ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Arkan ga cuvao, TITO rekao da ga ne diraju a on

Go down

Arkan ga cuvao, TITO rekao da ga ne diraju a on  Empty Arkan ga cuvao, TITO rekao da ga ne diraju a on

Post by Serbinho-3 Thu 25 Apr - 13:35

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije Slavko Šajber javno ga je optužio da je „crno zlo” jugoslovenskog fudbala. Optuživali su ga da je namestio 22 utakmice, a on se širom bivše zemlje hvalio kako je namestio više od 80 mečeva.


Arkan ga cuvao, TITO rekao da ga ne diraju a on  Img_0154"Nisu za meni najveći uspesi Zdravko Čolić, Mišo Kovač, „Bijelo Dugme”, Tereza Kesovija, Bora Čorba, Oliver Mandić, Kemal Monteno, Miki Jevremović, „Indeksi” i „Leb i sol”, čiji sam bio menadžer, već fudbalski klub Sloga Jugomagnat u prvoj Makedonskoj ligi. Osvojili smo tri titule zaredom, zahvaljujući meni", rekao je u jednom intervjuu.Džarovski je jednom prilikom otkrio svoju "tehnologiju".
"U svakom klubu imate igrače koji su kockari, trebaju mu pare za kuću, želi novi auto ili ima ljubavnicu koju treba izdržavati. Normalno je da sam na stadionima, gde sam radio koncerte, upoznavao igrače. Muvao sam i s upravama klubova. Uđem u svlačionicu sudiji i kažem: „Ne vadite kartone, danas igraju dva prijateljska kluba. I svima je sve jasno."

"Nameštao sam ja i evropske klupske i reprezentativne utakmice. I jednu utakmicu reprezentacije Makedonije. Trebalo je izbaciti Republiku Irsku. Italijanski sudija je svirao dva penala za Makedoniju", otkrio je u jednom intervjuu za Politiku Džaro.


Da nije imao ozbiljna politička leđa nikada ne bi mogao tako ležerno da čini krivična dela.
"Naravno da sam imao politička leđa, i to široka, inače bih još bio u zatvoru. Jedan od mojih zaštitnika bio je Stane Dolanc, tadašnji šef tajne i javne policije Jugoslavije, čovek koji je hteo da nasledi Tita. Zaštitu mi je pružao i vlasnik kluba koji je bio prvak skraćene Jugoslavije, ispred Zvezde i Partizana. Bio je moj veliki prijatelj (očigledno misli na Željka Ražnatovića Arkana). Zajedno smo letovali i kockali se po kazinima. Još jedan moj zaštitnik je i danas kralj Svetog Stefana", zagonetan je jednom prilikom bio Džarovski.

Džarovski je bio menadžer najvećim estradnim zvezdama 80-ih godina. Zastupao je Zdravka Čolića, Bjelo Dugme, Mišu Kovača, Terezu Kesoviju i mnoge druge. Zahvaljujući tom poslu upoznao je dosta uticajnih ličnosti, direktora dvorana, sudija...
Prvi je organizovao koncert Zdravka Čolića na Marakani 1978. godine, bilo je 70.000 ljudi, a samo nekoliko sati pre nastupa namestio je nekoliko utakmica.

Prva utakmica koju je namestio bila je između Jugokokte i Tikveša, a platio je 500.000 dinara da se odigra onako kako je on zamislio. Verovali ili ne, uspeo je da sredi da se jedan meč niželigaša u Makedoniji završi rezultatom 134:0. Bio je to meč Leskoec - Velgošti, koji se odigrao davne 1971. godine. Džaro je morao da napravi toliki rezultat jer se plašio da konkurencija ne napravi još veći.

https://www.kurir.rs/sport/fudbal/4383381/velibor-dzarovski-zivotna-prica
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 26540
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Arkan ga cuvao, TITO rekao da ga ne diraju a on  Empty Re: Arkan ga cuvao, TITO rekao da ga ne diraju a on

Post by Serbinho-3 Thu 25 Apr - 13:36

Danas da je radio isto, bio bi milijarder.
Serbinho-3
Serbinho-3

Posts : 26540
2014-08-25

Lokacija: : Italy

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum