ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 organizovala je sjednicu na temu "Posljednja faza politika UZP-ova - Kako dalje".

Go down

Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 organizovala je sjednicu na temu "Posljednja faza politika UZP-ova - Kako dalje". Empty Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 organizovala je sjednicu na temu "Posljednja faza politika UZP-ova - Kako dalje".

Post by RayMabus 22/4/2024, 00:19

Kazao je i da se treći period politike UZP-ova prema BiH razvijao postepeno.

"Može se kazati da je dobio status građanstva kroz sljedeće postupke u BiH: prije svega entitetskih vlasti i jednonacionalnih struktura u BiH; osporavanjem haških presuda za ratne zločine kako od vlasti Srbije i vlasti Republike Srpske, tako i od Hrvatske i HDZ-a u BiH; glorifikacijom, dodjelom priznanja presuđenim ratnim zločincima; otvorenim stajanjem na strani ruske okupacije Ukrajine; donošenjem niza separatnih i antievropskih zakona u Skupštini Republike Srpske, HDZ-ovim i hrvatskim političkim ultimatumom za legitimno predstavljanje bosanskih Hrvata u Predsjedništvu BiH, Domu naroda parlamenta Federacije i Domu naroda državnog parlamenta, što u praksi znači zahtjevom za etničkom teritorijalizacijom FBiH, odnosno za reinkarnacijom Hrvatske Republike Herceg-Bosne", rekao je Halilović, zaključivši da "na navedenim pitanjima i zahtjevima danas traje politika UZP-ova prema BiH".

Da li su ultimatumi vođa bh. Hrvata su put ka reinkarnaciji Herceg Bosne?: "Ovo je treći period UZP-a"

Znači po tebi Hrvati nemaju pravo na legitimno predstavljanje ?
RayMabus
RayMabus

Posts : 176644
2014-04-11


Back to top Go down

Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 organizovala je sjednicu na temu "Posljednja faza politika UZP-ova - Kako dalje". Empty Re: Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 organizovala je sjednicu na temu "Posljednja faza politika UZP-ova - Kako dalje".

Post by RayMabus 22/4/2024, 00:20

Brajo uništit ću vam državu.

Spalit ću vam sva balijska sela.
RayMabus
RayMabus

Posts : 176644
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum