka dojke štetnim za žene!

Zašto mamografija?! Ne mislite valjda da sam pitao? S rakom dojke žena je valjda “manje zahtjevna”. “Samo vjerna supruga”. Karcinom je doživotno jamstvo.
Znate uostalom i sami kakve su žene sa sisama i klitorisom. Takva hoće seks kad je nju volja, i dok katolički mužjak svrši – a znate koliko katoličkom mužjaku treba da svrši – već ona traži perilicu suđa, robotski usisivač, kontracepcijske pilule, vibrator i pravo glasa. Neće, naime, neobrezana dražica muža kojeg joj je odredio ćaća, nekog uglednog poduzetnika s lancem automat-klubova oko Zagreba i lancem svetog Benedikta oko vrata, nego onoga gologuzog studenta filozofije što glasa za Možemo. Može on moj kurac.
Po njijovoj agendi, međutim, to je prisilni brak. Prisilni brak? Krštenog Hrvata to odavno više ne čudi. Njima je i tradicionalni seks s nožem, krpom i šamarima silovanje.
Deset godina kasnije, međutim, to bogami više nije Crkva i unjkavi Glas koncila. Deset godina kasnije to su vaši demokratski izabrani politički zastupnici. I to zastupnici stranaka koje svojim svjetonazorskim načelima ovih poslijezbornih dana pregovaraju o izvršnoj vlasti u državi, da u njoj sutra i izravno sudjeluju: Kolakušić i Sinčić iz Prava i pravde, koalicijskog partnera Domovinskog pokreta, i Ilčić iz Hrvatskih suverenista, koalicijskog partnera Mosta.
Da, onaj Ladislav Ilčić, violinist koji se proslavio priznanjem kako, suzdržan valjda po tom pitanju, nikad nije zagudio po veseljku. Da, isti onaj nekadašnji čelnik udruge Glas roditelja za djecu, koji je hrvatsku djecu od seksualnog odgoja u školama, baš kao i od cjepiva protiv HPV-a i raka maternice, branio člankom 63. Ustava Republike Hrvatske, po kojemu “roditelji imaju pravo samostalno odlučivati o odgoju djece”: taj, eto, glas – ponavljam, Glas roditelja za djecu! – bio je suzdržan u glasanju o direktivi protiv prisilnih brakova i sakaćenja djevojčica.

Možda je stoga zaista vrijeme da uradimo nešto za svoju djecu i postupimo po članku 63. Ustava RH, pa kako smo mislili na svoje kćerkice, da mislimo malo i na svoje sinčiće.
Kako, međutim, postupiti po Ustavu? Postupak je zapravo jednostavan.
Sinčiću od tri do trideset tri godine najprije se u usta ugura komad tkanine: kakva stara krpa ili par čarapa, recimo, odlično će poslužiti svrsi. Kako se pak ne bi ni otimao, treba mu čvrsto držati ruku i raširene noge, a ukoliko bude pružao otpor, nemojte ostati suzdržani. Važno je samo da šamari ne bude prejaki, jer ne želimo da se onesvijesti. Dobro je stoga imati pri ruci i kantu svete vodice.
Nakon toga treba čvrsto uhvatiti prepucij i prevući ga preko glavića, pa brzim i preciznim zahvatom odsjeći cijeli penis do korijena. Za taj zahvat najbolji je, jasno, kuhinjski nož, iako će izvrsno poslužiti i brusilica, cirkular ili obična pila. Kako je panektomija razmjerno bolan zahvat, vrlo je vjerojatno da ćete i tu potrošiti kantu svete vodice.
Penis se zapravo uklanja da ne smeta kod čupanja testisa: to se radi tako da se rasijeku mošnje ili, kad smo već tu, cijeli skrotum zajedno sa sjemenicima. Za to su najprikladnija stolarska kliješta, a izvrsno će poslužiti i škare za rezidbu voćki. Kako pak i orhidektomija spada u razmjerno bolne zahvate, izvjesno je da se ni tu neće trebati suzdržavati šamara i blagoslova svetom vodicom. Sinčiću na koncu treba preostalo tkivo zašiti koncem ili žicom, pažljivo pri tom ostavljajući malu rupicu kako bi sutra mogao pišati.
Nakon što ste tako riješili Sinčića, postupak valja ponoviti i s Kolakušićem i Ilčićem.
Hoće li im, međutim, odsijecanje penisa i mošnji biti preprekom za zdravi seksualni život u braku? Kako mislite “seksualni život”? Lišeni spolne naslade, naime, muškarci ostaju manje zahtjevni, samo vjerni muževi i vrijedni zastupnici Europskog parlamenta.


https://n1info.hr/kolumne/boris-dezulovic/glas-imbecila/

ma da
a u nas krompir triput skuplji od mrkve

Djaval ga odni, kako stoji riža?

_________________
Suspect
Joža
Joža

Male
Posts : 2543
2022-02-24

Lokacija: : Uprava državne sigurnosti NR Hrvatske

Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by debotoijusto 1/5/2024, 15:02

Joža wrote:Ae, Istanbulska.

Reči Debo, koliko je života divojaka i žena spasila ta Istanbulska?
virujem malo jer se slabo i licemjerno provodi ... a reci ti meni koliko ce spasit kad DP to ukine i vrati tradicionalne vridnosti da pop moze birat otac udat s 14 i muz zatuc ??
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 30683
2014-04-12


Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by vuksadinare 1/5/2024, 19:11

debotoijusto wrote:
Joža wrote:Ae, Istanbulska.

Reči Debo, koliko je života divojaka i žena spasila ta Istanbulska?
virujem malo jer se slabo i licemjerno provodi ... a reci ti meni koliko ce spasit kad DP to ukine i vrati tradicionalne vridnosti da pop moze birat otac udat s 14 i muz zatuc ??
ne-mozemo... isprika.. ne mozes ti bez DP kolega a raspravljas sa kolegom simpatizerom mosta.. debo skoncetriraj se
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 99292
2015-09-08


Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by Hoholo Mudovski 1/5/2024, 20:33

debotoijusto wrote:Postupak je jednostavan. Djevojčici od tri do osam godina najprije se u usta ugura komad tkanine: kakva stara krpa ili par čarapa, recimo, odlično će poslužiti svrsi. Kako se curica ne bi otimala, jedan je čvrsto drži za ruke, dok joj druga dvojica drže raširene noge. Četvrti je tu da je ošamari ukoliko pruža otpor. Važno je da šamari ne bude prejaki, jer ne želimo da se dijete onesvijesti. Dobro je stoga imati pri ruci i koju kante vode.


[size=35]Sada je red na seoskog šamana: on će djevojčici rastvoriti male usne na vaginalnom otvoru, a onda rasjeći ovojnicu klitorisa. Za taj zahvat najbolji je, jasno, kuhinjski nož, iako će izvrsno poslužiti i neki oštar lim, poklopac konzerve, komad stakla ili dobri stari žilet. Kako je razrezivanje ovojnice klitorisa razmjerno bolan zahvat, vrlo je vjerojatno da ćete tu potrošiti prvu kantu vode.[/size]
Tko bi rekao da će šaman imati komad lima od konzerve, a neće imati čakiju.
Dobro rečeno. Radi se o primitivcima koji krše pravo na tjelesni integritet.

A Ovo je znanost
Glas imbecila Images22
Glas imbecila Images21
Glas imbecila 51502710

Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 4280
2023-08-31


Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by Hoholo Mudovski 1/5/2024, 21:29

debotoijusto wrote:
Joža wrote:Ae, Istanbulska.

Reči Debo, koliko je života divojaka i žena spasila ta Istanbulska?
virujem malo jer se slabo i licemjerno provodi ... a reci ti meni koliko ce spasit kad DP to ukine i vrati tradicionalne vridnosti da pop moze birat otac udat s 14 i muz zatuc ??
Sad kada smo uveli Istambulsku za očekivati je da ćemo se približiti evropskom prosjeku.
Samo nemoj po glavi druže dragi...

Glas imbecila Gmueef10
Hoholo Mudovski
Hoholo Mudovski

Posts : 4280
2023-08-31


Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by Joža 1/5/2024, 21:59

debotoijusto wrote:
Joža wrote:Ae, Istanbulska.

Reči Debo, koliko je života divojaka i žena spasila ta Istanbulska?
virujem malo jer se slabo i licemjerno provodi ... a reci ti meni koliko ce spasit kad DP to ukine i vrati tradicionalne vridnosti da pop moze birat otac udat s 14 i muz zatuc ??

A tko to normalan zagovara?

Druže Debo, ja sam ka livičar pobornik ravnopravnosti drugarica i drugova, ali žensko je žensko, a muško je muško.

Tko je normalan vidi da se cić bolesna uma riže zdravo tilo?

Zač vi liberali ne morete odustati od tih agendi i vratit se na normalne biološke postavke čovika?

_________________
Suspect
Joža
Joža

Male
Posts : 2543
2022-02-24

Lokacija: : Uprava državne sigurnosti NR Hrvatske

Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by niels 1/5/2024, 21:59

Ja čak ovdje vidim mjesta za kompromis: valjda se svi slažemo da je to barbarska praksa, za koju vjerujem da nitko od nas ne može podržati.

Međutim, s ogradom da kolege to ne podržavaju, uputili su validne primjedbe: praksa je uobičajena u drugim krajevima svijeta (iako kako je krenulo, mogla bi postati standard u Europi), rezolucija nikad nije nikoga spasila (na što je debo imao solidan odgovor da je stvar provedbe konvencije).

Na kraju su kolege ukazale na neke zahvate koji su u Europi postali uobičajeni, poput promjene spola. O tome, kao ni o bilo čemu drugome, djeca ne mogu odlučivati. Općenito, nema žurbe kao kod pobačaja bolnica nije McDonald’s Drive Through, psiholozi, neurolozi i ginekolozi trebaju napraviti testove, hormonalnu analizu, itd.

Ono što nisam primjetio da je itko spomenuo: a zašto dječake cijepe protiv HPV-a, ako isti uzrokuje rak grlića maternice? Kolika je procijepljenost među djevojčicama?
niels
niels

Male
Posts : 4793
2021-04-26

Age : 84

Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by Joža 1/5/2024, 22:02

Hoholo Mudovski wrote:
debotoijusto wrote:Postupak je jednostavan. Djevojčici od tri do osam godina najprije se u usta ugura komad tkanine: kakva stara krpa ili par čarapa, recimo, odlično će poslužiti svrsi. Kako se curica ne bi otimala, jedan je čvrsto drži za ruke, dok joj druga dvojica drže raširene noge. Četvrti je tu da je ošamari ukoliko pruža otpor. Važno je da šamari ne bude prejaki, jer ne želimo da se dijete onesvijesti. Dobro je stoga imati pri ruci i koju kante vode.


[size=112]Sada je red na seoskog šamana: on će djevojčici rastvoriti male usne na vaginalnom otvoru, a onda rasjeći ovojnicu klitorisa. Za taj zahvat najbolji je, jasno, kuhinjski nož, iako će izvrsno poslužiti i neki oštar lim, poklopac konzerve, komad stakla ili dobri stari žilet. Kako je razrezivanje ovojnice klitorisa razmjerno bolan zahvat, vrlo je vjerojatno da ćete tu potrošiti prvu kantu vode.[/size]
Tko bi rekao da će šaman imati komad lima od konzerve, a neće imati čakiju.
Dobro rečeno. Radi se o primitivcima koji krše pravo na tjelesni integritet.

A Ovo je znanost
Glas imbecila Images22
Glas imbecila Images21
Glas imbecila 51502710Ča je ovo Isukrsta mi?
Oni trans?

pale

_________________
Suspect
Joža
Joža

Male
Posts : 2543
2022-02-24

Lokacija: : Uprava državne sigurnosti NR Hrvatske

Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by Joža 1/5/2024, 22:12

vuksadinare wrote:
debotoijusto wrote:
Joža wrote:Ae, Istanbulska.

Reči Debo, koliko je života divojaka i žena spasila ta Istanbulska?
virujem malo jer se slabo i licemjerno provodi ... a reci ti meni koliko ce spasit kad DP to ukine i vrati tradicionalne vridnosti da pop moze birat otac udat s 14 i muz zatuc ??
ne-mozemo... isprika.. ne mozes ti bez DP kolega a raspravljas sa kolegom simpatizerom mosta.. debo skoncetriraj se

Kako ti znaš kega ja simpatiziram?

Samo sam reka da vas čeka ono ča se dogodilo Mostu. 

Tunj jide srdelu, a ne srdela tunja.

_________________
Suspect
Joža
Joža

Male
Posts : 2543
2022-02-24

Lokacija: : Uprava državne sigurnosti NR Hrvatske

Back to top Go down

Glas imbecila Empty Re: Glas imbecila

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum